Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenannyi

15 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elismerem, hogy az alcím hatásvadászra sikerült, de minden szava igaz. Megmagyarázom és a végén ti is elmentek a hétvégén Franciaországba, úgy, ahogyan mi tettük, mert a francia életérzés még ilyenkor is elérhető. Hetek óta tart a járvány Európában, amely egyelőre még csak a szabad életünket vette…..
mindenannyi 2020.04.04 20:29:04
@Tünde Bagó: Akkor teszek egy próbát! Köszönöm! :)
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
mindenannyi 2020.03.17 21:36:53
@Peti817172M: Ha átfoglalni sem hajlandó, akkor gyakorlatilag szolgálatatás nyújtása nélkül szeretné elrakni a poszter pénzét. Ergo ez nyerészkedés, semmi más.
A koronavírus miatt leállt a kulturális élet Magyarországon, legalábbis olyan formában, hogy bezártak az intézmények. Számos előadó rajongótábora viszont nem marad élő zene nélkül, egyre több magyar produkció jelenti be online koncertjét...
Ha sok évig dolgozik valaki egy helyen, az nemcsak szakmai beszűkülést, de sajnos egy jól kihasználható lelkiállapotot is tud eredményezni. Ezért is alakult ki az a – szerintem ebben a formában téves – nézet, hogy ötévente munkahelyet kell váltani. Jobb cégek áthelyezésekkel, folyamatos…..
mindenannyi 2019.02.13 16:57:07
@moonlight777: Az, hogy valaki 40 felett van, és jól ért a szakmájához, nagyon nem egyenlő azzal, hogy akkor képes vállalkozni. És ez jelentheti azt is hogy nincs rá pénze, de azt is, hogy a szakmája nem olyan, amiből vállalkozást lehetne indítani, ugyanis nem mindenki mosógépszerelő vagy pedikűrös. Meg azért ahhoz kell egy bizonyos fajta attitűd is, hogy valaki vállalkozóként éljen évtizedekig akár, ami nem mindenkiben van meg.
A Fortepan gyűjteményét lapozgatva számos kedves, érdekes és mókás képet lehet találni arról, hogyan is ünnepelték felmenőink az új esztendőt. Az óév utolsó napján különös üzenete van ezeknek a képeknek: az egyéni számvetés mellett kitekinthetünk és akár párhuzamot állíthatunk, mennyit változott a…..
Az ilyesmiknek mindig kellemes hangulatuk van, jó ezeket nézegetni. "A Nagyváradi Napló olvasóinak emlékül" - írja annak a százöt éves kiadványnak az első lapján, ami ugyan már megvan egy ideje, de most ismét rátaláltam, és mutatok is belőle néhány reklámot...
mindenannyi 2018.12.30 15:26:14
1899. Egy ballon indítása a minszki kormányzó kertjében a cári Oroszországban..
KultúrSokk Ébredések 2018.08.26 14:49:11
A kissé elfeledett, ám igazán különleges, melankolikus hangulatú film egy olyan kiváló alkotás, amely nemcsak témájánál fogva emlékezetes, hanem rendkívül érzékeny és megható alakításokkal kápráztatja el a nézőt. Nem túlzás azt állítani, hogy kategóriájában egy lapon említhető Milos Forman kultikus…..
Azon a napon költöztünk ki. Sok hónap előkészület után megléptük, kint vagyunk. Igen, mi is. Kérdezték sokan, hogy na de Ti miért? Hiszen nektek itthon is jó - mondták a barátok, ismerősök, kedves családtagok! Igen, valóban megéltünk, utazni is volt pénz, a gyerek is kapott új dolgokat, anyagiak…..
MagyarTarka Firenzei finomfalatok 2018.05.18 17:45:44
Amikor tavasszal Toszkánában tölthettem pár napot, számtalan apróságot észleltem, amelyeket párnapos "külső szemlélőként" sem nehéz észrevenni. A mosolygó, egymásra odafigyelő emberek, a kultúra ezernyi megnyilvánulása, a nem elgyötört mogorva arcok... És a közösségi terek, amelyeket az életnek…..
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
Állandó olvasóink bizonyára tudják már hogy blogunk az MTI Fotóarchívumával létrejött együttműködése révén mutat be képeket ebből a páratlan magyar gyűjteményből. Két hete láthattátok az 1958-as évet, most és két hét múlva a következő részben 1959-el folytatjuk...
Egészen biztosan emlékeztek még gyerekkorotokból a rágógumikra. Az érdekes autós vagy képregény képekre, a cigi rágóra vagy a hamar elvesző ízre.Most egy kis nosztalgiázásra hívlak benneteket, aminek középpontjában néhány nem olyan régen beszerzett régi rágógumi áll. Az általam vásárolt darabok egy…..
Lélegzetelállító 2017 - első rész   A tavalyi év legszenzációsabb fotóit válogattam össze mára és a jövő heti Napi érdekesbe. Tudom van köztetek olyan aki nem igazán szereti a közelmúlt képeit... De ezek némelyike annyira jó, hogy talán így is örömét leli benne mindenki, ahogyan én, amikor ezt az…..
Tessék, mutatok egy hétköznapi hőst, egy 41 éves angol faszit. Benedict Cumberbatch, a tévében Sherlockot alakító színész a Baker Streeten haladt éppen az Uberében, amikor meglátta, hogy Holmes képzeletbeli rezidenciája előtt négy nyikhaj ver egy embert a földön. Megállíttatta az autót, kipattant,…..
mindenannyi 2018.06.02 16:12:33
Óhatatlanul Petronius Trimalchio lakomája – és az ennek nyomán készült Fellini-film, a Satyricon - jut eszünkbe, ahol a rabszolgák hatalmas tálakban szalonnával körített nyulat, vaddisznót, friss és szárított datolyát szolgáltak fel. A római gazdagok bősége és a szegények…..
1870-es évek. Gyémántbányák Dél-Afrikában, Kimberley. A rengeteg kötél mind egy-egy vágathoz tartozik, melyen a kibányászott anyagot lehetett feljuttatni, lefelé pedig az élelmiszert és az egyéb szükséges holmikat..
Mária Terézia Sarolta, a Madame Royale. (Wikipédia) "Én vagyok a legszomorúbb ember a világon. Nem kaphatok hírt anyámról, és nem is láthatom őt, pedig ezerszer kértem.  Légy életben édesanyám, és mindazok, akiket szeretek, de nem hallok  róluk semmit. Ó édesapám! Kérlek, vigyázz rám a…..