Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DOGMAN

27 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 4x31: Humansoft 2018.12.31 16:41:30
Az év utolsó Checkpointjában egy különleges magyar fejlesztőcéget tárgyaltunk ki. A Humansoft 24 éve alakult, még mindig létezik, és továbbra is játékfejlesztésből él - ritka teljesítmény ez a játékiparban. Aki annak idején játszott a Fatal Abysszal vagy még korábban a Super Riderrel, annak ismerős…..
IDDQD Checkpoint Mini #73: Quake 2018.06.03 17:32:44
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
DOGMAN 2018.06.04 09:06:40
@alalala: Nekem nincs ennyi, viszont kb. 10 éve rengeteget LAN-oztunk. minden hétvégén, péntek estétől vasárnap estig :D
Szóval gyűltek az órák, meg a rutin rendesen.
pl: Q2 CTF-ben az összes pályát tudtuk hátrafele mozogva is, hogy végig fedezhessük a zászlóvivőt, míg beér a bázisra. És egyforma player modellek esetén is, simán megismertük a "járásáról" a csapattársakat :D (nem volt kiírva a feje fölé a neve mint most)
Erről a témáról már többször írtam és említettem, hogy az egész quad témának az egyik legképlékenyebb területe. Sokat olvastam utána, de teljesen nem értettem meg egészen addig, amikor is először végigcsináltam saját magma nulláról a gépem tuningolását. Akkor már sok…..
A dróntervezésnek van egy olyan varázsa, hogy az ember sosem tudhatja, hogy amit épít, az igazán jó lesz-e. Még ha az optimális esetet vesszük is, akkor is lehetnek buktatók olyan helyeken, ahol nem is várjuk: nem valós paraméterek, túlbecsült alkatrészek és persze az építő is hibázhat, hiszen mi…..
Most volt ugye 25 éves a Street Fighter II, szépen meg is emlékeztünk róla (és még mindig lehet könyvet nyerni!), de jövőre szintén negyed évszázados lesz a másik nagy verekedősjáték-széria, a Mortal Kombat. Nem húzta addig a lenti videó attrakciója: 24 év után derült ki, hogy milyen titkos menük…..
Belsőség Nekem ez itt nem piros 2015.01.06 16:16:05
Kár volna csak a videómegosztók fedélzeti kamerás találatai alapján gondolkodni a közlekedéskultúra területi viszonyairól. Ideje tisztázni, hogy Kijevtől ide is van elég tahó az utakon, csakhogy a forgalomfigyelő fedélzeti kamera (közismert nevén: dashcam) itt nem alaptartozéka…..
DOGMAN 2015.01.06 20:37:58
Kettő van amit még régebben raktam fel:
www.youtube.com/watch?v=7jF9lF46-Qk
A másodiknál egy kissé túlsúlyos chopper elé fordult ki (záróvonalon keresztül) egy Ford Ka, a motoros kb 50-ről fékezett, és így is kicsapta a Ka alól a hátsó futóművet teljesen.
www.youtube.com/watch?v=RPCmpIFtoX4
2012 óta tudjuk, mégis sokszor még ma sem hiszem el, hogy új Csillagok háborúja-film érkezik a mozikba. Pedig itt a kézzelfogható bizonyíték. Megérkezett, és igazi időutazás a Star Wars 7 előzetese. Elsősorban azért, mert — mintha csak 2001-et írnánk — Quicktime Playerrel…..
Kivonat a szerkesztőség levelezési listájából: Nino KarottaTestvérek! Holnap délelőtt elmennék egy 16. kerületi kereskedésbe, venni egy autót. Az a kérdés, hogy van-e valaki, aki elkísérne, hogy visszahozza az Alfát, hogy én már jöhessek az újjal? És nem, nem mondom meg, mi…..
A lovaknak sem volt könnyű akkoriban...
DOGMAN 2014.05.18 10:32:02
@tjunior: A rúd a lovak közt azért (is) van, hogy annálfogva fékezzenek...
Ahol nincs rúd ott valóban nem tud a ló fékezni a "szerelvényen".
Pere Laci a legújabb evezős a Totalcar-gályán, amely továbbra is igyekszik magasra emelt orral hasítani a hullámokat és lehetőleg nekimenni mindennek, ami kényes. Mint László, a Karmageddon-blog írója, profi mesterségeszátony-építő és búvár, valamint életművész. Ez itt az ő…..
DOGMAN 2014.03.15 07:39:32
@peti251: Autocross, 90-es évek, Lengyeltóti, Kovács Laci: Épített buggy két db Wartburg blokkal amiken hengerenként egy-egy Jikov karbi figyelt. Kb 12-15-őt forgott maxon...
Volt még egy másik buggy is amit egy V8-as léghűtéses Tatra blokk dobált.. kb 3500-as fordulaton folyamatosan kipörgő négy kerékkel terelgette a gazdája.
Huhh de király versenyek voltak!
Belsőség Csak a BDA/BDG 2014.02.18 11:48:48
Ha Stump Bandi vagy én későn érünk haza, annak sok esetben a BDA/BDG az oka. A BDA/BDG egy drog. Beépül az agyunkba és nem ereszt, havonta legalább kétszer kéri a szervezet az adagját, ilyenkor - általában - brit, ír vagy skandináv rali-bajnokságok videót KELL néznünk. Legalább…..
Belsőség Fékez az UAZ 2014.02.12 18:06:44
Hatvanról, állóra fékez a 3909-es. Mondjuk sokszor vezettem az ilyen mentőt a seregben, de azon kívül, hogy egyszer - egy hasmarsos újoncot szállítva - lebontottuk vele a Nagyrőcei kereszteződésben egy jobbkezet meg nem adó Octavia egyharmadát, nem emlékeztem rá, hogy ennyire…..
Vékonyszálú, viszonylag gyorsan zsírosodó, törésre nagyon is hajlamos hajkoronával rendelkezem. (de persze lehetne rosszabb is...) Ezt részben nyilván annak köszönhetem, hogy nem bánok vele elég kesztyűs kézzel a fésülés és a hajszárítás során. Nyáron a "nem használok…..
DOGMAN 2013.09.28 02:08:11
Nem
Jelentkezzen az, aki nem örülne annak, ha akár pár tucat sör után is kocsiba ülhetne, mert az autója hazavinné. Na ugye. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
DOGMAN 2013.09.18 08:27:50
@pedaz: döntés lehetőségének elvétele - nem viheted a beteg gyereked 150-el a kórházba....

Lesz a bazi nagy vészstop gomb mellett egy bazi nagy vészhelyzet gomb.
Rásózol egyet, és az autó a forgalmi helyzet által megengedhető legnagyobb sebességgel bevisz a legközelebbi kórházba/rendelőbe stb.
Mivel a rendszer automata, a többi automata jármű automatikusan kitér, elenged. Kb. nagyságrendekkel előbb odaérnél mintha te vezetnél "150-el".
DOGMAN 2013.09.18 08:29:11
@DOGMAN: majd elfelejtettem: mikor odaérsz a kórházhoz és nincs vészhelyzet: százezer csilliós bírság + járműelkobzás :D
DOGMAN 2013.09.18 09:16:04
@Kara kán: iróniáról hallottál már? :)
A holland és svéd hajóépítők eltérő mértékegységet használtak, és mivel tervrajzok nem voltak, aszimmetrikus lett hajó. Ez okozta a tragédiát.   Egy nagy kutatási program keretében a 17. századi svéd hadihajónak minden gerendáját egyesével megmérték és…..
Végre elérkezett a nap, először csaptak ki lángcsóvák a Virgin Galactic leendő űrhajójának hátsó végéből. A Virgin és a Scaled Composites sokat küszködött a SpaceShipOne kisebb tejlesítményű hibrid rakétahajtóművének felskálázásával a nagyobb testvérhez, de úgy…..
IDDQD Így nézne ki a Doom ma 2013.02.19 15:18:52
Ez itt a Doom pinky demonjának (amit mi annak idején csak tehénnek hívtuk) két szeme, csak ez fért fel belőle a 600 pixel széles képre. Az eredeti alkotás ugyanis 9600*7211 pixel felbontású. A teljes képet az alkotó, egy Elemental79 azonosítójú Deviantart-felhasználó oldalán…..
DOGMAN 2013.02.20 21:15:36
@Sanosuke: a mars bázison, asszem erre gondolt.
A mai posztban egy újdonsült prepper osztja meg a gondolatait velünk. Mivel még nagyon az elején jár és sok mindennel csak elméletben foglalkozik, ezért arra gondoltam, hogy a blog veterán olvasóival közösen "zsürizhetnénk" az írót a poszt végén található útmutató alapján.…..
DOGMAN 2013.02.11 14:11:32
@telkoe: Nem fogok elkeseredni, mert én tudom, hogy mire vagyok képes, mások kudarcaiból ("mar vegigasszisztaltam egy ilyen kerek elkesziteset") tanulni érdemes, nem feladni valamit :)
Akkor jöhetnek témák a posthoz kacsolódóan (és ezekből nekem vannak saját tapasztalataim), pl
- rövidhullámú rádiós adatátvitel (PSK31) amatőr rádiók segítségével: ki próbálta már élesben, milyen frekvencián stb...
- gyári (sokmilliós) napelemes megoldások vs amatőr napelemtábla+szabályozó+akku+inverter megoldások: szerintem egy 30000 Ft-os napelemtábla+egyéb segéd cuccok segítségével állandóan feltöltve lehet a mobilunk, gps, adó vevő, zseblámpa, és ez még méretben sem akkora hogy ne lehessen mobilizálni akár.
DOGMAN 2013.02.11 14:58:50
Oké!
A fent említett PSK31 protokoll segítségével szeretnék nagy távolságú rádiós adatátvitelt létrehozni.
Ez úgy néz k, hogy az amatőr rádió össze van kötve a PC-vel/laptoppal, egy pár forintnyi alkatrészt tartalmazó adapterrel.
A számítógépen gyakorlatilag egy modem szoftver fut ami a számítógép hangkártyájának segítségével kódolja/dekódolja hanggá a gépelt szöveget, amit a rádiókészüléken hangként továbbít. A protokoll egy kiváló hibajavítási eljárást is tartalmaz, ami lehetővé teszi egészen rossz vételi viszonyok közt is az adatok a továbbítását.

Az rádió és a PC közti adapter már kész, le is van tesztelve lakáson belül, és közelében (kb 100 méter)
Jó lenne nagyobb hatótávon is tesztelni (pár km-en legalább), de mivel ez - a magyar hírközlési törvény(ek) miatt - csak a PMR frekvencián működhet, mindenképpen valami kitelepüléssel kell egybekötnöm. Ugyanis nálunk csak a 0.5W kimenő teljesítmény engedélyezett, ezáltal a magaslatokról, kilátókról elképzelhető csak komolyabb távolságra kapcsolat.
A lényeg a protokoll működik, és USA prepperek használják is, de persze a náluk hivatalosan használható frekvenciák sokkal alkalmasabbak erre a célra. (mert ott nemcsak fegyvered lehet hanem kissé szabadabban rádiózhatsz is)
Ha valakit érdekel kifejtem a frekvenciákkal, és a magyar amatőr rádiózással kapcsolatos aggályaim bővebben, röviden: gyakorlatilag ha a fenti kapcsolatot élesben és igazán használható módon akarja az ember tesztelni, akkor Magyarországon illegális módszerekhez kell folyamodnia, mind frekvenciák, mind adóteljesítmény tekintetében.
DOGMAN 2013.02.11 22:00:02
@telkoe: Antenna is készül majd bár csak szigorúan kísérleti célból majd szét lesz szedve a teszt után, ugyanis a magyar törvények szerint a 0,5 wattos PMR rádiónak fix antennásnak kell lennie. Értsd: forrasztva ragasztva levehetetlenül kell rajta lennie a rádión :D

Byzantium-ról már hallottam régebben, bár nem tudtam, hogy ez a neve. Elképzelhető, hogy csak az elvet olvastam annakidején nem a konkrét projektet.
Majd egyszer kipróbálom ezt is...
E-könyv olvasók Pimp my 'White! 2013.01.08 00:02:34
Intro regéltünk már sokat az Amazon "most wanted" olvasójáról (tényleg így aposztrofálják, és nem teljesen véletlenül), ami tényleg annyira jól sikerült, hogy K3-ról upgradeltem rá, és nagyjából így is marad, bár szeretett K3-asomat továbbra is őrzöm. Pedig nem triviális…..
Régóta tudjuk, hogy az otthon lelkesedésből játékot hegesztő őrültek nagy dolgokra képesek, akár a Prince of Persia C64-es verziójára is. Most még bizarrabb konverzióról számolhatunk be: pár napja letölthető a Portal Prelude TI-83 és TI-84 típusú számológépekre. Igen,…..
Sokan plankolták föl a történetet, nekik mind köszönet. A legjobban az origó ment utána a dolgoknak, ezért a hatékonyság okán csak újraközöljük a cikkük elejét. Bagóért akarja eladni a német Txtr cég legújabb e-könyv-olvasóját, a Beagle-t. A csupán háromezer…..
Ehhez nem sok kommentár szükséges. Nyilvánvaló, hogy a Ferrari tulajdonosa nem számított ekkora verésre, amikor odagurult mellé a nyolcvanas évek végéről ránk maradt, nem különösebben szép állapotú, E30-as szériából származó BMW 3-as. Ennek a sorozatnak a legerősebb tagja a…..