Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djmcs

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A napelemes energiatermelés a lehető legzöldebb megoldás a villamosenergia-termelés területén!” – ha annyiszor kaptunk volna 1000 forintot, ahányszor ezt a mondatot hallottuk, akkor bizony ma már az egyszeri bloggernek sem kellene a megélhetésért reggel nyolcra munkába mennie. A fenti mondatba a…..
A Xiaomi okos asztali lámpájának nagyon sok álneve van. Van, ahol Mijia, máshol Yeelight, a harmadik helyen már csak Xiaomi Smart Table LED Light. Furcsa ez a kavarodás, de minden név mögött ugyanaz az eszköz áll, amit a mai tesztben alaposan ki is vesézünk...
Két lámpa csap össze egymással a mai tesztben. A Cree Q5 sokkal inkább otthoni felhasználásra készült, csiptetővel ellátott elemlámpa, amelyet 940 forintos ára is tükröz. A Convoy S2+ sokkal komolyabb szerkezet, 18650-es Li-ion akkuval üzemeltethető, akár túrázásra is alkalmas fényforrás, ára 4.200…..
A mini PC koncepciója egy nagyon király dolog, ki ne akarna egy DVD olvasónyi kis gépen dolgozni, ami alig foglal helyet, ráadásul könnyen hordozható? Eddig azonban nem sok ténylegesen jól használható darabbal találkoztam, a hardver mindig kevés volt a feladathoz, de most fordult a kocka...
djmcs 2016.11.24 21:21:21
@Burgermeister: Posta lehetséges? :D
Én arra tippelnék, hogy a segélyhívós operátoroknak valamiféle protokoll szerint kell az adatokat felvenniük, nem a saját heppjük a sok kérdés, és az, hogy akár többször is visszakérdeznek, de mivel Tamás mérgelődő levele nem az első a témában, most már megkérdezzük a bonyolultan semmitmondó…..
djmcs 2016.01.15 12:17:16
@KaTe: Alapvetően a 112 a két központ valamelyikébe fut be (Miskolc Szombathely) attól függetlenül hogy te hol vagy földrajzilag. Ők szakképzett kérdezők, de nem tűzoltók (ha tűzesetről van szó). Azért kérdez újra vissza hogy kiszűrje a barmokat és azt aki annyira stresszel hogy összevissza beszél. Ha megvannak az alapvető infók akkor elkéri a számodat és megkér maradj a helyszinen majd leteszi. Ezután hivja az adott helyhez tartozó tűzoltóparancsnokságot pl Szolnok ha ez abban a megyében van, elmondja az alapinfókat és megadja a számodat. A Szolnoki parancsnokság (JÁSZ) riasztja mondjuk a karcagiakat akik indulnak a kárhelyre, de közben téged visszahív a a JÁSZ és szakmailag kikérdez mindent amit tudni akar, amit EDR rádión már az úton lévő szernek jelenti mi újat tudott meg és az infók alapján kér mondjuk esetleg emelést, riasztja a társszerveket stb.
104,105,107 is hivható az egyből oda fut be ahova a mobiltornyod a legközelebb van mondjuk Jászberényből Szolnokra, onnan a process ugyanaz a 112 viszonylag ritkán ad át kamu riasztásokat a tűzoltóknak, mentőknek, max ennyi a szerepe.
(egyébként a 911 itthon is működik persze nem hivatalosan és ugyanoda fut be mint a 112.
A SamMobile ma nagyon jó hírekkel szolgált a Galaxy S 3 (U:és Galaxy S 2) tulajdonosoknak, hivatalosan bejelentették a telefonhoz készült Jelly Bean ROM-ot, amelyet néhány napon belül OTA (Kies/Wifi) frissíthetnek, nem hivatalosan (itt) pedig, akár már ma Odin-al.  Azt, hogy…..
Kicsit késve ugyan, de jelentem: A Galaxy S 2 tulajok legnagyobb örömére megérkezett a hivatalos frissítés, Jelly Bean 4.1.2-es verzióval. Kies ápdéttel ne is próbálkozzatok, mert még egyik szolgáltatóhoz, sem jutott el a csomag és a független változathoz sem. Eddig ott tartanak a…..