Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paraphone

175 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bélpokol BelFrit: Dirty Frikandel 2023.08.12 16:48:29
Na de most miért? FreddieD is kijön négyévente egy új videóval, szóval.....
(A hely hivatalos neve egyébként Beáta Kávéház & Fagylaltozó, de az ételeik szerintem regioszerte az élmezőnybe pozicionálják őket, ezért is módosítottam az egység némileg megtévesztő titulusán.)A hétvégén Balatonszemesre ruccantunk random mininyaralás céljából, mondjuk végig szar idő volt, de…..
Ez a bevezető-felvezető rész mindig a legnyűgösebb. De tényleg, ide mit lehet írni kedvcsináló gyanánt? Don Pepe, extra pizzák, 2021, március! Hurrá! Kb ugyanaz, mint ami a címben is van...
Köszöntök mindenkit, aki még itt van, a blog 2021-es bejegyzésében! Jó, talán idén egynél több is sikeredik majd, de a házat ne tegyétek fel rá...
Paraphone 2021.02.23 21:07:32
@horvathviteztamas: Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet mindezekre, már törlöm is az egészet. :D
Vasútbarátnak tartom magam, és annak tartanak az ismerőseim is. Sőt, erős tippje lehet ebben az irányban a K. Olvasónak is, amennyiben régi látogatója a blogomnak.Mostani témánkban azonban, attól tartok, sérülni fog ez a rólam kialakult kép. Nagy levegő: vágjunk bele!..
Paraphone 2020.05.21 10:28:58
@Ahoj-: Köszönöm a kiegészítést, egyetértek, írtam is, hogy nem ész nélkül kellene mindent bezárni, hanem alaposan megvizsgálni, mely vonalakban van olyan érdemi potenciál, amit fejlesztésekkel elő lehet hívni, és melyekben nincs.

@Ziu9: Neked is köszönöm, értékes, de alapvető gondolatok - talán megérte volna mégis beemelnem a cikkbe őket. :) Igazából a bejegyzés első felében pont, hogy a komples, átfogó, észszerű szolgáltatás-szervezést említettem a Máv-Volán fúzió egyik legnagyobb előnyének. (Más kérdés, hogy egy országos illetékességű, BKK-hoz hasonló újabb vízfej közlekedés szervező-és megrendelő céggel ugyanezt a célt el lehetne érni.)

@Artyom2034: Ami szinte biztos, az a koronavírusos dupla bejegyzésem a közeljövőben (mi más); illetve tervezem a félig megírt, évek óta a levegőben lógó bejegyzéseim gatyába rázását, és publikálását.
Nahát, micsoda skandallum, közel két éve nem volt új bejegyzés a blogon, stb, stb.A Vírushelyzet idején többször szembe jött velem a hála, melyet az egyszeri lakosság nevében különféle multicégek reklámokban, és óriásplakátokon fejeztek ki a hősies, derekasan helytálló, imádott rendőrök felé. Talán…..
Új szerelmem van mostanában az Interspar pékáru-részlegén. Kicsit olyan, mint a baguette, kicsit olyan, mint a ciabatta, és nagyon olyan, mint amilyennek egy ilyen mezőgazdasági adottságokkal rendelkező országban, mint a miénk, a kenyérnek lennie kellene...
Hejj, hát ti még éltek? Az hogy lehetséges ezekben a vészterhes időkben?Egyúttal jelezném is, hogy ezzel a koronás poénkodást azzal a lendülettel be is fejeztem, ahogyan elkezdtem.Ráfordulván mostani vizsgálódásom tárgyára: valamelyik nap nem tudtam, mit egyek, bóklásztam a fél-készételes sorok…..
A Flórián tér közösségi tervezését Bús Balázs polgármester kezdeményezte 2016. tavaszán azzal a céllal, hogy az egyik legnagyobb központi zöldterület méltó módon, a területet használók elképzelései és igényei mentén, de a tér értékeit megőrizve újuljon meg. A tervek elkészültek, várjuk, hogy a…..
Közismert, hogy nem vagyok lelkes rajongója a plázás ázsiai étkezdéknek, de a címben említett létesítmény olyan kellemes élmény volt, hogy mindenképpen szerettem volna, ha még idén (2019-ben) kikerül róla a bejegyzés. (Warning: bújtatott BUÉK-ozás alert!)..
Hey, wazzup guys, mizujs? Van itt még valaki?Volt itt valaki egyáltalán? :)Az új X-Faktort nézitek? Sajnos mi igen. Amúgy néztük tavaly is, csak valahogy annyira nyomorúságos és érdektelen volt az egész, hogy nem volt kedvünk írni róla. És, nektek melyik a kedvenc USNK számotok? Ja, hogy az, amelyik…..
Bizonyára szemet szúrt, hogy a múlt heti adásról mintha nem írtunk volna.Nos, ez valóban így van. Álljon itt akkor pótlólag a lényeg: Kiesett Tóth Bettina, és ez így van jól.És akkor most jöjjön a döntő, aminek a kommentálásával sosem voltunk még ennyire naprakészek...
Paraphone 2019.10.27 16:00:55
@Kibernetika: A válasz villámgyorsan érkezik. A postagalambok idején gyorsabb volt egy üzenetváltás, mint ezen a blogon. :)

Szóval: ha nem is vérmagyarok, de felvidéki... izék. Tótok. Kicsit szláv, kicsit magyar - a fene se tudja már széthámozni, hogy hogy mi volt ott előbb.
Bélpokol Strandkaják: Alsóörs 2019.08.19 09:33:18
A strandételek tesztelését eredetileg egy külön blog alrészleteként képzeltem el, de ki tudja, hogy a magyarországi strandokat tesztelő-és bemutató oldalunk mikor készül el, ha elindul egyáltalán valaha.Addig is álljon itt az alsóörsi strand legjobb kulináris lelőhelyeinek rövid listája. Bár az idei…..
A hazai ázsiai jellegű közétkeztetés másik zászlóshajója, orrhosszal a szecsuáni csirke mögött, az európai ízlésre baltával rászabott, (szégyenletes) autentikus gombás csirke. Az olvasóközönség végtelen szerencséjére módomban áll most ezt a titkos receptet megosztani...
Kistarcsán (is) bűzlik valami. De mi is? Az úgynevezett depóniagáz. Mi ez? Honnan jön? Mit csinálnak vele? Mit kellene csinálni vele?..
A strandszezonban a gárdonyi gyroszos után is van élet. Régóta fontolgatom már, hogy az évek óta törzshelyünknek számító, és szerintem a Balaton egyik legtutibb kajáldájáról írni kéne egyszer. Most jött el az idő, mivel a megszokott magas minőséget (korrektnek mondható árak, és hibátlan kiszolgálás…..
Új burger van a DP-ben, meg két darab "havi" pizza, és KÖZKÍVÁNATRA (komoly?) visszatért a Hamdogger is. Na, az utóbbit nem kóstoltuk meg újra, de a többit igen...
A háttértörténetet ezúttal sem ússza meg a kedves nagyérdemű.Én: - Akkor megrendeljük vacsira a soksajtos pizzát?Asszony: - Persze, ahogy megbeszéltük.- Jó, de egy normál pizza kettőnknek, nem lesz kevés? Mi lenne, ha elfeleznénk egy olyan kacsás burgert?- Pont erre gondoltam én is!..
Talán egyértelmű, mennyire irtózom attól a fajta szervilis, ömlengő, nyáladzó kritikától, lehet az akár étterem-, vagy ételkritika, melyben a "nem ízlett" szinonimája a "jobb, mint anyám főztje", a "szívesen megenném máskor is"-t pedig a "jobb, mint az anyatej" jelenti. (Vonatkozó stílusparódia…..
Jó rég volt már a blogon szakértő műelemzés Alekosz marhalábszáráról - aki amúgy a videót azóta elérhetetlenné tette, hogy pukkadna meg. Pedig sokat lehetett belőle tanulni - arról, hogy kik azok az emberek, akik ha beszállnak melléd a vasúti kocsi fülkéjébe, akkor még az alagútban is megéri egyből…..
Bélpokol Quark 2019.05.13 17:21:31
Rólam az a lesújtó kép alakulhatott ki ezen blog alapján, hogy ki vagyok akadva a tejtermékekre - ami nem igaz, sőt!Amire ugyanis valójában ki vagyok akadva, az az, amikor az élelmiszeripar valamit másnak (-többnyire tejterméknek) akar beállítani, ami egyébként nem az. Pl margarin, ami nem vaj;…..
Na, hogy az van, hogy megint mégis van Don Pepe a blogon.Ez nyilván nem véletlen: két olyan aktuális, havi ételük, illetve havi étellel összekötött havi akciójuk van, amit mindenképpen ki kellett próbálnunk - jobbára Asszonykámmal közösen...
Bélpokol Kínai házilag 2018.12.30 17:04:51
Jé, új bejegyzés! Ja, ezt nem nekem kell mondani.Akkor: Boldog Karácsonyt!És: Boldog Új Évet!Magyarázkodós blabla:- gagyi kaja, illetve olcsó, de jóféle kaja azért nincs, mert helyrebillentem anyagilag, és már nem a legolcsóbbat kell megvennem mindenből- Don Pepe kritika azért nincs, mert asszem…..
Ha egy gyors de kicsit különlegesebb vacsorát szeretnél készíteni, akkor a következő recept Neked szól.Hagyományos recepttől eltérően, most kukoricatésztával készítettem, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús 50 dkg…..
Bélpokol Padthai Wokbar 2018.09.02 13:03:44
Az asszony régi vágya volt, hogy kipróbáljuk a helyet, hát elmentünk, és kipróbáltuk. Az Egyetem tériben voltunk, amit valamiért Papnövelde utcainak titulálnak, biztos jobban hangzik így. Egyébként elvileg mindegy, hogy melyikről beszélünk, hiszen franchise-rendszerről lévén szó, a világ (és benne…..