Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mohácsi Zoltán

2074 bejegyzést írt és 302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan A Galaktika urai értékelésében írtam, egy este ültem az ágyam szélén, néztem a szemmagasságban levő könyvespolcot, amin gyalázatos módon két sorban egymás mögött vannak a könyvek (s ami hátul van, az ugye, gyakorlatilag nincsen), majd egy merész mozdulattal, összefogva lehúztam róla egy…..
Kaszás István neve mindörökre összeforrt bennem A modell című elbeszélésével, amely a Gakatika 27. számában jelent meg.  Az úgy volt, hogy tizenévesen, lent a padoknál, a Harrer Pál utca végén, kicsit rézsüt az iskolával szemben ücsörögtünk, szokásosan. Éppen nem tollasoztunk. Beszélgettünk. Azt…..
Mohácsi Zoltán 2021.09.21 05:53:27
@Szabó A. Imre:
Látod, "A felderítőt" még nem is olvastam. Sőt, nincs is itt a polcokon, éppen tegnap este konstatáltam.

Az viszont, hogy megírta ezt a másfél könyvet, meg az öt novellát és slussz, hihetetlen nekem is. S idén még mindig csak 72 éves. A Wikipédia szerint él még.
c Katkó István író, forgatókönyv író, tévés szerkesztő, dramaturg volt a rend(mód)szerváltás előtt. Legismertebb írása a belőle készült film miatt a Telefonpapa. Én szintén egy film miatt ismertem meg a nevét. Az Öt férfi komoly szándékkal című műről van szó. Ami egyébként nem hagyott bennem…..
Vaszary Gáborról írtam már ezt-azt, ezekben az értékelésekben: A szőkékkel mindig baj van, Az ördög nem alszik, Csak te! Amit ezekben írtam, most nem ismétlem meg. Egyfelől, ha érdekel, és átkattintasz, növeled az olvasottsági statisztikámat. Ennek ugyan az égvilágon semmi jelentősége és semmi…..
Valahol, valamikor írtam már, talán A verhetetlen tizenegy képregény-változatának értékelésben, mi több, egy réges-régi családi videóval igazoltam is: abszolút balfék vagyok a focihoz. De zsigerből. Soha nem is érdekelt, játszani sem tudtam. Felettem, mellettem úgy múlik el egy foci-vébé, hogy azt…..
Mohácsi Zoltán 2021.09.06 14:42:16
@gigabursch:
Hát nagyon szívesen! :-)
Köszönöm, hogy szántál rál időt!
Meg kell tanulnunk vállalni a konfliktusokat, meg kell tanulnunk harcolni, mert különben előbb a kultúránkat, majd bennünket magunkat is legyilkol a globalista genderista ideológia. A gyerekek megmérgezése ellen a gyermekjogok oldaláról kell felvenni a harcot, olyan jogi környezetet kell teremteni,…..
Van abban valami ironikus, hogy aznap kezdem ezt a bejegyzést írni, amikor is a Facebook újólag letiltotta a blogom linkjének a megosztását az ő felületükön. Az meg végképpen hab a tortán, hogy a tiltást kiváltó bejegyzés a Dylan Dog 8. füzetéről írt értékelésem volt, amelynek a második története,…..
Mohácsi Zoltán 2021.09.05 16:24:30
@Szabó A. Imre:
Én egészen pontosan nem is tudom, örüljek-e vagy sem, hogy nem alakult ki nálam élénk disputa... :-D Olyan fárasztó tud lenni egy-egy ilyen beszélgetés, hogy csuda!

A párhuzamokról: én ezen sem csudálkozom. A történelmi emlékezet mint olyan, furmányos egy jószág. Emékszem, drága Nagyimmal együtt néztük a Nagy Imre újratemtést '89-ben. Nagyim sírt:
– Végre vége! – mondta és négy év múlva simán odatette az x-et Hornék mellé. Álltam bambán és értetlenül. Jó, mondhatnám, hogy Nagyinak hat elemije volt, és sokkal több szíve mint műveltsége, de Horn Gyula és az övéi akkor kormányra kerültek. Ma már néha érteni vélem a logikát.

Én most az ötvenes éveim közepén járok. A lízingelt lányom idén lett nagykorú. Úgy kellett neki elmagyarázni, hogy miért érdemes jövőre választani menni. Miközben egyre bizonytalanabb vagyok én is, hogy mi értelme van. De amikor hasonló könyveket, cikkeket olvasok, lesznek önmagam számára is érveim.

Aztán szoktam beszélgetni az idős utasaimmal. Tudod, söfőrködöm egy idősotthonban. A héten kezelésre vittem egy bácsit. Fel volt háborodva, hogy Orbánék mennyit lopnak. Últ az autóban egy néni, az megkérdezte tőle (nem tudom, hogy komolyan vagy hergelésiből):
– Miért, Gyurcsány nem lopott és nem hazudott?
A bácsi kikelt magából.
– Nem, ő nem! Még a miniszteri fizetéséről is lemondott!
S képzeld, ilyenkor már meg tudom állni, hogy egy szót se szóljak! Kellett hozzá ötvenhárom év!

Szóval én nem csodálkozom, hogy a párhuzamokra olyan kevesen figyelnek fel. Szerintem még az sem áll össze, hogy mindez minden esetben a bal oldalhoz köthető.
A Dylan Dog előző száma, a nyolcadik, azzal a Boszorkányüldözéses, konzervativizmus gyűlölttel, a tömbösített lefasiztázással eléggé kiakasztott, kedvemet szegte a sorozattal kapcsolatban. De ha már kihoztam a könyvtárból ezt a kilencedik füzetet, úgy voltam vele, legyen, hátha ez igazi rémálmas…..
Hogyan került a figyelmem előterébe a Volpone? Ó, nagyon egyszerű, Szerelmetesfeleségtársammal Gerald Depardieu-napokat tartottunk itthon. Depardieu pedig címszereplője volt az e drámából készült filmnek.  Szóval Ben Jonsont, a XVII. századi drámaíró mélyebb ismeretét nagyjából Depardieu-nek…..
A mohabacsi-olvas.blog.hu bejegyzései gyakorlatilag kivétel nélkül a Blogcímlapra kerülnek. A kiadványaikról írt értékeléseimet kivétel nélkül megosztja a Facebook oldalán a Napkút Kiadó. Az elmúlt héten elvileg három bejegyzésemet élesítették. Nem egetverő eredmények ezek, bár valamit minden…..
Ja, aha, megint a rémálom-nyomozó. Az előző füzet mássága után kíváncsi voltam, milyen az, amikor valóban rémálom-nyomoz. A helyzet az, hogy ezzel a kötettel ismét sikerült némileg mellényúlnom a könyvtárban. A két történet közül az első sorozatgyilkosos, semmi túl-, más- és egyéb világ, de a…..
A Morgan Lost azon ritka képregények közé tartozik immár, amit megjelenésükkor, látatlanba, olvasatlanul megveszek. Ha jól belegondolok, az Asterix, a Lucky Luke, a színezett Rejtő-képregények és a Sin City tartozik(na) ide. Meg a Kockás magazin, bár a legutóbbi szám, a 94. nagyon nagy csalódást…..
Amikor valami könnyűt szeretnék olvasni, és úgy könnyűt, hogy nevethessek is, jobbára Sir Pelham Grenville Wodehouse neve jut eszembe. Meg a roppant foghíjas, mégis egy komplett polcot elfoglaló életmű itt mögöttem. Ahonnan jobbára találomra emelek le egy-egy kötetet. S amiből sokkal kevesebbet…..
Ha van egy zseniális darabja, a műélvező nagyon sok minden mást meg tud bocsátani egy alkotónak. Az egy zseniális elmossa a későbbi gyengébb próbálkozásokat. Meg az előtte levő harmatgyengéket is, persze. Azt hiszem, Alan Moore a Watchmen-nél jobbat soha nem fog alkotni. Mondom ezt úgy, hogy azon…..
Ez blog a Moha olvasónaplója című blog klónja és a Facebook tiltása miatt jött létre.Az eredeti bejegyzés itt található. Egy ideje már őrlődöm, tipródom és kattog az agyam. Mondanám, hogy régen nem úgy volt, ahogyan most gondolom, de éppen Arséne Lupin a példa, hogy dehogynem. Csak azóta…..
Amikor valami könnyűt szeretnék olvasni, és úgy könnyűt, hogy nevethessek is, jobbára Sir Pelham Grenville Wodehouse neve jut eszembe. Meg a roppant foghíjas, mégis egy komplett polcot elfoglaló életmű itt mögöttem. Ahonnan jobbára találomra emelek le egy-egy kötetet. S amiből sokkal kevesebbet…..
Bár látszatra úgy tűnik, a téát tekintve monomániás lettem, de mindent tagadok, nincsen is így: a mindennapokban egyáltalán nem foglalkoztat ennyire az LMBTQstb jelenvalósága. Elsősorban azért nem, mert alig van élő képviselője az ismerősi körömben. Homoszexuálisok vannak, de ők is igen kis…..
Mohácsi Zoltán 2021.08.23 15:56:31
@Graves:
Legyünk végtelenül intoleránsak az intoleranciával és gyűlöljük a gyűlölőket, akik képesek a most kiadott pártközpont utasítás szerint gyülöletet szítani, de úgy, hogy már az utasítás előtt öt évvel az utasításnak megfelelő könyvet írtak!

S zárjuk ki, hogy amíg mi elvek szerint vagyunk intoleránsak és gyűlöljük a gyűlölködőket, addig ők gondolkodhatnak másként! A másként gondolkodás a mi privilégiumunk, ha ők a mi nézeteinktől, hitünktől eltérően gondolkodnak, az gyűlölet!

S ne figyeljünk arra, amit mondanak, csak arra, hogy nem ugyanazt mondják, amit mi! Vagyis gyülölködnek.

Mi hiszünk abban, hogy minden ember, mindenestül fogja egyenlő, egyetemi jogokkal bír, ha egyetért velünk. Két láb jó, négy láb rossz, és tudomásul kell venni, hogy az egyenlők között mi vagyunk az egyenlőbbek! Tartsunk össze önmagunkkal!
Bár látszatra úgy tűnik, témailag monomániás lettem, de mindent tagadok, nincsen is így: a mindennapokban egyáltalán nem foglalkoztat ennyire az LMBTQstb jelenvalósága. Elsősorban azért, mert alig van képviselője az ismerősi körömben. Homoszexuálisok vannak, egyébről nem tudok. De mondom, hiába,…..
Egy ideje már őrlődöm, tipródom és kattog az agyam. Mondanám, hogy régen nem úgy volt, ahogyan most gondolom, de éppen Arséne Lupin a példa, hogy dehogynem. Csak azóta elharapódzott, kinőtte magát a jelenség. Nem is sorolom, mert minek, úgyis tudni fogod, ki mindenkire gondolok. Arról van szó, hogy…..
Ha van egy zseniális darabja, a műélvező nagyon sok minden mást meg tud bocsátani egy alkotónak. Az egy zseniális elmossa a későbbi gyengébb próbálkozásokat. Meg az előtte levő harmatgyengéket is, persze. Azt hiszem, Alan Moore a Watchmen-nél jobbat soha nem fog alkotni. Mondom ezt úgy, hogy azon…..
Nem vicc és nem is egy Stephen King regény alapötlete: ezt a mondatot valaki komolyan gondolta, és egy újság komoly gondolatként még meg is jelentette. Innentől vond kétségbe a kötet címét! „A FÉRFIAK ÁLTAL TERVEZETT UTAKNŐKET GYILKOLNAK MEG.” Nyaralás közben voltunk. Volt időm mindenfélét…..
A Sergio Bonelli Editor képregényeivel hazánkban a Frike Comics Kft. foglalkozik. A Sergio Bonelli Editor Olaszország legnagyobb, leghíresebb kiadója. Vannak képregényei, amelyek százezres nagyságrendben fogynak. A történetek cselekményesek, akciódúsak, krimik, thrillerek, misztikus és…..
Nem vicc és nem is egy Stephen King regény alapötlete: ezt a mondatot valaki komolyan gondolta, és egy újság komoly gondolatként még meg is jelentette. Innentől vond kétségbe a kötet címét! „A FÉRFIAK ÁLTAL TERVEZETT UTAKNŐKET GYILKOLNAK MEG.” Nyaralás közben voltunk. Volt időm mindenfélét…..
Világéletemben iparkodtam szavatartó, kiszámítható, őszinte ember lenni. Azt hiszem, nagyjából sikerült. Dóka Péter előzőleg olvasott könyvénél, Az ellopott zsiráfnál ígértem, hogy bár volt bajom azzal a könyvvel, de a stílusával egyáltalán nem, tehát nem számoltam le egyszer s mindörökre a…..
 Duplacsavar! Nem szeretem sem az életrajzokat, önéletrajzokat, sem a szuperhősös képregényeket.  Az előbbit azért nem, mert EGY ÉLET TÚL HOSSZÚ ahhoz, hogy pár száz oldalban teljesen bemutatható legyen. (Hát még másfél-két órányi filmben.) Az ilyen kísérletek minden esetben és óhatatlanul csak…..