Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takony(Aki az élet vizet issza)

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Takony(Aki az élet vizet issza) 2023.03.01 21:38:21
@Tom Sinner: a Reptár tényleg szerintem is nagyon jó irány, kéne ugyanilyen szárazföldiben, csak sajna nincs. A Hadtörténeti nagyon szerény volt (az újat nem ismerem). Kecel mostanra sokkal inkább egy járműtemető lett mint kiállítás, lassan csernobili fílingel, viszont így is lenyűgöző. Brutális az a mennyiségű ágyú, harcjármű, rakéta, repülő stb ami ott van, mellbe vág. Teljesen egyedülálló szerintem világszinten is hogy nem csak az érdekesebb tankok vadászgépek stb. vannak kiállítva hanem szó szerint minden ami egy hadsereghez kellett. Kötelező hely itthon annak akit érdekel a haditechnika.
Tudjuk természetesen, hogy a Modoros olvasói mind bátor punkok, akik az iskolában, a heti állománygyűlésen is folyton vállalták nonkonform viselkedésüket és sose érdekelte őket, hogy ki mit gondol; de hát mi gyáva, megalkuvó, simulékony, idomított férgek vagyunk - ráadásul be is ismerjük ezt.…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2023.01.16 16:57:01
De ne szaladjunk olyan brutálisan előre, meg hát tulajdonképpen a cím már mindent elmond. Kész, ne is olvass tovább. Ugye vannak az ilyen taxisbajszos, autóstáskás öregfószerektől mindig a nagyotmondások, hogy ők az NDK-s lányokat hogyan hegesztették minden éjjel Siófokon 77-ben, mert a lányok…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2022.02.04 18:51:40
Előző rész - Felkészülés a harcjármű lövészetre: https://pancelgyalog.blog.hu/2022/01/01/pancelos_gyalogsag - Rendben Zoli! Várjátok a „Főnök!” parancsát! – nyugtázta Feri élőszóban a tényt! A raj készen állt az éleslövészet végrehajtására. Éles lőszert most használtak először, de a tennivalókat,…..
A sztori és a levél is igaz 100%-ban - egyedül a neveket, dátumokat finomhangoltuk meg Józsival.  A lentieket olvasván, ki ne akarna egy ilyen családba bekerülni? Ld. Modoros nőtípusok - a nagyvilági. Szia Dániel! Krisztával beszélvén, szükségesnek látom, hogy tisztázzunk néhány dolgot a…..
Andris épp a bordákat pácolta mikor először hallott a vírusról. Eleinte csak röhögött magában mikor hallotta, hogy hullanak a vágottszeműek, de amikor európában is megjelent a gyilkos kór és lényegében a határ másik oldalán is elkezdte tucatszám lezúzni a nyuggereket, na akkor elkondolkodott. Talán…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2020.04.09 20:45:06
Blaskovics Petike nagyot szívott az itt-ott megpattant, ikeás, lila tányérban kihúzott vastag utcából, majd sietve magára rángatta a kabátját és kulcsát magához véve elindult a munkába. Mennyi baszott proli, vigyorgott magában, ahogy a kökin felszállt a metróra és konstatálta, hogy jól néz ki.…..
Mindenki ismer, vagy látott már bulikban, diszkókban vagy koktélbárokban olyan hölgyeményeket akik annyira jól érzik magukat, hogy a bulikázási lázukban feltétlen vágyat éreznek az asztalon, vagy pulton való táncolásra. Nem szabad rájuk haragudni, ugyanis ez pontosan olyan természetes, a…..
A kisunokám színjeles! Nagyon büszke vagyok rá, mert mindig ilyen kisunokát szerettem volna. Hatodikos, és három éve színjeles. Én is színjeles voltam, akár csak ő, és az anyukája is, az én édes lányom. Azért vagyok igazán büszke, mert méltó folytatója annak, amit az én családom elvár a gyerekektől,…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2019.08.01 17:34:29
@Modor Tibi: kösz Tibi h megosztottad!

Csodálatos!!! Naná hogy sarkított picit, de akkor is kurva jó. Remélem index címlapos lesz és jön a sok gyökér nem érteni a lényeget :D
Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy új albumot még soha nem vártam ennyire. A legtöbb általam kedvelt zenekarból legalábbis akad néhány tag, aki már néhány méter mélyen nyugszik, a mostani felhozatal pedig soha nem tudta annyira megdobogtatni a szívemet, hogy igazi fanboyként várjam az újabb és újabb…..
Jön a csaj, ilyen nagy táska van a vállán, majdnem akkora, hogy tán' fekete laci-t is elrejthetné benne. Megáll a pultnál, néz ilyen nagy gülü szemekkel, hogy aperolspricc. Áron mosolyogva legyint magában, hogy újabb díszpéldánya az agyhalál utáni életnek, de csak annyit mondott, hogy foglaljon…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2019.04.30 19:39:32
Manapság mindenhol csak azt hallani, hogy a vendéglátók igyekeznek minden igényt kielégíteni, a kiszélesedett íz-élményre vágyó vendégek részére. Ez a jelenség viszont olyan határon táncol, amelyet egy vékony borotvapenge élével is nehezen lehetne illusztrálni, így álljon itt egy kis ízelítő arról,…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2019.04.03 14:07:41
@sóskatáska: én ismerek egyet aki tövig bukik a faszra, de a zaccot kiköpi a picsába. Mondjuk én már leszarom mit csinál vele, csak hát na, nem gyerek már hogy kiköpje ami nem ízlik.
Gyenge ez a speed! Kiáltott fel a hosszú szőke hajú srác, miközben szipogva az orra egyik oldalát az ujjával tartotta. Azért mert ez kóla te fasz! A szipogós lassú fejbiccentéssel nyugtázta az információt majd az öszetekert tíz euróssal felszívta a másik csíkot is.  Andris amióta kint tolja az…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2019.03.24 19:03:40
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2019.02.25 13:52:11
@Boar.: olvass el még pár posztot itt és rájössz mi is az
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
Nézem az M5-öt - ez a csatorna talán az egyetlen nézhető a közszolgálati szemétkupacban -, ahol éppen arról diskurálnak, hogy miért nincsenek történelmi filmek. A beszélgetés egyszerre volt szánalmas és nevetséges. A résztvevők gyönyörűen hozták az "üléspontom határozza meg az álláspontom"-elvet. Az…..
    Van abban valami erős önirónia, ahogyan Oliviero Toscani, a Benetton egykori kreatív vezetője beszél a marketingről. A címben szereplő, nem túl hízelgő megállapításon kívül ilyeneket állít: "A reklám a szeretet ellentéte. Mindent ígér, de nem nyújt semmit. A reklám a fogyasztás vallásának…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2018.10.05 15:53:31
Azért tartom feleslegesnek a reklámokat, mert - ezt most komolyan mondom - semmit nem vettem még reklám alapján. Kétféle vásárlás létezik: 1. mindennapi, általános cikkek, kaja, háztartási cuccok, ruhák, stb. Bemegyek a legkönnyebben elérhető üzletbe és a legjobb ár-érték arányút kiválasztom a felhozatalból. Nem érdekel melyiket láttam óriásplakáton.
2., nagyobb beruházások (telefon, gépek, autó stb.): elolvasom a legtöbb véleményt, tesztet minél több termékről, és az alapján hozok egy átgondolt döntést. Szintén nem érdekel melyiket láttam a legtöbbet a tévében. Károsnak legfeljebb azért tartom a reklámot, mert felesleges időt vesz el tőlünk (10 mp is idegesítő tud lenni youtubon), meg sokszor belerondít a környezetbe. Régen legalább volt művészeti értéke egy-egy plakátnak, ma már alig. És nagy különbség van egy cégér és egy reklámfilm között. Az üzletek körüli felületek kihasználása, plakátok, reklámújságok nálam rendben vannak, de nem bírom ha megszakítanak filmnézés vagy zenehallgatás közben.

A reklámok betiltása ugyanakkor jobban zavarná a szabadságeszményemet mint amennyire a reklámok idegesítenek, még ha nem is sokkal.

Ami a csajozást illeti az is zavar egyébként, hogy az udvarlás kvázi hazudozás - már ha eredményt akarsz - ahogy írtad illetve Puzsér mondta. Ezt egy szükséges rossznak tartom, amin túl kell esni.
Takony(Aki az élet vizet issza) 2018.10.05 21:56:59
@G. Nagy László: értem :)
  Él bennem egy idealizált világ képe, amelyben az emberek egytől egyig szabadok és józanok. Nem köti őket semmiféle külső korlát, sem belső kényszeresség. Csupa olyan dolgot tesznek, amelyek hasznosak, vagy élvezetesek. Esetleg: hasznosak, mert élvezetesek. Jómagam is igyekszem így élni, hiszen ez…..
Jocó nagyon nehezen viseli, hogy tiszavirágéletű vállalkozói karrierje máris zátonyra futni látszik. Júniusban még ő volt a menőcsávó, a tehetős vállalkozó, akinek minden jól megy, erre tessék két hónap is alig telt el és már anyagi nehézségekkel küzd. A kollégái pedig egyre inkább…..
Takony(Aki az élet vizet issza) 2018.09.04 21:25:19
@GrTs: akkor nem vagyok egyedül :DDD
minden szó igaz róla :D