Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lázár Pál

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Retrofília Commodore 64 2015.02.10 12:41:11
Merem állítani, nincs olyan ember széles e világon, akinek a Commodore 64 név nem mondana semmit. 1982-ben Jack Tramiel úr létrehozta a legendás Commodore Business Machines elektronikai céget és piacra dobták minden idők legjobb személyi számítógépét. Csúcs szuper hang és grafika…..
Lázár Pál 2015.02.10 22:22:04
@Lt.Dorsi: 3. Sikeres légi tankolás az Ace-ben
komolyan könnyes lett a szemem! :-))))
Kés, villa Android - nem gyerek kezébe való...id. A versike persze sántít, meg amúgy sem értettem soha, miért nem való kés és villa a kezembe, amikor a kulturáltság alapfoka, hogy tudok-e késsel-villával enni... Mindenesetre abban talán megegyezhetünk, hogy egy okostelefon…..
Lázár Pál 2014.11.09 14:04:07
Sziasztok.
A gyerekeink januárban lesznek 6 évesek, és régóta, 1-2éve "játszanak". Szerencsére nem függők, de mindennel játszanak, mert szinte mindent megengedünk, bizonyos mértékig. A "mindent" úgy kell érteni hogy a fiam a Diablo 3-al pc-n, vagy a feleségem őskori nokia telefonján a pattogó labdás játékkal is játszik, a lányom az öltöztetős, állatgondozós, traff.hu-s és egyéb lányos játékokat gyűri. De ezek a végletek, ezek között sok játékot kipróbáltunk, de csak 3-4 van/volt ami visszatérő marad. (ja és persze vannak kedvenc oktató játékok, főleg angolul számolós, betűösszekötős, állatfelismerős, betű és szám tanulós stb. és ezek kimondottan hasznosak! Ez megérne egy másik cikket.)

A különbség a játékok között az, hogy mennyit kell előtte vagy utólag beszélnünk róla pl. fürdés közben. Meg kell beszélnünk hogy amit látnak az nem a valóság, azért van hogy jól szórakozzanak ha nem lehet kimenni az udvarra mert nincs jó idő, vagy hogy lekössük magunkat utazás közben. Meg kell beszélni, hogy szörnyek természetesen nincsenek, az állatorvosos játékban jóval egyszerűbb meggyógyítani egy kis kutyát mint a való életben stb. stb...

Nagyon véres vagy zombis stb. játékot természetesen nem engedünk, mint ahogy a temérdek gagyi "játékot" sem. Én úgy látom hogy nincs rájuk rossz hatással, és nem veszi el az időt és a kedvet a többi "hagyományos" időtöltéstől pl. focizástól, korizástól, bringázástól, színezéstől, társasozástól, kutyasétáltatástól, diavetítéstől...

Hogy esetleg 5letet adjak, íme néhány játék cím: Most táblán/telefonon a Badland, a Minion Rush, Horse park tycoon, Flappy Bird (amiben a fiam 42-ig jutott én meg csak 38-ig... )Follow the line a menő de volt nálunk is a Talking sorozat összes eleme, a Bad traffic vagy a tűzoltós Sprinkle sorozat is... Adott érettségi korban klasszul lekötötte őket.

Ja a traff.hu az folyamatos napirenden van, sokat lehet belőle tanulni!

Hát így.
Lázár Pál 2014.11.09 14:17:48
@Lázár Pál: Ja azt nem írtam, hogy most a farmos játékok vannak napirenden, és legnagyobb örömömre xbox-ot kértek karácsonyra. És le is rajzolták!
Arra koncentrálnék, hol vannak olyan apró fájó pontok, amiket egy kis kenőccsel, masszázzsal mindenki számára fájdalommentesen kezelni lehetne. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Képzeljünk el egy házat, amelyben úgy élhetünk, hogy az első tíz évben garantáltan nem kapunk semmilyen energiaszámlát. Nagyon jól hangzik, de azért mégis szkeptikusan állunk a dologhoz. Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy tömegek számára gyártanak ilyen házakat, az már…..
A kertben és a konyhában nagy mennyiségű szerves hulladék keletkezik, amit számos gazda szemetesbe dob vagy eléget, ezzel rontva a környező lakosok életminőségét. Amennyiben törődünk a természettel és a környezetünkkel, válasszuk a hulladék hasznosításának…..
Lázár Pál 2013.11.23 18:42:07
@Bélám: AZ alja már simán van annyi. A minőségre egy szavam se lehet mert elég jó fajta lett, csak sokáig tartott. Mondjuk nekem a többsége fűnyesedék és ahhoz keverek forgácsot/fűrészport, 2 havonta megforgatom (persze az alsó, szinte kész rétegeket már nem, onnan csak kivettem anyagot (pl. néhány hete is gyümölcsfák/bokrok ültetésekor)), locsolom ha kell, árnyékolom ha kell...
Lázár Pál 2013.11.27 10:54:54
@Erik_JRK: fa komposztládában (régi nem EU raklapok felső szintjéből van, a rések bedeszkázásával). DE a komposzt belülről elkezdte megenni a deszkákat, főleg az oszlopokat amikkel a talajhoz vannak rögzítve. :-)
A szén és nitrogén tartalmú részeket ("zöld és barna hulladék")próbálom megfelelően egyensúlyban tartani, fűnyesedék + forgács. Az átforgatást jövőre lehet hogy sűrűbbé teszem. Idén már hagyom, max egy szalmabálával leterítem a ládán és tetőn belül...
Hallottam a a baktérium hozzáadása dologról, néhány ismerősöm a talaj előkészítésére használja. (bár lehet hogy nem ugyan arról a termékről van szó...)