Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maintenator

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez csak erőfitogtatás, nem lesz itt semmiféle háború, ez elképzelhetetlen… Hát nem az! Az a helyzet, hogy ma hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát. Igen, egy szomszédos országot. Megdöbbentő, bár nem váratlan fordulat, legalábbis sokaknak nem váratlan. Aztán persze vannak párán, akik vagy…..
maintenator 2022.02.25 10:49:30
@kvp: Ugye egypólusú világrendet szeretnél? Ugye a mai egypártrendszer is milyen jól bevált itt Magyarországon?
Jó, ez eldőlt. Hisztizhet még sárgahaj ameddig akar, de el lett hajtva a vérbe, szögezhetjük le szinte 100 százalék bizonyossággal végre. Szavakban nehezen kifejezhető, mekkora károkat okozott az emberiségnek ez az ember, amit pedig a választás napja óta művel, elrettentő példaként kerül be a…..
maintenator 2020.11.07 15:06:16
@ergomókus: Ráadásul a gazdaságot is megerősítette azzal, h. a külföldre kiadott termelést visszahozta Amerikába. Az is javított, h. korlátozza a bevándorlást, kevesebb eltartottat tart el a dolgozó társadalom. Kb. ezeket leírtam, de engem kimoderáltak...
A Mars a hozzánk legközelebb keringő bolygók egyike, valójában egyik szomszédunk a Naprendszerben. A környező kőzetbolygók közül a Naphoz közelebbi szomszédunk a Vénusz (melynek felületén állandóan 500 fokos hőség tombol, ám mérete és tömege a Földéhez hasonló), másik "oldalon" pedig a Mars…..
A koronavírus-járvány miatt egyre több szó esik a lázról, hiszen ez a betegség egyik jellemző tünete. Annak ellenére, hogy a láz gyerekkorunk óta végigkíséri a betegségeinket, a köztudatban meglepően kevés információ terjedt el róla. Ráadásul az utóbbi pár évben meg is változtak a szakmai irányelvek…..
Orbán Viktor kizárólag az erőben hisz. Ez persze csak a belpolitikájára vonatkozik. Külföldön ugyanis inkább hízeleg, alkudozik, ígérget, ott az erő alkalmazása nem hoz túl sok eredményt számára. De ez az állítás igaz lesz a közeljövőben itthon is, hiszen minden valószínűség szerint az ellenzéki…..
maintenator 2019.11.16 11:15:11
@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Amíg fidesz, addig Polt. Ha váltás van, neki annyi, és akkor jöhet az elszámoltatás. Feltéve, h. egy egy nem korrupt erő kerül a hatalomba. Az említett politikusbűnöző fantáziája is meglódult, hiszen olyan következett be, amit eddig csak rémálmaiban látott, bekövetkeztét lehetetlennek tartotta. Ilyen még bőven jöhet...
A tavaly ősszel hivatalba lépett Homolya Róbert után ismét nyílt levéllel fordulunk egy fontos új döntéshozóhoz, ezúttal a frissen megválasztott új budapesti főpolgármesterhez, Karácsony Gergelyhez. A feladata korántsem lesz egyszerű, hiszen a Főváros lehetőségei és forrásai a 10-15 évvel ezelőtti…..
Mintha egy sci-fi filmbe csöppennénk, pedig a dolog hamarosan valóság lesz, legalábbi ha lehet hinni a Rolls-Royce-nak. A márka ugyanis a Farnborough Airshow-n bemutatta azt a minirobotot, ami a járművek (első körben repülők) motorjait javítja majd...
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Váltakozó intenzitással, de évek óta esik szó folyamatosan a világmédiában egy "élő-emberes" Mars-utazásról, mely végre nem csak műszereket, szondákat vagy Mars-járó járműveket, hanem élő, hús-vér embereket is eljuttatna a vörös bolygóra. Most, hogy az InSight űrszonda nagy hírértékű felfedezésekről…..
Valamiben a legjobbnak lenni mindig nagy dicsőség! Igaz ez az emberekre, vállalatokra vagy akár országokra is egyaránt. A vasúti sebességrekordok hajhászása már egyidős a vasúti közlekedéssel, hiszen már az első gőzüzemű vasútvonal megnyitásánál is egy versennyel döntöttek arról, melyik gyártó…..
maintenator 2019.03.29 19:35:35
@fofilozofus: Tudjuk, hogy szárnyal a gazdaság, azonban az etnikai arányok rohamos és tragikus alakulása már nem teszi lehetővé a közlekedési infrastruktúra radikális átalakítását. Röviden szólva, már késő!
„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – idézik a magyar Nobel-díjas tudóst, Szent-Györgyi Albertet sok helyen. Ezek szerint a magyar jövő nagyon sötét lesz, ha így folytatjuk...
maintenator 2019.02.14 16:17:12
Az a baj a liberálisokkal, h. a rosszban még meglévő kevés jót is elrontanák.
-Nagyon helyes a tankötelezettség leszállítása, ezzel a tanulni nem tudó/nem akaró túlkorosokat nem kényszerítjük az iskolapadokba, és hagyjuk a korban és szellemileg odatartozókat tanulni. Aki akar, az tanulhat élete végéig, az nincs tiltva, az iskolában ücsörgés, melegedés viszont ne legyen kötelező!
-CEU elzavarása: a rendszerváltás eltűntette a Marxista-Leninista egyetemet (népies nevén a Foximaxit), hasonlóan egy paradigmaváltás ezt a felesleges agymosó intézményt is el fogja mosni. Aki felsőoktatás elvégzéséről csak papírt akar, keressen más fizetős iskolát -esetleg külföldön!
-Gender szak: Erre az ostobaságra akinek igénye van, az vagy látogassa meg a pszichiátriát, vagy keressen ilyet külföldön! Itthonra nem kell!
-Központosítás: Valamekkora központosításra szükség van, ez merüljön ki az oktatás szinvonalának, módszereinek ellenőrzésével. sajnos ez nálunk rosszul működik.

Ami viszont óriási baj, és itt erről nem olvasok, az a szegregáció szükségessége! A gyenge teljesítményű, korlátozott, sokszor agresszív, sorozat bukásokkal túlkorossá vált tanulókat ne ültessék be a normálisak közé, ne korlátozzák ezzel a jobb sorsa érdemes tanulók oktatáshoz való jogát! Hasonlón a pedagókusokban félelmet keltő kölykök és verekedős kiscsaládjaiktól védjék meg a pedagógusokat! Aki a szegregációt tiltja, az a hazai oktatás ellensége, árulója!
Sziasztok! Életem első blogbejegyzése ez, így lesznek hibák, problémák bőven. Kérlek, nézzétek el ezt nekem! Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem szándékozom hosszú életű blogger lenni, célom elsősorban a korábbi barátaimtól való elbúcsúzás, anélkül hogy egy középszerű szellemi képességű…..
maintenator 2019.01.10 09:11:22
@Himfy: A Kuruc már úgy működik, mint a mai idők Hofija, szigorú fidesz ellenőrzés alatt. Itt eresztik le a gőzt, a kommentek az aktuális hangulatjelentés forrásai, ezen keresztül lehet a veszélyes szervezkedőket (nem a fotel hőzöngőket) szemmel tartani .Van benne egy árnyalatnyi retro Népszabi érzés is, amikor a Kuruc cikkeiből értesülünk, h. milyen rossz nyugaton!
Bezzeg nem olvasunk az ország gazdasági helyzetéről, az alkalmatlan vezetésről. Amitől a fidesz retteg, az viszont mint üldözendő megjelenik a Kuruc cikkeiben és bérkommentelői hsz-aiban: ez a nemzeti összefogás, konstruktív együttműködés. A Kurucon indig megírtam: A radikális max 20% nem kormányváltó erő, az összefogást nem üldözni kell, hanem megpróbálni egy nemzeti minimum megtartása mentén együttműködni!
A szélsőjobboldali izraeli- és a magyar belügyminiszter állítólag a közelmúltban megállapodott, hogy egy ortodox vallási háttérrel rendelkező civil szervezet búvárai a Duna fenekén a holokauszt idején meggyilkolt emberek csontjait megkeressék, s az áldozatokat Izraelben – más…..
A Kerge városból, az NCIS-ből és a Zsaruvérből ismert színésznő a Facebookon akadt ki egy nyilvános posztban, amiben arról írt, hogy legalább öt alkalommal fordult vele elő egy hónap alatt, hogy a szereposztók még csak lehetőséget sem adnak neki. Nem az zavar, ha nem kapom meg a szerepet, az egy…..
maintenator 2018.08.21 08:30:44
@Józsi01: Erről van szó, nem ugrott elég lelkesen a rendező úr kékeresére. Pont.
Amúgy a filmszinészetnek semmi köze a tehetséghez, amit ott nyújtani kell, betanított majom is elvégzi. Kb. ilyen egyszerű feladatok sorozata: Végimész fiam, ott csinálsz bukfencet! Vagy ott az aszatalnál leülsz fiam, és megiszod a kitett szines vizet! Nem véletlen, míg agysebészből csak fehér van, szinészből annyi néger, h. akár gettót is alakíthatnának. Mind megfelel! Tehát itt a bőrszin nem akadály!
Miért kell par@sztnak lenni? Történt ugyanis, hogy ma reggel, szokásomtól és lehetőségeimtől eltérően a reggeli gyermekfuvarozás után haza vettem az irányt. Elgondolkodva azon, hogy miként fogok gyorsan sok mindent beleszuszakolni a rám szakadt másfél órába, éppen…..
maintenator 2018.08.08 12:55:21
@Le a spammerekkel: Ki, hol, mivel rágalmaz?
maintenator 2018.08.08 13:21:26
@Le a spammerekkel: Ugye nincs kutyasz@r a járdán? Hát azok sem az énekesmadarak hagyatékai! Ott sétált a kutyás a kutyájával, a hagyatékot pedig nem szedte fel. Mivel a jelenség sajnos tömeges, némi általánosítást a legérzékenyebb lelkű kutyatartónak is el kell viselnie. Az érzékenykedés helyett célszerűbb lenne a higéniát lazábban felfogó kutyástársakkal elbeszélgetni, és bevezetni őket a kultúráltabb ebtartás rejtelmeibe!
maintenator 2018.08.08 15:26:00
@Le a spammerekkel: Hát, elég erősen fogalmazol, ha nem ebben a baráti körben lennél, még ezt a "gyűlölködó féreg" jelzőt, amelyet konkrét hozzászólóknak címeztél, még becsületsértésként is értelmezhetnénk! Ezzel főleg az a baj, hogy azt a kört, amelyik kiáll a tisztaság és a higénia fenntartásáért, ami egyben a Te érdeked is, sértegeted. A tisztaság mindig fontos volt, gondolj csak Semmelweis tanításaira -ma is érvényes, vagy az általad is kedvelt kütyük mikroelektronikai alkatrészeire -elképzelhetetlen labor tisztaság mellett gyártják. Nem gondolnám, hogy ezért férgek lennének!
Az év esküvője ugyan május 19-én lezajlott, a közérdeklődés azóta sem csillapodik Meghan Markle körül. Sussex hercegnéje impozáns Ginvenchy menyasszonyi ruhája után, most utánozhatatlan ékszer gyűjteményével tartja lázban a királyi család követőit… ,,A gyémánt a lányok egyik legjobb barátnője” –…..
Azon aligha csodálkozik bárki is, ha egy közel-keleti uralkodócsalád nem sajnálja a pénzt a luxusra és a kényelemre. Ezzel együtt is a brit Celia Sawyer tervezte A340-es magánrepülőgép valami egészen különleges darab...
Tékozló Homár Wow not fix it! 2018.03.29 09:12:48
Erre a szegény telefonra még úgy is nagyon rossz ránézni, hogy egy ismeretlen olvasó megviselt tulajdona. Ahogy terjedtek az okostelefonok és emelkedett az áruk, egyre fontosabbá vált a készülékek védelme. Jöttek is sorra a továbbfejlesztett tokok és képernyővédők, a nép egyszerű gyermeke meg…..
maintenator 2018.03.29 21:32:47
A BBC rendkívüli adást tett közzé tegnap délután a brit Alsóházból. Theresa May és a tory kormányt a közvélemény arra kényszerítette, hogy azonnal adjanak számot az orosz kém, Szergej Szkripál ellen elkövetett merénylet ügyében folytatott nyomozásról. Az ügy nemzetközi jelentőségű, hiszen…..
Lázár János látványosan kampányüzemmódba kapcsolt az elmúlt hetekben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kerek egy hónapja debütált egy saját honlappal, továbbá a weboldal mellett elindult saját Facebook oldala is, ahová folyamatosan teszi közzé a személyét bemutató videókat.  Ma azonban…..
maintenator 2018.03.08 18:32:15
@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Az osztrákok ezért választottak maguknak új kormányt, mert elegük lett. Ők is látták azt a sanyarú jövőt, amit Te is felvázoltál, de volt erejük lépni. A nemzetközi helyzet alakulása is segíti az osztrákok kihátrálását a migráns simogatásból, az olaszoknál is új idő kezdődik. Lehet olyan helyzetet teremteni, hogy azok a migránsok, akik nem illeszkedtek be, szedik a sátorfájukat.
Magyarországnak sajnos sokkal rosszabbak a kilátásai. A demográfiai katasztrófa, az elszabadult cigány szaporulat és környező országokból a cigány import (továbbá suttyomban bevándorlók fogadása) versus a hazai fiatalok elvándorlása az országot és benne Budapestet fenntarthatatlanná teszi. Nem nehéz belátni, legjobb esetben stagnáló gazdaság mellett csökkenő számú adózó növekvő számú eltartottal (nyugdíjasok, cigányok, migránsok) az országot pusztulásba viszi (egyre több országos nogo zóna, nyugdíjasok nem kapnak nyugdíjat, közbiztonság, közellátás a mai ismert formában megszűnik. Végül valakik ide bejönnek, az anarchiából az országot kiszabadítják, mindent újra építenek, de ezek már nem magyarok lesznek.
maintenator 2018.03.08 18:33:54
@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Az osztrákok ezért választottak maguknak új kormányt, mert elegük lett. Ők is látták azt a sanyarú jövőt, amit Te is felvázoltál, de volt erejük lépni. A nemzetközi helyzet alakulása is segíti az osztrákok kihátrálását a migráns simogatásból, az olaszoknál is új idő kezdődik. Lehet olyan helyzetet teremteni, hogy azok a migránsok, akik nem illeszkedtek be, szedik a sátorfájukat.
Magyarországnak sajnos sokkal rosszabbak a kilátásai. A demográfiai katasztrófa, az elszabadult cigány szaporulat és környező országokból a cigány import (továbbá suttyomban bevándorlók fogadása) versus a hazai fiatalok elvándorlása az országot és benne Budapestet fenntarthatatlanná teszi. Nem nehéz belátni, legjobb esetben stagnáló gazdaság mellett csökkenő számú adózó növekvő számú eltartottal (nyugdíjasok, cigányok, migránsok) az országot pusztulásba viszi (egyre több országos nogo zóna, nyugdíjasok nem kapnak nyugdíjat, közbiztonság, közellátás a mai ismert formában megszűnik. Végül valakik ide bejönnek, az anarchiából az országot kiszabadítják, mindent újra építenek, de ezek már nem magyarok lesznek.
maintenator 2018.03.08 18:40:44
@rallus: Elvileg a Fideszt nem kéne, hogy érdekelje, sír-e a libsi világ. Végül is illiberális államot építünk. Az a baj, hogy valójában anarchiát építünk, és ehhez a dicstelen építkezéshez a sok fidesz-birka támogatólag béget!
Ha sorozatot indítanék a világ legfeleslegesebb dolgairól, a motivációs levél az első bejegyzések között szerepelne. A HR szakemberek döntő többsége rutinból kéri és próbálja – egyébként sikertelenül – használni. Vagy nem tudják, hogy mire való, vagy rosszul tudják, vagy fel sem merül, hogy bármi…..