Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zobod

0 bejegyzést írt és 2878 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
zobod 2015.08.12 19:33:03
JogÁsz Négy év. Sok vagy kevés? 2015.07.20 21:23:02
Oskar Gröninget, talán az utolsó életben lévő volt auschwitzi SS őrt 4 évi börtönre ítélte a Lüneburgi Tartományi Bíróság. Gröning a tárgyaláson  Kép: zeit.de Franz Kompisch, a bírói tanács elnöke hirdette ki az ítéletet: a vádlott bűnös abban, hogy…..
zobod 2015.07.21 22:41:03
@Kovacs Nocraft Jozsefne: ne értsél félre, fogalmam nincsen, kiféle-miféle ez az ember. A bírónak biztos több elképzelése volt a szerepéről, és úgy ítélte meg, hogy aktív részes volt százezrek halálában, máskülönben nem adott volna neki négy évet, hanem felmenti. Ezt nem lehet vitatni.

Az abortuszos hasonlatom erős, nyilván nem lehet egy lapon említeni a két dolgot, inkább arra céloztam, ha nem is túl sikeresen, hogy az emberek sok mindent megtesznek, ha a személyes biztonságukat megvehetik vele. Lehet, hogy annak idején így kerülte el a frontszolgálatot. Ettől még persze bűnös, nem bagatellizálni akarom, a hírek szerint alapos munkát végzett a bíróság. Ami újszerű a korábbi perekhez képest, hogy egy adminisztratív dolgozót ítéltek el (már ha nem őr volt, mert ha őr volt, vagy alapos a gyanú hogy nem csak könyvelt, hanem közvetlenebb módon vett részt a tábor működtetésében, akkor egyből érthető a négy év)
zobod 2015.07.21 23:28:48
@tábormegsemmisítő: nem igazán irodista volt, van fentebb egy komment amiben ott vannak a részletek miért kapta a négy évet.

paraszthajszal 2015.07.21. 23:02:11
zobod 2015.07.21 23:31:13
@paraszthajszal: köszi, így értem mi volt a szerepe. Hogy négy év sok vagy kevés egy ilyen ügyben azt nem tudom megítélni, de az hogy elmarasztalták, ezek után teljesen korrekt.
Gratulálunk Orbán Viktornak, Kovács Zoltánnak, Habony Árpádnak, és természetesen az egész kormányzati propagandagépezetnek ahhoz, hogy sikerült megveretniük egy szegedi lányt, akinek barátját bevándorlónak nézték a kormány által feltüzelt suhancok. Az a hatalom, amelyik…..
Persze lehet, hogy a jobbos sajtóban ez a kép már úgy fog megjelenni, hogy a garázda menekültek épp megtámadnak egy békés autóst... // Bűnöző, terrorista horda :-) Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. július 18. ..
(Nota bene: Ha a kedves olvasónak e sorokon túljutva a mi kis vezetőnk jut az eszébe, akkor magára vessen, és viselje a következményeket.) A mélynövésű Caius Trebonianus Gallus már egészen kis korában biztos volt benne, hogy egyszer uralkodóvá válik. Bár alacsony sorból…..
Messze nincs vége az alkudozásnak a görögök jövőjéről (ha egyáltalán van még ilyen), de a tanulságokat kezdhetjük megfogalmazni. Az ugyanis teljesen világos, hogy a pávatánc hosszú távon nem vezet eredményre akkor sem, ha egy szélsőbaloldali politikus járja, és akkor sem,…..
Maratoni csúcsértekezleten egyezett meg egymással az eurózóna vezetése és Görögország az évek óta pénzügyi lélegeztető gépen sínylődő dél-európai államnak biztosítandó újabb mentőcsomagról. A hírek szerint kőkemény, heves szócsatákat is magába foglaló 17 órás…..
zobod 2015.07.13 20:55:08
@Online Távmunkás: teljesen mindegy, mit és mennyit reformálnak, ez alól az adóssághegy alól már semmilyen szemlélettel nem fogják magukat kiásni, évtizedek alatt sem. Görögország immár nem egyszerűen fizetésképtelen, nem likviditási válságban van. Görögország - ha hinni lehet a sajtónak - egyszerűen inszolvens. Az állam, a pénzügyi szektor, a háztartások, a vállalkozások, az egész nemzet. Előbb-utóbb úgyis adósságleírás lesz a vége, mert ez a helyzet fenntarthatatlan. Természetesen nagyon másképp kell csinálni a dolgaikat, mint eddig tették, hiszen alapvető és átfogó változások nélkül felesleges leírni az adósságaikat, mert csak újra termelik.
A Fidesz jelenlegi propaganda-kommunikációja azt sugallja (Kovács Zoltán, Lázár János), hogy Magyarországot 2010-ben a görögországihoz hasonló helyzetben vette át az Orbán-kormány, öt év sikeres kormányzásának eredményeként azonban mostanra szembetűnő a különbség az éppen…..
Az Isten pénzét is önfényezésre költené a Fidesz-KDNP: újabb, szeptemberig tartó propaganda-offenzívába kezdenek Orbánék. Ezúttal 600 millióból fogják bemutatni az elmúlt 5 év „eredményeit”, azaz megmondani nekünk, hogy milyen jól élünk. (Mert nyilván a Fidesz nélkül…..
zobod 2015.07.11 21:00:19
@István Tamasi: nagy eltérés nincsen, az ESA95 szerint 2014-es adat lenne 78% körül. A GDP arányos adósság EU szabályok szerint vett csökkenésén vitatkozni teljesen felesleges, számszerű tény, mindegy melyik módszertant veszed alapul. Ezt még a Fidesz-kabinettel szemben nyíltan ellenséges brüsszeliták országértékelései sem vitatják, hogy GDP arányos adósság csökkentése, és költségvetési deficit tekintetében jelentős javulás történt, ezen miért vitatkozol?

Ami a manyupot illeti, az hogy reformálni kellett volna vagy jobb volt kidobni, az lehet elvi vita tárgya, azért csak elvi, mert a fidesz kidobta és visszacsinálni már nem lehet. Azon viszont nem lehet vitatkozni, hogy az a formája, amit magunk mögött hagytunk, úgy volt szar ahogy volt, leginkább költségvetési szempontból. A lényeg az, hogy a TBSZ, és leginkább az érdemi megtakarítást valóban lehetővé tevő SZJA reform sokkal többet jelent az öngondoskodás szempontjából, mint az mszp manyupja jelentett.
zobod 2015.07.12 12:28:16
@Punxsutawney Mormota: aha, a válság. A 2008 előtti költségvetési óriásdeficitek, a jegybanki tartalékok elégtelen szintje 2008-ra, a külkereskedelmi deficit és a fizetési mérleg deficitje, a lakossági carry trade engedése az milyen válság eredményei is volt? A tény az, hogy 2010 óta a költségvetés és az ország egészének pénzügyi stabilitása, sokktűrő képessége jelentősen javult, amit a nem éppen fidesz-barát Brüsszel is elismer. Jelenleg IMF/EU program és politikai gyámkodás nélkül, 1,5%-os alapkamat, az AKK weboldalán publikus hozamok mellett, forintban van stabil, magas lefedettséggel finanszírozás. A fidesznek volt igaza. Bokrost pedig nem a fidesz túrta ki, hanem a sajátjai rugdalták kispadra, ezt igazán kár pont a fideszen számon kérni.

Van egy pártkínálat Magyarországon, a választó feladata ebből a kínálatból a többihez képest legjobbat kormányra szavazni. Az mszp-dk és szatellitjeihez, illetve a jobbikhoz mérten a fidesz az optimális.
zobod 2015.07.12 15:47:26
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Ezt mi értelme összevetni az EU/IMF és hazai liblingjeik által erőszakolt, politikai diktátumokkal kombinált 20 milliárd dollárnyi hitelszerződéssel? Ez egy piaci kibocsátás, politikai feltételek nélkül, töredéke az EU/IMF - mint kiderült teljesen felesleges - programjának. Ráadásul manapság az ÁKK-nál megtekinthető hozamok melletti forint finanszírozás elegendő is.
(A kép forrása: Cink.hu)   Engedjetek meg pár sort. Csak azért, mert tisztelem a testedzést, főleg a kidolgozottat, és az ehhez övező kultúrát. Köszönöm. Van egy tehetséges, fiatal srác, villámgyorsan befut, erre mit tesznek a névtelen kommentelők? Lebuzizzák, piszkálják,…..
Adott a napokban egy interjút Gyurcsány. Az anyag közepesen érdekes, elszántan tagadja például, hogy a DK célja az MSZP bedarálása volna. (Miközben tetszőleges felmérésből kitűnik, hogy a baloldali ellenzéki szavazók összege adott, egymás kárára tudnak csak bővülni:…..
Sose higgyük azt, hogy van abszolút mélysége a Fidesz bunkóságának, cinizmusának. Most ott tartunk, hogy az elmúlt 25 év klasszikus megélhetési politikusa beszól egy paralimpikonnak. A történet arról szól, hogy ideiglenesen az az ember lett a Paralimpiai Bizottság elnöke,…..
Nem telik el hónap, hogy egy vezércikk vagy bréking nyúz tudósítás ne mutatna be új modellt amely megint könnyebb mint az elődje. Az az elmúlt pár év egyik legfontosabb autóipari trendje a súlycsökkentés. Több meghatározó gyártó kezdett komoly súlycsökkentési kampányba, és…..
zobod 2015.07.08 23:00:52
@geegee: 3-400e km futásteljesítmény után annyira csak nem meglepő, hogy motor/váltó generált meg hasonló karbantartásokat kell elvégezni. Egy újonnan 7-8-10 millióba kerülő autón egy nagygenerál miért ne lehetne akár milliót bőven meghaladó meghaladó kiadás? Persze, jó lenne, ha lenne dacia logan árán zsír új passat, örök garanciával minden kopó és nem kopó alkatrészre.
Komoly válság alakult ki Japánban, azon egyszerű oknál fogva, hogy a jelek szerint az embereket egész egyszerűen nem érdekli a szex. A jelenségnek már neve is van: sekkusu shinai shokogun, azaz cölibátus szindróma. A probléma súlyosabb, mint elsőre hangzik. (fotó: pixabay.com /…..
Hétfőn megszavazta az országgyűlés  a Fidesz az új felsőoktatási törvényt, amely szeptembertől gyakorlatilag bábszínházzá silányítja az egyetem eddigi vezetését. Mostantól valójában  a kormány által odaültetett konzisztórium irányítja majd a felsőoktatási…..
Alaphelyzet: az ország házának hétfői, vakációs hangulatú ülésén a sok egyéb fontos dolog mellett, az MSZP frakcióvezetője fideszes csalást emlegetett (hányást tett a Fidesz szemére) annak kapcsán, hogy a Nemzeti Választási Iroda formai okokból elutasította a vasárnapi zárva…..
zobod 2015.07.07 20:00:35
@colonel Tigh: "középvezető voltam, 200-at soha nem kerestem" merre találnak középvezetőket nettó kétszáz alatt, milyen ágazat, milyen terület volt ez?
Belsőség Heti merítés 2015.07.05 07:13:42
Kis rohadék Szóval kabriót akartunk de nem keletit, mai agyammal lehet hogy egy Escortba nyúlnék,vagy Peugeot 205-be nem ebbe a csodába amiből nincs igazán sok az országban. A vételár olcsó volt de már a hazahozatalnál kiderült hogy valószínű ipari tanulók gyakorlóeszköze…..
zobod 2015.07.05 13:21:43
@Fülesmaci: Nem csak szerinted. Az utólagos optikai tuning, küszöb, kötény, hátsó idom teljesen elcsúfította a gyári spider külsejét.
zobod 2015.07.05 19:21:15
@rekszem: csak annyi, hogy esze alapján inkább egy jegy a távolsági buszra, az való neki, nem egy 230 LE-s autó. Ilyen elkényeztetett hülyegyerekek hayabusalegyorsulós, száznyolcvannaltotyorgótlehagyós hőstetteit olvasva mindig abban reménykedek, hogy ne én legyek aki szemben jön vele mikor benéz valamit, hanem egy actros.
A görögök csődje sok dologra figyelmeztet bennünket. Egyrészt, ne rendezz olimpiát, ha nem elég erős hozzá a gazdaságod, másrészt az EU pénzből szőtt álmok gyorsan elszállnak, harmadrészt az államadósság nem játék. Jelenleg kedvező a gazdasági klíma térségünkben, ezért…..
Egy kitűnő kollégám azzal tisztelt meg, hogy normális, értelmes kritikát írt egy itt megjelent cikkemről. (Géppuskázzunk menekültet). Miután véleménye valószínűleg nem egyedi, az engedélyével most nyilvánosan próbálok válaszolni. Előre bocsájtva azt, hogy az ilyen nehéz…..
A Harmadik Birodalom katonai támadásától tartva a svájciak elképesztő módon álcázták lövegállásaikat. Erdei családi ház, amely nem is az (Fotó: Christian Schwager és Leo Fabrizio)..
UPDATE! most már néhány videóval a végén. Váratlan hirtelenséggel és meglepő időzítéssel ma megérkezett az új Audi A4. Eleve nem értem az időzítést, a fizetőképes nyugati világ már csomagol az iskolaszüneti vakációra, vagy pedáloz hogy lezárja a munkáját a…..
              Az Amerikai Egyesült Államok Legfelső Bírósága (SCOTUS) Obergefell kontra Hodges ügyben hozott döntésében kimondta, az Egyesült Államok alkotmányának tizennegyedik kiegészítése értelmében az egyes államoknak lehetővé kell tennie meleg párok…..
zobod 2015.06.28 22:39:58
@Nicktolvaj: nem kell ennyire utálni őket, a legtöbb általam ismert amerikai egyébként nagyon közvetlen, törekvő, gyakorlatias, jó fej ember én kedvelem őket. Az amerikai közéleti és művészeti elitnek a házasság konzervatív definíciójának liberális átdefiniálása valamiért fontos volt, nem hiszem, hogy egy tőlünk kilométerek ezreire lévő társadalom belügyeivel sokat kellene foglalkoznunk. Nálunk a házasság fontossága csökken, a többség közönyös vagy elutasító a homoszexuálisokkal, úgyhogy nem hinném, hogy itthon ezzel a kérdéssel sznobizmuson, vagy inkább a porhintésen és terelésen kívül más okból bárki komolyan foglalkozni akarna, akár pro, akár kontra.
Becsicskult a jobbikos média is. Nem tudnak mit lépni a Fidesz menekültes gyűlöletkampányára. Vona Gábor tördeli a kezét és véres szemekkel mered Elődkére: hiába a cuki vizslák, meg az óvodásoknak a meseolvasás, nem használ, bazmeg. A Fidesz elvitt mindent a kurva kampányával a…..