Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilágyi Zsuzsi

99 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb ötletek ezek és ezek mellé, amiket könnyen meg lehet valósítani. Hiszen befőttes üveget könnyű beszerezni. Ehhez már csak festék kell. Ez lehet akrilfesték, vízfesték, vagy festék spray. Lássuk!..
A karácsony a legtöbb embernél nemcsak a mézeskalács illatával, de a saját készítésű ajándékokkal, a kézműves dolgokkal is összekapcsolódik. Az adventi vásárokban nemcsak vásárolhatunk, de ötleteket is gyűjthetünk a karácsonyi díszítésre és ajándékozásra. Nagy kedvenceim a befőttes üvegek. Minden…..
Idén egy adventi naptár lesz nálunk. A három gyereknek. Összesen. Úgy ötlöttem ki, hogy mindenki jól járjon és izgalommal tudja várni a karácsonyt, de én se szakadjak meg a három naptár kitalálásában, testreszabásában, és aztán az elkészítésében...
Hogy is van az a történet, amiben homokba írod, ha valaki megbántott, de kőbe vésed, ha örökre meg akarsz jegyezni valamit? Na pont így érzem Brian Tracy alábbi gondolatával kapcsolatban. Legszívesebben kőbe vésném, de egyelőre még csak fába tudom.....
Imádom a vadgesztenyefákat. A hatalmas törzsű fák a terebélyes, sárgászöld leveleikkel és a gesztenyék szúrós, zöld védőburkával együtt nekem az ősz jelképei. Kevés ősz telik el nálunk gesztenyeszedés nélkül. Ilyenkor újra gyerek vagyok. Mint amikor eső után szivárványt keresek az égen...  ..
A legtöbb lakásban fényképek díszítik a falakat, a polcokat. Csodaszép kereteket lehet kapni, de ha mégis egyedit szeretnénk, akkor díszítsük mi. Ezzel a kép hangulatához, a lakás színeihez igazíthatjuk a keretet is. Úgy is dönthetünk, hogy nem fényképet teszünk az egyedi…..
Amikor valakit felköszöntünk egy jeles alkalomból, vagy csak szeretnénk neki megköszönni valamit, akkor nagyon jó eszköz erre a képeslap vagy üdvözlőlap. Szépeket lehet kapni a boltokban, de mégis sokkal egyedibb, ha személyre szóló lapot adunk. Még jobb, ha ezt ráadásul kis…..
Milyen színeket használjunk? Ahhoz, hogy egy ajándék vagy egy dísztárgy kellemes látványt adjon, fontos hogy milyen a külseje. Ehhez hozzátartozik, miből készül és persze milyen színű. Bátran használjuk a színkört ahhoz, hogy harmonikus színvilágot tudjunk…..
Az iskolában és az óvodában is búcsúznak a gyerekek és a felnőttek is. A pedagógusok örülnek a gyerekekről szóló ajándékoknak. Mint amilyen ez vagy ez. Most néhány búcsúzó verset szedtem össze. Sokat lehet találni a neten böngészve, nekem ezek a kedvenceim:..
Középső fiam óvó nénijeinek és dadusának három emlékkönyvet hárman készítettünk búcsúzó ajándékként az utolsó ovis évben. Különösen nagy öröm volt ez nekem, mivel mindhárman közel álltak a gyermekem szívéhez és az enyémhez is. Az óvó nénik kiemelték, hogy…..
Közeledik az óvodai és iskolai ballagások ideje. Nagy örömmel vettem részt pár éve egy óvodai emlékkönyv elkészítésében, és az adta az ötletet, hogy a legnagyobb fiam alsós osztályfőnöke is hasonlót kapjon a negyedik év után. Ezt kívül-belül én díszítettem még nagyobb örömmel és izgalommal...
Három gyermekkel a családunkban rengeteg játék összegyűlik, így az utóbbi években rászoktunk arra, hogy az ajándékozások alkalmával a tárgyi ajándék mellé élményt is adjunk ajándékba, és ez utóbbinak legyen nagyobb hangsúlya. Ilyen élmény lehet akár egy közös családi…..
Imádom az ajtódíszeket. Az évszaknak megfelelően váltogatom őket a bejárati ajtónkon. Idén tavasszal ez köszönti a hozzánk érkezőket...
Szeretek olyan ajándékot adni, ami... amiről úgy gondolom, hogy az ajándékozottnak is tetszik (és nem csak nekem); szívmelengető érzést kelt a másikban, ha ránéz; megnevetteti, vagy éppen  meghatja a megajándékozottat. Vagyis szeretem, ha érzelmet kelt az…..
Közeledik az adventi időszak és a gyermekes családok többségénél vele együtt az adventi naptár ideje is. Évente megújítom, hogy mi legyen benne, illeszkedve a gyerekeim életkorához, éppen aktuális érdeklődési körükhöz, a pénztárcánkhoz. Korábban ezek voltak az…..
Gyönyörűbbnél gyönyörűbb adventi naptár ötleteket lehet megvalósítani. Itt találtok ötöt, itt találjátok az aranyágú adventi naptárt és most is választottam ötöt, miközben azt mérlegeltem, hogy szépek legyenek, de elkészítésük ne legyen idő- és pénzigényes, és…..
Tavaly a locsolóim Gru minyonjai közül választhattak az öntözésért cserébe, idén viszont a Lego fejek sorakoznak majd a húsvéti asztalon. Mivel sok Kinder kapszula van itthon, így szeretem ezeket felhasználni húsvétkor. Készült már belőle ajtódísz is, most pedig ezek: Ami…..
Kevés olyan gyerek van, aki nem szereti az édességet. Húsvétkor mindig nagyon örülnek a fiúk, amikor a locsolásért csokit kapnak cserébe. Nekik szerintem majdnem mindegy, hogy milyen csokit kapnak, csak jó sok legyen. De mi lenne, ha nem a szokványos csokikat kapnák, hanem házi…..
Megszületett a döntés! A középső fiam rocksztár lesz az ovis farsangon. Sok ötlet volt, ami közül végül választott. A boldog mosoly az arcán megnyugtatott, hogy a döntés mellett ki is tart még február 14-ig, amikor is a farsangi beöltözés napja van. Jó fej oviba jár, hiszen…..
Szilágyi Zsuzsi 2015.02.27 15:52:37
@Zsuzsa1234: Szia Zsuzsa! Nálunk nem volt verselés a jelmezhez, bár nagyon jó ötlet. Örülnék, ha megírnád, mit találtatok ki.
A legnagyobb gyermekeméknél a suliban febr. 13-án lesz a farsang. Tavaly aranylabdás focistának öltözött, azelőtt denevérnek, még azelőtt pedig tűzoltónak. Így amikor idén is bejelentette, hogy ismét focista lenne, lebeszéltem, hogy ennél azért kegyünk már kreatívabbak! Ebből…..
Ha csak jelzésértékű farsangi jelmez kell, vagy éppen csak egy-egy kiegészítő hiányzik a teljes beöltözéshez, vagy egyszerűen csak az utolsó pillanatra hagytuk a jelmezkészítést, akkor vegyük elő a hajráfokat, kartonpapírokat és vágjunk bele! A cica, az ördög, az egér…..
Újra téma a farsang és a farsangi beöltözés. Hiszen "Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál!" Hogy idén mibe öltöznek a lurkók, egyelőre még rejtély. Előző években már lelőttük a lovag, az aranylabdás focista, a rocksztár, a denevér, a katica, a cica, az ördög, a…..
Gyerekkoromban nem volt adventi koszorúnk. Nem volt "divat"... Amióta gyerekeim vannak, azóta viszont rendszeresen készítek adventi koszorút. Könnyebb a várakozás, és hangulatosabbak a vacsorák, ebédek és jobban megy az ünnepre való ráhangolódás is. Idén ilyen lett az adventi…..
Milyen legyen az adventi naptár? Keressünk otthon olyat, amiből van 24 db. Lehet az wc papír guriga, muffinsütő forma, Kinder tojás kapszula, papírcsík, kis kosár, konzervdoboz, műanyagpohár, boríték, anyagdarab, gyufás skatulya, kis zokni. Határt csak a fantáziánk szabhat.…..
Hétfőn lesz december 1-je és elindul a visszaszámlálás. A gyerekek mindig nagyon várják, milyen adventi kalendáriumot kapnak. Idén kis csomagokat csináltam, amiket felaggattam egy arany színre lefújt faágra.  Szeretem felhasználni az itthon található dolgokat és azokból…..