Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter 007

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most megint egy olyan dolog miatt írtam meg ezt a bejegyzést, ami már rég böki a csőrömet. A Fidesz Rendőrséggel kapcsolatos politikájáról, hozzáállásáról lesz szó. Már az elején leszögezném, hogy a jelenség nem csak a mostani kormányzó pártot érinti, hanem az elődei is…..
2013. január elsejétől a panaszkezelés minden személy- és vagyonőr  - akár kamarai tag, akár nem - esetén  az SzVMSzK feladatkörébe tartozik. A hozzájuk beérkező panaszokat a szakmai szabályok, irányelvek alapján vizsgálják meg, így döntve el, hogy az adott őr…..
Szép számmal akadnak átverős álláshirdetések. Az őrök egy része  ezeknek időről időre be is szokott dőlni. Ebben sajnos nincs semmi meglepő, hiszen sok közöttük a nem igazán tanult és/vagy súlyos anyagi gondokkal küzdő, a pénztelenség miatt máról holnapra élő ember. Az…..
Péter 007 2013.02.01 16:59:51
@Menő vagy nem Menő:
Teljes mértékben igazat adok.
Sőt nyíltan kimondhatom, hogy amig a volt és bukott korrupt nyugdijjba vonult rendőrtisztek uralják a piacot... addig ebben az országban ennek a szakmának, soha nem lesz meg becsülete!
Milyen gyakran kell majd tanfolyamra, vizsgára járni? Mennyibe fog mindez kerülni?   A www.kormanyportal.hu oldalon november nyolcadika óta olvasható a rendészeti feladatokat ellátó személyek képzéséről szóló BM rendelet tervezete. E munkaanyaghoz véleményeket, esetleges…..
Péter 007 2013.02.01 10:06:51
Sajnos semmi nem változott. Ezt mondhatom én is anno még kamarai alapitó tagként.
Akkor még bevallom reménykedtem a nagy változásokban, a szakmában, de mára már én is feladtam. (18 évnyi munka nyomán) Mert szó szerint is azt mondhatom, hogy az egész rendszer úgy rosz, ahogyan van.
Ez igazán csak azoknak jó, akik közel ülnek a tűzhőz.
Kinek/kiknek?
A volt hívatásosoknak...
Föleg a volt rendőrtiszteknek, és a nyugdijas tiszthelyetteseknek, s persze azoknak, akik és kamarában is helyet foglalnak.
A magyar vagyonvédelmi törvény. Ami külsőleg szép, és jól is hangzik így mondhatni a körités is jó, de a valóság, a benső... a megalakulása óta, csak romló tendenciával egyre mélyebbre súlyeszti, eme más országokban emberileg, törvényileg is elismert szakmát.
Nálunk ez soha nem fog megvalósulni. S, ennek alapjaiban komoly okai vannak.
Mire is értem ezt?
Én anno ezt a szakmát a rendörtiszthelyettesi sulin végeztem el, persze nem egy 70.000 Ft-os tanfolyamon és nem 6 hónap alatt, mint ami a kamara megalakulása óta látható. Akkor még alapkövetelmények még kötelezőek voltak. Így én is 4 év szakmai háttérrel, kick-box önvédelmi, sorkatonai tiszthelyettes múlttal a hátam mögött és persze tiszta erkölcsi lappal indultam, tele reménnyel arra, hogy a bennem lévő szakmaszeretettel biztos egisztenciát tudok majd elérni...
De a remény sajna bennem is végleg kiveszett.
Annak elelnére, hogy hamar sikerül elörébb jutnom. Pedig még a "ranglétra" alján egyszerü kutyás, fegyveres őrként kezdtem el. Bank biztosági őrként. Majd így lettem, elsözör csoporvezető majd létesitmény vezető, és területi vezető ahonna egyenes út a kiemelt értékszállitó besoztásig.
Én még sem tudok már pozitív dolgokról beszámolni.
Kezdetben azonban minden adott volt. Prémium, túlóra, veszélyességi-,és éjszakai pótlék.
Külön támogatás a sportoláshoz, de az is bele tartozott, hogy havonta jártunk löni...
Ez volt a szép és reménykeltő világ.
Azóta csak a nagatívumok éri az embreket...
Mi is ez?
??
Kezdem...
A Vagyonvédelmi Kamara!
Azokról is lassan kiderült egy olyan társaság, mely a törvényekből és ezek értelmezésében valóban felkészült. De csak a szavakban hangzik jól amit mondnanak és amit el akartak érni! Gyakorlatban is bebizonyososdott, hoyg teljes mértékben olyan járatlan emberek alkotják, akik közül sokan azt hiszik (a rendőri múlt nyomán is) hogy értenek a szakmához, és egy íróasztal mögött ülve érdemben képesek átlátni az öröket érintő elszomoritó, évtizedek óta tartó helyzetet.
Én is a személyes szakmai tapasztalatokra alapozva azt mondhatom, hogy a befizetett tagságért, soha semmit nem kaptunk "vissza". Miközben persze a kamara és a vezető tagjai láthatón a tagsági dijjakból egyre jobban élnek.
A kezdeti iroda bérlések utána már a megvásárlás jött. Szolgálati autók, bútorok, és elit rendezvények, persze csak azoknak, akik a vezetőséget alkotják.
Igaz néha "ki lett szúrva" a tagok szeme, egy két oklevéllel, vagy rendezvénnyel, de azon soha nem gondolkoztak el, hogy ezen örök amenynit kéyntelenek dolgozni havi szinten inkább a családjukkal töltik el a szabadidejüket.
Sajnos nekem minden tény igazolt, a kamara megalakulása óta, semmi sem változott.
Az órabérek, még a mai napig is a létminimum alatt vannak.
A vállalási dijjak (ha nem voltál épp nyugdijjas főtiszt, akinek nagy a városi hivatali ismerettsége és nagy a boritékja) ha, tényleg csak egyéni vállakozó vagy, még a 600 Ft-t is alig érik el. Miközben a fizetési kötelezettségeid már a triplájára nöttek.
A kamara mai napig is, annyira maradi és indiszponált, hogy tényleg csak annyit ért magának el, hogy saját nem kis vagyonnal rendelkezzenek a beszedett tagsági dijjak nyomán.

A rendőrség...
Aki a nagy változások nyomán egy alapjaiban és külsejében nevetséges igazolvány megvásárolására késztetett, amit hiába is fizetsz ki, a saját tulajdonaként kezel...
Így, ha nem is dolgozol benne, és meg akarod tartani, akkor is fizetned kell és így ismételt újjab bört húz le attól, aki egyszer már fizetett.

Az ellenőrzések....
Kamarai és rendőri ellenőrzések. Csak azon vállalkozókat ellenőrzik, akiknek a vezetője nem rendelkezik magas rangú rendöri múlttal...
Viszont még mindig az is látható, hogy ezen volt rendőrtisztek nyugodtan kizsákmányolhatják a dolgozóikat, mert ők az alapvetó szociális körülmények biztositásában, sem az elhelyezésben, de még ruházatban sem tudják (nem is akarják) a nemzetközi mércét elérni.

Az általam ismert volt nyugdijas rendőri vezetők cégeinek 90%-a, a mai napig is feketén foglalkoztatja az embereket.
Ha nem rendelkezel rendészeti múlttal hiába is tiltakozol, esélyed sincs a 400 Ft feletti órabért kérni... mert helyetted van bukott, vagy nyugdijas tiszthelyettes, aki a min. 160 ezer forintos nyugdija mellett, még a 360 forintos órabérért is bejár örömmel "dolgozni".
Hiszen őket, alapból könnyű így feketén alkalmazni a hivatalos múltjuk miatt és ők még mindig azt hiszik magukról, hogy ők "még" rendörök és ez által sértehetetlenek, és nem kell annyit dolgozniuk nyugdijasként egy szolgálat során, mint az egyszerű embertől persze elvárnak.

Így én is azt mondhatom, hogy épp a vagyonvédelemben a kecskére káposztát biztak, és soha nem is lesz vége ennek a fekete munkának, a korrupciónak, ami manapság is a vagyonvédelmet kiséri!