Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sal Bandy

159 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Visszafogott a beszámoló, mert milyen is lehet a Covid után egy rendezvény, amit pár héttel előtte nem is lehetett tudni, hogy lesz e egyáltalán. Az élvezetet is jelentősen rongálta a pocsék időjárás. A szombati napon megjött a goromba viharos hidegfront, este meg a csendes eső. A valaha volt…..
Volt egyszer egy 2019. Sörös szempontból visszanézve hatalmas a fejlődés. A 2019-es év -aki jól csinálta-  a pénztárgép csilingelésétől volt hangos. Az eladás, a marketing szintet lépett, a kisüzemi cégek azon túl, hogy gazdaságosan bitangul megtanultak sört főzni, a marketing gépezetük is elindult…..
Számomra az, hogy a nagy sörgyárak is elkezdtek trendi söröket főzni, nem más, mint hogy rátenyereltek a kézműves sörök világára. Nincsenek kétségeim afelől, hogy azzal, hogy nekiálltak felső-erjedésű sört főzni, a piaci szegmens lerablása a céljuk. Közben persze a „kézműves” sört is lezüllesztették…..
foto:salbandyMai zugkocsmai #sörbetevőt add meg nekünk ma...       Jam72, ipa, Mad Scientist Az őrült tudósok ikonikus söre, abból a korszakból, amikor még csak havonta jöttek ki új sörrel.  Az ős ipa. 2016-ban jelent meg a sör és azóta folyamatosan jelen van a Mad repertoárban. Mangó, ananász,…..
foto:salbandy Mai zugkocsmai #sörbetevőt add meg nekünk ma... Tropical Swinger Summer, fruit ale, Hoptop Ámde: Egyszer volt, hol nem volt, -jesszusom, már két éve?! - a II. KRAFT sörfesztiválon debütált a nagytesó, a Tropical Swinger Club. Trópusi gyümis, savanyú, kellően erősen komlóskeserű…..
  Mai zugkocsmai #sörbetevőt add meg nekünk ma! A Hoptop egyik különleges, gose söre, a #zöldségessör. Szolid zöldséges pince illat, majd brutál savanykás íz amit extra sósság követ. Ízre kicsit téveszthető a sós paradicsomlével, mert komoly textúrája van. De a lilás bíbor szín bizony cékla. A…..
Mi történik itten?Sör ízlelés elmélyítése, a sörök és a procc sörtársadalom kritizálása. Mai zugkocsmai #sörbetevőt add meg nekünk ma! -A mai őszies melankóliában elmaradt a bicikliszervíz, ezért, hogy pozitív történés is legyen... A Hoptop már régóta ismert és jó söre került elém: IVORY/APA Ami…..
Nyár van, a könnyedebb sörök ideje. Érkezett hozzánk egy búzasör küldemény a Krois Brewery-től. "La Grisette". A fertőrákosi főzdével még nem találkoztam, de máris szimpatikus a társaság, mert a házisörfőző praxisukat nemrég váltották profi főzdére, vállalva annak rengeteg buktatóját és ritkább…..
A fotón: Késmárky Attila (Kapucinus Sörfőzde) és a szerző: Salbandy   Dióhéjban: Idén július 12-14.-ig tartott a III. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál. Mi imádjuk ezt a helyszínt, tavaly is voltunk, jövőre is megyünk. A szállásfoglalást már hónapokkal előtte el kezdtük szervezni. Nyár van, ráadásul…..
-Mi van a hátadon? -Semmi. -Akkor tessék, most már itt egy beerbox matrica. Új szereplő érkezett a magyar sörpiacra, avagy minőségi sörök „elvitelre a kocsmából, vagy kocsma mellől” A beerbox nem kevesebbet állít, mint a sörpiac értékesítési oldalának reformját, amit zéró tőke befektetéssel, zéró…..
Kiből lesz házi sörfőző? Avagy mire ez a felbuzdulás? Szereted a sört? Szeretnél jobb, ízletesebb, tartalmasabb sört inni mint amit az itthoni nagyüzemek gyártanak? Ha mind a két kérdésre a válasz igen, akkor esélyes, hogy egyszer te is házi sörfőző leszel. Mindenki így kezdi, bármeddig is jut a…..
Sörfesztiválra azért jár az ember, hogy sört kóstoljon és persze beszélgessen. Amikor egy ismeretlen sörrel találkozom, akkor jön az izgalmas része, mert jó érzés a rácsodálkozás. Egy új formációt szeretnék most bemutatni, még csak két sörük van, de tele vannak tervekkel és lelkesedéssel. Ők a…..
A cím a sörök száma és fekete mivolta miatt alakult ilyen népmeseire. Az élmény abszolút pozitív volt. Hárman indultunk volna a feladatnak, de Pif mester lebetegedett, úgyhogy ketten, Pável és én (Sal) vágtunk neki. Azért is a KEG Sörművházra esett a választás, mert este ide volt hirdetve a…..
Két nagyon jól sikerült beszélgetésen vagyunk túl (1.0 és 2.0), a második már zsúfolt ház előtt zajlott - korábbi cikkünk 2.0 itt-, és úgy érezzük, ezúttal sem lesz kisebb az érdeklődés a sörös-tematikus konferenciánk iránt. A téma ezúttal az örökké vitákat kiváltó szubjektív játék, a sörök…..
  Legenda Sörfőzde történelmi bejelentését prezentáljuk, mert sikeresen lefőzte első NEIPA-ját a NeoCitra-t. A sör varázslatosan gyönyörű és futurisztikusan a jövőbe mutat. A szlogen:"The Neuromancer's hoppy juice" mégis nem kisebb kihívás elé állítja a sört, merthogy a cyberpunk irodalom…..
Indoor IV. fesztiválon jártunk, bevezető cikkünk ITT, közel 100 csapolt sör közül lehetett választani, de mi eldumáltuk az időt és leragadtunk húsznál. :DDDDD Ebből a húszból született ez a videó. Vígyeljétek! Kóstolni, kóstolni és megint csak kóstolni! Ami ízlik, azt meg bezsákolni, mert egy…..
A Fehér Nyúl kisüzemi sörfőzdét Sajgó Álmos, Csepregi András és Meiszner Péter alapították a Soroksári úton.    A tulajdonosok korábban házi sörfőzőként tevékenykedtek, 2017-ben nyitották meg saját főzdéjüket az egykori textilfestő üzemben, ahol most már egy taproom is üzemel. Első megállapításom,…..
#Hopfanatic #Bazinga! Nos a KSN blog jómédiamunkásmódjára szépen felvette a felvételt, majd meglapogattuk egymás hátát Tomival és mentünk sört kóstolni. Mégis nagy meglepetésemre a Bazinga! nem azokat a Kiss Tomi féle megszokott brutál amerikai komlókat adta amit eddig megszokhattunk, hanem egy…..
A Hedon négyes sörbemutatóján jártunk. A Sas utcában lévő taproomban négy sör mutatkozott be. Ahogy tegnap, most is két vadonatúj sörről lesz szó: az Aunt Mary -Sour Cherry IPA-ról és párjáról az Uncle John -Milkshake IPA-ról. A négyes másik két párjáról tegnapi cikkünket itt találjátok az…..
A Hedon négyes sörbemutatóján jártunk. A Sas utcában lévő taproomban négy sör mutatkozott be. A következőkben az újragondolt Vertigo lágerről és Szergej az ütős fenegyerek stoutról olvashattok. (Egy másik posztban fogunk hírt adni a további két vadonatúj sörről- Aunt Mary -Sour Cherry IPA és…..
A folyékony kenyér nagy ünnepét rendezik ismét - a Serfőzővel közös szervezésben - a Gellért Szállóban február 15-16-17-én. A legnagyobb téli sörkarneválon, az immár negyedik alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztiválon idén is egy belépőjegy áráért korlátlanul kóstolhatjuk a csapra vert hazai és…..
A múlt héten kezdődött a CEBC (Central European Craft Brewers Conference). A konferenciát már beharangoztuk itt, gyakorlatilag erre a két napra Budapest a craft sör Közép-Európai központjává vált. A KSN blog is kint járt a rendezvényen, most három videó riporttal készültünk. Papp Csaba "maláta…..
A Hedon főzde indulásakor talán még csak néhány komolyabb stout versenyzett egymással a piacon, az elsők egyike a Katalin Cárnő volt.  Már az első főzet megjelenésekor szerethető volt erős malátás testéért. Az Indian Summer pedig most nagyszerű ellenpont lesz, mert az East Coast hagyományokra…..
Fotó: Salbandy   A Pécsi Sörgyár egyik tavaly szeptemberben debütált szuperprémium! :D terméke került a kezem közé a minap. Szemügyre véve is megerősíthetem, hogy a gyár (mert nem kisüzem!) törekvése, pontosabban termékeinek a megjelenése, csomagolása tökéletesen hajaz a hazai kisüzemi folklór…..
A világ komlófanokkal van tele! Az Untappd felhasználók hozzávetőleg 40 MILLIÓ IPA-t (és variánsait) itták 2018-ban. (forrás: Untappd.com) Változások az előző évhez képest. Kezdjük a végén, mert a komlós cuccok helyezése érdemben nem változott.2018 nem a Lager éve volt, legalábbis az Untappd…..