Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dedunoka

1 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írásaim 2019.02.10 15:27:28
Kedves Olvasó! Ezen a honlapon elkezdtem összegyűjteni az eddigi írásaimat. A novellák alapjait az élet hozza és a szemléletmód, ahogy látom a múltat és a jelent, ami körülvesz bennünket. Jó emlékezni és jó megélni, megfogalmazni dolgokat! Aki még nem olvasta, annak ajánlom Dédnagyapó írását is…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi (T)error blog! Szeretnék megosztani veletek egy történetet arról, hogyan képes egy munkáltatói hozzáállás tönkretenni az embereket, csapatokat, tehetetlenné tenni a közvetlen…..
dedunoka 2017.11.13 08:34:10
@CoolKoon: Teljesen egyet értek veled, abban hogy alapvetően az aki eddig utált akkor is utálni fog, ha empatikus vagyok vele. A megértés nem úgy értettem, hogy ápolja is a lelkét az ember a másiknak, csupán meg kell érteni belül, hogy miért olyan amilyen és ezzel könnyebb levegőnek is nézni. Nem kell haverkodni és nem is szabad olyannal erőltetni a haverkodást aki eleve negatív velünk szemben! Elég minimális kontaktussal mellette dolgozni és kész. Egyébként én egy a kérdezővel hasonló kollégával kell, hogy együtt dolgozzak és 3 év feszültség után (dulás fúlás) után ma már egy senki számomra. Régen még sokat meséltem és panaszkodtam rá mindenkinek. Ma annyira nem érdekel (pedig közös munkáink is vannak) hogy a neve sem számít. És mindketten boldogok vagyunk! : -) A tanácsaimat ennek tapasztalatában írtam kérdező felé. Nekem bevált! HA bajom van vele akkor sosem hepciáskodva szidom, a főnökeimnek, csak félvállról (nyugodt hangnemben) említem meg, hogy valamit hibázott és nekem kellett kijavítani. Igyekszem ha gond van vele közös megbeszélést tartani (főnök Ő meg én) amiben megvédheti magát face-to face. Ilyenkor tök normális. Tudom hogy a hátam mögött a kést is belém vágja, de azt is tudom, hogy esélye sincsen velem szemben (nem fognak kirúgni miatta, mert én is igyekszem a munkámat jól csinálni) így nem sok vizet zavar az alakoskodása.
dedunoka 2017.11.11 10:21:23
@Hozzászólok: Kedves levélíró! 1. Fiatal vagy és sok más klassz munkahely várhat még rád, csak bízzál Önmagadban. (Keresgélj!) 2.Ne hagyd magad sosem ha face to face összezördültök, vagy támad.Csak azt lehet eltaposni aki hagyja magát. 3. Ha lehet ne szólj hozzá a köszönésen kívül ne kommunikálj vele. Ne kezdeményezz beszélgetést. 4. Ha hibázik vagy nem csinál meg dolgokat ne csináld meg helyette, hanem jelentsd a főnöködnek, de ne felháborodott hangnemben hanem tényként közölve, hogy mi hátráltatja a te munkádat, illetve kérdezve, hogy mi legyen: javítsam ki csináljam meg? (Úgy tünik ő veled van, csak meg van kötve a keze, de talán egyszer tényleg segít. Mondjuk áthelyezésre javasolja valamelykőtöket vagy felszólítja a kollégát, hogy csinálja meg amivel elmaradt.) 5. Ne vedd magadra a másik szekálását. Ez egy elkeseredd ember akit ha jól értem nem kedvelnek csak ha ráeröszakolja magát. Talán nem sikerült az élete, vagy valami tragédia érte és másokon tölti ki a feszültségét: egy nyomtatón kibukni? Hidd el nem veled van gond.
Lelkizóna 12 felesleges babaholmi 2016.03.08 10:50:19
Az első gyerek születése előtt szinte minden család földig érő listákkal mászkál a boltban. Az egyiket a védőnő, a másikat a kismama újság, a harmadikat a barátnő, a negyediket a leendő nagyszülők írták... A jól sikerült pénzköltés után pedig kiderül, hogy a cuccok felére nem is lett volna szükség.…..
dedunoka 2016.03.08 21:38:32
Kapucnis babatörölköző: 9 éves gyerekem ma is használja szereti.
Zenélő - rezgő - forgó pihenőszék: nem pont ilyen volt de az autósülésből alkottunk, ráakasztva dolgokat. Imádta mindkét gyerekem.
"Csábítónak tűnik, de valamit egy szuperszerkezet sem képes pótolni: a szülői érintést, a valódi szívdobogást, a bőrkontaktust, a törődést, a járkálva altatást, szeretettel éneklést. " : Ez a mondat igaz de ki hitte hogy nem? Nekem is volt pl babahordozó kendőm arra hogy a szívemet hallja stb. Nem azért vesz szerintem senki ilyen széket hogy magát pótolja vele...
Pólya: nekünk bevált amíg ki nem nőtte
Játszószőnyeg: Imádták mindketten. Alig lehetett felvenni őket róla, annyira szerették!
A többivel egyetérek, de szerintem ízlések és pofonok azaz MINDEN GYEREK és SZÜLŐ MÁS
Az általam feleslegesen megvett dolgok pl:
Az összes cumisüveg: mert 2 éves koráig szoptattam. Utólag gondolva hülyeség volt megvenni.
Cumi: kiköpték, öklendeztek tőle
Sterilizáló, mikrós: nem tudtam mit bele tenni, (a mellemet kellett volna? :-)
Fejőgép: Minek vegyem el a gyerektől ami benne volt? Óránként szopott? Egyáltalán mikor tudtam volna használni?
De ez én vagyok másnak ezekre nagy szüksége lehet, ha nem igény szerint szoptat, vagy tápszerre van sajnos szüksége.
Való igaz sok felesleges dolgot ránk tukmálnak a boltokban. De hát azért volnánk szülők hogy eldöntsük: kell ez nekem?
Üdvözlet Bánffyhunyadról: ez vár vajon a magyar városképekre? Ritka fejlemény: mintha egy libertárius fantaszta jutott volna döntéshozói helyzetbe az erős és lehetőleg még annál is erősebb államban hívő Orbán-kormányzatban. A pálinkafőzési liberalizáción és az…..
dedunoka 2015.12.25 12:08:25
@gyalog.galopp: A Szentendrei Mobil gátra gondolsz? Ott speciel az építéshatóságnak nem is volt jogköre!!!! Ott az Vízügyi Felügyelőségnek volt csak hatásköre. Az építéshatóság csak két épület bontásába volt szava döntést hozni...
dedunoka 2015.12.25 12:15:01
@gyalog.galopp: EGyébként a "beépített árterek, löszfalakra épített lakóházak, hobbitelkekre szerszámos bódéként épített kétszintes lakóépületek" mind mind engedély nélküliek! Ahol én lakom minden harmadik épület engedély nélküli.
1.Nincs akkora apparátus hogy felderítse a hatóság
2. Ha fel is deríti csak magának csinál végtelenített ügyet. Egy ilyen bontásra kötelezés jogereje végrehajtása vagy sosem következik be mert megfellebbezik, vagy egyszerűen lesz egy jogi csűrcsavar ami miatt nem lehet mégse elbontani, vagy nem végzi el a bontást a kötelezett mert nincs kedve.
3. A végső verzió pedig hogy a hatóságnak kellene bontania csak azok erre még sosem kaptak állambácsitól pénzt, tehát ilyen verzió nincs. Na ezért van sok ház hülye helyen. Nekem volta ki a bontásra azzal az idővel kért határidőt (mint hatóságtól) mert éppen szigetelte és arra kellett a pénz!
Egy tanult barátom, ha meglátta Draskovics Tibort, élete fontos történeteként mindig elmesélte egy professzora alábbi intelmét: "Kollégák, maguk közül egyszer néhányan vezetők lesznek az államigazgatásban, és dönteniük kell két jelölt közül. Az egyik középszerű, de…..
Arany parlamenti gyerekeim! Igen! Már megint az Annus néni... De hát ez van, ha hülyeségeket csináltok. Szóval,- egyem a szíveteket…- hát most tényleg szórakoztok velem?  Azt mondják itt bivajbasznádon, hogy az „Annus néni türelme túlmegy még a faluhatáron is”, úgyhogy…..
dedunoka 2013.02.02 22:21:36
A regisztráció okán gondolkodva: nagyon sok olyan kárpótlási telket osztottak ki az utóbbi években amivel semmit nem lehet kezdeni. Találkoztam már olyan külterületi barackossal amit 20 centiméter széles és 500 méter hosszú csíkokban osztottak ki kárpótlásban. (A tulaj panaszkodott is hogy ha végigmegy a telkén, akkor a lábát szorosan egymás elé kell tenni különben átlép a szomszédba és a barackot csak a feje felett lévő ágakról szedhet, mert ha oldalra kinyúl akkor már lopott a szomszéd kertből!
A másik véglet amikor osztatlan közösben kb 80 ember kap együtt 35 000 M2-ert. A fejenkénti tulajdoni hányad szerinti kiszámolt m2 pedig nem haladja meg az 1000 m2-ert ami alatt a földhivatal nem méri ki, aza nem mutatja meg merre van a helyszínen, hogy ezen belül hol kapirgálhat az illető.(Meg ugye döntsék el maguk között melyik részét akarják használni. Vagyis a 80 emberkének kellene összejönni egy közgyűlésen és megegyezni kitalálni, lerajzolni ki merre kapirgál, majd a földmérőre összedobni a pénzt, majd újra összejönni a kitűzésnél. Lehetetlen ebben az esetben is a művelés.
Még talán a legjobb amikor önálló helyrajzi számra teszik az ilyen kárpótlási földeket, de mivel csak 300-500 m2-eresek, és a traktor nem tud rajta megfordulni így a korábban összefüggő nagy kukoricatábla, búzatábla, parlagon marad, max néhányan konyhakerteznek benne, bár elkeríteni tilos anélkül meg ellopják, a termést úgyhogy csak kezdetben lelkes mindenki ebben az esetben is.
Ahol mi lakunk az ilyen földek kb 95 %-a műveletlen. Évente van műholdkép és siralmas látvány. Sokan tanácstalanok egyébként, mert próbálják megkeresni merre lehet a földjük (pláne aki osztatlan közöst kapott, vagy örökölte nagyitól) és ötletük sincs mit kezdjenek így vele.Eladni meg horror áron szeretnék mert azt hiszik főnyereményt kaptak....

Szóval nem tudom minek ez a regisztráció, de kíváncsi leszek, hogy rájönnek-e ezzel, hogy mennyi lett az utóbbi években a műveletlen földterület és befejezik végre a kárpótlási földek ilyen típusú osztogatását, mert egyre kevesebb olyan föld lesz amit jogilag is meg lehet művelni.