Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zigi.

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
zigi. 2017.07.08 13:44:02
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Öreg, borzalmas, hogy mennyire sötét vagy a gazdasághoz!

2010 . I. negyedévben az államháztartás konszolidált bruttó adóssága a GDP 80,16%-a (21103,6 MrdFt)

2016. Q4 74,05% (25922,11MrdFt)
www.akk.hu/hu

GDP 2010q1 26327MrdFt
2016q4 35005MrdFt
növekedés 33%

A reál GDP és a nominális GDP növekedés közötti eltérés a GDP- deflátor, ami a Magyarországon előállított áruk és szolgáltatások átlagos árváltozását mutatja.
www.jgypk.hu/tamop15e/tananyag_html/kozgalapok/nominlis_s_rel_gdp.html
A Medián legutóbbi, pártok népszerűségét mérő kutatása meglehetősen érdekes eredményt hozott. Egyrészt rendkívül lehangolót, másrészt meglepőt. Sose volt még ilyen elégedett a lakosság az ország helyzetével és két százalékon áll az egy hónapja még tök ismeretlen Momentum. Ki-ki döntse el, melyik…..
zigi. 2017.02.11 14:26:14
@Hakapeszi Miki:

"2010. december 21-én, a diáktüntetés másnapján hozta létre az „Egymillióan a magyar sajtószabadságért” Facebook-csoportot Juhász Péter, aki az oldal gazdája maradt később is. Amint a Milla megalakult, a diáktüntetés Facebook-oldalán is elhelyezett toborzó posztokat, bejegyzéseket, és ezáltal létrejött a folyamatosság, emiatt elmondható, hogy a Milla azt folytatta, amit a diákok elkezdtek."
Hallottam a miniszterelnökkel készült reggeli interjút a Kossuth Rádióban. Kijelentette, hogy a brüsszeli bürokratáktól meg fogja védeni a rezsicsökkentést. Nem engedni, hogy a magyar emberek világpiaci árat fizessenek az energiáért. Mivel érdekel, hogy mitől akar megvédeni, gyorsan megnéztem…..
A 2010-es választások előtt sok ismerősöm és még több blog, portál osztotta meg az alábbi videót. A szerzőként megjelenítetett Dogbytról ma már semmit nem találni a neten, csupán egy blogot, ahol 2010-óta nem volt bejegyzés. Kissé érthetetlen, hogy miért nem vállalta fel akkor a Fidesz, hogy az ő…..
A legfrissebb kutatások továbbra is azt mutatják, hogy a magyar lakosság jelentős hányada súlyos anyagi problémákkal néz szembe: milliók nélkülöznek, a szegények aránya pedig nemhogy nem csökkent az elmúlt években, hanem több 100 ezer fővel emelkedett. Ezzel nem szívesen…..
zigi. 2015.10.14 10:26:50
@ulpius66: úgy van, ahogy írod: megint hazudik a szoclib hazugságtár. De kiegészítem azzal, hogy
2010-ben 1396ezer 37%
2014-ben kb 35% volt (a háztartások számát nem közölték)
azon háztartások aránya és száma ahol a létminimum alatt éltek.
Közel másfél éve azt tapasztaljuk, hogy a magyar gazdaság kezd helyrerázódni, legalábbis sokkal szebbek a KSH által publikált számok, mint 2008 és 2012 között. A mindennapi életben azonban alig látszanak ennek nyomai, mi több, az elmúlt 2 évben úgy emelkedett közel 100 ezer…..
zigi. 2015.07.22 11:10:02
@sanyix:
Nem ismered, mert akkor nem hazudnál annyit, mint a szoclib ténytár.
Adatokat nem cáfoltad.
zigi. 2015.07.22 11:27:10
@sanyix:
jól látszik, hogy mennyire nem értesz a témához.
Korrigáltam a foglalkoztatottsági adatokat, de a 2010-est is, mert akkor is beleszámolták a kb. 90ezer közmunkást és az 51400 külföldön dolgozó, de magyar lakcímmel rendelkezőket.

A többi adat is jobb, mint a szoclib kormány idejében.
Most se cáfoltad az adatokat.
zigi. 2015.07.22 11:50:18
@Tiszteltetem Brüsszelet:

1 főre jutó GDP vásárlóerő-paritás alapján kb. 4%-kal magasabb Görögországban mint a magyar (2014), az átlagkeresetek az árszínvonal figyelembevételével kb.54%-kal.
Dinamó Műhely Okafogyatkozás 2014.07.03 11:14:26
Konok Péter az omladozó vályogházakba hitelből vásárolt plazmatévékről, a stadionépítésekről, a szolidaritásról és az államról. Velősen.  Fotó: Flickr/ Hartwig HKD Vannak ilyen pillérszavak és szófordulatok, amik észrevétlenül támasztják alá a mindennapi poklot,…..
A Nívó blog elkészített egy összesítést a 2010 -> 2014 közötti munkahely változás számokról. A bejegyzést mindenképpen érdemes elolvasni. A számok így néznek ki (forrás Nívó blog) A számok KSH adatokon alapulnak. Ami a bejegyzésben még szerepel, de az ábrán nem…..
Nagy nyilvánosság elé kiállni és a valóságtól eltérőt mondani nem szép dolog. Két esetben szabad büntetlenül: vagy akkor ha az ember színész és a darab amiben szerepel fikció, vagy ha beteg, és ezt elnézik neki az emberek. Vagy még van az az eset, hogy ha milliárdos lopászatot…..
zigi. 2014.01.31 10:38:31
Sok a hamis adat.
"piacról (dupla áron) finanszírozott államadósság"

"3,25 milliárd dolláros kötvénykibocsátáson van túl a magyar állam. Az akció a sikeres kibocsátások minden jellemzőjét magán viseli: a kereslet megnyugtatóan erős volt, a kibocsátott mennyiség várakozáson felül van, az ára sem okozott csalódást (a meghirdetett felár-sáv alján adták el a papírokat). A másodpiaci kereskedésben is népszerűek egyelőre az új magyar dollárkötvények. Mégis olvasom és hallom a fanyalgást lépten-nyomon, hogy az IMF-hitel “két és fél százalékon” mennyivel olcsóbb lett volna, például a 4,2%-os kamatot fizető ötéves dollárkötvénynél."

"Az IMF-hitel kb. 80 bázisponttal lenne olcsóbb, mint a piaci. Amiért nem érdemes ezért az évi hatmilliárd forintért sem lehajolni, az kettő plusz egy dolog:
1) Az IMF-hitel futamideje rövid, és nem alkalmas arra, hogy a magyar adósság lejárata rendesen szét legyen terítve. Újabb IMF-hitel esetén újabb öt évig problémázhatánk azon, hogy hogyan újítjuk meg erősen koncentrált devizahitel-lejáratainkat.
2) IMF-hitelt akkor szoktak felvenni államok, ha a tőkepiacról nem kapnak. A tény, hogy nagy tétellel megmérettettünk a dollárkötvény-piacon, a forintkötvény-aukciók sikerének esélyét is növeli. Nem véletlen, hogy a kibocsátás piaci reakciója elsősorban a forintkötvények hozamcsökkenésében volt tetten érhető. Ezzel szemben az az üzenet, hogy IMF-hitelt veszünk fel, azzal lett volna egyenértékű, hogy a piacról nyilván nem kapnánk."
zigi. 2014.01.31 10:54:25
Szerintem ez is hamis.

Uj Péter cikkéből : "Gyorsan átnéztem néhány statisztikai kiadványt. Kétségtelen, hogy ezek régi-új ellenségünk, a nemzetközi tőkés imperializmus termékei, de a világban valamiért ezeket veszik komolyan. A World CIA Factbook szerint 2012-ben (ez a legutóbbi megbízható adat, a tavalyi gazdasági számokról még csak felületes becslések lehetnek) a magyar nemzeti össztermék (GDP) 3,3 százalékát adta a mezőgazdaság, 68,2 százalékát a szolgáltatási szektor, és 28,5 százalékát az ipar. 2010-ben viszont az ipar még 35,7 százalékát termelte a GDP-nek (2,8 százaléknyi mezőgazdaság és 61,5 százalék szolgáltatás mellett), és kapaszkodjanak meg, 2008-ban még 36,8 százalék volt az ipar részesedése (2,9 mezőgazd., 60,2 szolgáltatás).

Tehát 2010-hez képest mínusz 7,5 százalékpontos sikert tudunk felmutatni, már ha azt a mérőszámot vesszük, amelyet az államtitkár valamilyen rejtélyes okból kiemelt.

Na de hogy állunk az EU-ban? Ugyanebben a kategóriában, Szijjártó szerint a legjobb három egyike vagyunk. A túrót! Csehországban 38 százalék az ipar GDP-n belüli aránya, Szlovákiában 37 százalék, Romániában 35 százalék, Lengyelországban 32,2 százalék, Svédországban 32,1 százalék, Bulgáriában 30,3 százalék, Németországban 30 százalék, Észtországban 29,7 százalék. Ez eddig nyolc ország, amely megelőz ebben a kategóriában, de nem bogarásztam végig teljesen az adatokat. (A világátlag mellesleg 30,7 százalék.)"

A KSH és a Világbank adatai szerint a magyar ipar részesedése a GDP-ből 30-31% körül mozog hosszú évek óta.
data.worldbank.org/indicator/NV.IND.TOTL.ZS
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt002c.html
A kötelező magánnyugdíj-rendszerek visszaszorítása pár éve eretnek magyar gondolat volt, ma pedig már az IMF egykori vezető közgazdásza is a hasonló lengyel lépések mellett érvel. Sic transit gloria mundi.A nyugdíjrendszerek reformja egyre égetőbbé kezd válni, ahogy a…..
zigi. 2014.01.21 11:53:12
"Nyilván a nyugdíjakból való mindenkori folyó fogyasztás is csak a mindenkori termelésből történhet. Az is nyilvánvaló, hogy a nyugdíjasok maguk nem jövedelemtermelők, így fogyasztásuk is csak az aktívak kötelező vagy önkéntes megtakarítása, tehát az aktívak kötelező vagy önkéntes, azaz mindenfajta takarékoskodás címén történő fogyasztásról való lemondása által lehetséges, illetve annak nagyságát nem haladhatja meg. A vagyon, a "felhalmozott megtakarítás" valójában nem reális fedezete a nyugdíjaknak. Ahhoz ugyanis, hogy valakik vagyont "éljenek fel" a folyó fogyasztásuk érdekében nyilvánvalóan az szükséges, hogy legyenek mások, akik ezt a vagyont megveszik, azaz mások, akik a saját folyó fogyasztásukról lemondanak ezen vagyontárgyak megszerzése érdekében. Máskülönben csak vagyontárgyaknak az egymás közötti cseréje történnék lényegében, de fogyasztásra jövedelem nem szabadulna fel. Más szóval, ahhoz hogy egy gazdaságban tömegesen lehessenek olyanok, akik "felhalmozott megtakarításaikat" folyamatosan folyó fogyasztásra váltják fel, az kell, hogy tömegesen legyenek olyanok is, akik viszont folyó fogyasztásukat kívánják folyamatosan "felhalmozott megtakarításra" váltani, tegyük hozzá, legalább ugyanakkora folyó volumenben, máskülönben megjelenik a hiány.

Egyetlen nyugdíjrendszer sem működhet másként, legyen bár felosztó-kirovó vagy tőkefedezeti (vagy más). A nyugdíjak tőkefedezete önmagában nem fedezet semmire, amennyiben nincs egy fiatal, aktív generáció, amelyik - képletesen szólva - képes "megvásárolni" (végül is lecserélni) a nyugdíjasok "felhalmozott megtakarításait" a maga saját folyó megtakarításaival. Valójában az állami felosztó-kirovó nyugdíjrendszerben is úgymond a korosztályok közötti hitel-csere, azaz a kényszer-megtakarítások cseréje történik. A társadalom elöregedésével mind a felosztó-kirovó, mind a tőkefedezeti nyugdíjrendszerben lényegében ez a hitel-csere, a "felhalmozott megtakarítások" korosztályi cseréje válik problematikussá, hiszen az aktívak számban nem termelődnek újra. Ettől bomlik meg a nyugdíjrendszerek folyó egyensúlya."
zigi. 2014.01.21 12:14:26
@kissiú:
1946-ban a nagyszüleim rengeteg pénzzel rendelkeztek, multimilliárdosok voltak - mint több milliónyi ember akkoriban,- mégis nyomorogtak.
Görögország és Litvánia után nálunk csökkentek leginkább a reálbérek 2009 és 2012 között, de hogyan lehetséges ez?Szemhéjnyitogató cikket tett közzé a napi.hu arról, hogy Magyarországon 2009 és 2012 között - Görögország és Litvánia után - a harmadik legnagyobb volt a…..
Az elmúlt időszak fideszes okossága egyértelműen a rezsicsökkentés meghirdetése volt. A kormánypárt a kommunikációs manőverrel elérte, hogy az ellenzék ismét az ő kottájából játsszon. Bajnai a hírlevelében máris meghirdette a valódi rezsicsökkentés programját, míg az…..