Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magique

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon is jó néhányszor téma volt már a mikor és a hogyan világosítsuk fel a gyerekeket. Elég-e az általános iskola felső tagozatában, akkor is csak biológia órán, kínos körülmények között, vagy akkor már rég lecsúsztunk a mai tinikről? Vagy el kellene kezdeni,…..
Common Sense SocietyBESZÁMOLÓ - Lorencsics Emese, Kiss IstvánVálasz nincs, a kérdés – ha kérdés – sem egyértelmű, sőt, már azt sem tudjuk mi az a feminizmus.  A Common Sense Society februári beszélgetésén jártunk.  A Common Sense Society februári…..
magique 2012.03.05 23:08:22
@Sirjeti:

Pedig köztudott, hogy genetikailag/Istentől elrendelt természetük által csak a férfiak lehetnek jó szervezők, erős személyiségek, vezetnek jól (meg a cikk és a kommentek is bizonyítják). A feleséged férfi. ;)
 Úgy érzed, hogy a férfiak nem figyelnek fel rád, miközben te sem érzed magad elég nőiesnek?  Ha nem viselkedsz nőként, vagy kevered a szerepeket, ne csodálkozz azon, hogy a pasik semmibe vesznek!Én fizessek vagy te?"Többféle női szerep létezik: barátnő, társ,…..
Ismertebb nevén Hoffmann Rózsa. A mondat, amit az óvodai nevelési alapprogramból törölt, a nemi, valmint a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek erősítésének kerülését írta elő. Hoffmann szerint ez a nemi különbségek elmosására tett kísérlet. A…..
magique 2010.08.02 19:44:33
@Borenbukk:

"Amire gondol, az a nemi szerepek, es ugy meg nagyjabol igaz is. "

Kiegészítve azzal, hogy a nemi szerepek igen széles repertoárja alkalmas a család működtetéséhez. Ahogy a számos, akár igen eltérő szerepkészlettel bíró kultúra bizonyítja.
Fogyik a magyar!1. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. (E cikk sajátos aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök…..
magique 2010.07.16 21:33:27
@Átokfajzat:

Hát igen, ez majdnem olyan rossz lenne, mint a patriarchális berendezkedés.
Mondhatnám, hogy dallamok az anális szerelemről, de nem volna őszinte. Régóta tartozom ezzel a beszámolóval Overdrive-nak, a világnak, a lelkiismeretemnek, valamint Suzanne nővérnek és az árvaháznak. Utóbbi egyébként belülről ismeri a sztorit szerintem, mert Mária nővér utána…..
magique 2010.06.27 13:46:27
Levélírónk érdekes cikket talált az óvodáskorú gyerekek nevelésére vonatkozóan. Új irányelv jelenik meg, kerülni kell a nemi szerepek megjelenését, meggátolva ezzel a társadalomra ezek szerint káros hagyomásnyos nemi szerpek beidegződését. Nagy szerencséjük van a…..
magique 2010.03.01 22:57:38
magique 2010.03.02 00:49:50
@Krisztina:

Nekem nem verték ki a kezemből a kisvonatot, hogy babát tuszkoljanak bele, de valamit nagyon elronthattak, mert az istennek se lettem leszbikus.
Paranoid Android Gender studies 2010.02.24 10:56:00
      Azokban a nehéz időkben, amikor a felvilágosult liberalizmus még nem takarította ki az egyetemekről teljesen a klerikális konzervatív eszmerendszer fogalmait (anya, apa), mi woman studies címszó alatt kaptuk a progressziót. Az oktató (neme rejtély, az ő esetében a…..
magique 2010.02.24 17:26:47
@robinzone:

És itt-a jogszabályban is- éppen a szerepek megválasztásának lehetőségéről és nem kötelező voltáról van szó. Szerintem.
magique 2010.02.24 17:54:23
@robinzone:

Értelmezés kérdése. Nekem inkább azt sugallja, hogy ne mondjuk a kislánynak, hogy ne rohangássz, meg mássz fára mert az fiús. A fiúnak meg: "a fiúk nem sírnak, mi vagy te, lány?" Valószínűtlen, hogy rácsapnak a dzsiájdzsózó fiú kezére a rendelet értelmében és homoktortát sütni küldik. :)
magyar-magyar szótár macsó 2010.02.04 06:05:00
  Ez az írás nem jöhetett volna létre, ha Barát József guru, kedves kommentelőnk nem keveri össze a szezont a fazonnal macsó-témában. Ugyanis tévhiedelmével ellentétben a domináns nők miatt fursztrált, "nőellenes" férfiak nem macsók, hanem szőlőt savanyáló…..
magique 2010.02.04 18:56:58
Ez a korábbi poszt (és olvasói levél) nem várt indulatokat kavart. Minket, szerzőket, már igen nehéz bármivel is meglepni, ez esetben a bejegyzés józanság mellett érvelő tartalma miatt mégis váratlan volt a gyűlölködő kommenthullám, amivel amúgy…..
A faszirigy lány a legrosszabb természetű Bridget Jones, melyet hátán hordott a Föld. Igazi férfigyűlölő, "ha neki nem jut pasi, másnak se jusson" hárpia magatartású.Miről ismerszik meg a faszirigy lány?Hazarángatja a barátnőjét a buliból, mert "nagy a füst és…..
magique 2010.01.30 15:19:18
@az igazi Sipi:

Akkor jobban tennéd, ha egy bantuval lépnél kapcsoltra, mivel kb. akármely törzsbeli férfi vsagy nő jobban különbözik tőled, mint tetszőleges magyar ember. :D
A feministák előkelő helyen szokták emlegetni a Bibliát és a zsidókeresztény hagyományt, amikor a nők évezredes elnyomásának kulturális gyökereit firtatják. Olykor, keresztény teológusokat, lelkészeket hallva még hangsúlyosabban felvetődhet a kérdés: mennyire van…..
Az absztinensnek határozott és megingathatatlan véleménye van az alkoholról. Ő soha nem ivott, most sem iszik, és nem is fog. Ezáltal azt kívánja sugallni a világ felé, hogy jómaga szilárd jellem, akit nem lehet elcsábítani, megbabonázni, tévútra terelni; sose lesz az alkohol…..
Megcsaltalak Pocsék az ágyban 2009.06.06 09:45:00
El kell ítélni azt a nőt, aki azért keres magának "kalandokat", mert a férjétől nem kapja meg azt az ágyban, amire vágyik?Férjnél vagyok 7 éve, a párom a mai napig mondja, megcsókolná a lábam nyomát is. Nagyon szeret, mindegy hogy nézek ki, ha zsíros a hajam, vagy…..
FérjBlog Hűség 2009.06.04 07:25:00
Definíció szerint állhatatos, kitartó ragaszkodás. A hűtlen pedig az, aki a hűségre tett ígéretét szegi meg.Érdekes, mert nagy általánosságban mindenki arról beszél, hogy a megcsalás hűtlenség. Pedig nem az. Hűnek a másikhoz, pontosabban a kapcsolatunkhoz lehetünk. Attól,…..
A következő posttal kapcsolatban kérem a kommentezőket, hogy kerüljék a szélsőségesen vulgáris szidalmakat. Sziasztok. Előre bocsátanám, hogy szerintem nem vagyok bűnös de kíváncsi lennék a közösség véleményére. Hátha valaki másképp gondolja. Akkor belekezdek: 28…..
Egyszer bementünk a városba, és meglátott egy kabátot. Nagyon megtetszett Neki. Mondtam, hogy adok Neki rá, vegye meg, majd visszaadja, ha lesz pénze. Aztán kinézett egy pulcsit is, megvettem Neki azzal a feltétellel, hogy ha megjön a fizuja, visszaadja. Majd egy GAS kordbársony…..
 – ...nem, nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...  (Vicc az agresszív kismalacról) Figyelem! Csak a szöveg ízléstelen. A videók nem tartalmaznak pornográf jeleneteket! Nehéz téma következik, de nem szabad tovább kerülgetni. Meg kell…..