Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kopasz Szuzukis

0 bejegyzést írt és 818 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz kommunikációja nem először igyekszik ráerőszakolni a párt érdekeit a valóságra, de ezúttal jóval több múlik ennek sikerén vagy kudarcán, minthogy ki nyeri a 2022-es parlamenti választást. A kormánypárt ugyanis előre elhatározta, hogy ha lesz is negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, úgy…..
Itt az ősz, mindenféle zöldség kapható majdnem elfogadható áron (meg egy pár meg is terem a veteményesben). Ezekből ilyentájt szoktunk eltenni télire - sokat. Mivel a fagyasztóban ennyi hely nincs, leginkább szárítjuk az alapanyagokat. Vegetát mi nem használunk, marad a leszárított reszelt…..
Egy új korszakot indított el 1957. október 4-én a szovjet Szputnyik 1 műhold. Összegyűjtöttünk róla néhány meglepő tényt. 1957 október 4-én a szovjetek komoly mélyütést vittek be hidegháborús ellenfelüknek, az Egyesült Államoknak. Ekkor bocsátották fel a Szputnyik 1 műholdat, mellyel egyszerre…..
Kopasz Szuzukis 2021.10.06 19:48:44
@rdos: Tévedsz. Csak a határáig jutott fel. A Kármán-vonalat egyik sem lépte át. Azért sem valódi űrjármű, mert ballisztikus pályán mozgott.
Sajnálom én ezt a szegény Viktort nagyon. Olyan ő, mint Gottfried, a Plantagenet-ház megalapítója, aki elmondhatta magáról, hogy: Az apám is király, a fiam is király, csak én maradtam gróf. Ezt a helyzetet aztán az arisztokrácia szaporodási titkait kifigurázó népi bölcsesség is rögzítette, midőn a…..
Kopasz Szuzukis 2021.09.28 10:55:00
@Ekrü: M.O.-n, ha nem az após ül a trónon, egyszerű ügyészi, vagy bírói végzéssel 2 perc alatt zárolnak minden vagyontárgyat, bankbetétet. De mire ezt nemzetközi jogi megkereséssel Spanyországgal elintézik, a csemete is már rég valamelyik amerikai egyetemre jár.
Oly sok szakmájához jól értő, elhivatott, sikeres projektvezető dolgozik a nagyvállalati és informatikai projektek világában. Igen ritkán, de találkozhatunk olyanokkal, akik félreértelmezik projektvezetői feladatukat, és nem a megfelelő attitűdöt mutatják projektmenedzseri tevékenységük során:…..
Háromhelyes rajtbüntetést kapott Max Verstappen az Orosz Nagydíjra, miután úgy látták a stewardok, ő volt a hibás a Lewis Hamiltonnal történő összeakadásában...
Az előző posztom sikerén felbuzdulva-már páran elszörnyülködtek rajta-elhatároztam , hogy elkezdek úgy tenni, mintha főznék. Ennek anyagi okai is vannak, mivel kiszámoltam, hogy főzni sokszor olcsóbb, mint minden szemetet megvenni és megenni. Erre biztatott a kedvenc exem is, akitől sokat…..
Blogkocsma Süllő a fogasban 2021.08.06 07:00:00
Így persze nem pontos, hiszen a másfél kilósnál nagyobb süllőt hívjuk fogasnak. Talán hívhatnám a PIP mintájára SIS-nek, vagyis süllő a süllőben. Nevezzük bárhogy, remek étel.Úgy kezdődött, ahogy szokott. Az udvari szállítóm meglepett két süllővel. Nekiláttam törni a fejem, mi legyen belőle. Leves…..
1961. március 25-én, Szovjet-Oroszország szívében, Perm ősi várostól nem messze fekvő vidéken egy űr-kapszulából ejtőernyővel landolt ülést ért földet. A mentésre igyekvő személyzet a helyi falusiak segítségével végül megtalálta az ülést ami a hóba fúrodott és benne az utasát is. Ekkor azonban még…..
  Édesanyám gyengélkedik mostanában. Vittem neki málnát, hogy felüdítse magát. Kérdezem Tőle, hogy szereti-e a málnát ? Felcsillanó szemmel vágta rá azonnal, hogy „Ki nem szereti?” Nos, sokan vagyunk így ezzel a kitűnő, de lassan eltűnő gyümölccsel. Ki hitte volna akár 40 éve is, amikor betérve…..
Egy sikeres rakéta indításhoz számos olyan technológiára, és alkatrész kifejlesztése is szükség van ami sosem jut az űrbe, legtöbbjük léte is alig ismert, pedig kulcs-fontosságú szerepük van...
     Hasselblad, Leica, Zeiss. Három nagy, kamerákra specializálódott cég, melyekben közös, hogy mobilgyártókkal szövetkezve próbálják visszaadni a profi fényképezőgépek képességeit egy kameraszigetnyire zsugorított méretben. Most azonban úgy tűnik egy újabb, hasonló portfólióval rendelkező gyártó,…..
Halvány fogalmam sincs, hogy ezt a sütit máshol készítik-e, de ez nálunk az elmúlt közel 60 évben sem ment ki a divatból. Ugyanis nemcsak anyukám, hanem a nagyim is ezt sütötte. Anyum azt a kézi húsdarálót használja hozzá, amit 40 éve nászajándékként kaptak. No de megnyugtatok mindenkit, nem a…..
Mindenhonnan hallani: egekben az építőanyag árak, és velük emelkednek a munkadíjak is. Egybeesik a járvány utáni építőanyaghiány az állami támogatásokkal, így aki most akar építkezni, különösen okosnak kell lennie. Aki teheti, nyilván megfontolja, hogy elhalassza az építést és megvárja, amíg…..
A HELL ENERGY, hazánk vezető energia-, jegestea- és jegeskávé gyártója tovább bővíti termékkínálatát. Új márkával, a Floewaterrel lép be a vízpiacra, prémium minőségű vizet kínálva az éttermek, szállodák, fitness termek és munkahelyek számára – ráadásul mindezt csomagolásmentesen. A Floewater az…..
Kopasz Szuzukis 2021.06.30 18:18:07
@midnight coder: Elérhető! Sok helyen kapható csapra szerelhető ivóvíz szűrő berendezés. Olyan is, amelyik aktívszenes-ezüstös betétttel szerelt. Tizenezer forint körüli áron. A bele való betét 3 ezer alatti.De kapható olyan is, ami az otthoni hálózatra szerelhető. A hellenerdzsí cuccosa csak a píví-faktorral tud többet.
Kopasz Szuzukis 2021.06.30 18:40:34
@lenörd hofstadter: Ha nem lenne végletekig lusta, és öntelt a jónép, akkor venné a fáradságot, és felszerelné az otthoni vízszűrőt, amiről feltőltené a sétáló kulacsocskáját. És nem arcoskodna, hogy "bezzegapalackosvíz". Ami egyébként a legtöbb palackozóban egy kutyaközönséges artézi kútból nyert víz. Amit megszűrnek mechanikai szűrőn, és aranyáron eladják.
A sötét anyag kétségkívül a csillagászat egyik legnagyobb rejtélye. Feltételezik, hogy gravitációsan hat a rendes anyagra, de jelenleg még nem tudják, hogy mi az. Létezését azért feltételezik, mert érezteti jelenlétét a galaxisok, köztük a Tejút mozgásában – írja a Business Insider. Az utóbbi…..
Kopasz Szuzukis 2021.06.22 18:23:15
@arthurthedent: Hogy is van ez? A Tejótrendszer egy klasszikus spirálgalaxis. A Naprendszer a spirálgalaxis egyik spirálkarján van. És mégsem spirális pályán mozog? Ha így lenne, akkor a spirálgalaxis már régen szétesett volna, és gyűrűrendszerek alakultak volna ki.
Amúgy ez a sötét anyag-sötét energia elmélet igen csak elmélet. Eddig csak hajánál fogva előrángatott, belemagyarázott bizonyítékokkal álltak elő az elméleti csillagászok. Jó modernkori túdósok mintájára ők is igyekeznek ízekre szedni mindent. A lehető legegyszerűbb összefüggéseket felállítva. Ha valami nem fér bele a primitivizált modellbe, akkor azt figyelmen kívül hagyják. Ilyen primitivizált modell pl. a Nap és a Föld kölcsönhatásának vizsgálata annélkül, hogy a Hold, vagy a többi Naprendszer beli égitest kölcsönhatását figyelembe venné. Jobb esetben bedobnak egy "K" faktort. Rosszabb esetben jönnek a sötét anyag elméletek.
Onlinemarketing blog Ghostolás 2021.06.10 11:15:52
József Attila még nagyon szépen meg tudta írni, "Talán eltűnök hirtelen, / Akár az erdõben a vadnyom." A mai szlengben már inkább szellemmé válunk, vagyis ghostolunk. Ez a kifejezés főleg a randizás világában terjedt el idehaza, és igen, azt jelenti, hogy a másik fél egyszerűen eltűnik: nem keres,…..
Az adás, amelyben Puzsérhoz hasonlítanak, kiöntök egy kis vizet, beszélünk a tíz év után kómából feléledő Fidesz-kommunikátorról, a Megafon pénzén szétosztott pizzákról és arról, miért másképpen káros Gyurcsány és Mészáros. Hang vagy! 9. A Második Reformkor Alapítvány Hang vagy! című műsorának…..
Kopasz Szuzukis 2021.05.27 09:20:12
@Ekrü: Elfogadható, hogy egy miniszterelnök az ország pénzét a saját , és sleppje hobbyjára költi? Az is elfogadható, hogy az ország pénzét szanaszét szórja a világban?
Az előző írásban igyekeztem bemutatni a Szovjetunióban a második világháború alatt és előtt megvalósult rakéta kísérleteket amelyeknél a "főszerepet" a repülőgépek játszották.És nem lenne teljes a kép ha nem térnénk ki a az ugyanebben az időszakban lezajlott (a repülőgépeken alkalmazott) német …..
A '80-as évekre sokan a mi X generációnkból részben úgy gondolnak, mint a "Mariahilferstrasse"-beszerzések kora, amikor - mondjuk úgy - szürke importtal behozhatott a magyar Bécsből olyan nyugati árukat, amiket még a Kádár-korszak utolsó harmadában sem lehetett itthon kapni. Vagy lehetett, csak…..
Kopasz Szuzukis 2021.05.15 00:02:54
@horrorpornó bábszínház: Ha nincs a Bill-gyerek, akkor az IBM a Digital Research CP/M operációs rendszerét veszi meg. Ami akkoriban fejlettebb, és stabilagbb volt, mint a DOS. Csak az a fránya költségérzékenység terelte az IBM-et Billi marketing-markába.
Kopasz Szuzukis 2021.05.15 00:03:52
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kedveském! Az XT-korszakban igen ritka madár volt a többrétegű nyomtatott áramkör. A háromrétegű is ritka madár volt.
Anno, német szürkeimortból beszereztem egy használt, eredeti IBM PC-XT-t. 1988-as gyártású. Teljes méretű alaplap, telipakolva DIP-tokozású IC-kel. Mindegyik foglalatban. Az operatív tár (memória) és a BASIC-interpreter is külön, teljes hosszúságú kártyán elhelyezve. Szintén foglalatos IC-kel. A nyák-on széles, 1-2mm-es vezetősávok. A forrasztások szemmel láthatóan pákás forrasztások. Teljesen olyan konstrukció, amit egy betanított munkás is össze tud rakni.
Kopasz Szuzukis 2021.05.15 22:55:23
@horrorpornó bábszínház: Tévedés, hogy Billinek köszönhető a grafikus kezelőfelület. Az Apple MacOs-e mellett létezett már akkor a MOTIF, a legtöbb gépre portolt GEOS (C64-es verziója is volt!!!), az AmigaOs, és a BSD UNIX-nak is volt egy kezdetleges grafikus felülete. Akkor, amikor Billiék lelopták a MacOs felületét, és kreéltak belőle egy igen tré Windowst.
Ami az XT-t illeti, lófaszt tudod Te. Az első szériás IBM PC-XT-kben kártyán volt a RAM. Mert a 64 kilobites RAM IC-kből nem fért volna fel annyi az alaplapra. Az első változat 256kB-tal jött ki, mellette üres foglalatok, hogy 640kB-ig lehessen bővíteni. A BASIC Interpreter kártyán is volt 128kB. De azt csak akkor használta a gép, ha a BASIC töltődött be.