Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogas

0 bejegyzést írt és 421 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vadászszezon már javában zajlik így a puskavásárlás egyre csábítobb lehet sokaknak, akár kezdőkről, akár nagy vadászokról legyen szó. A legtöbben azt hiszik, egy tradicionális angol vadászpuska horribilis árcédulával kapható csak, de számos remek opció is rendelkezésre áll, ráadásul nem csak angol…..
Bogas 2016.10.25 15:25:23
@violetvoros: Figyu, először is ha valaki hozzászólására reagálsz, akkor kattints oda, hogy "válasz erre".

"Vagy mi a gond, fiúkák? Otthon anya leugat, de fegyverrel te vagy az úr az erdőben? Kompenzálunk, kompenzálunk?"

Ostobaság. Nekem a feleségem is vadászik, együtt járunk ki.
Bogas 2016.10.25 20:47:27
@violetvoros: Egyik sem, sőt, még csak nem is buta.

Egyébiránt szerintem primitívség azt gondolni, hogy aki nem modellalkatú, az szükségszerűen kompenzálni akar.

Amúgy kérdeztem, és nem válaszoltál (mondjuk nem csodálom):

Tehát tegyük fel, hogy igazad van, és tiltsuk be a sportvadászatot, mer' milyendologazmár.

Mit tennél az elszaporodó vadlétszám miatti gépjármű-vad ütközések megelőzése érdekében?
Hogyan védenéd meg a gazdák termését?
És a fenti két feladat elvégzését hogyan/kivel finanszíroztatnád?
Bogas 2016.10.25 20:49:05
@Jason Voorhees: "a hobbivadászat - az erdészettel és a hivatásos vadászattal szemben - a mentálisan komolyan sérült emberek hobbija"

Szegény Győrffy Pál, ezek szerint ő is mentálisan sérült.
Pecsics Mária édesapja ösztönzésére kezdett el fotográfiát tanulni és az ő hatására lett később fotóművész. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola elvégzése után vizuális kommunikáció tervező művészeti és tanári diplomát, 2014-ben pedig DLA fokozatot szerzett a…..
Petőhenye a térképen csak egy apró kis település Zalában, de még így is pont olyan, mint maga az ország, ahol élünk, azaz ez a kis falu a cseppben a tenger. Pontosabban, most már nem az, mert vállalt jobboldalisága ellenére is rebellis polgármestere fellázadt a jobbágysors, és a ”nektek, kuss,…..
Bogas 2016.10.07 10:40:02
@Szelid sunmalac: a személyeskedésen kívül van valami hozzáfűznivalód?
Bogas 2016.10.07 12:50:29
@vacsad: Értem a viccet, de: 2007 óta lehet tudni, hogy az idei év lesz a bérleti ciklus utolsó éve, és 2017-től új bérleti ciklus kezdődik. Az OMVK és a NAK is tett közé (még februárban!) tájékoztatót a vadászterületek kialakításának menetéről:

omvk.hu/hirek/a-vadaszteruletek-kialakitasanak-rendje.html

Ezek nem csak a világhálón jelentek meg, hanem a vadászsajtóban és a NAKlapban is. A Vadászati hatóság ajánlásai a területekre nézve meg elérhetőek voltak az interneten:

www.pethohenye.hu/2015_06_27/2016_06_19.pdf

Tehát idő és lehetőség is lett volna a felkészülésre az érdekelteknek. Nagyon fura olyan dolgokkal jönni, hogy sokan azért nem mentek el, mert esett az eső...

De ismétlem: a leírás alapján valóban gyanakodhatunk, hogy nem volt minden jogszerű, de ezeket a dolgokat kellene kritizálni, nem álérvekkel jönni.

Azt meg megtehette volna a poszt írója, hogy a Zalavölgye vt-t is megkérdezi a történtekről. Fent van a neten minden elérhetőségük.
Bogas 2016.10.07 14:55:51
@miért: Ismét egy lényeglátó hozzászólás...
Tényleg leírhatatlan, mit érez egy szülő, ha a gyerekét bántják.Tudom, történetesen végigcsináltam már párszor.Rettenetes.És hát egészen biztosan számolnia kell szerencsétlen szülőnek azzal is, hogy ilyenkor mindig lesz egy-két jó fej alak, aki majd gúnyosan megkérdi, mégis mit keresett ott a…..
Horthy Miklóst 1920. március 1-jén - természetesen előre borítékolhatóan - kormányzóvá választották, az új államfő pedig még aznap letette esküjét. A kormányzótól szinte mindenki azt várta, hogy az 1918-1919-es évek tragikus eseményei után megszilárdítja a belső rendet és az ország külpolitikai…..
Bogas 2016.03.05 07:01:41
@KUNTYI: Gyáva ám neked a...
Bogas 2016.03.05 19:39:18
@ember100: A helyesírásodból ítélve nem vagy magyar, így nem hiszem, hogy meg tudnád ítélni.
Nagyon régen sikerült filmnek ennyire felbosszantania, mint tette azt Thomas Vinterberg kényes analízise egy szűk közösségről. A vadászat az emberi butaság, a naivitás és az ezekkel kéz a kézben járó előítéletekkel vagdalkozó emberekről szól. Egy olyan hamis, de valósnak…..
Bogas 2014.01.04 11:11:44
@sterimar: Nekem rémlik valami. Nemrég volt a Viasat History-n egy sorozat a svédországi boszorkányüldözésekről. Az záró epizódban hosszan fejtegették, hogy mielőtt ostobának kiáltjuk ki az üldözésben részt vevő hivatalos és nemhivatalos személyeket, jó ha szembenézünk azzal a ténnyel, hogy mi magunk sem vagyunk jobbak náluk.

Példaként hozták fel egy óvóbácsi esetét, akiről egy gyerek mondott valamit, három másik továbbadta, pár hét múlva pedig már egy rendszeresen gyerekeket rabló sátánista-pedofil titkos társaságról beszéltek a városkában.

Megnézem, hátha youtube-on fent van ez a rész.
A Somogy megyei vadászkamara hírlevelében megjelent egy cikk „Köszönjük elnök urak” címen, amely arra sarkallt, hogy ez legyen a blog nyitányaként az első téma. Üde színfolt volt ez az írás, mert ritkán olvasni olyat a hazai vadászati közélet tekintélyuralmi propagandájában ami ilyen bátor próbál…..
English: Some of the best Hungarian chefs accepted the #mangetoutchallange and created spontaneously their own version using a single snap pea as the main ingredient. [This happened earlier at MichelinUK] Click on the photo gallery below for more information! Tegnap írtam a brit…..
Bogas 2015.10.09 12:32:29
@emul: Moderál.
Bogas 2015.10.10 10:13:10
@emul: Azért ne tegyél már úgy, mintha valakinek az édesanyját szidtam volna...
Bogas 2015.10.10 14:43:08
@emul: Senki kiirtását nem kívánom és nem vízionálom.

A minőségi étkezés és a fine dining meg olyan messze van egymástól, mint a környezetvédelem az ökoterrorizmustól. A véleménnyilvánítással pedig simán elérek annyit, mint más az egy darab borsó cicomázása fölötti elmélkedéssel. Lelke rajta - ahogy nekem is.
Van valami gyönyörű és egyben bizarr, amikor egy épületet az emberiség a magára a hagy, a természet pedig próbálja visszafoglalni azt ami az övé. A romlás, a pusztulás ezeket a kastélyokat sem kíméli holott fénykorukban igazán pompásak lehettek. Pidhorodetsky Kastély,…..
Bogas 2014.06.30 11:59:00
@Darth_Vader: Hát még a Loire menti kastélyok...
 A legnépszerűbb magyar szentek egyike, a lovagkirály Szent László (1077–1095), a gyengék védelmezője, akinek számos legenda is őrzi emlékét. Bálint Sándor is idézi a hagyományt, mely szerint László halála után már egy évszázaddal azt tartották hazánkban, hogy a kegyes…..
Nem bírják ki, hogy ne buzizzanak tele szájjal. Szőnyi Szilárd comingoutolta, hogy mekkora egy seggfej. Játsszuk le, Szilárd. 1. A homoszexuális polgártársaid meg a te apád és anyád nyugdíját fedezik. Csak ők nem dörgölik az orruk alá. 2. Fogadjunk, hogy én meg ki tudok…..
Tegnap este meghökkentő jelenetnek lehettünk szem- és fültanúi. Kálmán Olga beszélgetett Tóbiás Józseffel az ATV-ben, és szóba hozta, hogy Szanyi Tibor két nappal korábban jelenetet rendezett a stúdióban. Elfogultsággal vádolta a tévétársaságot, mondván, hogy ellenzéki…..
Azt, hogy az EP választásokon elért eredmény az MSZP végét jelentheti, sokan, sokféleképpen tárgyalják. Ennek egy része persze a kormánypárti vagy bajnaista és gyurcsányista sajtó vágykivetülése. Mindemellett azonban sok jel utal arra, hogy súlyos - és immár saját maga…..
Bogas 2014.05.28 11:58:22
@Gyingizik: "amelyek között természetesen volt versenyképes is.: pl. élelmiszeripar"

Igen, meg például a fegyveripar. A volt Csehszlovákiában, Jugoszláviában, Szovjetunióban, NDK-ban lévő fegyvergyárak (hadi és polgári) mind megmaradtak és ma is termelnek. Csak a FÉG lehelte ki a lelkét :(
Bogas 2014.05.28 12:57:34
@Shenpen: Megmaradnék a hazai fegyverek példájánál. Az Erdészeti Lapok írja 1928-ban:

"(...) a kormányzó úr őfőméltósága és József kir. herceg 4—4 drb 20-as Frommer-puskát használtak a legnagyobb megelégedéssel. Akinek azonban a hazai vélemény nem irányadó, olvassa el az idegennel szemben mindig oly tartózkodó német kritika elismerő szavait és be fogja látni, hogy valóban felesleges luxus még ma is Angliából hozatni jó puskát."

Tehát az Általad részletezett attitűd már akkor is tetten érhető volt. Ez azonban nem kellett volna, hogy a FÉG végét jelentse, a termékei kelendőek voltak Nyugat-Európában csakúgy, mint az USA-ban.

(mindenkitől bocs az offért)
Bogas 2014.05.28 13:23:13
@Gyingizik:

Itt egy kis segítségre szorulok:

"A gyár 1995-ig volt állami tulajdonban. 1995-ben a gyárat privatizáció néven egyszerűen szétcincálták. Hozzá kell tenni, mert nagyon fontos, hogy a gyárban érezhető volt ugyan a keleti blokk megroppanása, de a gyár tele volt munkával, és időben reagált az új kihívásokra is, azonnal megkezdték a NATO kaliberek fejlesztéseit is, és elsőként a magyarok fejlesztették ki az AK 5.56-os változatát, NGV 5.56 néven. A fegyverek előtt teljesen megnyílhatott volna az egész világpiac szabadon. Ehelyett a többi gyárunkhoz hasonlatosan megkezdődött a belső aknamunka. A gyár szándékosan lemondta a munkákat, a közvéleménnyel pedig tudatták, hogy a gyár munka hiányában csődbe ment. A céget a keselyűk egy pillanat alatt szétszedték. A maradék sorsa egy rémmesébe illik. Ezt ugyanis saját szememmel volt szerencsém látni. Egy kedves ismerősünk, aki a cégnél dolgozott, kapott pár íróasztalt ajándékba, vigye csak nyugodtan. A cég gépcsarnoka addigra már nagyrészt ki volt fosztva. A gyárat szó szerint szétlopták. Az ország ma is tele van FÉG-től kilopott vagy fillérekért megvásárolt szerszámokkal, kezdve az esztergakéstől a marógépekig. A javát a volt bennfentesek szétkapkodták. A maradékot egy tolólappal összetolták (!) a csarnok közepére. Innen vitt mindenki, amit csak látott."
no emisszió Karón varjú 2014.05.14 17:22:21
Az akácfák után, úgy tűnik, újabb természeti értékünk, nemzeti kincsünk és kulturális hagyományunk védelmére kell felsorakoznia minden józanul gondolkodó, jóérzésű magyar embernek. Ezúttal azonban nem az arctalan, korrupt, ostoba brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni egy…..
Bogas 2014.05.15 07:28:42
huntingpress.eu/hu/magazin/tomegesen_bekoltozott_varjak_okoznak_gondot_siofokon

Én nem látom a kiirtásra vonatkozó szándékot...
Tényleg minden cinizmus és irónia nélkül kívánok kemény, állhatatos küzdelmet a Glattfelder Béla fideszes európa parlamenti képviselő parancsnokságával harca induló csapatainknak a brüsszeli csatába az akácerdők védelmében. Mondom ezt annak ellenére, hogy nincsenek elég…..
Bogas 2014.05.05 14:45:47
@gigabursch: De hát nincs olyan jogszabályi kategória, hogy "hobbivadász". Vannak a hivatásosok és vannak a sportvadászok.
Bogas 2014.05.05 16:21:35
@gigabursch: hát igen, legalább a hivatásosokat nem akarja kizavarni az erdőből...

Én tisztelem vancat szenvedélyét, amivel olyan jelenségek ellen fordul, mint az illegális hulladéklerakás, terepmotorozás, stb. Kár, hogy kötelességének érzi, hogy a legtöbb posztjában SemjénZsótizzon is egy jóízűt.
1. A Párizs és Franciaország jelképének tartott Eiffel-torony a francia forradalom centenáriumára, az 1889-es párizsi világkiállításra készült el. 2. Az építmény terveit a közhiedelemmel ellentétben nem névadója, Gustave Eiffel, hanem a svájci Maurice Koechlin…..
Bogas 2014.04.11 13:00:54
Bogas 2014.04.17 14:22:20
@Avatar: Arra próbáltam célozni az idézőjellel, hogy ezt egybe kell írni... Nem "szörnyet halt" hanem szörnyethalt.
Amikor látszott, hogy a nemzetközi visszhangot is keltő országos felháborodás miatt mégse lehet rapid módon felhúzni a Szabadság téren a történelemhamisítás emlékművét, Orbán - ritka kivételként, egyértelműen taktikai megfontolásból - átmenetileg visszakozott: Február…..
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
Megmondta a nép a tutit, a következő négy évre gátakkal nehezíti a hatalom ámokfutását. Aki nem a közvélemény-kutatókat sározta, hanem reálisan kalkulált, túlságosan nem eshetett pofára. A fő kérdés, a kétharmad néhány szavazaton múlik, de sok mindenben tisztábban…..
Bogas 2014.04.09 07:55:33
@toportyánzsóti: Az durva lenne, ha egy szinten lennék Ágicával... Nekem ténylrg van diplomám.
Bogas 2014.04.09 08:19:24
@toportyánzsóti: Nem vágok vissza, nem akarlak kifárasztani. Kell neked az erő az előttünk álló évekre.
Papírforma-interjúnak indult, durva újságírói felsülés, politikusi megdicsőülés lett belőle: sose gondoltuk volna, hogy Kálmán Olga egyszer majd Schiffer András bokáját nyaldossa. Pedig a zöld csávó csak korrekten elmondta, milyen kérdéseket tart fontosnak, amikor pedig a mást…..
Lázár János szerint a paksi bővítésről kötött moszkvai paktum, melyet Vlagyimir Putyinnal kötöttek, az évszázad üzlete. Igaz, részleteket nem hajlandók közölni erről a bombaüzletről, a jelek szerint a legfontosabb kérdések (például a nyélbe ütött hitel kamata) még le…..
Bogas 2014.04.08 16:15:54
@peetmaster: Szia Peet!

Nem ehhez a témához kapcsolódik, de talán még emlékszel rám: Szabó Rebeka blogján vitatkoztunk sokat.

Nem kárörvendeni akarok, de kíváncsi volnék, hogy a PM-ben elindult-e a hibákkal történő szembenézés, vagy az egész választás tanulságaként pusztán annyi szűrődött le, hogy a nép birka, és rossz a választási törvény.

Bár a hátam borsódzik Scheiring Gábortól, el kell ismernem, hogy apait-anyait beleadott a kampányba. Pont ez kellene, hogy valamiféle felismerésre vezesse a PM-et. Rá kellene ébredni, hogy nem a marketing volt rossz, hanem maga a termék. Hogy súlyos hiba volt egy Gyurcsány-Fodor-Kuncze féle társasággal összeállni. Ilyenek...
Érdekes lesz hallgatni majd a választások éjszakáján a politikusi nyilatkozatokat, ki hogy értékeli majd az elért eredményeket. Írásunkban azt boncolgatjuk, melyik párt milyen eredménynél érezheti győztesnek, vagy vesztesnek magát? Fidesz: A Fidesz a legegyszerűbb eset.…..
Bogas 2014.04.05 12:57:57
@bocika54: Két dolog miatt:

1. „Elnök úr, kérem, ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, egyen olyan kedves, vonja vissza, ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Ne akarjanak igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet”

2. "NEM LESZ GÁZ-ÁR-E-ME-LÉS"
Bogas 2014.04.05 13:18:33
@bocika54: Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy Orbán Viktornak nem vitapartner az, aki szerint Gyurcsány vállalható. A Jobbikot és az LMP-t meg gondolom nem érzi ellenfélnek.
A választások szabadságát és tisztaságát ellenőrző, legnagyobb tekintéllyel rendelkező szervezet, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet a 2014-es magyar választásokat is megfigyeli. A kampányban szerzett tapasztalatok alapján egy közbülső jelentést fogalmaztak…..
Bogas 2014.04.03 18:01:38
@maxell az okoskodó birka: Igaz, de fordítsuk komolyra. Megnehezíti az érvényesülést a politikában, ha valaki nő? Szerintem igen. Ugyanez a helyzet azokkal, akik romának, vaknak, homoszexuálisnak születnek, kerekesszékbe kényszerülnek, stb. De akkor az a megoldás, hogy erőszakkal teremtünk nekik esélyt?

Volt az USA-ban afroamerikai kvóta a választáson? Francokat. Aztán a szegregációs törvények után 50 évvel mégis fekete elnököt választottak.
Orosz lapok szivárogtatták ki, hogy a magyar és az orosz kormány – Magyarországon legalábbis – teljes hírzárlat mellett aláírta a 10 milliárd Euróra rúgó szerződést, melynek keretében hazánk azért vesz fel hitelt Oroszországtól, hogy megkezdődhessen a paksi atomerőmű…..