Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ancilla

0 bejegyzést írt és 1362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bumeráng Ide a diktatúrával! 2018.09.22 20:17:24
A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung augusztusban egy felmérést készített arról, mit gondolnak a magyar emberek a demokráciáról, a rendszerváltás óta megalakult kormányokról és önmagában az ország helyzetéről. A végeredmény rengeteg tanulsággal járt és sok mindent igazolt is: kiderült,…..
Lefülelt mondatok című heti rovatomba eddig ötven gondolatot emeltem át a Független Hírügynökség kínálatából. Ebből harminc Lendvai Péter interjúiból való. A kolléga úr jó interjúkat készít, ám eközben bizonytalan a helyesírása. Valószínűleg tehetséges pályakezdőről van tehát szó. Bár néha az a…..
Ancilla 2018.07.23 12:18:34
@bontottcsirke: Én a 70-es, 80-as években voltam fiatal, és nagyon szeretném, ha a mostani média csak feleannyira lenne színvonalas, mint az akkori volt. Akkor miért is probléma, hogy a médiában dolgozók zsidó származásúak voltak? És egyáltalán: miért kell számon tartani valakinek a származását egy-egy munkaterületen? Engem kizárólag a színvonal érdekel, semmi más.
Ancilla 2018.07.23 19:05:25
@MACISAJT: "Kik határozzák meg egy-egy művész értékét, piaci árát? Csak mert van pénzük, és mert különböző okokból, a művészet iránt táplált szeretetük vagy sznobizmusuk miatt ?
Kik a kiadók,a kritikusok, az aukciós­házak,a múzeum- és színházigazgatók?

Én erre a Nyugat c. folyóiratot hoznám föl példának - nyilván tudja, ki volt a mecénása, kik voltak a szerkesztői. Nos ez a lap olyan művészeket adott a magyarságnak, mint Ady, Kosztolányi, Babits Mihály, Juhász Gyula, Tóth Árpád, Móricz Zsigmond és még sorolhatnám . Egyikük sem volt zsidó. Én azzal, ahogyan Osvát Ernő ebben a lapban meghatározta, mi a művészileg értékes, nagyon meg vagyok elégedve...
Friderikusz Sándor az ATV és a TV2 után jó ideig nem szerepelt sehol, de most rádiósként tér vissza, írja a Bors. Az egyelőre Friderikusz Sándor címen futó saját műsorát  január 21-től vasárnaponként a 89.5 Music FM-en lehet majd hallani. Az nem derült ki, hogy milyen típusú műsor lesz. (A 89.5…..
Ancilla 2018.01.11 12:06:40
@Zsolti_: Nevezz már meg egyetlen embert a médiából, akire nem fanyalognál... Friderikusz tehetséges riporter, az egyik legnagyobb név a magyar televíziózásban. Még el sem kezdődött a fent említett műsora, máris leminősíted... Miért?
Nagy áttörés történt a köztévében az újévnek ezen a fagyos reggelén. Mivel az M1-et sokan azzal vádolják, hogy minden ott kiejtett és kiírt betűt alaposan megvizsgálnak, jóváhagyatnak, előzetesen cenzúráznak, és hogy a vendégek csak alapos szűrés után kerülhetnek be,…..
Ancilla 2016.01.03 21:35:32
@dr. v.b.1990: @Mercel: Az inkriminált szavakat nem Zaher használta, ő csak IDÉZTE az általa felvázolt szituáció szereplőit. Akik persze nem irodalmi nyelven beszélnek. Nagyon furcsa lenne, ha a főnök által hívott pali így dühöngne magában: "Vajon mi a szándéka velem nagyra becsült fölöttesemnek?" Vagy a lány barátnője ezt állapítaná meg (Zaher idézésében): "Nem is olyan introvertált személyiség ez a fiatalember."

Summa summárum: Zaher nyilatkozatában a nem túl szalonképes szavaknak stilisztikai funkciója volt!!!
Ancilla 2016.01.03 22:13:43
@Ted Voland: :) :) :)
UPDATE2: valóban nem lehet párhuzamot vonni az MTVA és az RTL húzása között, az előbbi (Jakupcseket szinte adásból kirúgni) gyökérség volt, a másik egy üzleti döntés, amit ráadásul korábban meghoztak. A posztba nem írok bele viszont mert maradjon csak itt a mellélövés is.…..
Ancilla 2015.12.24 10:50:26
@CSB1196:

A XXI. század és a Házon kívül szintén értékes műsorok.
Én szeretem a Keresem a családom c. műsort is - Liluval együtt - és az Egy perc és nyersz adásait is kedveltem.
Szombat este lement a Hungary's Got Talent utolsó elődöntője - ami azt jelenti, hogy már csak a Star Wars-premier hétvégéjére eső élő show van hátra, és végre kiderül, hogy Horgas Eszter háttérdobos zenekara, a Talamba nyer-e. A korábbi adásokhoz képest tényleg több…..
Ancilla 2015.12.13 22:05:28
@Transylvanianmixedgrill: Nem tudom, mi motiválhatott, hogy ennyi energiát belefektettél Molnár Nikolett eredményeinek felkutatásában. Szerintem itt senki sem mondta, hogy ő Magyarország legjobb rúdtáncosa. De azok között a versenyzők között, akik a műsorban fölléptek, nagyon jó volt. Számomra, aki nem értek ehhez a szakmához, lenyűgöző volt ez az akrobatikus, mégis kecses és művészi tánc. És az, hogy idáig eljutott ez a fiatal nő, nagyon tiszteletre méltó teljesítmény.

Amikor Magyarország szépét megválasztják, akkor sincs ott az össze szép magyar lány. Azok közül választanak, akik megjelennek a versenyen. Ettől függetlenül még tetszhet valakinek az egyik vagy másik versenyző lány. Vagy nem?

Vagy netán benne volt a felhívásban, hogy csak azok jelentkezhetnek, akik Magyarország három legjobbjába beletartoznak?
Ancilla 2015.12.13 22:53:50
@Transylvanianmixedgrill: Én nem zsűriként, nem szakemberként néztem ezt a műsort, hanem egyszerű, mezei nézőként! S Molnár Nikolett nem a világklasszisokkal versenyez, hanem azzal a Got Talent rendelkezésre álló mezőnyével... S ebben nagyon is kiemelkedő és üdítő jelenség. Nem tudom, miért kell a kákán is csomót keresni...
Ancilla 2015.12.13 22:56:02
@Ancilla:
Jav.: azzal - törölve
Kérem szépen, jövőre az RTL tavaszát A farm, az őszét az új Való Világ határozza majd meg, megint lesz két reality egy évben, örülhetnek a hogyvoltolvasók és a műfaj rajongói, akiknek jó, ha 5 valóságshowmentes hónapjuk lesz 2016-ban. A mai bejelentés mögött az állhat,…..
Ancilla 2015.12.08 13:08:31
@minden_no_a_puncijaval_gondolk:
Elolvastam újra a cikket, én egyetlen nyelvi hibát sem találtam benne. A pénzt - szerintem - küldd el az éhező gyerekeknek!
  Kicsi ez a szakma, kérem szépen, a Got Talentben fellépő és zsűriző zenészemberek nem idegenek egymásnak. Ezzel nem árulunk el nagy titkot, a nagyrészt direct casting, azaz közvetlen megkeresés útján a tehetségkutatóba került zenekarok/zenészek/előadók között vérprofik…..
Ancilla 2015.11.25 14:05:40
@para_noir: Engem roppant felbosszant, hogy valaki ennyire természetesnek veszi az etikátlanságot, mint amennyire te. Tudniillik ezeknek a dolgoknak (haverságból bejuttatok valakit az élő adásba) önmagukon túlmutató jelentésük van. Minősítenek egyfajta szemléletmódot, ami egyre inkább kezd elterjedni Magyarországon (meg másutt is nyilván). S pont azért lehet arcátlanul megtenni, mert összekacsintunk fölötte. Noha - ahogyan sixx is tette - ezeket igenis szóvá kell tenni, mert ha soha senki nem szól, nem veszi észre, egyszerűen elvész a morál. (Most akár ki is lehet engem nevetni.) Egyébként a Talambának egyáltalán nem tett jót ez az aranygomb. Mert enélkül is bejutott volna, így viszont hozzátapad a nevéhez ez a rosszízű eset. Horgas Eszterre én nem haragudtam eddig, nem tartottam annyira elviselhetetlennek, mint sokan a kommentelők között, de ezzel meglehetősen leírta magát nálam.
Lement a Sztárban sztár első döntője, mert két részre kapták szét a mindent eldöntő pillanatokat, joggal, hadd legyen még egy olyan estéje a TV2-nek, amit megnyer, meg az is faktor persze, hogy így legalább még egyszer sírva röhöghetünk a nőnek öltöztetett Gáspár Lacin. Ezt…..
Ancilla 2015.11.24 13:09:24
@Terézágyú: "Annak idején falusi lagzik egyik szokása volt, hogy egy pasi kendőt kötött a fejére és idétlenkedett az ifjú párral. Nagy sikerrel... :) "

Nekem az sem tetszett. Nem értettem soha, mit találnak benne humorosnak az emberek. Én inkább ízléstelennek éreztem.

Ha viszont paródiaműsorban teszik ugyanezt, akkor jókat nevetek rajta (Alfonzó Csehov-paródiái ilyenek). A Sztárban sztár viszont - tudtommal - nem paródia akar lenni.
Megint nekem jutott a szombati Hungary's Got Talent. Érdekes dolog ez a tehetségkutatós műfaj, mert itt sosem tudod vérbe és epébe mártott tollú néző-recenzorként, hogy a falat fogod kaparni az unalomtól, miközben szidod a kollégáidat, amiért rádlőcsölték ezt a szánalmas…..
Ancilla 2015.11.23 23:31:11
@shawshank: Tényleg!!!!
Ancilla 2015.11.23 23:41:11
@shawshank: Sőt! 0:58 és 1:10 között is van egy kis különbség. 0:58-nál a rajtszám alsó része elválik az ingtől (szerintem ez a leválás folytatódik, és megy át lógásba 1:25-kor), 1:10-nél viszont teljesen rá van tapadva.
Miközben a TV2-n éppen a klasszikus családmodell széthullásáról, a házasságot kurvákkal és dzsigolókkal feldobó amerikaiakról szóló Hűtlen vágyak került képernyőre, az RTL elindította őszi műsorstruktúrájuk hetedik, új, saját gyártású műsorát, a Keresem a családom…..
Ancilla 2015.11.12 11:30:34
@Guadalupei Szűz:
Tolsztoj nem volt meleg. Szerintem valakivel összetéveszted (talán Csajkovszkijjal). Egyébként, ha egy férfi, attól még férfi! (A homoszexualitást ne keverd a transzneműséggel.)

A Jadviga párnájról senki sem állította, hogy romantikus regény. Szenvedélyes érzelmekről szól - és férfi írta. Nemcsak a romantika korában írtak emberi kapcsolatokról. Bármely stíluskorszakból föl lehet sorolni férfi írókat, akik rendkívül érzékenységgel és pontossággal ábrázoltak érzelmeket (szerelem, barátság, testvéri kapcsolatok, gyerek-szülő kapcsolat stb.). Sőt, a női lélek finom rezdüléseit is férfiak tudták talán legszebben megírni, mint pl. Falaubert, Maupassant, Csehov, Ibsen, Németh László stb.

Ezért tartom hamis, sőt káros beidegződésnek, hogy a férfiak nem szeret(he)tik az olyan műsorokat, mint pl. a Keresem a családom.
Ancilla 2015.11.12 11:32:13
@Ancilla:
Jav.: Egyébként, ha egy férfi meleg, attól még férfi!
Ancilla 2015.11.13 09:57:28
@Guadalupei Szűz: Sem ebben, sem más Tolsztoj-életrajzban nincs szó homoszexualitásról. Házasságban élt, 13 gyereke volt, házassága előtt is nőkkel volt kapcsolata.

Mindazonáltal ha így is lenne, ez nem változtat azon az állításon, amit a fentiekben a férfi írókról mondtam.
Kedden elstartolt az RTL legújabb saját gyártású sorozata, amelyben Kolvacsik Ildikó, vagyis Lilu és a műsor stábja olyan embereknek segít, akik szeretnék megtalálni régóta nem látott vagy egyáltalán nem ismert családtagjaikat. Az első részben két történetet ismerhettünk meg,…..
Ancilla 2015.11.11 23:55:05
@Chainfire: Hű, de keserű ember vagy te!

A gyerekek szerepeltetéséről: A saját munkaterületeden nyilván te is megkeresed a leghatékonyabb módszereket, ötleteket, hogy minél sikeresebb legyél. Ugyanezt teszi a tévécsatorna is. Miért baj az, ha szeretné emelni a nézettséget? A gyerekműsor ráadásul nagyon kedves. Sajnos, én nem nézhetem, mert nincs benne a csomagomban az RTL II, de ha benne lenne, biztosan nézném - a gyerekek miatt.
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
  Van olyan adás, amivel egyszerűen minden klappol. Az énekesek pár kivétellel mind az átlag felett teljesítettek, Tóth Gabi pedig az eddigi három évad messze legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezen az sem rontott, hogy Majka álló farkakkal viccelt, Havas kissé sután udvarolt…..
  Nem is az volt a legnagyobb baj a Got Talent második adásával, hogy egy magát költőkent aposztrofáló nő levetkőzött benne, amit a zsűri két férfitagja úgy bámult, mintha akkor láttak volna először ilyet (Márkónak a szava is elállt), hanem az, hogy a kórosan sovány…..
Ancilla 2015.10.18 17:53:53
@Transylvanianmixedgrill:
"...soha nem értettem, hogy ilyenkor miért nem hívják színpadra meghajolni a programozókat, és az elektronyos embereket, meg a varrónőket"

Én is éppen erre gondoltam. Mert ebben a produkcióban nekik - főleg a programozóknak - sokkal nagyobb szerepük volt - amennyire nem szakavatottként meg tudom ítélni -, mint a táncosoknak.
Ancilla 2015.10.18 17:55:38
@aribarika: Akkor miért olvasod az RTL-műsorokról szóló írásokat? (Ezt komolyan kérdezem, nem támadni akarok.)
Van ez így, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ugye. A tegnapi Konyhafőnök adás vége előtt tíz perccel jelent meg ez a bejegyzés a Facebookon, amiben ellőtték, hogy ketten esnek ki a műsorból. Pár rajongónak el is tolták az estéjét ezzel, de hát legyen ez tanulság a…..
Ancilla 2015.10.14 12:33:19
@Vacsi: Én is undorom a nyers vagy félig nyers húsoktól. Egyébként a hosszú ideig tartó főzésnek, sütésnek egészségvédő szerepe van (elpusztulnak a károkozó baktériumok, egyebek).
Radnóti Miklós költészetét sokan szeretik, de én nem tartozom közéjük. Radnóti jellegzetesen rossz költő, és a következőkben azt szeretném elmondani, hogy miért. Radnóti nemigen kapcsolható be a magyar líra történetébe: nem alkotott újfajta beszédmódot, nem jelentett követhető hagyományt az utódok…..
Ancilla 2015.09.27 00:55:36
@Koós István: A fenti kommentem természetesen az Ön hozzászólására adott válasz. Csak elfelejtettem rákattintani a "Válasz erre" kifejezésre.
Ancilla 2015.09.27 23:58:04
@Koós István: Érdekes, hogy mennyire másként gondolom, mit érdemes versbe foglalni, milyen téma érdekes.

Engem Ady Léda-versei sokkal kevésbé szólítanak (szólítottak) meg, mint Radnótinak a "hétköznapi" szerelmet megéneklő költeményei. Talán azért, mert a legtöbb ember inkább hétköznapi, és hétköznapi módon éli meg ezt az érzést is. A mindennapokban (még a szerelem kezdetén is) nem héja-nászokat élünk meg, nem fekete párok vagyunk, nem ezt a végletes ambivalenciát éljük át, amit Ady - véleményem szerint - kissé felnagyítva, önmaga különlegességében tetszelegve ("Szeretem fölséges/ Voltomat e nászban")valóban zseniálisan jelenít meg. Esztétikai élményt nyújt, de nem szólít meg. Márpedig számomra a művészet értékét az adja meg, hogy mennyire képes érzelmileg, erkölcsileg megérinteni, hatni rám, mennyire tudok azonosulni vele. Radnóti a hétköznapit, a bensőséges, nem különleges, nem szenvedélyes, ennek ellenére vagy éppen ezért nagyobb biztonságot nyújtó házastársi szerelmet emelte költészetté (ahogyan Petőfi vagy Tóth Árpád is).

Úgy gondolom, én mást várok a költészettől, mint Ön.

Ha választanom kellene három magyar költőt, hogy kiket vinnék magammal egy lakatlan szigetre, Ady nem lenne köztük. De egészen biztos, hogy köztük lenne Arany János és József Attila. És egy kis gondolkodás után Radnóti Miklós.
Soha nem értettem, hogy a képpel, hanggal, számokkal, évszámokkal, vissza nem térítendő támogatásokkal bizonyítható tények letagadásának mi értelme van. Ez onnan jutott eszembe, hogy Kovács István (Kokó) a nemzet köztiszteletben álló ökölvívója kipréselt magából egy…..
Ancilla 2015.05.10 16:05:28
@Larry Silverstein: Magyarázd már el nekem, miért kell elpusztítani a ballibeket? Melyik a rossz belőle? A bal vagy a liberális? Mert szerintem egyik sem. Miért vált szitokszóvá ez a két fogalom? Konkrét választ kérek, ha lehet.
Harmadik évfolyamát kezdte meg Az ének iskolája vasárnap, és mivel egy sikeres formátumról van szó, semmi nem indokolta, hogy a TV2 a műsoron bármit is változtasson, így nem is nagyon nyúltak bele. Jó, a zsűriben vért frissítettek, a kissé merev és nem túl szimpatikus Király…..
Nem is jártunk olyan messze az igazságtól, legalábbis a TV2 sajtóközleménye erre utal: Néhány másodperces probléma adódott az applikációt összesítő számítógép és a képernyős feliratot létrehozó rendszer között. Ezért fordulhatott elő, hogy az összesített eredmény…..