Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mohácsi Zoltán

2704 bejegyzést írt és 590 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Facebook nem szűnik meg tiltani a bejegyzéseim eredeti címének a megosztását.   Ettől függetlenül csak egy kattintásra vagy tőle, hogy lásd és olvasd! ..
Írta:  GIAN LUIGI BONELLI Rajzolta:  AURELIO GALLEPPINI  Sokadik Tex képregény-értékelésem. A Classic sorozatból is a negyedik. Mit újat tud adni, mondani egy sokadik ugyanabból a sorozatból képregény? Bátran és bizton mondom: semmit.  Ez a semmi kétféle lehet. Lehet, nem is kell újat adni,…..
A Facebook nem szűnik meg tiltani a bejegyzéseim eredeti címének a megosztását.   Ettől függetlenül csak egy kattintásra vagy tőle, hogy lásd és olvasd!   ..
Az úgy volt, hogy a múlt héten szabadságon voltam, és mert Szerelmetesfeleségtársam pedig nem engedte magát szabadságra, hiába, sanyarú a vállalkozói lét, hát gondoskodnom kellett magamnak programról. Az egyik az volt, hogy bebicikliztem Óbuda összes, felnőtt Könyvmegállóját. Még olyat is találtam,…..
Persze, megint könyvtár, és megint a véletlen. Mr amennyiben létezik egyáltalán a véletlen...  A roppant jól sikerült borítórajz tűnt fel elsőre. Aztán az, hogy magyar szerzőről van szó. Akiről egyébként semmit sem tudtam, s bár a gépemen itt van néhány képregénye, az egyik ebben a kiadványban is…..
Mohácsi Zoltán 2024.04.13 05:05:44
@Mesterséges Geci:
Nekem megy élet. :-D
A füzet egy-két története a birtokomban van még fekete-fehér korából, Füleses megjelenesként. Úgy sem rossz ám, de nagyot dobott rajta a színezés. Amit az első, színezés szempontjából nem is annyira jól sikerült munkától eltekintve nem is Sváb József végzett. De ez a képregény művészetben egyáltalán nem fehér holló. Mármint, hogy a rajzoló és a színező személye nem azonos.
Az ANTIFÁRÓL nem sokat tudtam eddig. Csak annyit hogy baloldali csoportosulás. Az antifasiszta rövidítése. A fasisztázás meg jobbára baloldali privilégium: tudnivaló, hogy az a fasiszta, akit ők annak mondanak. Mint látni fogod, az Antifára ez hatványozottan érvényes.  Szóval nem sokat tudtam az…..
Mohácsi Zoltán 2024.04.10 09:13:08
@Mesterséges Geci:
Á, valahol mindenki sérült... Miért pont én lennék kivétel?

Az olasz Antifa budapesti akciójáról mi a véleményed?

Mondj újat magamról: melyik része fasiszta a
Mohácsi Zoltán 2024.04.10 09:24:23
@Mohácsi Zoltán:
[Véletlenül entert nyomtam, bocsánat]
Szóval: melyik része fasiszta a dumámnak? Tényleg érdekelne!
Mohácsi Zoltán 2024.04.10 15:51:28
@Mesterséges Geci:
"Agyhalott, fasiszta dumámmal"...

Kizárólag akkor szoktam moderációt alkalmazni, ha valaki annyira érvtelen kultúrálatlan, vitaképtelen vagy aljas, hogy minősítgetéssel, kataktergyilkossággal "kommunikál".

Még most próbálkozom.
Nem vagyok nagy rajongója az összeesküvés elméleteknek. Most mégis egyszerre két könyvet is olvastam, ami, egyik így, másik úgy, erről szól. Egely György nem mond mást, mint azt, hogy az életünk sokkal egyszerűbb lenne, a világ sokkal igazságosabb lehetne, ha bizonyos felfedezések közkincsé lehettek…..
  Mindenkinek meg van a maga Covid-sztorija. Senki sem kivétel. Először én is elhittem, hogy kitört a járvány, és persze én is besz@rtam. Ugyan ki nem? Valami olyasmire számítottam, hogy úton-útfélen hevernek majd a temetetlen halottak, nem győzünk átlépni felettük, oszló hullák bűze lepi a…..
Mohácsi Zoltán 2024.04.10 08:35:23
@Mesterséges Geci:
Szerintem kicsit felületesen olvastad az egészet tekintve.
A Facebook nem szűnik meg tiltani a bejegyzéseim eredeti címének a megosztását.   Ettől függetlenül csak egy kattintásra vagy tőle, hogy lásd és olvasd! ..
Ez is amolyan szembe-jött-a-könyvtárban-darab. Bár már nem tökéletesen ismeretlenül: két éve az első, magyarul megjelent része, a Trauma Team már a kezemben volt. Ott ezt-azt leírtam, többek között a képregény címéről, a cím értelmezéséről. Azt most nem ismétlem meg, hiszen csak egy kattintásra…..
A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, szakadatlanul tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet...
A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, szakadatlanul tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet...
Vagy a szemem lett élesebb, vagy feltűnőbb a változás, de ahogy kinyitottam az Asterix és a griff-et, kábé egy órája, azonnal feltűnt, hogy már nem az eredeti szerzők alkotásával van dolgom. Örömöm. Közös röhögésem.  A ténnyel, hogy megjelent az új Asterix-füzet ismét szinte véletlenül futottam…..
A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, szakadatlanul tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet...
Papírmozi = képregény. Képregények: képekben elbeszélt történetek. Amiknek, mármint a képekben elbeszélt történeteknek szintén van története. S minél több képben elbeszélt történet van, annál szerteágazóbb ez a történet.  Magyarországon a képekben elbeszélt történeteknek kezdetben és folytatásában…..
A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, szakadatlanul tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet...
HELTAI JENŐ NEVE, ahogyan azt már nem egy alkalommal leírtam a műveivel kapcsolatban, számomra összefonódott Zórád Ernő nevével. Mert VII. Emmanuel, Family Hotel és A 111-es. Ha az emlékezetem nem csal, ezek miatt kaptam rá Zórád stílusára. Az első kettő irodalmi eredetijének ráadásul volt egy…..
A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, csak általa ismert okból tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet..
Na, ha már alig valamire, de arra emlékszem, ezzel a könyvvel hol találkoztam első alkalommal: a moly.hu dobta fel a hirdetését. A borítója fogott meg. Mi más? Hirdetést nem szoktam olvasni. Bár nem ez a borító volt ott látható, hanem az új kiadásé. (Én azokat a borítókat pakolom a…..
A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, csak általa ismert okból tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet  ..
Az EPIC első részével kapcsolatban több voltam mint lelkes. Annyira egyben volt minden, hogy az csuda, olyan nincsen is, és tanítani kellene. Az ötlet, a kidolgozás, a stílus, az izgalom, a rejtély... Nem is sorolom, olvasd el magad, mennyire voltam lelkes! S mert a linken leírtam, miről is van szó,…..
A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, csak általa ismert okból tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet    ..
A MAGYARSÁG ŐSTÖRTÉNETE jóval a rendszerváltás után kezdett viszonylag mélyebben érdekelni. De tényleg jóval: vagy tíz évvel. És tényleg csak viszonylag mélyebben. Addig valószínűleg az aktív kereszténységem szemlélete is emelt bennem falakat. Ráadásul az egyik első könyv, ami ebben a témában a…..
 A bejegyzéseim eredeti címének a megosztását a Facebook, csak általa ismert okból tiltja.   Ezen a linken azonban elérheted az értékelésemet  ..
 Írta:  Antonio Serra   –  Rajzolta:  Claudio Castellini  A tavalyi év végén jelent meg a C.S.A. Comics gondozásában a Nathan Never című képregény-sorozat első száma. Ez után a kiadvány után négy évvel. Tény, hogy ezen nem volt számozás, csak a moly.hu- nyerte el az egyes számot. A Maximum…..