Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zuulululu

0 bejegyzést írt és 524 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot, ami rengeteg állateledel-vásárlást jelent. Éppen ezért nem mindegy, hogy az adott termék gyártásának mekkora az ökológiai lábnyoma.  A nagyipari állattartást sokan a klímaváltozás egyik legfőbb okának tartják, de ez legtöbbször…..
A kávé ízéért nem feltétlen a kávéfőző és/vagy a vásárolt kávé felelős, a víz minősége is számít.      Van különbség víz és víz között, főleg ha a kávéról vagy a teáról beszélünk. A kávé 98%-a víz, és ugyan az aroma java része a…..
zuulululu 2023.06.06 09:04:36
Nemcsak nálunk, mindenhol, de a fővárosi agglomerációban hatványozottan. A legjobb példa az M0 dél-budai szakasza. A Budakeszi nyugati lakótömbjei mögé tervezett összekötő úton is – különböző becslések szerint – napi 3-6 ezer jármű haladna, hogy a Meggyes utca ilyen irányú, negyedakkora forgalmát…..
2022 a bőség éve lesz - a végrehajtók számára. Október 31-ig jelentkezhettek a bankjuknál azok a hiteladósok, akik 2022. június 30-ig benn akarnak maradni a moratóriumban. Óriási meglepetés volt, hogy a vártnál jóval kevesebben jelentkeztek a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítására. Az…..
zuulululu 2021.11.04 16:11:39
Egyszerre forró és jéghideg, buja, kies, fenséges, mágikus és vad – ez Izland, a bámulatos természeti jelenségek, varázslatos mesék, mulatságos szokások, szélsőséges ellentétek és a jó zene otthona. Egy sokarcú szigetország, amelynek legmenőbb hírességeit jellemzően nem szabadulós tévéműsorokban…..
Ez itt az út alatti fúrás folytatása. Ahogy korábban írtam, az a cél, hogy a víz elmenjen. A csapadékvíz is és a talajvíz is. Ezért kellett átfúrni az út alatt és becsövezni, hogy ebbe mindent bele tudjak kötni. És ezért belekötöttem :DElőször is fel kellett szednem a kocsibejárt, ami nem volt…..
zuulululu 2021.08.29 06:44:45
Írtam pár hete arról, hogy mennyire röhejes, hogy még annak sem szabunk gátat, hogy állami támogatások kihasználására "kitalált" termékek kapjanak masszív, sok ezer eurós támogatásokat az EU több tagállamában, csak azért, mert elektromosak.Versenyképes, biztonságos, előremutató technikával…..
zuulululu 2021.01.16 15:57:17
Nyakig benne vagyunk a COVID 2. hullámában, és ahogy jönnek a hírek arról, hogy lassan elkészülnek az első védőoltások, jönnek a kérdések is, hogy vajon egy cég kötelezheti-e a munkavállalóit arra, hogy beoltassák magukat.   A munkáltatók számára ez különösen fontos, hiszen egy fertőzés miatti…..
Azt még senki sem mondta rám, hogy pesszimista lennék, sőt inkább az ellenkezője a jellemző. Nem hiszem, hogy az én életszemléletem változna, de azt látom, mintha jönne felénk egy hurrikán és mi annyit sem teszünk, hogy lebattyogjunk a pincébe, egy üveg lekvárral és kivárjuk, hogy elvonuljon a…..
zuulululu 2020.10.03 07:59:43
@shitgun: "Jó, hát aki a nettó 240 ezer forintos fizetésére vett fel lakáshitelt, hogy erbíenbízzen vele, az most rácseszett, de gondolom ők vannak kevesebben."
--
30%
Sokan vannak, sokkal többen mint hinnéd. És ők adni fognak, januártól legkésőbb.
Igaza van írónak, akinek van esze most teszi meg 10% bukoban, nem pedig 20-30 bukoval a tömeggel.
zuulululu 2020.10.03 08:24:06
@hopp11: Nem fog a régi világ már visszaallni. A vakcina is olyan hogy vagy lesz, vagy nem lesz (en az első 3 évben be nem oltalom magam, teszteljek csak a többiek, aztán ha rendben, akkor talán). Ugye ezzel lobbizott mindenki tavasszal hogy ev végére jön a vakcina. Most jövőre. Aztán....

A vilaggazdaság osszehasonlithatatlanul rosszabb állapotban van, sokkal kevesebb lehetőséggel mint 2008-ban.
Nezz ra világ ossz adósságára. Kamatszintekre. CB-knel tartott eszközök mennyiségére, minőségére.
Katasztrófa.
Ezt kapta telibe az egész korona válság.
Ami csak most kezdődik igazán.
Eddig mindenki kihuzta tartalékbol, kötelező szabikbol, zsebből fizetett fizetesekkel, biztak őszre.
Ezek elfogytak. Most jönnek az igazi leepitesek, csődök. Brutál lesz.
zuulululu 2020.10.03 15:12:24
@Andy73:
"
a balatoni fellangolas a multe, az autoipar meg egyre inkabb döglödik.... ami meg az az egyeb gepipari beszallitok (elelmiszeripar, vegyipar)

De nagyon sok videki üzemben szazasaval teszik ki az embereket a gyarakbol.... az pedig nem jo elöjel a szolgaltatoipar kisvallakozoi szamara sem...

a vendeglatas meg mindenhol megdöglött, ott is ahol nem a külföldiekre alapoztak... ketszer voltunk este az elmlt 2 hetben vacsorazni haverral hetköznap, teljesen jo, vallalhato ettermek, dunantuli megyeszekhely... Egyik helyen este 9- kor csak mi voltunk, masik helyen meg +1 asztal...

na az ilyen forgalom a rezsi töredeket sem termeli meg.. es ezt nem fogjak meg több honapig csinalni..

egy kismeretü 60 fös etterem üzemeltetese also hangon minimal szemelyzettel 3M Ft/ho... berleti dijnelkül, nagyon alapra szamolva... Na most minimal bevetellel ezt nem huzzak sokaig.... senki nem fogja a vallakozok közül a sajat tökejet felelni....

"
Renovator Burkolás házilag 2020.09.20 18:50:26
Miután a falon és a padlón kiegyenlítettük a felületeket, következhetett a hidegburkolás, amit a mellékhelyiségben kezdtünk, hogy minél hamarabb helyére kerülhessen a wc, valamint az egyik csaptelep, és a továbbiakban komfortosabban lehessen dolgozni. A burkolás egyszerűen felüdülés volt a korábbi…..
A címben feltett kérdés természetesen nem merül fel mindennapos munkám során, mert a legtöbb konyha, amivel dolgozom inkább helyhiányban szenved. Ebből következően inkább az a kérdés menjünk-e plafonig vagy sem. Én most mégis azt szeretném megmutatni, hogy nem kell feltétlenül, mindig, és kötelezően…..
Vajon kalózók, törökök vagy acsarkodó földesurak használták eredetileg az 1928-ban felszínre került hajóágyút?  ..
A kb. 10-12 éves mosógépünk megadta magát. Leesett a hajtószíj. A burkolat levétele után azonnal látszott, hogy a nagy hajtókerék rendesen kóvályog, mintha nyolcas lenne benne. Persze abban nyolcas nem lehet, valami a tengellyel történt. Nem is kísérleteztem a hajtószíj visszatételével, hanem irány…..
zuulululu 2020.07.13 13:16:41
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
zuulululu 2020.05.31 19:19:55
@Almandin: hahha, kivétel nélkül minden nő ezt mondja, rajta nem uralkodik férfi mert emancipált. Aztán kívülről mindenki látja, hogy DE :D
A Lényeg Havi egy nap valóság 2020.05.13 13:43:06
Bizonyára minden kisgyerek felteszi életében legalább egyszer azt a kérdést, amikor kezdi megérteni a világ működését, hogy ha a pénz olyan értékes, akkor miért nem nyomtatunk belőle többet. Aztán általában megkapják a kissé leereszkedő választ egy szánakozó félmosoly kíséretében, hogy 'ez nem ilyen…..
zuulululu 2020.05.14 14:18:28
@Szelid sunmalac: Szerintem te nem ertetted meg a cikket. Pont arrol is, hogy johet akarmilyem negyedeves eredmeny, lehet akarmilyen P/E, veszteseg, johet akarmennyi +10 millio munkanelkuli, -20% GDP, a fentiek miatt a rv arak mar nem reagalnak ra, mivel teljesen elszakadtak a real gazdasagtol.
Elvesztette a sussexi hercegnő az első kört abban a jogi eljárásban, amit a Mail on Sunday újság ellen indított - adta hírül a brit sajtó. A lapot és kiadóját Meghan azért perelte be, mert előbbi nyilvánosságra hozott egy kézzel írt levelet, amit Meghan az édesapjának küldött. Justice Warby bíró…..
Az erkélyek eszmei értéke az utóbbi időben erősen felértékelődött, és várhatóan ez még jó darabig így is marad. Most olyan meghökkentő erkély kihasználási módokat gyűjtöttünk össze, amiket már valaki letesztelt, de neked még véletlenül sem ajánljuk. ;)..
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
zuulululu 2020.03.31 13:34:42
@Szubrina: Figyelj kiscsaj, a vilag nem ugy mukodik ahogy a hisztid kivanja.
Szokd meg.
RÁKTÉRÍTŐ #2 Járjunk utána 2020.03.01 20:43:05
Valamikor kb. hat évvel ezelőtt meghúzódtam és a belső combomban a lágyéki résznél, az izom mellett lett egy dudor. Kemény volt mint egy apró sérv, de nem fájt, nem csinált semmit, csak ott volt, pihengetett. Nagy kaland, millió hasonló dolog történik az emberrel. És mert ennyire nem történt vele…..
Szó szerint elviselhetetlen fájdalmakkal éltem hónapokig. Kedves Praxisblog!   Szeretném én is leírni a történetemet nektek. A kálvária novemberben kezdődött, amikor elkezdett fájni a bal felső 5ös fogam. Előtte is éreztem, hogy valami nem egészen jó, néha fújtam az orromat, és ilyen ragasztó…..
zuulululu 2020.02.17 22:42:29
Mint minden eldöntendő kérdéstől, a fentitől is azt várjuk, hogy vagy egyértelmű „igen”, vagy egyértelmű „nem” legyen rá a helyes válasz. Gyanúm szerint sokan mégis azt a választ adnák erre a kérdésre, hogy „attól függ”. Sőt, még arra is hajlanék, hogy nekik adjak igazat. De mitől is függ…..
zuulululu 2020.01.15 23:41:28
nem
Bevásárlókocsik a lépcsőházban? Miért? Hogy kerültek oda? Kicsit sem szokványos eset vagy gyakoribb mint elsőre gondolnánk?..
zuulululu 2020.01.14 20:21:58
@Helyszíni zsemle: Dehogy lopas, 100 Ft-ert meg lehet oket venni.
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Kata 2020 – menni, vagy maradni? Kata mostanáig 2013 óta választható a kisadózó vállalkozások tételes adója, közismert nevén a kata. Bevezetésével létrejött egy olyan adónem, ami egyszerű, átlátható, könnyen tervezhető, akár vállalkozásbarátnak is nevezhető. Az ezt választók havi 25, vagy 50 ezer…..
zuulululu 2019.12.04 19:03:08
zuulululu 2019.12.04 19:07:31
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
zuulululu 2019.12.03 20:36:43
@ubu1a: "Érti ezt valaki?"

Persze. Pofátlanul evi max 90e ft fizetve, de ha gond van spuri haza és a sok 100e/millios kezelést fizesse a többi balek.
zuulululu 2019.12.03 20:49:45
@]{udarauszkasz: így bizony. Tudtad te nagyon jól hogy nem így kell, de jó volt a 25 euró /hó kapcsán a teljes tb ellátás. Most mar ez nagyon sokba fog kerülni...
zuulululu 2019.12.04 07:20:25
@Freddy Beny: "Ezzel szemben az otthoni kezeloorvosaimmal sikerult kiepiteni olyan kapcsolatot, hogy csak jelzem, mikor tudnek jonni es talalunk idopontot."

És mindezt havi 7000 Ft-ért. Na ez a pofátlanság netovábbja.
Ezért fog ez most megszűnni! Nagyon helyesen, VÉGRE!