Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zigkönyvtár

91 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt időszakban a szépirodalmi gyűjtemény bővítését helyeztük előtérbe. Állományunk az alábbi kiadványokkal gazdagodott (ezek egy része a kötelező olvasmányok frissítése):   Asher, Jay: Tizenhárom okom volt Babits Mihály összes verse Csáth Géza: Mesék, amelyek…..
Cincinnati (USA), városi könyvtár További képek: http://www.buzzfeed.com/briangalindo/15-gorgeous-photos-of-the-old-cincinnati-library..
Szekeres Kitti: Szavakban Megfognak,Eldobnak,Megvárnak,Otthagynak,Vársz,Nem találsz,Sorban állsz.Kire vársz?Haladj már!Francba már!Várni kár,Lesz még nyár.Lesz még vágy,Lesz még ágy.AgyadbanLakatlanSzigetenLakattalElzárvaMáraSemmi jó sem várat magára...
Mától kikölcsönözhetőek iskolai könyvtárunkból a Nemzeti Könyvtár sorozat 15-24. kötetei. Móricz Zsigmond: Erdély trilógia Gárdonyi Géza: Az én falum Romsics Ignác: Bethlen István Magyar karácsony Koós Károly: Az országépítő Kodolányi János: A vas fiai…..
Elkezdődött a Hírlapot a diákoknak! tavaszi turnusa, ami azt jelenti, hogy ettől a héttől kezdve ismét ellát minket a Magyar Lapkiadók Egyesülete mindenféle érdekesnél érdekesebb időszaki kiadványokkal. Az ingyenes példányokat a könyvtárban átvehetitek. Továbbá felhívom az…..
"A Lego új, tizedik minifigura-sorozatában a karakterek között megtaláljuk a paintballjátékost, a szomorú bohócot, a Medúzát, sőt a nagypapát is. A meglehetősen eklektikus társaságba egyetlen foglalkozás került be, a könyvtáros. Az összesen több mint 150 minifigura közül…..
2014. február 26-án egy csoporttal képviseltük a Zrínyit a Szabolcsi honvédek aranykönyve című kiadvány bemutatóján a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. A kötet szerzői: Hermann Róbert, Kedves Gyula és Bene János. Kedves Gyula ezredes, egykori zrínyis diák szerzőtársaival…..
A világ népi építészeti jellegzetességeit bemutató mini galériánk most afrikai lakóházakat sorakoztat fel az érdeklődők előtt. Helyhiány miatt csak az adott ország vagy törzs nevét tüntettük fel a képek mellett. Aki bővebb információra kíváncsi, itt kedvére kutakodhat:…..
Iskolai könyvtárunkban mától kölcsönözhetők a Liget Műhely Alapítványtól kapott, kortárs írók tollából származó szépirodalmi alkotások.           Egy apró ízelítő a gyűjteményből:  Handi Péter Színház után   A ruhatár erdő-homálya Szövettel…..
sZIGetvilág online A farsangról 2014.02.19 11:57:00
Vízkereszttől hamvazószerdáig tartó vidám, mulatságokkal teli időszak. A farsang valójában egyfajta télbúcsúztató, melynek csúcspontja a karnevál. Ebben az időszakban tartották az esküvőket is, mivel ez az udvarlás, párkeresés időszaka volt. A farsanghoz kötődik az egyik…..
http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/3485B0E63D7F5F8DC1257C7100359A8B http://palyazatok.org/magyar-szuperhos-kiadvanyba-illusztracios-palyazat/ ..
Végzősként tapasztalom, hogy mióta a felvételi eljárás elkezdődött, mindenki lázasan bújja a továbbtanulással kapcsolatos oldalakat és az egyes egyetemek vagy főiskolák honlapjait. De ez egyáltalán nem meglepő, hiszen idén bevezetésre került az E-felvételi, ami véleményem…..
Mindannyian tudjuk, hogy nekünk már kötelességünk 50 óra önkéntes munkát elvégezni ahhoz, hogy kézhez kapjuk az érettségi bizonyítványt. Mivel én már teljesítettem a kötelező óraszámot, így tudok nektek beszélni arról,  miről is szól ez valójában. Gondolom,…..
Szekeres Kitti 11. D osztályos tanuló tollrajza ..
A magyar kultúra napja alkalmából ma egy 11. évfolyamos csoporttal képviseltük a Zrínyit a Móricz Zsigmond Városi és Megyei Könyvtár konferenciatermében, ahol dr. Karádi Zsolt irodalomtörténész (képünkön), főiskolai tanár tartott előadást Kölcsey Ferenc életéről és…..
"A HÁZ, ahová HAZAmegyünk..." elnevezésű képsorozatunk következő gyűjteménye a magyar kultúra napjához igazodva a hagyományos magyar népi építészet egy-egy gyöngyszemét mutatja be. Ezek közül a legkevésbé feltűnő, ám funkcióját tekintve mindenképp a legérdekesebb az…..
Így néz ki az amerikai egyesült államokbeli Kansas City nyilvános könyvtárának homlokzata. Köszönjük a képet Zsuzsa néninek! :)..