Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Observator

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az utóbbi időben az internetadó elleni tüntetés sikere után elburjánoztak a tüntetések. Sokan gondolták azt, hogy "ilyet én is tudok". Pedig hát egy százezres, jó tüntetéshez két dolog kell:szerencse és szervezés. Pénz nem kell hozzá. Igaz, ha van sok pénz, akkor össze…..
Observator 2014.12.01 14:27:27
@Brendel Mátyás:

" Fehéroroszországban vannak"

"belarus-blog.de"

lol
Observator 2014.12.02 09:01:44
@Brendel Mátyás:

Mulattató egy figura vagy te.

A téritő jehovisták ilyen rögeszmésen monomániások - mondjuk ők nem mennek le szubhumán, kurvaanyázó lumpenproliba, ha nem akarsz megtérni.

Mindenesetre jól szemlélteted, miért zsugorodott szubkultúrává a baloldal. Ki szeretne olyanokkal barátkozni, mint te?
Veszprémben megdőlhet a kétharmad. Megdőlhet. De nem úgy, hogy a honpolgárok hátratett kézzel nézik, mi fog történni, hanem úgy, hogy ténylegesen bekapcsolódnak a választási küzdelembe, felfogják az esemény szimbolikus és gyakorlati jelentőségét, az értelmiség nem a…..
Observator 2014.11.28 14:47:42
@borzimorzi:

Egészen konkrétan hazudik. Ez ténykérdés, az EBESZ-jelentés nyilvános, el lehet olvasni, nem az szerepel benne, amit Vörös mond.
Az elmúlt napok magyarországi történései rég nem látott kommunikációs aktivitást hoztak a magyar kormány és a különböző nemzetközi szereplők között. A helyzet olyan mélyen van átitatva belpolitikai vonatkozásokkal, hogy nem könnyű annak csupán külpolitikai olvasatáról…..
Observator 2014.10.29 14:12:18
@bunk0:

Szerintem ez a generáció már eljött, csak még odáig nem jutott el, hogy ne jobb ajánlatra várjon, hanem elkezdje maga felépíteni azt.

Én például nagyjából egyetértek Orbánnal abban, hogy a liberális demokrácia egy összeomlófélben lévő humbug. De azt sem veszem meg, hogy "szar dolog az orbánizmus, de nem találtak még ki jobbat".
Szombaton délután feltűnt, hogy egy tábla emelkedik a tévékamera magasságába. Bizonyára írtak is rá valamit, de nem látszik, hogy mit, mert néhány másodperc múlva kiesik a képből. Valami történhetett. Később kiderült, hogy egy aktivista tiltakozott volna Pásztor Albert volt…..
Observator 2014.07.16 00:43:18
„Már kinn vagyunk a pályán, ők meg még mindig keresik az öltözőben, hogy ki is meri vállalni a játékot.” - fejtegette Kósa Lajos a Magyar Hírlap tegnapi számában. A Fidesz ügyvezető alelnöke sportos hasonlattal jellemezte az önkormányzati választás előtti helyzetet. A két…..
Observator 2014.07.07 09:09:01
@Flúgatlan:

"Huhhh! Most betojam!!! Egy olyan szerző, aki képtelen egy ilyen cikk mellé a képet mellékelni, morgolódik!"

Ha mellékelné a képet, első olvasásra is mindenki számára nyilvánvaló lenne, hogy hazudik, a kép nem valami hivatalban, hanem egy pártirodán készült, ahol a kampányanyagok jelenléte teljesen természetes és hétköznapi.

De a ballib szubkultúra már annyira leszűkült a legostobábbakra, hogy bármilyen abszurd elmegy, azon is szörnyülködni fognak, ha a politikai ellenfélnek két lába van.
Nem övezi nagy felhajtás a szocialista párton belüli tisztújítást. Ez végül is a párttagok dolga, nekik van ebbe beleszólásuk, ők választhatják meg a különböző tisztségekre a személyeket, akik szintén ezen párt tagjai. De néha azért talán a külső szemlélő is…..
Observator 2014.06.28 14:30:12
@Sir Galahad:

Az "Éhségmenet" Gúr és kamucivil-szervezeteinek médiahackje volt, az MSZP infrastruktúrájának és aktivistáinak felhasználásával.

"Komjáthi Imre ott volt mind a két Éhségmenetben. Most az MSZP elnökségébe tart azon az úton, amit elkezdett az Éhségmenetben."

Ennyi, meg egy bambi. Komjáthi Gúr samesze, most, hogy Mesterházy bukott, megindítják a maguk kis csúcstámadását.

De legalább megtudhattuk, melyik csoport áll a Bandita háta mögött.
A magyar közéleti értelmiség két és fél évszázados harcokat vív újra. Nem egyszerűen '68, hanem a korai idéologue-ok reflexeit élteti tovább: a kontinens polgárosulatlan, radikális korszakainak szellemi örököse, ideológiákban él, a társadalomra csak átalakítandó anyagként…..
Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól…..
Observator 2014.02.17 03:25:33
@camilló:

"kíváncsi vagyok, hogy a szemembe is mernél-e így beszélni."

Szemed közé köpni is, szarevő komcsi. Nem egy családtagomat gyilkolták meg az elvtársaid.
A tervek szerint tegnap az ATV élőben közvetítette volna Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét. Az élő adás technikai hiba miatt egészen korán megszakadt, és nem is állt helyre. Így a beszéd helyett bekapcsolták a Fórum című betelefonálós műsort, Somogyi Zoltánnal. A…..
Observator 2014.02.16 22:54:21
@megint:

Schmuck azért nem állt be az Összefogásba, mert nem kínáltak neki semmit. Eleve az volt a szocdemekkel a projectje, hogy valahogy összekapar egy országos listát, és aztán úgy kéri fel magát a közös listára, hogy különben szavazatokat visz az Összefogástól. Mire azt a választ kapta, hogy amit vinni bírsz, vigyed. Nem hiszem, hogy olyan sok szépkorú szocdem lenne, aki Schmuck varázsáért mondana le az Orbán-váltónak remélt x-ről.
Observator 2014.02.16 23:12:55
@líder máximo:

Ne nevettess, melyiken nem? DK-s oldalakon, blogokon a "csúti cigány" alapszókincs. A DK-bázis agressziószintje bármelyik hétköznap durvább, mint a jobbikosé. Nem csoda, Gyurcsány folyamatosan őrjöng a színpadon (csak a tegnapi termés: "gazember", "hitvány", "elment az esze"), míg Vona mostanában úgy beszél, mint aki tojásokon lépked. Igazából a hasonlat a Jobbikra nézve kedvezőtlen.
Observator 2014.02.16 23:19:45
@líder máximo:

"Ellentétben veled úgy látom, hogy Gyurcsány tegnapi beszédével rengeteg szavazatot szerezhetett az Összefogásnak, az Orbán-beszéd kifejezetten szar volt, unalmas és megfáradt."

Pedig valójában a szavazók többsége (az ún. bizonytalanoké meg főleg) nem vevő az elvakult, útszéli indulatra. Nem véletlen, hogy a Jobbik is folyamatosan tompítani igyekszik a hangnemét, és konszolidáltabb színben feltűnni.

A radikalizmus elég egy izgága és hangos rajongótábor szórakoztatására, de egyben karantén is, a centrumot mindig taszítja a vadulás, a centrum nyugalomra és andalító szavakra vevő.

Gyurcsány bezsebelhette a saját hívei őrjöngő imádatát, de a hasznosabb (és kétségkívül unalmasabb) beszédet Orbán mondta el a hétvégén - egy sokkal szélesebb rajongótábornak.
Azért mentünk bele a közös listába (meg abba, hogy az MSZP jelöljön miniszterelnököt), mert a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz arra, hogy Orbán Viktort leválthassuk. Az ellenzéki összefogás kényszer, amit a Fidesz teremtett nekünk. De az…..
Bár a részletek körvonalazása még hátra van, mostani ismereteink alapján szinte biztosnak látszik, hogy az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös listán indul majd a 2014-es választásokon. A formálódó közös lista és az ellenzéki megállapodás kapcsán TÓTH Csaba kollégánk…..
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha meg akarom állítani Orbán…..
Observator 2014.01.11 10:35:28
@Brendel Mátyás:
"Szavazhatsz az LMP-re, ott nincs Mesterházy és nincs Gyurcsány.

Ja, hogy be se fognak jutni a Parlamentbe?! No látod, ennyi ennek a Mesterházy és Gyurcsány utálatra alapozott ellenzéki felfogásnak a támogatottsága! Nulla."

Nézzük meg a Gyurcsánnyal váltott szerelmes csókok után is majd a felméréséket.

Ezzel az összeborulással sikerült azárt tíz-, ha nem százezreket irdatlanul tökönrúgni, akik hitelt adtak bármiféle 'korszakváltós' dumának.

Simán lehet, hogy az LMP támogatottsága most fog megugrani.

Ők legalább nem Gyurcsány csicskái.
A baloldal széthúzása rázhatja fel az apatikus tömegeket Ünnepel a kormány politikai ellenzékének rajongótábora. Lám, nem volt hiába a zajongás! Végül kikényszerítettük eszement kedvenceinkből az összefogást! Nagyjából három hónappal a választások előtt csak…..
Observator 2014.01.08 01:01:18
@Pop40:

"Persze, persze, ők fognak. Mint 2010-ben, mert ugye tökugyanaz a helyzet, mint akkor."

Ördögöd van, pont olyan, legalábbis a pártok támogatottságát tekintve.

Felmondhatod a teljes szoci kánont, a nagy büdös helyzet az, hogy valahogy a zemberek mégsem kérnek jobban a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy konglomerátumból, mint négy évvel ezelőtt.

Pedig tényleg mindent megtettek, hogy négy évvel azután, hogy elkergették őket, a jámbor választó megszeresse őket (hungarocell-szobrot rúgdostak, lejárató-videót hamisítottak, nyugati médiának hakniztak, felvonultatták a vidéki párttagságot, mint 'éhségmenet', szétszakadtak pártocskákra, hátha külön-külön kelendőbbek), de nem! Most mondd meg, nem! Pont ugyanannyi választó látná őket kormányon, mint négy éve. Tudod, ami történelmi rekordvereség volt.
Observator 2014.01.08 01:12:03
@polipo:

"így mint függetlennek
,a kisebb rossz nem a fidesz."

Bárki számára, aki a kisebbik rossz elve alapján mérlegelne, egyértelmű, hogy minden objektív tényező alapján még mindig messze kudarcosabb volt az a bizonyos elmúltnyolc.

Pontosan ez a baloldal tragédiája, a saját, elvakult fanatikusaink kívül egyszerűen senki számára nincs semmi értékelhető mondanivalója.

Így maradnak az elvakult zombihadak (abból a Fidesznek körülbelül kétszer annyi van, mint a baloldalnak), meg azok a tömegek, akiket el lehet vakítani a rezsiforradalommal.

A nem-vakhitű, nem-rezsivel-vakított bizonytalan meg ránéz a két kormányzati track-record-ra és azt mondja, hmm, a legutóbbi de facto államcsődöt köszönhetjük a kormányzatnak, amelyik prominensei - a jelenlegi ellenzék vezetői - annyit képesek mondani, hogy borzalom, ami itt folyik. Tényleg, ne bassz? Tán ne ti meséljetek erről, kösz!

Aztán a bizonytalan megnézi, hogy ha már rábólintana a Zorbánelkergetésre, hogy na, akkor fiúk, nézzük, hogy bennetek alternatívaként mi vonzó van?

Ja, igen, semmi. Hát akkor, köszönjük, Mesterházy úr, Bajnai úr, Gyurcsány úr, majd értesítjük.

És elmegy egy szép tavaszi vasárnap - a hobbitelekre, rózsatöveket telepíteni.

Ti meg, vakhitű szocizombik, szépen kikaptok a választásokon a vakhitű fideszzombiktól, meg a rezsicsökkentett elméjűektől.

Oszt' jónapot.
Observator 2014.01.08 09:30:35
@jogalany:

Ha nem is mostanában, de magam is láttam már olyan kvk-elemzést, amit a pártok használnak, szó se róla, sokatmondóbbak a sajtóban elénk szórt nagyjából semminél.

De a publikus adatokból is nyilvánvaló, hogy itt - ha csak a következő hónapokban nem történik valami előreláthatatlanul drámai - akkor kormányváltás nem lesz.

Ezzel pedig a politikai csoportok vezetései sokkal inkább tisztában is vannak, mint mi, egyszeri parasztok.

A következtetéseddel viszont bátorkodnék nem egyet érteni, szerintem az MSZP-nek még a vereség tudatában is megéri a közös listára feltenni Bajnait, Gyurcsányt és fejenkét két-három sameszüket.

Onnantól kezdve ugyanis négy évig bármikor mondhatják, hogy skacok, nélkülünk valószínűleg be sem jutottatok volna, mi mindent megtettünk, de hát igen, veletek nem ment, többet vittetek, mint hoztatok.

Nem véletlen, hogy Bajnai is akkor jön (az MSZP által már az első pillanattól kínálgatott) közös listával, amikor úgy néz ki, ő maga sem jutna be külön listával.

Gyurcsány helyzet nem ennyire kétségbeesett, de nyilván ő is tisztában van vele, hogy most van a szektája a növekedési potenciálja tetején - ennélfogva az alkupozíciói is most a legjobbak.

És bár most hangyafasznit a küszöb fölött mérik a támogatottságukat, nyilván a közös listán egy biztos befutóhely mérföldekkel jobb garancia a következő négy évben a parlamenti képviseletre, mintha kocáztatnák a külön indulást (ebben az esetben még megfejelve azzal, hogy a szocik mutogathatnak rájuk, hogy "Gyurcsány önzése veszélybe sodorja a kormányváltást").

Szóval a prognózisom kettős:

1) lesz közös lista, és a választási rendszernek megfelelően szoros együttműködés
2) a közös lista vereséget szenved a választásokon

Nagyon jó esélyt adok rá, hogy ezzel a két várakozással a z összefogósdi összes szereplője egyetért, ezért az alkudozásaik értelmezésében is abból érdemes kiindulni, hogy a fenti helyzet utáni helyezkedésről szólnak.
Bajnai Gordon ma – némileg váratlanul - újra elővette a közös lista – közös jelöltek – közös miniszterelnök-jelölt kérdését. Egy évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, de tény: a baloldali pártok közötti sajátos előválasztási küzdelem közel három hónappal a…..
Observator 2014.01.08 00:02:40
@kamerasmobil:

" Sima matek. A Fidesz szavazotabora kb. fix meretu. Aki az LMP-re vagy a Jobbikra szavaz az nekik nem erdemi veszteseg.
A "baloldali" ellenzeki osszefogasnak viszont minden hianyzo szavazat csokkenti az eselyet az abszolut tobbseg megszerzesere. Ha valaki kormanyvaltast akar de az LMP-re szavaz az osszefogas helyett akkor az valojaban a Fideszt tamogatja."

Ha valaki kormányváltást akar, de az LMP-re (vagy bárki másra) szavaz, annak a szavazata nem 'hiányzik' a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány trió mögül, ugyanis nyilván azért szavaza az LMP-re (vagy bárki másra), mert nem Mesterházyra, Bajnaira meg Gyurcsányra akarja (vissza)cserélni Orbánt.

Ez az 'aki nem a ballib olajfára szavaz, Orbánra szavaz' tényleg a legkorlátoltabb szoci lumpenprolikra szabott blődli.

Aki Orbánra akar szavazni, az a fideszre fog szavazni. Aki Mesterházyra/Gyurcsányra/Bajnaira, az majd szavaz az MSZP-vezette listára. Aki másra, szavaz másra. Aki meg nem talál jó szívvel támogatható alternatívát, az otthon marad. Ennyi.
Observator 2014.01.08 00:16:25
@Khal Drogo:

"Ha a régi garnitúrához kapcsolódó embert bányásznak elő, akkor nincs értelme váltani, akkor jó Mesterházy is. "

Nem a régi garnitúrához tartozó ember meg nem fogja elvállalni. Főleg nem azután, hogy az MSZP gyakorlatilag az utolsó, kormányon töltött ciklusának arcai vezetése alatt de facto újraegyesül.

Lehet tanulni a Bajnai-project bukásából. Azt képzelték, hogy Bajnait pompásan felépítették, mint az alantas pártküzdelmek fölött álló, független szakértő válságkezelőt, aki majd előbukkan, és mögötte felsorakoznak a 'Fideszben csalódott' bizonytalanok.

Mi lett a vége? Amit előre is lehetett tudni: Bajnairól a 2010-es szociszavazókon kívül senki nem hitte el, hogy " alantas pártküzdelmek fölött álló, független szakértő válságkezelő", sőt, magán a kísérleten is csak harsogva tudtunk röhögni.

Ez a 'külső miniszterelnök' téma is csak az utódpárti törzsbázis ábrándozása, attól, hogy előrángatnának egy ilyen politikailag súlytalan, valamennyire vállalhatónak tűnő arcot, attól az egész együttműködésben továbbra is mindenki nagyon pontosan látná, hogy ez nem Róna vagy Surányi listája, hanem Mesterházyé, Gyurcsányé meg Bajnaié.

Ezek legfeljebb a már meglevő törzsbázis megvezetésére lenne jó, de arra meg minek, a meglévő törzsbázis akkor is leszavaz bármiféle együttműködésre, ha Dopeman a miniszterelnök-jelölt, de az meg (mármint a törzsbázis) a választási győzelemhez kevés.

A 2014-es választás gyakorlatilag a szisztéma megváltoztatásával eldőlt, balról nem lehet összerakni egy olyan kombinációt, ami egy-az-egyben megverné a Fideszt.

Azóta az elemzők - beleértve Török urat is - nagyjából annyit tudtak leírni, hogy á, nem is dőlt el, akármi is történhet, nem látunka jövőbe, a trendek változhatnak, stb.

Nem történt semmi, nem változott semmi, ráfordultunk a választási kampány célegyenesére, és most vasárnap nagyjából hasonló arányban nyerne a Fidesz, mint 2010 tavaszán.

Ennyi, meg egy bambi, a ballib ellenzék egyszerűen töketlen volt, a hajó elment, költhetik a pénzüket a kampányra, amivel megszerezhetik az ellenzéki mandátumokat, amelyekben ülve majd folytathatják a baloldal újrafelosztásáról szóló magánküzdelmeiket.

Bal-fék-ek!
Nem kell attól senkinek megijedni, magas szellemi színvonalú alkotások lesznek a legújabb kormányzati agyrémben, aminek Magyar Krónika lesz a neve. Erre garancia az azt előkészítő, és felügyelő ember személye. Kerényi Imre már egy billegő alaptörvény asztallal megmutatta milyen…..