Regisztráció Blogot indítok
Adatok
választóember

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki szeretné megtudni, mennyiből tud kijönni egy egyedülálló ember, szülői háttérrel, egy hónapban, az lapozzon vissza a blog elejére és olvassa végig. 2013 február hónapját választottam a történet bemutatására, többek között azért, mert ez a hónap a legrövidebb az…..
Eljött az év legrövidebb hónapjának az utolsó napja! Itt az ideje, hogy összegezzük, mennyiből tudtam kijönni ebben a hónapban. Igaz, ezt csak a nap végén tudom megtenni, hiszen ma is kellett kiadnom pár forintot. Voltam boltban: kenyér (310 Ft), egy doboz vaj (295 Ft), tej (205 Ft)…..
Már csak két nap van a legrövidebb hónapból! Azért, hogy ne tűnjön olyan „Hawai-nak” a bejegyzésem, visszatérnék ahhoz a gondolathoz, amivel kezdtem ezt a blogot, január 31-én. A világ tele van furcsaságokkal, amikből Magyarországon is találni jó párat. A magyar nyelv olyan…..
Ezen a borongós keddi napon meghozza a kézbesítő az utolsó „várt” számlalevelet, mely az internet szolgáltatás díját tartalmazza (3 375 Ft). A postán sorba állva csak reménykedem, hogy ebben a hónapban több csekk nem érkezik. Nehéz az élet! A helyi kisboltokban is…..
Bizonyos időközönként a regisztrált álláskeresőknek meg kell jelenni a Munkaügyi Központokban „pecsételtetni”. Ekkor ellenőrzik, hogy milyen munkahelyeket kerestünk fel az elhelyezkedés reményében. Az utazási költségek elszámolását is ilyenkor lehet kérni, persze ez…..
Viszonylag nyugalmasan telik a hónap utolsó vasárnapja. Ma nem költök semmit és már alig várom, hogy leteljen ez a hónap. Gondolom így érez már minden munkanélküli. Ilyenkorra legtöbben már csak levegőt tudnak venni, azt is csak azért, mert még ingyen van… Ezen a napon kívül…..
Ma ismét vettem kenyeret, ez ebben a hónapban, ha jól számolom a kilencedik kiló. Vásároltam még tejfölt és hagymát is (710 Ft). Igyekeztem keveset költeni, pedig szívesen „szórnám” a pénzt. Ezer éve nem szórakoztam már. Jó lenne elmenni billiárdozni a barátokkal vagy…..
Már csak egy hét van vissza a hónapból! Ha elfogy a pénz, nem sok mindent tehet az ember. Kölcsönkér vagy hitelbe veszi meg a legszükségesebb dolgokat a boltban, esetleg megpróbál eladni néhány olyan tárgyat, ami a birtokában van és nélkülözni tud. A padlás kisöprése,…..
Ma be kellett mennem a városba ügyet intézni (busz oda vissza 740 Ft). A városon belül gyalog közlekedtem, ahogy sokan mások teszik. Korábbi bejegyzéseimben említettem, hogy az étkezéseken kívül, néha más igényeket is ki kell elégíteni. Ha az ember sokat koptatja a lábát,…..
Pontosan egy hete fogyott el a 22 800 Ft. Az óta a nap óta már 7 320 Ft-al költöttem többet az év legrövidebb hónapjának 20. napjáig és még így is messze van a hó vége. 2011 decemberéig a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) összege még több volt, pontosan…..
Ma vettem kenyeret és sárgarépát (465 Ft). A bolt pangott az ürességtől, már most kevés a vásárló. Hiába, egyre nehezebb az élet. Megélni… Ezt a szót eddig még egyszer sem írtam le a blogomban, nem véletlenül. Az állam, a foglalkoztatást helyettesítő támogatást nem…..
Újra hétfő, tombol az influenza az országban. Akinek nincs munkája, pénze, annak bacija és vírusa se legyen, mert az drága mulatság lehet. Kutatások szerint a szegényebb sorban élők egészségi állapota rosszabb, mint a jobb módú embertársaiké.  A foglalkoztatást…..
Általában a kéményseprők szerencsét szoktak hozni, vagy számlát… Korábbi bejegyzéseim egyikében összeszedtem, hogy még milyen szolgáltatási díjak várhatóak: internet, kommunális adó. Ez utóbbi nem feltétlen februárban jön, de az egyik hónapban biztos kiadást jelent, mint…..
Szombat van, erről a napról mindig a böjt jut eszembe. Ma nem is költök semmit, sok tíz- vagy százezer honfitársammal együtt, akiknek talán még az is fejtörést okoz, hogy mit tegyenek mától a hó elejéig az asztalra. A 13. napra elfogyott a 22 800 Ft, amit többnyire ételre…..
Attila hátrányosan megkülönböztetve érzi magát, amiért a Cinema City összes mozija közül egyedül a Mammutban emelte meg a jegyárakat 15%-kal: Érdekes, egyben felháborító dolgot fedeztem fel, s gondolom nem vagyok egyedül. A Cinema City, amely egyébként csaknem monopol…..
Tegnap nem költöttem semmit, de nem is tudtam volna, hiszen elfogyott az a bizonyos 22 800 Ft összegű foglalkoztatást helyettesítő támogatás, amit az állam biztosít a több mint 3 hónapja munka nélkül lévőknek. Ilyenkor joggal merülhet fel a kérdés, hogyan tudják mégis…..
A hónap közepe van. A 22 800 Ft egy fillérje sem érte meg ezt a napot. Sőt egyenlegem -3 560 Ft! Nyugodtan kijelenthetjük, mostantól likviditási problémával küzdök, de úgy gondolom, hogy sok FHT-ban részesülő is eléri a hónap közepére azt, hogy nem tud a továbbiakban…..
Ez egy szerencsétlen nap. Reggel rögtön fejfájással keltem, vehettem be gyógyszert. A papír zsebkendőm is elfogyott, így vennem kellett egy 100-as csomagot a boltban (125 Ft). De nem ezek miatt volt rossz a mai napom. A hó elején lehet szeretni a postást, de minden más időpontban az…..
Ma bementem a közeli nagyvárosba. 370 Ft. Ha állást keresni indul az ember, akkor érdemes elrakni a buszjegyeket, ugyanis megtudtam, hogy havonta egy álláskeresés utazási költségeit el lehet számolni. Persze vinni kell a fehér alakú álláskeresési kiskönyvet, amibe a munkáltató…..
Újra itt a hétfő és az egyetlen jó hír számomra az, hogy az ebédről nem nekem kell gondoskodnom ezen a héten. Azért kenyérért és tejfölért elugrom a boltba, hogy legyen mit reggelizni otthon (465 Ft). Ma ráérek egy kicsit mással is foglalkozni. Mondjuk, nézzük meg, hogy…..
Végre vasárnap! Ma, a megmaradt FHT-ból nem költöttem semmit, és bármily furcsa is, ennek csak örülni tudok.  Az első bejegyzéseim egyikében kiszámoltam, hogy naponta 814 forintot adhatok ki a kezemből, így sikerülne átvészelni egy hónapot 22 800 Ft-ból. Tehát…..
Nem aludtam valami jól az éjjel. Nem azért mert rosszat álmodtam, hanem mert alvás előtt elgondolkodtam. A hét hosszú volt és sokba került. Túl sokba. A hónap első napjaiba semmit sem költhettem, mert nem volt a kezemben a 22 800 Ft. Sok FHT-ban részesülő ezzel szembesül,…..
Majdnem vége a hétnek, de a gázpalacknak is! A tartalék már rég üres és ha nem akarunk a hétvégén meglepetést, akkor venni kell egy újat. A hó elején eme feladatot magamra vállaltam. Könnyelmű ígéretem 5 500 Ft-ba került, de legalább bő egy hónapig le van a gond erről…..
Tegnap csak úgy „szórtam” a pénzt, de mégsem sikerült mindent megvennem. A tojás is kimaradt, beszerzése csakis helyben történhet. 450 Ft-ért kapok is 30 db apró házi tojást, a boltban pedig otthagyok további 865 Ft-ot, amiből kenyeret, tejet, élesztőt és lekvárt veszek.…..
Izgatottan telik a reggel, akciós újságokat keresgélek, és igyekszem összeállítani a bevásárló listát. Hmm … csont, valamilyen csont kell, levesnek. Látom az újságban olcsó a csirke-farhát, az is jó levesnek, a háta-vége meg pörköltnek – ebből egy teljes menüt össze…..