Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takacsgabor

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Etan Patz története minden szülő rémálma. A hatéves kisfiú 1979 májusában iskolába indult, de soha többé nem látta senki. Egészen 2012-ig nem lehetett tudni, mi történt vele.          Etan Patz - Fotó: CNN A fiú eltűnése megrázta a világot, minden korábbi ügynél nagyobb visszhangot keltett: ő volt…..
Az emberi elme imádja a leegyszerűsítéseket. Vagy ha nem is imádja, mindenképp keresi őket, hogy a világ megismert jelenségeiről gyűjtött tudást helytakarékosan tárolhassa el. Ha részletesebb, féltudományos igényű fejtegetésekre vágyik az olvasó, keresse fel bármelyik baloldali közíró egyik…..
A fotózás művészet és szakma, ha jól csinálják. Pár hónapja beszereztem egy tükörreflexes gépet, hogy  illusztrációink színvonalát emeljem a telefonos fotókhoz képest. A beépített vaku és megvilágítás ellenére még több fényt igényelnek egyes témák, ezért vaku után…..
takacsgabor 2018.01.17 07:41:18
Manuális üzemmódban leveszed az ISO-t (látszik a szemcsés képeden, hogy magasan hagytad, és ha még rekeszelsz is egy picit, mindjárt nem lesz sok a vaku. Fogadjunk, hogy ISO100-on, és f8-on még kevés is lett volna, mivel ilyen értékekhez kb. napsütés kell.

De vakut amúgy is a lehető legritkábban használunk a vázon, mert a "pofánvaku" a legszerencsétlenebb vuilágítás, amit használhatsz. Két manuális vakuval, távkioldóval, és szoftboxokkal viszont fantasztikus eredményt lehet elérni, és éppen hogy nagyon nem mindegy, hogy több százezerért vesz-e valaki stúdióvakukat, vagy ügyesen be tudja állítani ezeket a régi ám jól működő darabokat is.

Nem értem igazán, mire volt jó ez a cikk, a tanulság téves, és félrevezeti az olvasókat. Azt hihetnénk, hogy egy ilyen vaku hasztalan, ráadásul el is adtad ahelyett hogy megkérdeztél volna valakit, sokat ez így nem ér.

Legalább menj el egy alap fotós tanfolyamra, mielőtt írni kezdesz róla, a képeid is ezerszer jobbak lesznek. Az emberek készpénznek veszik így is amit az interneten olvasnak, az ilyen cikkeknek hála terjed csak a butaság....

"ha valami elsőre nem sikerül és annyira nagyon nem érdekel, akkor lapozok" -- Ismét a kérdés: akkor miért írsz róla? Az eredményhez az életben sokszor legalább minimális erőfeszítés azért szükséges.

És még egy nagyon fontos dolog kimaradt. Vannak olyan régi vakuk, ahol a nagyfeszültség leválasztása nem megfelelő (ezekben ugyanis egy nagyfeszültségre feltöltött kondezátor süti ki a villanócsövet) és visszaüt a középérintkezőn át. Ezek a vakuk azt feltételezik, hogy (1) vagy a vázban van védelem (2) vagy a váz egy régi filmes gép, ahol a középérintkező zárása egyszerű mechanikus zárás, innen kezdve TÖNKRETEHETIK a drága gépvázat.

Már csak ezért sem ártott volna neked is alaposabban utánaolvasni, mit miért és hogyan. Most még mázlid volt, de legközelebb is ebben akarsz reménykedni?

eßemfaßom: Ha kis mélységélesség kell sok fénynél, akkor meg ND szűrőt használunk.
Egy évvel ezelőtt összeszedtük 2016 legfurább történeteit, amikkel a munkánk során találkoztunk, most 2017-en a sor, hogy megmutassuk, időnként milyen „izgalmakat” tartogat egy munkahely. A PR-es anyuka „Tulajdonképpen egészen jól sikerült interjún voltunk túl, egy pályakezdő fiatal srác volt a…..
takacsgabor 2018.01.05 20:46:49
Két gondolat jutott eszembe....

Az egyik, hogy sok észosztó cikk a neten természetes alapállásként veszi, amikor pszichopatákról ír, hogy férfiakról van szó. Már nem is veszem a fáradságot, hogy szóljak, nem kellene.... Ám közben már a sokadik beszámolót olvasom ugyanakkor arról, hogy milyen sokan futnak pszichopata nőbe egy-egy munkahelyen.

A másik egy saját mosolyt érő sztorim: informatikust (rendszergazdát) kerestem a cégbe alapvető ismeretekkel, jött is sok önéletrajz, telefonos érdeklődés egyszer sem, pedig megadtam a számom is, nincs nálunk titok. Egyszer azonban mégis csörgött a telefon.
- Halló, XY vagyok én az állásról szeretnék érdeklődni.
- Takács Gábor vagyok, az ügyvezető, tessék parancsolni.
- Hát én erről az állásról érdeklődnék.
- Tessék kérdezni.
- Hát csak szeretném megtudni, hogy mi ez az állás?
- Nézze fiatalember, harmadszor fut neki, és mondja, hogy "erről az állásról érdeklődik", leírtam minden lényeges dolgot a hirdetésben, tegyen már fel egy konkrét kérdést, mire kíváncsi pontosan?
- Hát azért telefonálok, mert rengeteg helyre elküldtem már az önéletrajzom, de sehonnét se válaszoltak vissza, és unom már, és nem tudom, hogy ide érdemes-e?
- Ne haragudjon fiatalember, a hirdetésben az szerepel, hogy jelentkezés önéletrajzzal. Mit gondol, vajon mekkora eséllyel fogjuk behívni interjúra, ha már a leendő főnöke legelső kérését is megkérdőjelezi?
- Áhh, visszhall....

:))
Nem reklámot szeretnék csinálni a Telenornak, de kishazánkban ők az elsők, akik 2017-et írtak a telekommunikációban. Mondom úgy, hogy 10 éve Telekomos vagyok...  Akármennyire is cink, de amikor a Telenor új csomagjának reklámját láttam a tv-ben, megkönnyeztem, vagyis tényleg könnyes lett a szemem.…..
takacsgabor 2017.09.02 11:50:19
A korlátlanság jó ürügy. Fogyassz, és tiéd lesz a világ minden kincse! Csak szólnék, volt ez másként is.

youtu.be/V56SjYsODrI

1999. Pannon GSM reklám. "Van olyan pillanat, amit személyesen kell átélned. Előtte, utána elég, ha hozzánk tartozol."

2017. Telenor reklám. "Mindenki előtt, Facebookon szakítunk." "Korlátlan te."

Azaz, korlátlan egó. Ezzel benneteket meg lehet etetni.... Korlátlan szemtelenség, tiszteletlenség. Ettől szökik könny a szemedbe? Végtelenül szomorú. Ez a különbség az Y és az X generáció között. Csak ne csodálkozzatok, ha ezzel nem lakik jól a szívetek....
Abban mind egyetértünk, hogy segíteni jó dolog. Van benne valami melengető érzés. Azonban az már egyáltalán nem okos segítség, ha közben máglyán feláldozod magad! Úgyhogy ismerjük meg Julit, akinek az esetén keresztül láthatjuk, hogy a kezesség mennyire nem jó módja a segítségnek. Juli egy 50-es…..
takacsgabor 2017.05.18 10:15:24
@Colonel H. Stinkmeaner: "a bank akkor ad hitel, ha bizonyítod, hogy olyan jövedelmed és olyan vagyontárgyaid vannak, hogy valójában szükséged sincs hitelre"

Még akkor sem! 200e feletti nyugdíjjal visszarúgott a Cetelem egy havi 15 ezres tévéhitelt (10 hóra), mert 0%-os volt... Annak adnak, aki ki tudja fizetni, de rá is van szorulva. Akinek gyakorlatilag nem kell a hitel (mi is csak azért vettük volna fel, mert ingyen volt), azt elhajtják a francba. Szerintem direkt keresik azt aki nem tud fizetni, mert azon triplán van haszna behajtónak-banknak-mindenkinek. Persze az ügyintéző azonnal ajánlotta a Budapest Bankos hitelt kamattal, de inkább kifordultunk a boltból és megvettük máshol. Kápéra.

A Budapest Bankról meg inkább nem is írok semmit, az autóhitelemtől (3mFt) pár hónap után 180 ezres lezárási díjért szabadultam meg. A Toyota saját hitele 30 ezer lezárási díjú lett volna, de ezt nem tudtuk szerződéskor, és a BB hitelt választottuk. (A kereskedő kérte tök normálisan, mert a BB segített nekik felhúzni a Szalont épületet, és ugyanolyan feltételei voltak minden egyéb tekintetben, de őt sem tájékoztatták megfelelően a lezárási díjról...) Más alkalommal meg lehúztak a bankfiók pénztárában 20 ezer forinttal, és amikor reklamáltam, csak nagy duzzogva csinált a picsa rovancsot, és még puffogva vágta a pultra a jogosan visszajáró pénzt...

Soha többet egy bank se, inkább éhen pusztulok.
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
Régebben írtam már a pókselyemről, ami túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy csodálatos anyag ötször erősebb az acélnál, mivel fehérjéből áll, könnyedén lebontható bármilyen biológiai rendszerben. A pókselyem ipari felhasználására már most elképesztő ötletek keringenek, egyetlen aprócska nehézség…..
A konyhai praktikákból sosem elég, itt van 5 újabb szuper ötlet: A sütemények készítésekor a gépi habverő gyakran összekoszolja az egész konyhát. Ha azonban egy papírtányért sikerül ráhúznunk a habverők tetejére, akkor megspórolhatunk magunknak egy takarítást. Valahogy így (Kép: Crónicas…..
takacsgabor 2016.09.05 10:32:48
@Neked ugatok nem a házat őrzöm: Ha 2 kilowattot zabál a sütőd óránként, és ~50 Ft 1 kWh villamos energia, akkor negyed óra az pontosan 25 Ft. Várom a bolt nevét és címét, ahol ennyiből kijön akár egy fél csomag gabonapehely!
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
takacsgabor 2016.08.26 02:41:04
@Veszélyes vagy Vasquez!: Az esetek 95%-ában betartom a sebességkorlátozást, a legrosszabbik esetben is azt a határt biztosan, ami felett a csekket küldik. És épp ma este ahogy jövök haza vidékről (Pécsre) és kanyarodok rá az útra, ahol a kanyar után 5 méterrel már Véda kapu van, mit látok?!? Fel van túrva az út, és 30-as táblát.

Lépten-nyomon belefut az ember valami gerinctelen sarcba (ha nem az utakon, akkor máshol - pedig nem hiszek az összeesküvés-elméletekben), szóval egy ilyen kütyü miatt hadd ne legyen már lelkiismeret furdalásom.
Már az ókori rómaiak is amforákban tartották azokat az ételeket, italokat, amelyet hónapokig szerettek volna tárolni. Ennek a duplafalas cserépedény módszernek a továbbgondolásával mi is kialakíthatunk egy hűtőtáska helyett használható tárolóedényt, amelyhez elektromos áramra…..
A Lost 2004-től 2010-ig hasította a televíziók képernyőit, és eme hat esztendőn át tartó pályafutása alatt sorozattörténeti mérföldkővé avanzsált. Rengeteg jól kidolgozott karaktert mozgatott, sokféle témát felvetett, és rendkívül bonyolult cselekményvezetést prezentált,…..
Hányszor, de hányszor gondoltunk rá, milyen jó is lenne, ha sikerülne elkapni azt a szarházit, amelyik feltörte az autónkat, és elvitte a rádiót, az akkumulátort, a gyerek plüssmackóját. Mondjuk pont akkor, amikor nekiáll felnyomni a kocsinkat. De ez sosem jön össze, a rohadékok…..
Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott…..
Vannak videók, amiket az ember, mikor meglátja, legszívesebben csukná is be azonnal, mert csak valami unatkozó grafikusok által gyártott CGI-erőfitogtatás az egész, néha pont azzal a céllal, hogy átverjék a nézőket. Ezt a filmet elnézve is arra gondoltam először, hogy a kedves…..
Balázs flottás csomagjában a Vodafone lekorlátozta a lebeszélhető hívásokat hálózaton belülre. Minthogy erről nem értesítették a változtatás előtt, megreklamálta, és kapott havi 150 percet korlátozás nélkül. Illetve csak kapott volna, mert az erről készült szerződést…..
takacsgabor 2014.01.07 01:28:49
Akit szintén érint a dolog, kérem csatlakozzon, én nekimegyek a szolgáltatónak, és addig nem nyugszom, amíg (1) vagy el nem törlik ezt a mocsokságot, (2) vagy milliós bírságot nem kapnak!

www.facebook.com/groups/238617532966304/

Egyúttal tisztelettel kérem a Homár blog íróit, szerkesztőit, ne töröljék a hozzászólásom ha esetleg szabályzatba ütközne, mert csoportos érdekeket próbálnék meg képviselni. Ügyvéd is van már.

Köszönöm! És légyszi osszátok!
Valahol a sírás, hisztérikus kacagás, kétségbeesés és bölcs elengedés határán ragadok klaviatúrát. Tegnap délután itthon a család, pocakban 7 hónapos bébi, aki édesanyja elcseszett szervezetének köszönhetően végigküzdötte az elmúlt 7 hónapot és még két-három hónap…..