Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bertalan Kiss

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2014. szeptember 28-án adták át a kasseli Operaházban Kőszeg Ferencnek, a Magyar Helsinki Bizottság alapító elnökének a kasseli polgárok Az értelem prizmája elnevezésű díját. Az alábbiakban a világhírű karmester, Fischer Ádám Laudatióját, Erhard Busek, Ausztria volt…..
Bertalan Kiss 2014.10.31 11:24:52
Kőszeg úr egyetlen figyelemreméltó mondatot mond: "..nem fogunk páncélosokat küldeni Budapestre..." (..önmagában is érdekes kifejezés - ki nem fog tankokat küldeni? Magyarokra? Kőszeg úr - ön nem magyar?)Nos, én ebben nem lennék biztos - ahogyan a DK és társai viselkednek. Kőszeg úr és társai sem tudják felfogni, megérteni, hogy itt nem azt a mintát akarjuk követni, amit ők diktálnának! Egyébiránt tételesen cáfolható csúsztatások és elkenések vannak írásában - bár azt ő sem cáfolhatja, hogy a szavazás titkos és demokratikus! Persze tönkre lehet kívülről tenni egy országot, talán a szavazók is elpártolnának egy darabig, de a hazugságra és aljasságokra mindig fény derül. Háromszoros 2/3-os győzelem után talán önmagukba kellene nézni - nem biztos, hogy ez az ország azt az értékrendet akarja, amit Kőszeg úr is képvisel! Talán békén hagyhatna minket a liberális háttérhatalom, mert erőszak nélkül itt nem győzhet. Az meg igencsak kétes győzelem lenne. Amúgy rendkívül érdekelne, hogy mennyivel kellene győznie a jobboldalnak, hogy tudomásul vegyék - demokratikus intézkedéseket hoz, mert erre van felhatalmazva. Megjegyezném, ezeket a Kádár - korszakból itt maradt nyugdíjkorhatáron túli bírókat már rég el kellet volna távolítani. Sólyom úr meg a "láthatatlan" alkotmányával tevőleges részt vállalt a kommunista felelősök megbüntetésének elkerülésére, a rendszer átmentésére. Kőszeg úr többi érve is sajnos a megszokott balliberális értékrend alapján propagandisztikusan működik, ténybeli hivatkozások nélkül.
Bertalan Kiss 2014.11.13 18:42:31
@presshelsinki: Mielőtt ön is kifáradna! Nem érti a lényeget – a balliberális társaság, melynek kétségtelenül Kőszeg úr is tagja, úgy gondolja, hogy csak az általuk elgondolt út a helyes. Mi meg mást gondolunk, meg a választók nagy része is. Általában véve bizony van valamiféle gyarmatosítás itt is, főleg, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy miért is vannak itt a nagy multik. Bizonyára szeretnek minket gondolom, de azért érdekes, (mert ezt magam tapasztaltam), hogy pl. a Tesco árai nagyjából megegyeznek az angliai árakkal, a dolgozóik bére meg –hát ezt ön is gondolhatja, hogy mennyi. Kimutatások szerint a kivitt profit a behozott uniós pénzek többszöröse. Brüsszel bürokratái megszabják az uborka alakját (volt ilyen is), de azon már nem meditálnak, hogy minden uniós országban a bérek közelítsék egymást azonos munkáért, ha már az árak olyan jól azonosulnak! Talán jogos a kritikánk, és felháborító, hogy a belső ügyeinkbe, néhány uszító ballibes megmondóember sugallatára és hazugságaira alapozva belepofáznak! Megnyugtatom, bizonyára nehéz lenne, de az unió nélkül is meglennénk – mint ahogyan azt már a két világháború között bizonyítottuk! A mai liberálisok és eszméik szétverik a társadalmat, a családokat, hosszú távon meggyengítik a demokráciát, anarchiát és pusztulást hoznak! Itt is szabadon hirdethetik eszméiket, de úgy gondolom, elvesztették befolyásukat a tömegre, ezért gondolkodnak külső segítségben, sokan közülük még erőben is. Amúgy a felfüggesztett tagság ötlete csak felmerült Kőszeg úr agyában – de, úgymond elhessegette ezt az ötletet – emberbaráti jóságból. Miután itt mindenki szabadon azt mond és ír, amit akar, tessék szabadon meggyőzni az embereket arról, hogy milyen jó a liberális rendszer, majd a választáson kiütni a mostani – önök által jobboldalinak (más jelzőket most nem említenék) nevezett pártot és elvezetni az országot a liberális Kánaánba. Mellesleg erre már többször volt esélyük! Különben Kőszeg úr magyarságát nem, de elveit vitatnám! Azt azért megjegyezném, hogy a szabadság eljövetele nem Kőszeg úrnak és társainak köszönhető – igencsak kis szubkultúra volt az, ahol tevékenykedni tudtak – hatásuk a tömegre minimális volt, az inkább más történelmi folyamatok és tagadhatatlanul Gorbacsov érdeme volt! Egyébként 56-ban még gyermek voltam, a Kádár korszakban meg tettem a dolgomat, dolgoztam a megélhetésért, mint más milliók!
Elöl megy az internetadó, mögötte a NAV botrány. De feltűnik a tömegben a magánynyugdíj lenyúlása, az alaptörvény, annak a módosítása, ott látszik a trafikmutyi, mellette a földmutyi, és Felcsút is ott van a háromezres stadionjával. Mellette Mészáros Lőrinc integet a frissen…..
És akkor mindig jön műelemző Bayer Zsolt és szájba rágja, hogy Orbán Viktor szerző hogy gondolta. Természetesen mindig megfogadom magamnak, hogy nem, Bayer Zsoltról többet nem, nem, semmit. Viszont úgy alakult, hogy megtudtam ettől az elkötelezett tollforgatótól: én is azon…..
  Az ELTE Politológiai Intézetében, 2014 május 27-én, az egyetemi hallgatókat megfosztották a tisztességes választási törvény elkészítésének a megismerésétől. A 2014. évi őszi, új szemesztertől kizárólag a Fidesznek kedvező választási törvények dicsérete lesz…..
Bertalan Kiss 2014.06.05 12:51:58
@Arrigo Boito: Nem tudom, Ön ezeket a marhaságokat hol olvassa! Talán honi és nyugati balliberális gyűlölködő sajtótermékekben, de közük sincs a valósághoz. Talán körül kellene néznie, hol is lőnek agyon zsidókat, hol is van kemény idegengyűlölet, hol is egyre népszerűbb egy kimondottan jobbszélső, idegengyűlölő párt. Érdekes a balliberális nyugati sajtó ezt jól elhallgatja, a magyar balliberálisok meg jól túllihegik a hazai szórványos atrocitásokat is. Ebben sajnos élenjár a hazai és a külföldön élő magyar származású zsidó értelmiség egy része is – jól sejthetően hatalmi és anyagi érdekekből. Ezzel tovább erősíthetik az antiszemitizmust, majd erre hivatkozva ismét minősítik a magyar népet – mintegy öngerjesztő folyamatként. Szégyenletes, hogy a magyar zsidóság nem veti ki ezeket a köreiből – nyilvánvalóvá téve, hogy nem értenek egyet velük. Nem tudom miért is probléma, ha egy nemzet büszke a múltjára, elismerve a hibákat is emlékezik a múltjára, hogy a jövőjét is építhesse a tapasztalatok birtokában. Az általam liberálfasisztáknak nevezett nyugati és hazai médiapatkányok és híveik sajnos hazugságaikkal teljesen félrevezetik a nyugati közvéleményt,a tájékozatlan embereket – idehaza ezzel már megbuktak, mint azt a választások bizonyítják!
A helyzet viszonylag világos: Orbán és aggasztóan átláthatatlan, de bizonyosan nemcsak transzparens módon beazonosítható politikusokból álló köre Moszkvában meglépte azt, amit a nemzeti érzelmű, zöld érzelmű, józan gondolkodású ember legrosszabb rémálmában sem mert…..
Bertalan Kiss 2014.01.18 19:01:19
@mioporfeszosz: Milyen jó, hogy van egy ilyen bölcs, nemes hozzáértőnk, aki megmondja a tuttit! Ecsém, az ilyen emberek, min te a titánok! Bizony, elküldhetünk valahová – „ti tán tudjátok használni” üzenettel! Idióta!
Bertalan Kiss 2014.01.18 19:05:00
@I beg your pardon?: Igazán nagyszerű, hogy volt pénzed rá! Na, nekünk nincs - uszkve 2 millió kéne hozzá - bankbácsi ad is, kamattal dupla-tripla annyit kifizetsz! Közben akár éhen is halhatsz! Na, itt kezdődik a probléma - a nálunk gazdagabb (minket is kizsákmányoló) nyugati barátaink álságossága!
Bertalan Kiss 2014.01.18 19:10:51
@Lordofearth: Lordságod idiótasága már a választott nick-nevedből is következik – habzó szájjal nyomod a liberálnáci szövegedet! Te, ecsém, kint is –már ha tényleg ott vagy – lumpen proli vagy, akárhogy is nézzük! Seggfej!
Egy titokzatos bécsi cég mozgatja a szálakat Magyarországon. Avagy tudjukki és netuddki Bécsbe költözött? Régi mániám, hogy Európa legsötétebb bugyra Ausztria, Bécs pedig az a város, ahol John LeCarré szereplői állandó lakcímmel rendelkeznek. Tehát, ha azt olvasom…..
Alternatíva Most kéne megállni 2013.03.10 09:55:28
Eleinte röhögtem az egészen: a Fidesznek már csak sósavas bácsik, ultrák és a demokráciában hívő fiatalok ellen bármikor megmozduló jobbikosok maradtak. Csak hát valójában gyilkosokat vezényelni a tüntetők ellen nem vicces. Kubatov Gábor már elkezdte megszervezni a párt…..
Bertalan Kiss 2013.03.11 13:13:06
Nem önhöz szóltam, úgy, hogy akár fogadatlan prókátorként, valahová el is küldhetném – ahová egyébként való lenne, de igyekszem megválaszolni a nyilvánvalóan black-liberális beállítottságából adódó nyíltan jobboldal-gyűlölő szösszenetét! Igen, lehet, hogy ön és társai nem ismerik a szabályokat, de vannak! – tán olvasgatni is kéne, nem csak beírogatni. A „kis barátom”- kifejezés valóban kissé sértő lehet (egy ilyen aljas és hazug írás írója talán megérdemli), de mentségemre szóljon az a tény, hogy az ön-fajta beírók sokkal durvább és sértőbb kifejezéseket használnak, ha jobboldali hazafias érzelműekről van szó! Beírásából viszont sajnos arra kell következtetnem, hogy ön kivetíti a saját kisebbrendűségi
érzését másokra, jelesen, most rám! Ismételten javaslom a választási törvények átolvasását, tán önmaga is rájön, a 2/3 –os parlamenti többség megszerzése demokratikus és törvényes volt, így tehát demokratikusan és törvényesen változtatják meg az Alkotmányt! Bár lehet, hogy önnek ettől vérbe borul a szeme – van lehetőség a változtatásra 2014 tavaszán! Választások útján, demokratikusan és törvényesen! Ajánlom önnek és balliberális társainak ezt az utat! Azokat az ATV-s, cionista panelokat, amiket önbe és társaiba sulykoltak (Orbán-fóbia, vezér és egyéb marhaságok, stb.) jó lenne már elfelejteni, és a jobboldalt sem hülyének nézni! Többek között az ön „konzervatívsága” – tudja ezen már csak jókat nevetek! Mert, ha korlátoltságot mond, az valóban illik önre – aki tagadja, hogy amerikai „oktatók” okították minden jóra a HA-Há-sokat (ezt a ballibes média is megerősítette), aki az Alkotmánybíróságban bírálhatatlan isteni hatalmat lát, s aki nem látja, hogy ez a kormány próbálja a nemzetközi tőke és bankok hatalmát legalább valamelyest visszaszorítani, hát mit mondjak? Aztán ön szerint Fidelitas csapatok szerveződnek az egyetemeken – na és? Csak balliberális HA-hák lehetnek? Majd a fiatalok eldöntik, hová állnak be! Ön szerint a demokratikus az, ha csak a ballibes erők mondják meg, mit és hogyan lehet? Úgy látom, hogy a szoci és ballibes elkötelezettek igen nehezen viselik a jobboldali kormányzást – pedig ez demokratikusabb és főleg nemzetibb – a rengeteg hibájával együtt, mint a nyugatnak hajbókoló maszopos-szdsz-es 8 évig regnáló kormány volt! (egyelőre szemkilövetés terén még önök vezetnek) Azt hiszem bölcsességből kissé hiánya van tisztelt uram! - talán érdekes lenne elgondolkodnia azon, kik is vezették az oktatást, kik is süllyesztették a béka s..ge alá! Talán azokra kellene mutogatni, akik gombnyomogatót akartak csinálni a magyarságból! És kérem, ne hazudozzon, bárki hozzáférhet az oktatáshoz – akinek elég esze van, az akár ingyenesen, vagy ha nincs annyi, de még eléri a szintet, akkor diákhitellel. Vagy ha elég gazdag, jó pénzért. (mert hogy kapitalizmus van). És ne jöjjön a röghöz-kötéssel – 20 év áll rendelkezésre arra, hogy valaki részben visszaadja a nemzetnek a rá költött pénzt! Végszóként mondom, felejtse már el a sületlen panelokat a jobboldaliakról szóló zagyvaságokat, a ballibes vezérek és szóvivőik által hangoztatott sületlenségeket!
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett…..
Bertalan Kiss 2013.01.29 15:31:32
Ha-ha-ha! Ezt a sok baromságot, amivel jobboldali szálakat igyekeznek bizonyítani, csak az ilyen – nyilvánvalóan – baloldali, álliberális neveltetésű, nagyképű és nagypofájú éretlen tacskók képesek leírni. Sunyiságuk, az, a tény, hogy 18 éven aluli kis éretlen gimnazistákat vonnak be –mintegy fedezékként – akcióikba, nekem azt sugallja, ezeknek a valódi tanuló diákokhoz semmi közük. Zömükben provokátor és nyilvánvalóan kormányellenes ballibes titkos aktivisták, egyetlen céllal – zavarkeltés, a kormány aláásása, megbuktatása, ellehetetlenítése még lehetőleg a választások előtt. Ez ugye igen demokratikus – nyilván a ballibes oldal szerint – akárcsak a taxis sztrájk. Nem megegyezni akarnak, ez nyilvánvaló! Szerintük ebbe belefér egyetemek, közintézmények elfoglalása, a közrend megzavarása. Remélem a kormány felkészül, és ilyen cselekmények esetére a megfelelő intézkedéseket meghozza – bárhogyan is fog visítani a ballibes oldal – beleértve a felbujtók kiderítését, a felelősök bíróság elé állítását. Joguk van tüntetni – a törvények szerint – és szét kell őket verni, ha nem tartják be a szabályokat! Már csak azt nem tudom, mikor tanulnak, készülnek a vizsgákra – ha Soros- pénzelte amerikai kiképzők előadásait hallgatják a kormány megdöntéséről? Ezt a „demokratikus” illegitim Haha-s bandát a szélsőséges balliberális erők pénzelik és készítik fel – jó lenne, ha a kormány végre észrevenné ezt!