Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kate Pilloy

37 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arra gondoltam, megörökítem itt néhány sorban a saját butaságom miatt elindított lavinát, amely odáig jutott, hogy ma már harcnak élem meg a helyzetet. Mint hadvezér, taktikázom és keresem az újabb és újabb fegyvernemeket, bár a célom nem a térdre kényszerítés, csak az, hogy ismét hozzájuthassak a…..
Keresgéltem az interneten, keresem a magyar szerzőket, a magyar amatőr írókat és a magyar kiadókat. Szeretném megtalálni azokat az írótársaimat is, akikkel korábban együtt szerkesztettük az amatőr írok klubját. Így találtam rá egy blogra Magyar Szerzők Könyvei Blog Ismerkedem a bloggal, tetszik…..
Az Amatőr Írók klubjában http://amatorirokklubja.network.hu/blog volt egy játék, amit a klubtagok találtak ki és ami nekem annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, részt veszek benne.   Tudom, hogy sokak közületek szeretnek írni. Hosszabb vagy rövidebb sztorikat, meséket rejtegettek az íróasztal…..
Az elmúlt néhány évben csendben voltam, alig írtam. Megjelent két novellám, de azokon túl nem írtam mást. Az elmúlt hónapokban lecsendesedett körülöttem az élet, nyugodtabbak lettek a mindennapok, így a fantáziám újra szárnyalni kezdett. Két könyvet írtam négy hónap alatt, egyelőre mindkettő az…..
Az Amatőr Írók Klubjában döntés született az előző feladvánnyal kapcsolatban az új feladvány: "nagyvárosi plázacica vagy metroszexuális ficsur vagy. Elvesztettél egy fogadást ezért egy teljes napot reggel hattól másnap reggel hatig kell eltöltened egy 100-as birkanyájjal a hortobágy közepén. Nem…..
  Az új feladvány:   "Az én feladványom helyszíne Románia. Főhősünk kezdő újságíró, azzal a feladattal a zsebében látogat haza Törcsvárra, hogy valami új szenzációval rukkoljon elő a már annyira elcsépelt témával kapcsolatban; Drakulával. Az első éjszaka szeretett szülői házában száll meg, ahol…..
Sziasztok olvasók, meseimádók, amatőr írók lelkes támogatói! Megjelent a Sas Botond barátommal közösen szerkesztett könyvünk. Egy történet, amely Debrecenben játszódik és egy olyan mesét mond el, amelyre sokan így reagálnak: én is ismerek ilyen lányt - és már meséli is az ő történetét. Örülök…..
Boboztál már valaha? Érezted azt a hosszú, várakozás teli pillanatot, amikor a könnyű gépben, felkapaszkodva a meredek úton, arra vársz, hogy kiengedjen a fék és alásuhanj. Ülsz a pici műanyag ülésben, alig férsz el, kényelmetlen a széked, lábad betámasztva, előtted a lejtő. Sejted, hogy mi vár rád,…..
Kate Pilloy 2014.10.20 18:42:04
@pingwin: Éles a szemed, mint a sasé! Valóban, kell az a D!
Tudjátok ki az a Rencsi? Én nem tudtam még két órája. Azonban egy kedves írótársam, Knizner B. Szilvia küldött egy e-mail-t és Rencsi blogjának elérhetőségét. Meglepődtem. Ki az a Rencsi? A válasz az volt, egy lány, aki szeret olvasni. Ez már tetszett! Én is szeretek olvasni, nézzük, mit írt ez a…..
Találkoztunk. Mi, amatőr írók, és ti, olvasók.  Együtt voltunk. Mi arról beszéltünk, mennyire szeretünk írni, milyen csodálatos érzés a fantázia világába átlépni, és leírva átadni nektek azt a mesét, ami a fejünkben tombol. Hallgattuk egymást, a könyvekből rövid részleteket olvastunk fel. Nem…..
Kedves Barátaim!   Eljön lassan ennek az eseménynek is a napja: Könyvbemutató   Három kedves kollégával, amatőr írőnővel együtt szeretnénk bemutatni az olvasóknak magunkat, az írásainkat, bár talán inkább mi szeretnénk megismerni titeket. Várunk benneteket 2013. november 29. napján, pénteken…..
Kate Pilloy 2013.11.13 10:43:27
@tibor horváth: Tibor, ez nem lesz túlszervezve, ezt megígérem neked! Valóban nagyszerű, hogy megismerhetjük egymást személyesen is, úgy tudom, többen is fognak jönni az Amatőr írók klubjából. Ezért is ígérkezik érdekesnek ez a program.
A második osztályos gyermekek örömmel szaladtak ki a teremből az iskola udvarára, ahol talán a szünet kedvéért hullni kezdtek apró pelyhekben a fehér hópihék. Ádám a cipők között téblábolt, sehogy sem akaródzott neki kimásznia a szétdobált kiscipők közül. – Nincs csizmád megint, igaz? – gúnyolódott…..
Éled a mindennapi életed, dolgozol, gyereket nevelsz, szeretsz és szeretnek. Gondolataid egy nap azonban beindulnak, a valóság mellett megjelenik egy másik, egy izgalmas, egy érdekes, és veled együtt él, mozog. Látod, amit mások nem, beszélgetést hallasz, gyilkosságot látsz, történet folyik a szemed…..
Az olvasószerkesztő véleménye: Nagyon jól kezdődik a történet, jól eltalált, változatos szereplőkkel, s még bonyolultabb történettel. Az igazat megvallva a közepe felé megijedtem, mert nem tudtam elképzelni mit tartogathat a maradék száz oldal, nehogy unalmassá váljon. S csak gratulálni tudok,…..
Kate Pilloy 2013.10.14 22:05:15
Daniella L. May :

A történet főhősnője huszonnyolc évesen lesz szerelmes, majd teherbe esik, de a családja ezért „kitagadja”, így aztán mehetne a gyerek apjához, de ő még csak össze se akar költözni (Császár) Brigittával, szakítanak. Szóval jól kezdődik a történet, rögtön belecsöppen az olvasó egy olyan élethelyzetbe, ami akár mindennapos is lehetne.
Nincs egyszerű helyzetben az újdonsült kismama, aki egyébként amolyan fekete bárány a családjában, albérletbe kényszerül a gyermekével. Gergő már nyolc hónapos, mikor végülis tényleg albérletbe költöznek, addig barátoknál húzzák meg magukat, ám ekkor kezdődnek csak a bonyodalmak! Az albérletet ugyanis nem csak Brigitta nézte ki magának, hanem (Vekerdy) Ádám is, és pont egyszerre érnek oda megnézni. Úgy alakul, hogy egy párnak nézi őket a házinéni, rögtön megtetszik neki Brigitta kisfia, és a végén már együtt költöznek Ádámmal az albérletbe, lakótársak lesznek. Brigittának van segítsége, a barátai mellette állnak, ők bizony furcsállják is ezt a helyzetet, de hát mit volt mit tenni, így alakult.
Mivel a történetből nem hiányzik a szerelmi szál sem, hogy hogyan, és kik lesznek szerelmesek… szerintem lehet sejteni, de nem árulom el.
Brigitta szülei bajba kerülnek, segíteni szeretne nekik, hogy kitől kér segítséget? Na, ezt is majd a regényből lehet megtudni! Tovább nem szeretném mesélni a történetet, legyen elég belőle ennyi elég, egy kis ízelítő.
Tényleg nagyon tetszett, jól megírt, élethű, könnyen érthető, olvasható mű. Az egyik kedvenc könyvemmé vált, ezért ajánlanám mindenki figyelmébe, aki szereti a jó történeteket! Nem csak egy egyszerű romantikus regény, izgalmas, kalandokkal teli, szóval egyszerűen lebilincseli az olvasót, nehéz letenni.
Olvassátok, nem fogtok csalódni!
Csodálatos gyermekkorom volt. Innen nézve már tudom, bár akkor, mikor át kellett élnem, nem éreztem annyira tökéletesnek. De innen nézve.... A Meredekparti lakótelep kellős közepére helyezett a gólya. Ennek az oka egyszerű volt: oda építették a kórházat. Akkor még nem tudtam kilesni az ablakon, de…..
  A teaház sejtelmes fényében Tibor helyet mutatott Eszternek. A lány elfogadta a felkínált párnát, leült és várta, hogy Tibor is mellé telepedjen. Két hónapja ismerték egymást. Két hónapja volt, hogy Tibor a kezdő salsa csoportba belépett, végignézte a táncórát majd az óra befejeztével…..
I. rész - Minden rendben otthon! – állítja szép kék szemeivel igézve, de tudom, hogy nem igaz. - Ez jó hír! – mondom némi gúnnyal. Vállat von, úgy tesz, mintha nem szeretne beszélni, de tudom, hogy igen, mert valakinek el kell mondania mindazt, ami vele történik. ********************** Egy éve…..
Hazug igazságok   Főhősünk Császár Brigitta, aki egyedül neveli kisfiát. Családja műkereskedéssel foglalkozik, ő a könyvelő, de miután rádöbben, hogy csalást és hazugságot várnak el tőle, inkább elköltözik otthonról. Fura és különc barátokra tesz szert, akik élete részévé válnak. Egy nap másik…..
Játékra fel! Itt a következő feladvány! Megérkezett az ősz Játékra fel Így készül ...  a regény Egy korty/sor limonádé Anyák napjára A nyár pillanatai Az érem mindkét oldala - megjelent a regény A lemenő nap árnyékában Amatőr írók találkozója Könyvbemutató Tarjában      ..
Hetente jártam edzeni, azaz visszatértem a gyökereimhez. Szó szerint éreztem, hogy olyankor hazamegyek. Otthonosan éreztem magam a betonházak dzsungelében, ismerősek voltak a bérházak alatti kisboltok, a házak előtti fapadok, a pletykáló idős nénik, a harapós ölebkutyák, a parkokban drogozó srácok,…..
Tavaszodott. Végre. A Meredekparti lakótelepen, szülőhelyemen már kellemes meleg levegőt sugárzott vissza a betonjárda, mikor Piroska lakóhelyén végre felolvadt az utolsó sáros-havas latyak is az erdőben, a fák között. Kedvesem, aki a természettel együtt szinte kivirult, a kertben töltötte minden…..
Augusztus utolsó napja van. Készülünk az iskolára. Fiam izgatottan sertepertél körülöttem, nézegeti a befedett füzeteket, az új iskolatáskáját, az évnyitóra kikészített ünneplő ruháját. –  Lehet, hogy nem fognak velem barátkozni a többiek! – gondolkodik hangosan. Tétován néz rám, látom rajta, hogy…..
Ma szembe jött velem egy birka az utcán. Bocsánat. Négy lába volt, bégetett és bámult rám. Én birkának azonosítottam, ha nem az volt, tudjátok be tudatlan városi neveltetésemnek. Szóval ma a vasútállomás felől közelítettem meg Piroska házát, mert a buszok valamiért nem voltak hajlandóak járni, a…..
Továbbra is tombolt a tél. Tudom, néhányan azt gondoljátok, hogy a cserépkályha melege megoldotta a problémámat, de ez nem így volt. Ismétlem, nem fáztam, csak érzékeltem a hideget. Lent, a földön, a talpamon. Hiányzott az egyenletes meleg levegő. A harminc éves fakeretes ablaknál süvített be az…..
Az első havat nagy hideg követte, és hiába volt Piroska szerelme tüzes, a lakást fagyosnak éreztem. Nem fáztam, csak érzékeltem a hideget. Pedig drága szerelmem mindent elkövetett, a lakásban már 28 fok volt a hőmérséklet. Ha lakótelepen nőttetek fel, értitek, miről beszélek. Eddigi lakóhelyem…..