Regisztráció Blogot indítok
Adatok
techsup777

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Havi egymillió forintért sem mennék haza – írja Ádámnak írt válaszában Timi, aki eredetileg magánüzenetnek szánta írását, de aztán meggyőztem, hadd adjam közre, mert szerintem érdekes vitaindító lenne. Mindenekelőtt emlékeztetőül pár részlet a három éve Angliában…..
techsup777 2015.02.19 11:40:47
@Zka: A helpdesken fizetések Pesten most olyan nettó 200 körül mozognak, de ez nagyon változik minden SSC-ben. Jobb helyeken ugyanezért már 300-400 körül is adnak, főleg, ha ahhoz kell több nyelv is, nem csak az angol (igaz ugyan, hogy az már nem helpdesk, hanem inkább technical support, azaz nem feltétlen telefonok kapkodása a teendő). Ha belevesszük még a túlórát vagy az ügyeleti pénzt (nekem lesz ilyen), akkor ez emelkedik, plusz vannak még béren kívüli juttatások stb.

Angliában hasonló helyzetben ez olyan 1500-2000 font nettó havonta (kezdetben).
techsup777 2015.02.19 14:31:11
@tsabus [UK]: Az én egyik kollégám ezt úgy fogalmazta meg, hogy "fingfűrészelés" :) Lehet, hogy ugyanarról a személyről van szó :)
Az Egyesült Királyság munkaerőpiacát a tradíciók, a látszólag erős és szervezettnek tűnő munkavállalói érdekképviseletek miatt biztonságos piacnak gondolja a külső szemlélő. A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű, mert bár egy viszonylag nyitott, de meglepően…..
techsup777 2015.02.06 12:40:41
@Sanz: Várom a vitaindítót. :)

Az IT szektorban én is ezt tapasztalom. Az egyik munkahelyemen volt olyan, hogy hetekig kb. napi 20 percnyi munka volt. A végén már frusztrált is... nem is kicsit. Amikor ennek hangot adtam a főnöknél, hát, akkor úgy jött le, hogy milyen elfoglaltak vagyunk. Mert ő az ő főnökének olyan statisztikát készített, amelyben a csapat terhelése (utilization) 98% ..... csak kérdem én, honnan szedte össze ezt, mert én nagyon 98%-nak éreztem... hanem mondjuk csak 5%-nak.

Évente adnak általában 2-3% fizetésemelést, legutóbb nekem 3% volt.

Hogy mennyire biztonságos a piac... az IT-ban valóban biztonságosabb tűnik Angliában. Bár hozzáteszem, hogy Budapesten sem éreztem túl nagy veszélyben magam.
Határátkelő Mese felnőtteknek 2015.01.29 06:45:00
Hol volt, hol nem volt – kezdődik a mai poszt, de ha végigolvassátok, rájöttök majd, hogy nem mese, hanem kőkemény írás Hófehérkéé (természetesen nem véletlen, hogy ezt a nevet választotta, miként a meseformátum sem). Nem akarok megelőlegezni semmit, de annyit elöljáróban…..
techsup777 2015.01.29 12:32:00
@London2009: Egyetértek. Nehéz kialakítani olyan szintű barátságokat, melyek otthon voltak. Én is ápolom a magyarországi kapcsolataimat, mióta kijöttem. Vidékről bejárni Londonba nem a legjobb, sőt. Én is éppen a 3-as zónában lakom (Ealing) és onnan járok be metróval a City-be (az sem túl kellemes mindig, főleg, amikor Paddington-on keresztül történik). De azért tényleg nem annyira szörnyű, mintha mondjuk Slough-ból járnék be.
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
techsup777 2014.10.07 11:35:39
@ChristineK: Ez pontosan így van. Nekem az első munkahelyemen Angliában 6 hónap próbaidő volt, a másodiknál már csak három. OK, sosem rúgtak ki, de meg kell mondjam, nem érzem azt a hatalmas nagy biztonságot. Nemrég menesztettek csak 20 embert a cégtől, mert nincs rájuk szükség.. köztük briteket is. Szakszervezet? Ugyanmár. Itt is akkor tesznek ki, amikor akarnak, csak elég egy okot találni rá.

Közel 2 év külföld után látom azt, hogy más az, amikor az ember olyan háttérrel érkezik, mint a posztoló. Én is így érkeztem, és nekem kevés pluszt adott a külföldi lét (anyagilag/életszínvonalban). Adott pluszt abban, hogy megtapasztalhattam, milyen egy másik országban élni, más kultúrát megismerni ... alapvetően ez volt a cél.
Ha egy szóval kellene jellemeznünk a demokratikus ellenzék utóbbi pár hónapját, akkor a mozgalmasság lenne az. Az elmúlt hetekben pedig lassan beindult a választási hajrá. Eddig úgy tűnik, a fokozódó feszültséget legkevésbé az LMP viseli jól, az utóbbi időben két…..
techsup777 2014.02.19 09:37:24
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: kb. én is erre tippelek. Most még marad a Fidesz, de 4 év múlva jön más, ami még egyelőre rejtély, hogy micsoda.
Tamás egy londoni munkára kapott évi 60 ezer fontos fizetéssel ajánlatot. A dilemmája a kérdésben felvázolt „elfogadjam-e?", amire persze az ember első reakciója, hogy „naná!". Ugyanakkor a poszt végére kicsit jobban belelátunk a szempontjaiba és talán a válasz sem lesz ilyen…..
Ma egy poszt erejéig félreteszem a személyes történeteket, mert kíváncsi vagyok, mit gondoltok arról a brit kampányról, amely megpróbálja lebeszélni az uniós polgárokat arról, hogy a szigetországban vállaljanak munkát és persze arról is, vajon tényleg megtelt-e (ha nem is szó…..
Sokszor lehet hallani és olvasni, hogy Magyarországról szinte lehetetlen jó külföldi állást találni. Nos, ha nem is egyszerű, mint Tamás mai története mutatja, messze nem lehetetlen, csak ügyesség, kitartás és persze piacképes tudás kell hozzá. „Engem sem a mélyszegénység…..
techsup777 2013.01.27 12:07:08
@Sanyi9: 12 év kellett hozzá, úgy összeadva. Anno kezdtem az angollal, majd jött a német (ezek mind iskolai szinten). Azután következtek a latin nyelvek, melyeket könyvből kezdtem még 14 évesen. Mindig mindegyikből egy keveset, s nem keverve. 14 évesen még jobban fog az ember agya, ezért is maradtak meg az alapok.
Aztán volt szerencsém járni néhány országban, s ezzel együtt gyakorolhattam élesben a fenti nyelvek közül majdnem mindegyiket (kivéve a portugált).

Minden esetben a nyelvtannal kezdtem - kevés szót ismerve. Maradi módszer, mégis jó, ha az ember először megérti a nyelv gonolkodásrendszerét, s aztán arra épít rá. Igen valóban, a neolatin nyelvekben a főneveknek két neme van, de ezt könnyű megszokni (jóval könnyebb, mint a német der, die, das). A végződés elárulja sok esetben milyen nemű a főnév.
Idő kellett hozzá ez tény..de ha már tudsz 2 nyelvet, akkor a többinek könnyebb nekifutni, s könnyebb elsajátítani.