Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GázGéza

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"2 bomba a Fehér Ház ellen, Obama elnök megsérült" Ez volt az a hamis tweet, amely tegnap jelent meg a Twitteren az AP hìrügynökség neve alatt (1,9 millió követő) és a Wall Street Journal becslései szerint 200 milliárd dollárnyi kárt okozott a részvénypiacon. A hìrt rövid időn…..
GázGéza 2013.04.25 15:55:53
@Tigers: sök közöd nincs az informatikához meg az automatizált kereskedői rendszerekhez, ez látszik. Nem kell mindent elhinni, amit a neten írnak.
GázGéza 2013.04.25 17:20:14
@Tigers: amit a cikkben írtál azt jelenti, hogy a kereskedő algoritmusok külső beavatkozás nélkül, önállóan értelmezik bizonyos (akár közösségi) hírforrások tartalmát. Ha valaha találkoztál a mesterséges intelligencia azon területével, amely emberi szöveg "értelmezésével" foglalkozik akkor tudod, hogy mennyire bonyolult maga a probléma, az emberi nyelv algoritmikus feldolgozása még eléggé gyerekcipőben jár, elég megnézni a fordítóprogramok szövegértelmezési képességeit (pl. Google Translate). Ilyen gyenge megbízhatóságú algoritmusok eredményére automatizált, nagy volumenű pénzügyi tranzakciót lebonyolító rendszereket alapozni nagy felelőtlenség lenne bárki részéről. A valóság ezzel szemben sokkal prózaibb. Emberek olvasták a hírt twitteren, és ezek között sokan voltak, akik úgy gondolták, hogy nem szabad megvárni, amíg a hírt leellenőrzik, mert azzal sok időt veszítenének, ezért rögtön a hír megjelenése után sok ajánlat érkezett eladási oldalon. Ezekre már reagálnak az automatizált trading algoritmusok, többféleképpen. A vételi/eladási ajánlatok statisztikai elemzésével, előre beállított stop-limit triggerekkel, meg egy csomó más eszközzel. Egy ilyen esemény könnyedén beindít egy ilyen eseménykaszkádot, ami nagyon nagy változást tud eredményezni rövid idő alatt.

Természetesen vannak hírfigyelő, szövegelemző algoritmusok, amelyeket a kereskedők használnak, de ezek nincsenek direktbe kötve a trading algoritmusokba, pontosan az alacsony megbízhatóságuk miatt. Ezek az algoritmusok az operátorokat értesítik, akik ez alapján önálló döntést hoznak. Komoly pénzeket nem lehet még jelenleg szövegelemző algoritmusokra bízni, egyszerűen nem tart még ott ezeknek a képességük.
Hilton Budapest - a TripAdvisor fotója. A TipAdvisor az alábbi tíz gyönyörű panorámájú hotelszobát szedte össze a világ minden tájáról. A Niagara-vízesés, meg Sorrento mindenesetre klassz társaság Budapestnek. Mondjuk nem sokat agyaltak az indoklással a szerkesztők, gondolom…..
Ronit Baranga izraeli képzőművész porcelánjai túlságosan szépek, de leginkább túl élők ahhoz, hogy müzlit, vagy pörköltet kanalazzunk belőle. Vagy nem is, a pörkölt  rendben van, végső soron nem hétköznapi tapasztalat, ha a tányér fogai közül kell kipiszkálni a husit.…..
GázGéza 2011.10.05 17:48:01
Mai szavunkat kimondottan laikusoknak szánom, ugyanis minden japán nyelvtanuló már az első órán garantáltan megtanulja.Soha nem ismerhetjük elég nyelven azt a szót, hogy HÜLYE. Ha másra nem is, erre tényleg bármikor szükségünk lehet. Micsoda mázli, hogy mi minden…..
Ezen tervek alapján döntött úgy a bíróság, hogy igazat az az Apple-nek és betiltja a Samsungnak a Galaxy Tab 10.1 forgalmazását. Itt olvasható a szabadalom is. Hát nem is tudom... Lehet, az összes tabletet be kéne tiltani. Persze visszamenőlegesen is, még azokat is, melyek az iPad…..
GázGéza 2011.08.11 09:48:47
@N.Imre: Más az aránya: az apple 4:3-as, a samsungé pedig 16:10-es.
Ez a bejegyzés segítséget nyújt a Kihívás fotópályázatunk májusi fordulójához. A kiíráshoz kattintsatok ide.Az éjszakai fotókat, amennyiben nem teljesen érintetlen tájról szeretnénk fotót készíteni, általában feldobja a járművekről vagy egyéb mozgó tárgyak…..
GázGéza 2011.05.20 00:03:25
Lehet, hogy egy-két rossz politikusi mondaton múlik majd, hogy a BKV és vele a Fővárosi Önkormányzat elbukik 30 milliárd forintot? Az elmúlt hónapok fejleményei alapján ez könnyen előfordulhat. A versailles-i fellebbviteli bíróságon folyó Alstom-BKV perben a felperes francia cég…..
Mérni kell. A marketingben ezt tudja mindenki, akinek fontos az eredmény. Az interneten ráadásul mérni kötelező. Sőt, nemcsak kötelező, de ki sem szabad hagyni, mert akkor kb. be is csukhatjuk a boltot. De az online marketingben a mérés sokszor nem jut tovább annál, hogy mit…..
GázGéza 2011.05.14 00:40:54
"Ha ezeket a nemzetieskedő bullshiteket lerántom a szövegről, akkor azt látom, hogy egy antiglobalista, antikapitalista, anarchista punk csávóval állok szemben, aki mindennek nekimegy, és, hogy éppen az építészetet találta ehhez meg, az egy puszta véletlen" - hangzott el Makovecz…..
GázGéza 2011.03.30 03:24:17
Nagy gourmet-k számára már biztosan régóta ismert a tény, és még tutira vannak egyéb infóik is, az én figyelmemet viszont csak nemrég hívták fel arra, hogy Michelin-csillagos büszkeségünk, a Costes igen erősen nyúlja a New York-i csúcséttermet, a Per sét.Webdesignban…..
Gulyásdemokrácia Kirabolva 2011.01.14 12:21:00
Rosszul érzem magam. Zsarolható vagyok, és most zsaroltak. És kénytelen voltam engedni. Megtörtént: nemrég írtam alá egy adópapírt, amiben többek közt kijelentettem, hogy februártól átmegyek az állami nyugdíjrendszerbe.(Update: miután pár kedves kritikus kommentelő felfigyelt…..
  Egy barátommal sokszor vitatkozunk politikáról, és feltette nekem ezt a kérdést: "de miért is utálod te annyira Orbán Viktort?". A kérdés kézenfekvő, és a válasz is elég nyilvánvaló, ki lehet venni az eddigi írásaimból. De mégis jónak találom összefoglalni,…..
Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már…..
GázGéza 2010.09.24 19:08:38
@SÜN: ne má, még a végén mártírt csinálnának belőle
GázGéza 2010.09.24 19:09:51
@Kassian: te vagy a faszfej baszdmeg
Szentesi Zöldi László azt bírta írni a Magyar Hírlapban egy jó kis Népszava ekézés kapcsán, hogy Orbán huszonkilenc pontját Európában zajosan ünnepelték. Valóban? Nekem valahogy más jött le a HVG tegnapi összeállításából: A Financial Times arról írt az intézkedések…..
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
GázGéza 2010.04.09 14:29:08
  A tegnapi téma folytatásaként: Néhány egészen egyszerű, egyértelműen működő mágnesmotor-modell a YouTube-ról: (Frissítve két új videóval 2009. május 13-án)      ..
Visszatérünk a kellemetlen pillanathoz, mikor Sookie szembesült fekete szemű Lafayette barátjával, majd szép nagyot visított. A kezdeti ijedtség után próbálja meggyőzni a férfit, hogy nem kéne asszisztálnia a kétes kimenetelű bulihoz, de ilyen könnyen nem lehet semlegesíteni…..
Szögezzük le az elején. Az előbb bejött a dolgozóba az Éva, a feleségem és aranyvasárnap ide vagy oda a májfunkcióim azonnali és átfogó kivizsgálását akarta elrendelni. Annyira sárga vagyok az irigységtől. Azt hiszem, azt ismert univerzumban és azon kívül nincs klasszabb…..
Az LG Electronics bejelentette első Android telefonját, az LG GW620 mobiltelefont. Az új mobil 3 inches teljes érintőképernyővel és oldalirányban csúsztatható QWERTY billentyűzettel rendelkezik. A negyedik negyedévtől kapható majd "kiválasztott európai piacokon", itthon…..
GázGéza 2009.09.15 22:10:17
Egyszerűen elnémultam, percek óta levegő után kapkodok, a világ lelassult, én meg mintha harangzúgást is hallanék, miután elolvastam Zsonatan f képviccének megfejtését. Hirtelen minden távolivá vált, Michael Jackson halála sem kavar fel, csak végtelen zsibbadtságot érzek.…..
GázGéza 2009.06.26 03:35:58
Mindig büszkeségre ad okot, ha egy nyugat-európai politikus Magyarországra hivatkozva kampányol. Még akkor is, ha ránk hivatkozva szeretne kilépni az Európai Unióból. Nem lehet minden nap gyereknap, egyébként meg aki a kicsit nem becsüli. A legfontosabb és gyakorlatilag egyetlen…..
GázGéza 2009.06.05 16:11:59
Nyakunkon az EP-választás. Ha figyeltünk Orbán Viktorra, akkor tudjuk, hogy ez a negyedik előrehozott választásnak tekinthető. Időszerű hát az új Fidesz-kormány. Íme a Fideszfigyelő kormánylistája, néhol még indokolunk is. Kormányfő: Orbán Viktor Ha esetleg inkább nyolc…..
GázGéza 2009.06.01 02:04:13
Talán emlékszik rá mindenki, mekkora divat volt a ’80-as években az a bizonyos fémtoll, amelynek négy betétjéből tetszés szerint használhattuk a  kék-piros-zöld-fekete színeket. Természetesen ennek is kitalálta valaki – egész konkrétan Jinsun Park - a XXI. századi…..
Ilyen töltsd fel a képed, és mi átalakítjuk valamivé ötletre épülő szájtot láttunk már az elmúlt időben nem is egyet. De mégis vagyunk olyan nárcisztikusak, hogy érdemes legyen újabb és újabb verziókkal előrukkolni. Most például a közelgő Star Trek filmhez készült el egy…..
GázGéza 2009.04.10 16:14:34
Ugyanez Gyurcsánnyal.
www.trekyourself.com/?mId=29876799.3
Elnézést minden rajongótól, ... :-D