Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goAus

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felcsúti fociakadémiához a tao-nak köszönthetően már 13,9 milliárd forint közpénz vándorolt az elmúlt években. Az eredmény: a Felcsút tavasszal kiesett az NB I-ből, az akadémia saját nevelésű játékosai pedig alig lépnek pályára. Az MLSZ gazdasági igazgatója elismerte,…..
Sokat hallunk a határátkelés kapcsán a diplomások (vagy diploma előtt állók) elvándorlásáról, ami jó esetben persze nem mosogatást, vagy takarítást jelent, hanem szakmai megbecsülést. Ádám története iskolapéldája annak, hogyan is működik az agyelszívás. A célország…..
Aligha lehet nehezebb dolog annál egy anyának, mint amikor látja messzire költözni a gyermekét. Ennél már csak az lehet a nehezebb, hogy belássa: a gyerek jó döntést hozott, mert új életében kiteljesedhet és olyan lehetőségek nyílnak előtte, amilyenekhez Magyarországon nem…..
Már most olyan érzésünk lehet, mintha már 3 hét lenne a választásig, nem pedig még egy hosszú év. Hiába vezet utcahosszal a közvélemény kutatók szerint a Fidesz, úgy gondolják, hogy csak egy démonizált ellenséggel lehet mozgósítani a híveket, talán éppen a háttérből…..
Folytatódik a „Mi hiányozna..."-sorozat, melyben arra kértem az országfelelősöket, írják meg, mi hiányozna nekik a jelenlegi életükből, ha el- (vagy éppen Magyarországra vissza-) költöznének. Ma a spanyol felelős, Roxi listáját olvashatjátok. „A minap egy…..
goAus 2013.03.07 22:01:30
@Rebarbaraa: háhhh, de jól összefoglaltad.:)
Mi hiányozna mostani életedből, ha visszaköltöznél Magyarországra? Ezt a kérdést tettem fel az országfelelősöknek, és érkeznek is a válaszok. Ma például B-től Franciaországból, aki ír kulturális sokkról és beilleszkedésről is, mi több, az is kiderül, mi nem hiányozna. (A…..
goAus 2013.03.05 09:13:01
@zopilote: Oks, máshogy látjuk, van ez így.;)
Én mindenesetre azt javaslom azoknak, akik kezdenek itthon besavanyodni, próbálják meg kinn, egy életük van, és sokan el sem tudják képzelni, mennyivel egyszerűbb, boldogabb tud lenni a közeg a hazaihoz képest. Rögtön hozzátenném, dolgozni nem biztos, hogy elég, jó szakma, és nyelvtudás nagyon fontos lépcső ahhoz, hogy nyugodt életet lehessen kinn élni. Erre viszont itthon elég jól fel lehet készülni.:) Rengeteget kell nézni már előre, melyik kinézett város milyen, a szakmánk hiányszakma-e, milyen fizetés van arra a szakmánkban, ehhez képest ingatlanár, stb. De igenis hiszek benne, lehet és érdemes kinn új életet kezdeni.
Olyan nagy kérés az, hogy egy picit jobb világot hagyjunk dédunokáinkra, ne ezt a gyűlölettel teli megosztottat? A kérdést nem én teszem fel (bár én is feltehetném), hanem mai szerzőnk, Ichi Kuro, aki egy korábbi, meglehetősen népszerű poszt (Chris írása, „Nem értem, miért ne…..
goAus 2013.03.03 10:04:02
@Spacecake: A jövőbeli politikai elit pedig már létezik, csak még egyetemre járnak, vagy épp különböző osztályokon bontogatják szárnyaikat a minisztériumokban.:) Sokakat ismerek személy szerint, ilyen kis rogánok meg szíjjártók, de már rafkósabbak, és célzottan készültek erre a pályára, dolgozni nem kell, de luxusélet várja őket. Nekem mindegy mit gondolsz, de hogy mit várok a jövőtől: egy hónapon belül végleges költözés, mivel családot alapítunk, a gyerekkel meg nem akarok ki...ni, hogy itt kelljen élnie.:) De mindenki azt csinál amit akar meg szeret, sok országban jártam, egy biztos, én itt nem fogok tovább élni, családot alapítani meg főleg.:)
Az angol és a magyar kulturális különbségekről esett már szó a blogon, arról azonban, hogy miként óvja a civil társadalom értékeit előbbi és hogyan kezeli ugyanazt utóbbi, jóval kevesebb. Ahogyan Sámán írja, Angliában az erőszak nem ott kezdődik, hogy valaki átvágja…..
Az unortodoxia korát éljük (...), mármint itt a blogon, természetesen. Ennek jegyében ma is egy új típusú poszt jön. A szerzője Stacey, aki ugyan éppen határátkelés előtt áll, ám egy amerikai barátja felkérésére megpróbálja összeszedni, mi az, ami szerethető, ajánlható…..
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
Egy friss kimutatás szerint januárban közel 54 ezer magyar dolgozott Ausztriában, ami abszolút rekord, soha még ilyen sok magyar nem dolgozott nyugati szomszédunknál. Jöjjön néhány hasznos tanács és link az ausztriai munkavállalást fontolgatóknak! Egyetlen hónap alatt 1602 új…..
Orbán Viktor szerint a magyar gazdaságban hat mutatóból öt rendben van, tehát összességében nincs min aggódni, jól állunk:  "A magyar gazdaságban 5 mutató (államadósság, hiány, külkereskedelmi mérleg, folyó fizetési mérleg, foglalkoztatás) rendben van, egy…..
goAus 2013.02.15 20:56:19
@Lucky Larry Silverstein: szerintem szimplán fidesz alkalmazott, de legyen boldog ebben a mocsokban, a jövő hónaptól az én pénzemből már nem esznek, irány a tengerpart.:P
Aki valamelyik korábbi posztnál a konkrétumokat hiányolta, az ma megkapja, bár János londoni írása (igen, megint London, de hát már elég régen volt...) jóval több ennél. Hossza miatt kétfelé szerkesztettem, az első részben arról lesz szó, miért jött el otthonról és megnézzük, mi mennyi Londonban...
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..
goAus 2013.02.11 09:44:03
@tanato: Nekem minden ismerősöm úgy ment ki, hogy volt munkája... Nekem is, most mondtam fel február 1-el, párom még dolgozik egy hónapig. Öcsém szintén, ő ősszel mond fel és jön ki. Sorolhatnám tovább. Elég érdekes gondolkodásod van ha szted munkanélküliek mennek ki...
goAus 2013.02.11 10:14:03
@tanato: minden eset más. én úgy veszem észre, itt vidéken is inkább átszerveznek, leépítenek. Kecskeméten pl most amikor benn voltam a munkaügyiben mondta a nő, egyre több a munkanélküli, és ez bár csak egy példa, én cégemnél sem vesznek fel senkit a helyemre, azt mondták ha így alakult, megszüntetik a poziciót, meg egyébként is, idén még fel kell mondani legalább 10 embernek... Nem lehet általánosítani, ez a lényeg, de attól hogy kimegy egy-kétmillió ember, nem lesz itthon kánaán, ebben biztos vagyok. sőt.
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
Meseszerű, de igaz történet következik ma, méghozzá egy Stockholmban élő párról, Vikiről és Gergőről, akik egészen fantasztikus kitartással és útvonalon jutottak el Stockholmig. Történetük sok szempontból elgondolkodtató, ami engem leginkább megfogott, az az elszánt akarás…..
goAus 2013.02.07 09:31:37
Viszonylag ritkán van szó arról, itt, a blogon, hogy milyen a vállalkozói élet külföldön. Pláne Svájcban, ahol a jelszó az élni és dolgozni hagyni, és ahol a hivatalok is inkább segítenek, mintsem a legrosszabbat feltételeznék. Svájci országfelelősünk, Tilmir mai írásából…..
Mindig is azt gondoltam, hogy ennek a blognak legalább olyan fontos részét jelentik a kommentek, mint maguk a posztok – én legalábbis nagyon sok értékes információt szereztem már a hozzászólásokból. Nem vagyok ezzel egyedül, mert a minap az alábbi levél / kérés érkezett. A mai…..
goAus 2013.02.02 20:46:42
@deputy sheriff: Ausztráliába kimenni annyi lenne nekik anyagilag, mint Angliában egy évnyi szállás... nagyon nehéz lett a vízum, induláshoz 3-4 milla kell alapban. Anglia jó, ha az élősködöket is sikerülne kiűzni onnan, egy szuper hely lehet a jövőben.
goAus 2013.02.02 21:43:25
@Myl: Sok sikert Nektek, alakuljon minden a vágyaitok szerint!:)
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
goAus 2013.01.30 10:22:00
@mernok-ur: Na igen, ez is egy nagyon durva történet. Mikor láttam nem akartam elhinni..
goAus 2013.01.30 10:56:47
@Mr. Long: Így van ahogy mondod. Rá is fognak majd jönni a a fiatalok. Mondjuk ők munka nélkül úgyis mennek majd jó sokan. A jó szakmások kivándorlása még be sem indult, ha tudnák mire vihetik kinn, nem nagyon maradna senki. Egy szerencséje van a politikusoknak, hogy a legtöbb fiatalnak nincs rá kerete, hogy világot lásson mielőtt munkába áll. Mondjuk most már egyre többen mesélhetnek nekik. Ráadásul akinek igazán jól megy, sokszor nem is reklámozza.:)
Kedvesaranyos Fénylő Csillagunk! Ezúton értesítelek, hogy fellélegezhetsz. Legalábbis átmenetileg felesleges regisztrációpótló trükkök százain és a testre szabott hazai pálya még előnyösebbé tételén gondolkodni. Úgy állunk ugyanis, hogy ma Magyarországon nincs aki…..