Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ryswell

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort hívták már Tusványosnak, Posványosnak, de most új elnevezést kell ízlelgetnünk. A Donald Trump amerikai elnökjelöltnek tett orbáni gesztus után méltán nevezhetjük a kis erdélyi fürdővárost egy darabig Trumpványosnak. A magyar miniszterelnök éves…..
ryswell 2016.07.24 11:34:58
@pamut: Én úgy gondolom, hogy minden államnak szuverén joga eldönteni azt, hogy kiket akar befogadni és kiknek a leszármazóit akarja majdani állampolgárainak. Ezt a dönrést pedig Magyarország kormánya jogosult meghozni és hál Istennek a jelenlegi vezetés akceptálja a polgárok (az itt élő "őslakosok") aggályait és tanulva a nyugaton kialakult párhuzamos társadalmak kudarcából (lásd Marseilles, Párizs, Berlin külvárosi gettónegyedeit), racionális döntést hoz akkor amikor visszautasítja ezen tömegek befogadását. Bár humanitárius szempontok is felmerülnek, azt látni kell, hogy ezek az emberek homlokegyenest más kulturális közegből érkeznek, nem ismerik és nem is akarják elfogadni a nálunk beágyazódott alapvető szabadságjogokat (nemek közötti egyenlőség, vallástolerancia) és az állam intézményesített szerveivel (rendőrség, választási jog) sem tudnak mit kezdeni. Ha ehhez hozzávesszük a potenciális terrorveszélyt, akkor jóval racionálisabb döntés nem beengedni őket.
Aki egyszer is szexuális ragadozóként lép fel, elveszti azt a jogát, hogy másokért felelősséget vállaljon. De hogyan tovább?..
ryswell 2016.05.29 21:08:36
@mero.vera: Már ne haragudjon a T. Szerző, de weasel mondanivalójához visszakanyarodva, abban talán egyetérthetünk, hogy az emberülés nagyobb tárgyi súlyú bűncselekmény, mint a nemi erőszak, egy élet elvétele ugyanis visszafordíthatatlan.
Jzk kommenjének első fele amúgy teljesen korrekt, a vádlott kap egy büntetést (ami ilyen esetekben néhány éves szabadságvesztés), majd a Btk-ban meghatározott időtartamra ennek ténye belekerül a priuszába, amit a munkáltató is olvashat. Mivel én ebből indulok ki, ezért kénytelen vagyok kikezdeni azon állítását, hogy aki egy, hansúlyozom egy darab ilyen bűncselekményt elkövetett azt máris ragadozóként fessük le. A második esélyre a ténylges életfogytosokon kívül mindenkinek van joga, és mivel a cikk apropója szerintem a Kiss ügy, ezért nézzük az ő esetét. A múltja miatt hiba és nagy felelőtlenség volt a fiatalok közé engedni (én sem engedtem volna), de megtörtént és ő pont rácáfolt arra, hogy az ilyen elkövetők izolációja lenne minden esetben a megoldás, hiszen edzőként fantasztikus eredményeket ért el és tudtommal nem volt újabb ügye.
Azon állítása pedig, miszerint "az esélyt kell megszüntetni, hogy még egyszer az életben olyan helyzetbe kerüljön, hogy életeket tehessen tönkre." - ne haragudjon, de ez demagóg és egyszerre idealista, hisz nemi erőszakot nemcsak munkahelyen, iskolában..stb lehet elkövetni, de bárhol az utcán is, szóval egyik volt bűnözőnél sincs arra garancia, hogy nem lesz bűnismétlő, legyen az akár rabló, erőszakoló vagy gyilkos...
Mad Max 4 – A harag útja Ezen a listán első helyezettünk a Mad Max 4. Az ausztrál filmet ugyanaz a George Miller követte el, mint az eredeti 1979-es disztopikus akciófilmet Mel Gibson főszereplésével (ami valóban nem rossz munka), ám ezúttal egészen elképesztő módon ízléstelenségbe fordult a dolog.…..
Kiss Judit Ágnes naplova Háborús 2015.08.28 18:18:00
Te mit csinálsz, ha kitör a háború? Én menekülök. Az első lövés után fölkapom a gyerekemet, húzom magam után a férjemet, és el innen az első helyre, ahol, nem lőnek. (A macska... Istenem, mi lesz a macskával?)Nem tudom, ki fogad be és hol. Nem tudom, meddig kell bujdosnom. Lehet,…..
A vasárnapi Döntés ilyen volt: Négyen maradtak az utolsó Döntésre az X-Faktorban, és ha agyonvernek egy Voice-Bibliával, akkor sem tudnám megmondani, ki érdemelné meg a jövő heti finálét, amiben viszont egy csaj már tuti lesz, ugye. Mindez persze lényegtelen, mármint az, hogy én…..
A Vundersőn és Zuperszexi nem tekinthető a magyar televíziózás mélypontjának, bár a közmondásos bödön aljáról tulajdonképpen már csak a szórakoztatóipar pakurája, a Bagi-Nacsa kettős és az Irigy hónaljmirigy tagjai néznek fel Sebestyén Balázs és Vadon János fél…..
ryswell 2013.10.14 18:20:37
@áasdklfjáasn:
szerintem fábry lenézi a nők többségét, de lehet h én gondolom ezt róla rosszul, mind1 :) Attól még lehetett jó a műsora.
Az első élő X-Faktor-adás nagy tanulsága, hogy a zsűri vérfrissítése még úgyis megmenti a műsort az unalomtól, hogy Szikora Róbert néhány megnyilvánulása már-már Somló Tamást idézte. A mentorházból továbbjuttatott 12 versenyzőből nyolcat már most haza lehetne zavarni,…..
Véget ért az ötévados kaland, a nálunk Totál szívás címmel vetített Breaking Bad olyan sorozatzáróval búcsúzott, amiben senki, semmi kivetnivalót nem találhat. Nesze neked, Dexter, ugye. Spoileresek leszünk. Spoilerek jönnek, csak az olvasson tovább, aki már látta a…..
Az angolban van egy nagyszerű kifejezés, a trainwreck. Ezt akkor szokták használni, amikor az ember látja, hogy ami az orra előtt történik, az nagyon csúnya véget fog érni (szó szerint vonatszerencsétlenséget jelent), de egyszerűen képtelen levenni a szemét a látványról, földbe…..
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
ryswell 2013.08.11 20:17:02
@vkaresz6:
Hello. Sztem a határontúliak többsége nem fog szavazni. Szlovákiaiak és ukrajnaiak félnek a retorzióktól. Az erdélyiek és vajdaságiak nagy része sem érdeklődik túl aktívan a mo-i választások, és politika iránt. A környező országokból sztem max 50-60e ember megy el szavazni/igaz, azok többnyire hardcore fidesz v jobbik szimpatizánsok. 1 biztos, a 2014-es választások nem rajtuk fognak múlni, de a későbbiekben lehetnek szoros véágeredmények, és nyilván előjön még ez a téma.
Na, ha valaki amiatt aggódna, hogy a következő Walking Dead-évadban nem lesz elég zombihentelés és a túlélők csak drámázni fognak a biztonságos börtönépület falai mögött, az most örülhet: a trailer alapján minden eddiginél brutálisabb és véresebb lesz a negyedeik évad.…..
Magyar idő szerint délután 3 óra előtt nem sokkal a láthatóan jókedvű Neil Patrick Harris-Aaron Paul kettős bejelentette, milyen tévés produkciók nyerhetik el az idén 63. alkalommal kiosztásra kerülő Emmy-díjakat. A gála szeptember 22-én, magyar idő szerint hajnal 2-től…..
Újabb dolgos munkanap a közmédiánál: jönnek futószalagon a hírek, fordítják a külföldi ügynökségek anyagait, ferdítik a valóságot, és retusálnak picit a tényeken. Mert ugye mit is tehetne az egyszeri távirati munkatárs, ha napiparancsba kapja, hogy márpedig be kell…..
ryswell 2013.07.10 21:30:23
@fran7: A különbség mondjuk Mo és Cseho. között az, h Csehországban vannak aktív civil társulások, akik egyetlen politikai párthoz sem köthetőek. Nálunk meg minden civil szervezet előbb v utóbb, de szépen besorakozik egyik v másik párt mögé. Pl a cöf, de a másik oldalról is nyugodtan lehetne példákat sorolni.
hogyvolt Trónok harca 3x10 - Mhysa 2013.06.11 07:04:15
Az Ikreknél A Vörös Nász utáni percekkel nyitunk, Roose Bolton sztoikus ábrázattal nézi a várfalról, ahogy odalent irtják a Stark katonákat, remélem majd akkor is ilyen feje lesz, amikor az északiak cserébe kibelezik valamikor, mert ugye "az észak nem felejt." A mayhem képei elég…..
Az előző körben Dany eljutott odáig, hogy belőtte a sárkányok árfolyamát (8000 herélt rabszolgát érnek darabonként), Theont kiszabadította valami ember, Jamie meg addig emberkedett egy Locke nevű, nem túl szimpatikus csávóval, hogy az levágta a jobb kezét, azt, amivel a kardot…..
Ami múlt héten történt, az itt elolvasható, nem ragozzuk, sokan és sokat kódorogtak Westeros különböző részein, a főszereplők meg egyre távolabb kerülnek egymástól. Rögvest az elejére itt egy csöcs meg egy pina, hogy azok, akik csak a 18-as karika miatt jöttek, elégedettek…..
ryswell 2013.04.16 12:02:57
@Felagund:
Edmure-nak történetesen igaza volt a vitában. Robb ugyanis nem volt hajlandó beavatni a tervébe. Tény h megparancsolta neki h ne rontson rá a gregorra, de edmure látott egy lehetőséget és élt vele. Robb pedig a balfék politikájával több embert vesztett mint edmure abban az összecsapásban. De ez az én véleményem :) Szerintem jó lesz a szereplő, főleg a későbbiekben mutatkozik meg mit tud kihozni a szerepéből.
ryswell 2013.04.16 12:05:41
@adamskij:
Melisandre tegnap is elejtett egy infot, h királyi vér kell neki. Ha olvastad a könyveket, akkor tudhatod h kire gondolt...
Itt a Trónok harca harmadik évadának első olyan előzetese, amiben új képsorok is vannak. Kemény, harcos évad lesz ez. Premier március 31, nálunk április 1., HBO. ..
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
ryswell 2013.02.09 13:07:37
@apanna:
ezt olvasgasd: 36/1994 Ab hat. Bár a fideszesek szerint az Ab már nem hivatkozhat többé a korábbi döntéseire. Ennyi erővel az összes eddig született bh-t, pk-t, bkv-t ki lehet söpörni. Sőt, szervezzük újra az istenítéleteket vagy az inkvizíciót.
Hajrá fidesz, jará alkotmányosság