Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csanád8

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző fejezetben két sárkányölő hős legendáját tettük vizsgálat tárgyává, s személyük mögött a dicső Attilát, Isten ostorát fedeztük fel. Attila hőstetteit népmesénk Fehérlófia történetében örökítette az utókorra, melynek szimbolizmusát Beowulf óangol…..
Csanád8 2014.03.06 11:46:22
Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de érdekes, hogy az általam talált három magyar alapítású lovagrend közül a két világi rend a sárkány témakörrel kapcsolatos nevet vett fel:

Szent György Lovagrend
hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Gy%C3%B6rgy_Lovagrend
Alapító tagok közt:
21. Gút-Keled nembéli Maróti István udvari lovag
És érdekesnek találom a 14. helyen sorolt szentgyörgyi és verebélyi Drágffy János ugocsai főispánt (Szentgyörgy-Drágffy).

Sárkány Lovagrend
hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1rk%C3%A1ny_Lovagrend
A Báthoryak is meg vannak említve.
Vizsgáljuk hát meg kissé alaposabban, hogy kik is ezek a titokzatos kutrigurok és utigurok! Láttuk, hogy Illig és Weissgerber a Magyarok a kitalált középkorban c. könyvben „hun” kutrigurokat és „szintén hun” utigurokat említ.Zichy István A magyarság…..
A vandálok hispániai történetének tanulmányozása közben felkeltette a figyelmemet egy egészen addig csak mellékes információként kezelt, sokáig lényegtelennek tűnő adat: a vandáloknak két csoportja volt, a silingi és az asdingi vandálok. Mivel azt már korábban megértettem,…..
Az előző részben elvetett gondolatok után eszembe jutott, hogy a Tarih-i Üngürüsz milyen sokszor sietett már a segítségünkre. Az abban található különös módon leírt nevek már több alkalommal is továbblendítették a kutatást a holtpontról. Bizonyára emlékszünk, hogy a…..