Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csalancsuk

44 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több munka, kevesebb poszt. Itt a kárpótlás, ami megkönnyíti a munkát...
Akik még nem tették ne habozzanak, mert a nagykönyv szerint már csak két nap van a kukoricavetés "határidejéből"! (Ja, és a kökény is virágzik, mert e két dolog összefügg ugye. - Érdemes figyelni)..
A bőséges tavaszi csapadéknak hála hamarosan ezt is lehet: Másrészről pedig nagyon laza, ahogyan a rendsodrón ül!..
Az előzőekben már bemutatott POM mozgóképen. Láttam már szebb magágyat, de a második videóban egész szépen dolgozik a fólia alatt. Habár az elsőnél valószínűleg a szántás sikerült rosszabbra, azért dolgozik nehezen a kombinátor. Összességében szerintem kis területre…..
Magágykészítés legfontosabb eszköze a kombinátor. Általános részei rúgós kapa valamint a rögtörő henger. A Marvin Briske által gyártott eszköz is ezeket az elemeket alkalmazza, nagyon ügyesen. Méghozzá, úgy hogy a rögtörő henger egyben a "kerék" is. Kitűnő ötlet.…..
Nem tudom mire, de jó! ..
Azoknak akik esetleg kedvet kapnak egy hasonló kocsi építéséhez. Nagyon jó kis segítség, TLT hajtás, három pont felfüggesztés. Gyakorlatilag mindent megmutat szép ábrákon.További rajzok: http://www.freepatentsonline.com/5071144.pdf Egyébként érdemes böngészni az oldalt, mert…..
Ez az amish jóember miközben összehasogatja télire a tüzelőt, gyorsan kimossa az elkoszolódott ruháit is. Ötletes és olcsó.Az előző részben volt pár példa arra, hogyan termeljünk állati-erővel áramot. Itt van még pár példa arra, hogy működik és, hogy van. Egy videó…..
Nyugodtan nevezhetjük megújuló energia egyik fajtájának az állati igaerőt. Sok eredményes próbálkozás van elektromos áram termelésére állatok segítségével. Természetes ezek a megoldások általában mindig ott születnek, ahol a legnagyobb szükség van rá. Áramra pedig ott van…..
csalancsuk 2013.03.24 22:15:48
@jzombi: Szia!
Örülök, hogy felcsigáztam a fantáziát. Valóban az energiatárolás nem egyszerű feladat, de tudtommal nehezen megoldott más megújuló energia források esetében is. A rendszer egyik legdrágább eleme az akkumulátor.
Valóban az állati-erő generátorokat nehezen, vagy nem lehet olyan gépekhez használni, amelyeket állandóan működtetni kell. Habár személy szerint nem igazán kedvelem a szélturbinát, az sem rossz megoldás, de ahhoz is energiatároló kell, hiszen a szél sem fúj a nap 24 órájában. (valahol pedig meg sem éri fenntartani, mert nincs is elég szél)
Alternatív energiatárolókhoz elég nagy hely kell, de tény, hogy ez a legtisztább. Biztosan vannak rá kutatások, mindenképp érdemes velük foglalkozni.
Szerintem azzal nem lenne gond, hogy az állatok nem mennek. Meg lehet tanítani őket. Munkaszervezéssel pedig meglehet oldani, hogy akkor dolgozol (árammal) amikor az állatok járnak, így kikerülöd a tárolást. Tény hogy ez fáradságos, lemondásokkal jár, de szerintem az egyik legolcsóbb (szerelés, alkatrészek) megoldás. Én is úgy gondolom, hogy a 2 Kw-os rendszer családi házban elég, de ha nagyobb gépeket (hegesztő, flex, fúró)akarsz használni akkor már kevés.
Ma szamarakat nem igazán használnak Magyarországon. Sőt nem is tenyésztenek. Lehetne ez az egyik új "munkahelyük", így lenne értelme tenyészteni, tartani őket.
Valóban nehéz, de nem lehetetlen.Ha lesz időm, jön még pár példa annak bizonyítására, hogy működőképes.:)
Hát még ezt is lehet lóval? Igaz, a segéd motor a kocsin van, de így is egy csoda. Talán búza. ..
..
csalancsuk 2013.03.14 19:25:09
@szubotaj: Szia! Ismertem a videót, nagyon szépen dolgozik. Innen is gratulálunk neki.

Mi Dél-Alföldről próbáljuk népszerűsíteni ezt a "sportot".
csalancsuk 2013.03.15 13:17:30
@szubotaj: Szia te amúgy véletlen nem iloncsukos vagy?
A szénakészítés minden eleme elvégezhető állati erővel. Itt a példa, így tessék csinálni! ..
Lucernánkba nagyon jön fel a gyom, főleg a tyúkhúr, aminek teája egyéb iránt kitűnő gyógyszere az érelmeszesedésnek, megelőzéshez is tessék inni! De nem a lucernába való így, azt most a jó időre való tekintettel kifogasoltuk. ..
csalancsuk 2013.03.14 19:41:18
@penbo: természetesen igen:)
A cukorcirok egy meglepően nagy cukortartalmú, afrikai eredetű növény. Hazánkban is biztonsággal termeszthető, jó szárazságtűrő, könnyen silózható. Belőle nyert cukrot a második világháborúban használták a répacukor helyett. Egy probléma / nem prombléma vele, hogy a belőle…..
Egy érdekes malom a műhelyben. Hol máshol, mint az amishoknál. ..
Pár képet mutatnék a talaj által meghajtott teljesítményleadó tengellyel felszerelt kocsikról. Angol szabad fordításban előkocsi, forecart. Van amelyiket házilag, van amelyiket gyárban rakták össze, szerintem jól megkülönböztethető, bár minőségben állítom mindkettő…..
Farhám hiányban szenvedtünk, ezért saját magunk készítettünk egyet. Anyagválasztáskor a műselyem spanifer szalagra voksoltunk. Olcsó, nagy teherbírású anyag. Remélhetőleg a későbbiekben nem fog foszlani sem. Ennek az anyagnak még egy nagy előnye van. Nagyon könnyű varrni. Az…..
csalancsuk 2013.03.01 18:11:12
@penbo: Nem hisztiztek. Kicsit szokatlan volt nekik az elején, de hamar megszokták. És ügyesen dolgoznak benne.
Kicsiknek: És nagyoknak: Szaltó 5-ös..
"Lovas taxi" mellett a tömegközlekedésre is vannak új alternatívák. Az omnibusz felelevenítése amellett, hogy a városi költségvetést csökkenti, turisták számára is vonzó lehet. A következő "lovas busz" kb. 20-25 személy szállítására alkalmas. Két jól betanított, nyugodt…..
csalancsuk 2013.02.15 17:35:29
@penbo: Lehetne, csak nem nekünk. Szerintem ez az önkormányzatok feladata lenne. Egyrészt felismerni a lehetőséget, másrészt alkalmazni is.
csalancsuk 2013.02.19 20:33:27
@penbo: talán ezzel a bejegyzéssel:)
Francia mix ..
A magyarországi lovas erdészetről a Hidegvérű oldalon lehet részletesen olvasni, többek között arról, hogy az ipolyi erdő 5000 ha-os területén 3 pár lóval folyik a kitermelés. ..
     Ez a bejegyzés nem konkrétan mezőgazdasági munkákról fog szólni. De szerintem elég érdekes, és ugyanakkor használható is. Be szeretném mutatni azt, hogy települések, kisvárosok, vagy akár nagyvárosok, hogyan alkalmaznak, vagy hogyan alkalmazhatnának…..
csalancsuk 2013.02.12 23:00:20
@penbo: A városok szépítését, takarítását mindig el kell végezni, úgyhogy szerintem lenne rá igény.
25-30 cm, kukoricatarló ..
Délutánom ..