Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PeDro

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
PeDro 2020.03.09 14:15:33
@piciapa: Ah, akkor nem en vgyok az egyetlen. :-)
Az apartheidet bemutató minisorozatunk első epizódjában (miután röviden bemutattuk az előzményeket) láthattuk, hogyan alakult ki és élte virágkorát a szegregációra és faji alapú elnyomásra épülő dél-afrikai fehér diktatúra.  Dél-afrikai katonák járőrözés közben - a határvidéki szolgálat nem volt…..
Egyszer kisiskolásként, amolyan "Ki a példaképed és miért pont Lenin? - jellegű  dolgozatot kellett írnom az Egri csillagok hőseiből választva. Hőbörgéses lázadásként (akkor még nem ismertem az irónia kifejezést, sem a szintén gyűrűmániás Gollam karakterét) Jumurdzsákot választottam. Az ő fanatikus…..
PeDro 2019.11.29 13:31:54
@kkm.furdancs: Es milyen jo kis koncert volt az! :-) A vadi uj sportcsarnokban.
Zoltán nemrégiben döntött úgy a családjával, hogy Kanadába költözik, pedig Magyarországon tulajdonképpen nem szenvedtek hiányt, volt munkájuk, a gyerekek is jó óvodába jártak. Valami mégsem stimmelt…..
Belsőség A fiúk nem sírnak 2014.05.01 07:07:22
Állítja Robert Smith, de ez hazugság. Mert én kétszer is sírtam. Másodszor örömömben, amikor megszületett a fiam. Először pedig 1994 május elsején, amikor a sárga sisak nem mozdult, hiába szuggerálták a képet milliók világszerte. Húsz évvel ezelőtt hunyt el Ayrton Senna da…..
PeDro 2014.05.01 14:30:25
@jk88: Na, igen, Schumi nem utotte ki Hill-t es nyerte ugy a VB-t. Meg nem probalta meg ugyanezt Villeneuve-vel szemben, igaz?
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
Svédország után Dél-Afrikába vezetett Kátya és férje útja, ami azért elég nagy kulturális és életmódbeli váltás. Így aztán különösen érdekes, milyen a sokak által „legdélibb európai országnak" tartott Dél-Afrikát egy ilyen váltást követően. Lássuk! „Bár…..
Az elmúlt napok eseményeit elnézve sok minden eszünkbe juthat a polgárháború szélén táncoló Egyiptomról, legkevésbé talán a béke, és a barátság. Pedig mint Timi beszámolójából kiderül, belülről teljesen másképp néznek ki a családi emberi kapcsolatok, mint a jelenlegi…..
Vasárnap délután van. Holnap munka, vissza a mókuskerékbe. Kora február lévén kinn hideg és szél várja és már olvasta, holnap lehet, hogy ki kell ásni az autót a hó alól. Nem dobja fel a Super Bowl sem. Nem a legjobb adottságok egy hétvégére. De ha már úgyis itt ülünk a…..
Kanadáról sok ok miatt idealizált kép él bennünk itt, Európában. A nyugalom, a társadalmi béke országának tűnik, de a leegyszerűsített kép ebben az esetben sem igaz. Hogy mi igaz és mi nem, az azonnal kiderül. „Kanadában tényleg olyan érzés, mintha kicsit otthon lennél. A…..
1994. áprilisában gondtalanul éltem a négyévesek kalandokkal teli életét. Természetesen fogalmam sem volt arról, hogy emberek százezrei veszítik életüket egy közép-afrikai országban azzal az indokkal, hogy rossz etnikumba születtek. Ruanda a világ legszegényebb országai közé…..
Ismeretlen tettes ellen tett lopás miatt feljelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon az Alcsútdoboz Göböl pusztai juhász. Váradi András azért fordult a rendőrséghez, mert állítása szerint november 24-én a Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere tulajdonában álló Búzakalász…..
Egy város, ahol az erőszak és a bandaháborúk mindennaposak, az államtól pedig hiába vár segítséget az ember. Nézz szembe azokkal a fiatal, nem ritkán még gyerek bűnözőkkel, akik Port Moresby utcáit uralják! Stephen Dupont ausztrál fényképész Afganisztán és Irak után úgy…..
Május végén már Csabinál volt a fényezett kaszni. Egy hónapra rá benne lakott a motor, a váltó, a saját kerekein állt. Augusztus elején már lehetett nyitogatni-csukogatni az ajtókat (igaz, csak a hátsók voltak bent), ott tekergett benne az egész kábelezés, fent volt a…..
Határátkelő Bejgli helyett ataif 2012.08.31 06:53:00
Egy kis egyiptomi ízelítő ottani országfelelősünktől, avagy Timi elárulja, milyen is a kairói élet Ramadán ünnepének idején. Egy biztos: az önmagukat éheztető, ostorozó muszlimok képe nem feltétlenül felel meg a valóságnak. (A képek nem a szerző…..
Brighton élete London baby 1 2012.04.15 20:33:00
Mivel pénteken még mindig nem kezdtünk el dolgozni, így az a határozat született meg a fejünkben, hogy megejtjük az első londoni látogatásunkat. Vonattal mentünk be, és már itt ért minket az első meglepetés.Itt ha csúcsidőn kívül utazol, vagyis nem akkor amikor az emberek a…..
Mi jut eszetekbe Hollandiáról? A kerékpárok? A kávéházak? A tulipán? A sör? Mai szerzőnk, Hothead régi írónk és kommentelőnk, egyike a legrégibb törzstagoknak (aki egy ideje már követi a blogot, az biztosan emlékszik a Hollandián keresztül Ausztráliába költöző…..
Mi az amit a karszalagunk után először megkaparintunk a Szigeten? Nem, nem az első korsó sör, (bár ezt valószínűleg sokan cáfolnák), hanem a programfüzet. Tegye fel a kezét, aki volt valaha a Szigeten, és nincs otthon neki emlékben legalább egy programfüzet! Így a huszadik Sziget…..
Ahogy Kazal László örökzöld slágere mondja: Megyen a hegyen a turista és meggörnyedve cipeli a cókmókját... nos, ezen a hegyen tényleg turisták ezek a gépek, de hogy meggörnyedve cipelnék a cókmókjukat? Nem úgy tűnik. Életem meghatározó élményét köszönhetem nekik - melyet…..
Komolyan elgondolkoztunk rajta, hogy csak pár év múlva rakjuk ki azt a hírt, hogy Axl Rose ötvenéves lett, mert nekünk ugyanolyan nehéz összehozni egy róla szóló posztot, mint neki egy nagylemezt, de aztán elvetettük az ötletet. Merthogy igazából nem nehéz róla írni, ugyanis…..
Félelmetesen megy, kényelmes, nem is drága. De sajnos inkább érdekes, mint szép. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Bíró Tibi pár éve Kanadában él, egy Victoria nevű kisvárosban. Az élet igen furcsa arrafelé, saját blogján rendszeresen posztol a megfigyeléseiről. Furcsa? Nem, nem ez a helyes szó... Mondjuk inkább úgy - normális. Egy közlekedési posztot átveszünk tőle mi is, hadd érezzük,…..
Pedig – pláne ahhoz képest, mennyire semmi pénzbe került – amit megnéztem, egy meglepően jó autó volt. Meglepően. Egy apró lökés kellett volna csak, és megveszem. De hiszen semmi okom autókat nézegetni. Amióta megvan, Era most örvend a legjobb egészségnek. Ha valaki…..
A mai versenyautókat szinte csak a festésük alapján lehet megkülönböztetni. Egyforma ívek, hasonló szárnyak, szinte megegyező köridők. A múltban bezzeg volt anyag: mára elfeledett szörnyek, tizenezer köbcentis dögök gyilkolták egymást és vezetőiket. Nagy részük mára…..
Meghívót kapott Bangkok Charlie: szombat, délután 16.00 óra a Siam Paragon előtt, remélem ráérsz? Ha megmutatom, kitől jött a meghívó, akkor már a válasz sem lesz kétséges. Nos tőle:Ő bizony Ploy Cherman, foglalkozását tekintve színésznő és modell, státusza pedig thai…..
PeDro 2011.02.18 15:01:47