Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hiirvi piirvi

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intenzíven tárgyal a leendő bérlőkkel a Futureal, így jövő tavasszal várhatóan megmondhatja, mely nagy nemzetközi áruházmárkák nyitnak üzletet a lágymányosi Etele Plazában. A fejlesztő a müncheni Expo Real kiállításon ismertetett néhány részletet. A 4-es metró budai végállomásához tervezett Etele…..
Mekkora az ideális településméret? Legyen sűrűn lakott nyüzsgő és folyton pezsgő? Legyen icipici, vadregényes és a nyugalom szigete? Ezt nem szeretnénk és nem is lehet objektíven megítélni, hiszen ízlés és élethelyzet kérdése. Ez a poszt azoknak szól, akik az utóbbi verziót részesítik előnyben...
Andi nagyon szeretett volna mosogatógépet, ezért úgy döntöttünk, hogy a meglévő konyhaszekrénybe fogjuk befaragni, a költségek alacsonyan tartása miatt. Mivel őt jobban érdekelte a dolog, ezért ráhagytam a típus kiválasztást, amiben a barátnői ajánlás többet nyomott latba mint az univerzális…..
A magas vérnyomás korunk egyik legjellemzőbb tünetei. Nagyon sok kövér ember kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy bizonyos súly és életkor felett jelentkeznek nála olyan tünetek, amik eddig talán még nem voltak jelen az életükben. Ezek egyike a magas vérnyomás, ami nagyon sok elhízott ember…..
Év végi minisorozatunkban elhozzuk nektek a legeket! Az előzőekben megtudhattátok milyenek az ország legdrágább otthonai, ezúttal pedig a legstílusosabb budapesti lakásokba pillanthattok be. Jó nézelődést kívánunk! Egy lakás stílusának csupán a képzelet szabhat határt. Mivel…..
Aki nem dolgozott még építkezésen (és őszintén: azért mi vagyunk többen…), annak valószínűleg csak halvány segédfogalma van arról, milyen munka is mehet ott. Nos, a mai poszt ezen a helyzeten változtat, hiszen egy igazi multimédiás kaland keretében szövegben, képeken és…..
A köztudatban sokféle tévhit él máig a vastagbélrák-szűréssel, a kolonoszkópiával kapcsolatban, összeszedtük a hét leggyakoribb tévhitet, hogy eloszlathassuk a felesleges aggodalmakat...
Egy héttel ezelőtt felsoroltam, mi az a 10 jel, amiből rájöttem, hogy nem vagyok már fiatal lány. Sokan magukra ismertek, mások vígasztaltak vagy vitatkoztak - úgy tűnt, mást is foglalkoztat a téma. Gondoljuk át még egyszer, és álljunk pozitívan a dologhoz (ennyi idős korunkra már megtanultuk, hogy…..
Ha nem tudnánk semmit az egykori Szovjetunióról, az alábbi munkavédelmi plakátok megtekintése után azt hihetnénk, hogy valamiféle Muppet-show-szerű államalakulat volt. A már-már a Targoncás Klaus-féle klasszikus kisfilm színvonalát súroló - olykor véresen realisztikus - plakátok készítői…..
A BBC egyik stábjának sikerült végigkísérni egy 21 éves szíriai menekült lány 3400 kilométeres utazását Törökországból Svédországig. A modern, nyugati mércével is kimagaslóan szép és intelligens Nur Amar apját és otthonát veszítette el a szíriai háborúban, anyja…..
Megjöttek az olcsó őszi fapados jegyek, a két ultracégnél már hegyekben állnak a 10 ezer forint alatti ajánlatok és 5 ezer alattiból is több ezer van már. Nem a legalacsonyabb katergóriában, de szokatlanul olcsó jegyek tűntek fel Athénba, Barcelonába és Londonba is. Külön…..
A hely első körben nem saját jogon lett híres, hanem azért, mert ott van Balatonfüreden a Karolina kávéház, amiről szinte már mindenki hallott, az volt az új idők egyik első képviselője a Balaton parton. Azoké az időké, amikor a tó gasztronómiája elvált a…..
Havi egymillió forintért sem mennék haza – írja Ádámnak írt válaszában Timi, aki eredetileg magánüzenetnek szánta írását, de aztán meggyőztem, hadd adjam közre, mert szerintem érdekes vitaindító lenne. Mindenekelőtt emlékeztetőül pár részlet a három éve Angliában…..
A helyszín a Kalinyingrádi terület, Oroszország exlávéja a Baltikumon. Egy sokáig poroszok lakta föld, ami a második világháborút követő leosztásban a Szovjetunió része lett, de leginkább orosz. A háborút kis számban túlélő németeket a sztálini vezetés pillanatok alatt…..
A címben leírt megállapítás szerintem sokunk szívéből szól, az enyémből biztos, így aztán Tünde és férje történetét is nagy szimpátiával olvastam, remélem, nektek is tetszik majd. A helyszín Németország, azon belül is Baden-Württemberg. „Éppen édesanyám…..
"Blogunk egy hölgytaggal bővült! Kérem engedjétek meg, hogy bemutassam Yks-et, aki kezdésként mi másról, mint a divatról hozott nekünk egy cikket és a továbbiakban is laza retro témákkal jelentkezik majd, elsősorban a hetvenes-nyolcvanas évekből." - Jtom A hatvanas évek hatalmas méretű geometriai…..
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
hiirvi piirvi 2014.10.07 10:22:30
@M.G.M.: Szia!Érdekelne, hogy a finn munkaerőpiacot mennyire özönlötték el az ukrán, észt, orosz stb bevándorlók? "belülről" hogyan látod ezt, érezhető-e a 9 %-os munkanélküliség, vannak -e leépítések az orosz piac befagyása miatt?
hiirvi piirvi 2014.10.07 12:55:46
@Mighty Duck: köszi
hiirvi piirvi 2014.10.08 12:17:10
@M.G.M.: Köszi, igen belépőszintű munkára gondoltam, mivel a hazai képzettségem túl speciális, kint valószínűleg használhatatlan.De gondolom az ilyen képzettséget nemigénylő munkára sorban állnak somalik.
Határátkelő Határátkelés anno 2014.09.30 06:42:00
A mai egy igazán rendhagyó poszt lesz, ugyanakkor nem sokat gondolkodtam azon, helye van-e a blogon, hiszen beszippantott a történet, ami 1968-ban kezdődik és végigvisz minket több évtizeden. Szerzője, Móni tavaly már jelentkezett egyszer, most pedig úgy döntött, hogy a felemás…..
A mai poszt szerzője, Gabi három éve tért vissza Angliába, ahol korábban au pairként dolgozott. Ma, tulajdonképpen számára is teljesen meglepő módon, egy kis vállalkozás tulajdonosa, melyben saját készítésű süteményt árul. „Mikor 2009 karácsonyán hazaköltöztem…..
hiirvi piirvi 2014.09.12 13:35:08
@Philosoraptor: Valóban receptekből kell dolgozni. Vannak tradícionális receptek, amiket egyszerűen nem lehet megkerülni , amiket anno 100-120 éve akkori "újítók" alkottak.Sok torta recept le van védve , a dobos receptje nem tud változni mert ez hagyomány egy adott emberhez /Dobos C. József/ kötődő, 120 év alatt átörökített a magyar gasztro kultúra részévé vált alkotás.

Bécsben egy cukrászda sem fog kísérleti Sacher tortát árulni, mert a hagyomány az hagyomány, olyat akarok enni mint 100 éve.
Niki élete gyakorlatilag egy hét alatt fordult meg, bár már régóta tervezgette a határátkelést, az szinte egyik napról a másikra történt meg vele. Így jutott ki Németországba, ahol sok minden kiderült, például az, hogy a nyelvtudása nem sokat ér. Az első időszak nehézségei…..