Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldi László

2531 bejegyzést írt és 1189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Unióban az általános ügyek tanácsa megkezdte a magyar kormány meghallgatását a 7-es cikkely alapján. A zárt ülésen elhangzottakról Magyari Péter cikkeiből értesülhettünk, a 444.hu munkatársa a brüsszeli kiszivárogtatásokat tegnap így összegezte: „A svéd, a dán, a spanyol és a francia…..
Zöldi László 2019.09.18 21:46:55
@Kabai Domokos Lajos: Kedves Lajos! Mega Úrnak nincs olyan mondata, amelyet ne lehetne cáfolni. Hangzatos toposzokkal azonban nem érdemes vitatkozni.
Zöldi László 2019.09.19 11:10:14
@Anyád a baráthal: A 2. pontjához. Figyelmébe ajánlom a Médianapló 2002-2010 közti bejegyzéseit.Számtalanszor írtam meg, hogy miért rossz az akkori kormánypártok médiapolitikája, médiapiaci gyakorlata. Kb. ugyanarra a következtetésre jutottam, mint most Ön.@Minden ballib bérretteg:
Zöldi László 2019.09.19 11:13:45
@Minden ballib bérretteg: 1. KDL szakmabeli, évtizedek óta ismerjük egymást. Önt is kedvesnek nevezném, ha ismerném a szakmából. A megszólításnál így illik. 2. Mindig volt saját véleménye, nem szorul másokéra - Gyurcsányéra sem.
Ha a közismert interjúalanyt egyetlen jelzővel kéne jellemezni, azt írnám róla, hogy pikírt. Csípős, éles, harapós, maró, sértő, szúrós, undok. Nehéz eldönteni, vajon a rokon értelmű szavak közül melyik illik hozzá, de az a benyomásom, hogy a budapesti főpolgármester úgy tekint az újságírókra,…..
A Rajk Lászlóról írott bejegyzésemnél akadtak hozzászólók, akik nem vették jó néven a témaválasztást. A néhány napja elhunyt építész legismertebb alkotásáról ezt írta Macisajt tegnap 9.29-kor: „A főváros legborzasztóbb giccse.” Majd 15.39-kor PomberMaciként is megállapította: „Összeeszkábált torzó.”…..
Torgyán humorérzékét korlátozza a hataloméhsége. (Mozgó Világ, 1995/11.) Fodor Gábort gyámoltalan kultúrpolitikusnak tartottam. Az volt a felfogása, hogy nem a kultúrát képviseli a kormányban, hanem a kormányt a kultúrában. (Fejér Megyei Hírlap, 1995. december 18.) Göncz Árpádnak nem nagyobb a…..
Most, hogy meghalt az ifjabbik Rajk László, a nyilvánosság fórumain sokan emlékeztek és emlékeztettek rá. Egyik társa a rendszerváltó ellenzékben, Kőszeg Ferenc személyes hangvételű írásban búcsúzott el tőle tegnap, a Mérce nevű portálon. Felidézte ama fényképet, amely 1956 őszén készült a Fiumei…..
Zöldi László 2019.09.16 10:21:04
@MACISAJT: Kétszer szólt hozzá. Az első belefér a bloggazda vitakultúrájába, ismert történelmi tényeket ollózott össze, majd kommentált. A második nem fér bele, mert rasszista megjegyzés. Kettőt tehet. 1. Felháborodik és hadakozik, ezzel kizárja magát a Médianapló közegéből. 2. Tudomásul veszi a döntésemet, és a majdani bejegyzéseknél is él a kulturált hozzászólás lehetőségével.
Zöldi László 2019.09.16 12:21:42
@MACISAJT: Ahogy látom, most nem arra kell figyelmeztetnem, hogy szalonképtelen, hanem hogy túlteng. Az eddigi tíz hozzászólásból négy az Öné (ötödik a kizárt rasszista volt). Kérem, ne feszítse tovább a húrt! Választ nem várok.
Bár gyökeresen eltér az értékrendszerünk, elismerem, hogy nyúlfarknyi jegyzetei újságírói teljesítmények. Legutóbb például ama jelenséget hozta szóba, melyről a páneurópai piknik harmincadik évfordulója alkalmából Németh Miklós is megemlékezett. A volt miniszterelnök azt fejtegette egy interjúban,…..
A tegnapi sajtó egyik legérdekesebb írása a digitális térben látott napvilágot. A Bekiáltás nevű blog gazdája, Kabai Domokos Lajos fejtette ki álláspontját a Mandiner című portál alakváltozásáról. Azt firtatta, vajon a kormányzati „médiafoglalás milyen folyamatainak részeként értelmezhető” az új…..
Zöldi László 2019.09.14 12:54:05
@joska141: Örülök, hogy végigjárta az aluljárókat. Nekem más dolgom volt, amelyet fontosabbnak véltem az egészségügyi sétánál. Egyébként néhány perce fejeztem be a bejegyzésben megelőlegezett érdeklődést. Változatlanul nem ismerem a Mandiner első számát. Vagy azért, mert már elfogyott, vagy mert még nem érkezett meg. Nem baj, hétfőn megyek a Szabó Ervinbe, ott talán elolvashatom.
Zöldi László 2019.09.15 16:57:29
@Fikalnyik Eugén: Tisztelem a véleményét, mégis az a benyomásom, hogy nem olvasta az eredeti cikket. Megtalálja a világhálón.
Zöldi László 2019.09.15 19:07:33
@nagykerek: Köszönöm az információt, de ezt már az eredeti cikkben is olvastam. Önnek szintén azt javaslom, hogy olvassa el, úgy könnyebb véleményt formálni a történtekről.
A legutóbbi napokban Orbán istenkedett, Kövér partizánozott, Matolcsy versengett, Tarlós fölerősített, Pálinkás kormányt kritizált és Dobrev pezsgetett a nyilvánosság fórumain. Lefülelt mondatok.   Ilyen fejlődési ütem mellett nehéz lesz ellenállni a kísértésnek, hogy az Isten helyébe képzeljük…..
Betelt a pohár a hetilapnál, felmondott a főszerkesztő és két helyettese. A tulajdonossal való szakítást kiváltó körülményekkel nem lehetek tisztában, ezért nem is bocsátkoznék médiapolitikai találgatásokba. Maradnék inkább a szakmai közelítésmódnál. Tóth Ákos főszerkesztő Facebook-bejegyzésben…..
Zöldi László 2019.09.12 16:15:39
@DFK: Mint látta, ebben nem foglaltam állást, mert nem ismerem a körülményeket. Ön annál inkább ismerheti, mert határozottan állított valamit. Örülnék, ha kifejtené, és persze a 168 Órában az ó-t nagybetűvel írná. Előre is köszönöm.
Zöldi László 2019.09.14 08:22:33
@DFK: A rádióműsor neve 168 óra volt, a hetilapé 168 Óra lett. Mi van, ha a különbség nemcsak a papír alapú sajtó sajátosságaiban rejlik, hanem esetleg jogi természetű is? Önnel ellentétben nem állítok, csak kérdezek. Ha ennyire beásta magát a témakörbe, bizonyára tudja a választ.
Zöldi László 2019.09.15 08:13:06
@DFK: Ha már leleplezett, hadd engeszteljem ki egy kérdéssel. Az a terepruha, melyben feszít a közösségi üzenőfalán, SS, Szpecnaz vagy Magyar Gárda?
A dialógus görcstelenít. (Magyar Hírlap, 1990. február 3.) Híd csak ott lehet, ahol két part van. (Népszabadság, 1990. március 3.) Az írók minden ostobasága sok fa életébe kerül. (Kritika, 1995/augusztus) Európa ott van, ahol az egyes emberrel törődnek. (Magyar Hírlap, 1998. december 24.) Egy…..
Egyelőre még nincs neki, de már haldoklik. Az intenzíven fekszik, és csövek lógnak ki belőle. Mintha már csak a körülötte zümmögő-surrogó gépek tartanák életben. Az egyik orvosa, Philip Meyer amerikai médiakutató 2043-ra jövendöli a megszűnését. Addig is tűnődhetünk róla. Itt van például Rajk…..
Született 1949. január 26-án, meghalt 2019. szeptember 11-én. Néhány hónapos volt, amikor azonos nevű apját kivégezték. Kovács Istvánként élt egy gyerekotthonban, és felnőttként mesélte el, hogy hatvanvalahány éves korában is hátrafordult, ha az utcán valaki nem Lacinak, hanem Pistának szólította.…..
A pályakezdő Mikszáth Kálmán arról írt tárcát 1882-ben, hogy miközben a hálószobában veszekszik és békülget a házaspár, a szomszédos szobában üresen tátong a bölcső. Kevésbé tehetséges írók, költők szintén használták a bölcsős hasonlatot, sőt láttam egy kanadai filmet is, egy szülési sokkból…..
Zöldi László 2019.09.11 10:45:44
@Európai téridő: Mit jelent az, hogy "amit ez a túl sokat ismételt kifejez"? Megtisztelne, ha felvilágosítana, hogy mi az alany. Előre is köszönöm.
Zöldi László 2019.09.11 11:21:57
@Európai téridő: Az iróniával az a baj, hogy nem mindenki érti. Ha ráadásul még az ironizáló is ponttalanul fogalmaz, akkor az már eleve heurisztikus élmény. Érje be vele!
Torgyán József a választások után újabb négy évre bérelte ki magának a Nemzet Bohóca titulust. (Nagy Bandó András humorista, 168 Óra, 1994. július 26.) Torgyán mindig bohóc marad, ez elég is nyolc százalékra. (Kéri László politológus, Kurír, 1994. augusztus 13.) Aki politikus, az legyen nyugodt,…..
Zöldi László 2019.09.10 13:22:27
@kropulax: Még egy ilyen ártalmatlan összeállításon is képesek összeveszni.
Javában zajlik az október 13-án esedékes önkormányzati választás kampánya. Budapesten három figyelemre méltó főpolgármester-jelölt gyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat. A jelenlegi városvezető, az ellenzéki pártok közös jelöltje, és egy magánjelölt, akit egyébként kiabálós publicistaként…..
Zöldi László 2019.09.09 10:35:26
@Netuddki.: Nem akarom megbántani, mert hűséges olvasóm, de 1. hozzászólásának semmi köze a bejegyzés témájához, 2. az egyik ismertetőből szó szerint idéz néhány sort anélkül, hogy kitenné az idézőjelet. 3. Szívesen olvasom, ha önálló gondolattal jelentkezik.
A fészbuknak sok arca van. Nevezték már digitális bögrecsárdának, kocsmának, közösségi pöcegödörnek, szalonnak, sőt zsibvásárnak is. Ezúttal a szalon jellegét domborítanám ki. Digitális ismerőseim ugyanis afféle szalont alkotnak. Névvel vállalják a véleményüket, amelyet szűk körben osztanak meg…..
A legutóbbi napokban beindult a kampány. A volt és jelenlegi polgármesterek, valamint az önkormányzati választásra készülő polgármester-jelöltek ellepték a nyilvánosság fórumait. Lefülelt mondatok.      Lassú víz pártot mos - mondogattuk akkoriban. (Lezsák Sándor volt MDF-politikus az MSZMP-ről,…..
Az elmúlt héten rendezték meg a III. Demográfiai Csúcs elnevezésű tanácskozást. A hatalomban lévők kifejtették álláspontjukat a népesedéspolitikai kérdésekről. Talán megbocsátják a közjogi méltóságok, hogy nem az ő előadásaikról tűnődöm a Médianaplóban, hanem egy szimpla államtitkár…..
  A magyar focit egyeseknek hallgatni kellemetlen, nekem meg közvetíteni az. (Knézy Jenő tévériporter, Telegráf, 1993. október 29.) Nemcsak a magyar foci züllött le, hanem a magyar közönség is. (Szále László újságíró, Sport plusz Foci, 1994. szeptember 3.) A magyar foci annyira rossz, hogy még…..
Miniszterelnökünk szeptember első szombatján szokott irányt mutatni az övéinek. A Fidesz-holdudvar holnap hallgatja meg Kötcsén. Tegnap viszont egy nemzetközi demográfiai tanácskozáson beszélt Orbán Viktor. Állítólag igénybe veszi tanácsadók écáit és beszédírók fordulatait, de a fontosabb szövegeket…..
Fél évszázada élek a fővárosban. 1969 szeptemberében 1400 forintnyi fizetésből béreltem ötszázért albérletet a budai Várban. Azóta laktam Kelenföldön, Mátyásföldön, Zuglóban, a Hűvösvölgyben, Terézvárosban, Józsefvárosban és Újlipótvárosban is. Úgy vettem észre, hogy Budapest nem más, mint különböző…..
Elég gyakran fordulok meg az újpesti piacon. Egy viharsarki sajtos jóvoltából remek parenyicát lehet vásárolni, a kínai üzletben pedig csökkentett szénhidrát tartalmú kávéval kecsegtetnek. E forgalmas helyen tűnt föl a kerületi polgármester plakátja. Ha nem tudnám róla, hogy kormánypárti politikus,…..
Nem keltett feltűnést, hogy a Fidesz-politikusok lebohócozták Tarlós István fővárosi vetélytársait. Elvégre megkezdődött az önkormányzati választás kampánya, és a bohócozás belefér a felfokozott hangvételbe. Ráadásul a Fidesz fegyelmezett párt, és ha a propagandarészlegben kitalálnak valamit, akkor…..
Tegnapi bejegyzésem az álnevekről figyelemre méltó visszhangot váltott ki a fészbukos ismerősök körében. Marik Sándor, a nyíregyházi Kelet-Magyarország nyugalmazott főszerkesztő-helyettese nem értette, hogy ha valaki mögött több évtizedes újságírói teljesítmény van, akkor a digitális sajtóban miért…..
  A korrupciónak nincs elfogadható szintje. (Orbán Viktor miniszterelnök, Hír TV, 2019. január 10.) A befektetők beárazták a korrupciót. (Ligeti Miklós ügyvéd, a TASZ jogi igazgatója, ATV, 2019. január 29.) Azt hirdetik, hogy a korrupció nem botlás, hanem nemzetépítő program. (Bod Péter Ákos…..