Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldi László

4556 bejegyzést írt és 1681 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindkettőből országos botrány kerekedett. Afféle botrányocska, mely három nap alatt lecseng ugyan, de azért vannak tanulságai. Az egyik erősebb visszhangot keltett az országos sajtóban. Leginkább ama portálok révén, amelyek nem nézik lábhoz tett fegyverrel a hatalom gyakorlását. Egy nyíregyházi…..
A rendszerváltástól még senki nem lesz tehetséges. (Hofi Géza humorista, Zalai Hírlap, 1994. április 23.) A hazafiság, ha izzó is, senki mást ne perzseljen. (Kányádi Sándor költő, Jászkun Krónika, 1995. április 29.) A jövőről senki nem tud semmit, úgyhogy könnyű róla beszélni. (Heller Ágnes…..
Marosvásárhelyi barátom hetek óta készült a Magyar Péter-jelenség értelmezésére, és ma hajnalban föl is tette az ÚjHét.com üzenőfalára. Álláspontját érdeklődéssel olvastam, mert a határon túlról néz bennünket. Rálátása van az itteni fejleményekre, és a fáktól is látja az erdőt. Arra a…..
Bármilyen közéleti téma - akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának - értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el akarok kerülni. (Varga Judit Fidesz-politikus, volt igazságügyi miniszter, 444.hu, 2024. március 20.) Annyi csupán a…..
A legutóbbi napokban Orbán Viktor faluzott, Deutsch Tamás dollárbaloldalazott, Kósa Lajos és Dobrev Klára magyarpéterezett, Magyar Péter uniózott, Medgyessy Péter pedig változtatott.   A futball olyan, mint egy utcalány. Mindig arra fordul, ahonnan a pénzt választhatja. (Kálnoki Kis Attila…..
Az első magyar köztársaságot Kossuth Lajos jelentette be. Ezt a mostanit Szűrös Mátyás. Olyan is. (Végh Antal író, Magyar Tükör, 1993. május 12.) Az, hogy ki a második, csak akkor érdekes, ha az első távozik. (Nagy N. Péter újságíró, Népszabadság, 1999. október 18.) Minden háború népszerű az első…..
Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök, Magyar Demokrata, 2007. január 4.) Nem kellene megengedniük az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom…..
Országunk első embere egy magtárban indította a Fidesz választási kampányát. A 621 lakosú Nemesgörzsönyben összegyűlt gazdákat ezzel a mondattal próbálta rokonszenvre hangolni: „Mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke.” Kijelentését a nyilvánosság fórumain többen is kétségbe…..
Tegnap reggel Dési János hangjára ébredtem. A Klubrádió ügyeletes műsorvezetője Németh Andrással beszélgetett a magyar kormány Oroszország-politikájáról. A HVG-s munkatárs egyik mondata ragadott ki a szendergésből, a Gazpromhoz fűződő szálakat így jellemezte: „A trójai faló helyett az ötödik…..
Ha majd egyszer megírják az Orbán-korszak történetét, külön fejezetet kéne szentelni a hatalomhoz simuló civil szervezeteknek. Közülük kettő bizonyára lábjegyzet lesz. Az egyik a CÖF, a másik meg az Alapjogokért Központ. Milliárdos költségvetésből működnek, és „természetesen” semmi közük a…..
A legutóbbi napokban Orbán Viktor szabadságolt, Sulyok Tamás megrendült, Schmidt Mária senkizett, Tarlós István vitézyzett, Kovács Gergely pedig teljesített.   A szakma nincs jól szakmailag. (Makránczi Zalán színész, szakszervezeti aktivista, Klubrádió, április 14.) A történelem megadta, hogy…..
A hazai közélet kutyás vonulata Orbán Viktor kijelentésével indult. 2007-ben az akkor éppen volt miniszterelnök azzal vádolta ellenlábasát, a regnáló kormányfőt, hogy Magyarországot kiszolgáltatja a Gazprom és a mögötte álló orosz állam érdekeinek. Majd amikor 2010-ben újra elfoglalta a…..
 Zajlik egy csöndes vita, bár egyelőre inkább a Messengeren, a szélesebb nyilvánosság kizárásával. Többnyire újságíró kollégák fejtik ki álláspontjukat arról, vajon sajtótermék-e az, ami a Facebookon megjelenik. Szerintem az, marosvásárhelyi szerkesztő barátom szerint is, ő azonban hozzáfűzi, hogy…..
A válságot mindig annak kell kezelni, aki kormányon van. (Bajnai Gordon miniszterelnök, Népszabadság, 2009. március 16.) Nem egyszerűen válságot akarok kezelni, hanem fölkészíteni a hazámat a válság utáni világra. (Orbán Viktor miniszterelnök, Délmagyarország, 2012. május 30.) Válság idején…..
Az üzenet szerzője digitális ismerősöm. Olvasta a Lefülelt mondatok című rovatom tegnap megjelent összeállítását, és nehezményezi, hogy Ungár Péter közösségi bejegyzését pontatlanul idéztem. Igaza van, csakugyan pontatlanul, de tudatosan. Az LMP-politikus érdekes kísérletbe kezdett. Tősgyökeres…..
A legutóbbi napokban majd’ mindenki magyarpéterezett. Orbán Viktor pedig novákozott, Orbán Balázs tiszázott, Gulyás Gergely natózott, Menczer Tamás nőzött és  Ungár Péter ellenzékizett.   Azzal, hogy a köztársasági elnök asszony lemondott, a Novák-ügy véget ért. (Orbán Viktor miniszterelnök,…..
Készülök egy dokumentum-összeállításra a címben olvasható politikusról. A határon túli magyar portál szerkesztője azt kérte, hogy a február második hetében felbukkant Magyar Péter előéletéből is szedjem össze a legérdekesebb jellemzéseket. A baj csak az, hogy ilyenek alig vannak. Egy riport…..
 Bár abból kéne kiindulni, ami ma reggel hangzott el a Magyar Rádióban, mégis visszanyúlok a figyelemre méltó megjegyzés idei rokonához. Az Alapjogokért Központ nevű civil szervezet alapító-igazgatója, aki egyúttal a KESMA-lapok kuratóriumi elnöke is, egyszóval a kormánytól teljesen független két…..
 A kormánytól többé-kevésbé független sajtóban kikristályosodott, hogy az állami propagandagépezet elvesztette a fonalat. Legföljebb a cikkírók nem a fonalas hasonlattal jelezték a kormányzati kommunikáció zavarát, hanem azt fejtegették, hogy csődöt mondott, már nem ő határozza meg a közéleti…..
 A legutóbbi napokban Pottyondy Edina cikizett, Lendvai Ildikó orbánozott, Kuncze Gábor balogozott, Fodor Gábor vitézyzett, Szanyi Tibor baloldalazott, Gálvölgyi János pedig hülyézett.   Amit művel, az maga a két lábon járó jellemhiba. (Kuncze Gábor liberális politikus Balog Zoltánról, Mozgó…..
 Magyar Péter, a tegnapi tüntetés szervezője azt írta a fészbukos üzenőfalára, hogy „a rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember” jelent meg a nemzet főterén. A következő bejegyzésben már óvatosabban fogalmazott, „több százezer” résztvevőt…..
 Bizonyítás nélkül nem állít semmit. (Losonczi Ágnes szociológus, Szocháló, 2003. szeptember 1.) 1985-ben a barátaim és az akkori férjem révén bekerültem egy elit szakmai társaságba, ahol megismerkedhettem a szociológia vezető tudósával, Ferge Zsuzsával. (Lévai Katalin szociológus, a…..
Benne sűrűsödik össze, amit gondolunk az ellenzékről. (G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, Origo.hu, 2024. március 24.) Be akart robbanni, és megtalálta a megfelelő pillanatot. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet igazgatója, Index.hu, 2024.…..
 Arannyal szólva kivénültem a kortársaim közül. Bizonyos eszméket nem tudok feladni. (Szocháló, 2003.zeptember 1.) Ötvenhat óta semmilyen formában nem vállaltam politikai szerepet. (Hetek, 2006. április 21.) Az a rögeszmén, hogy mindent a képzők képzésével kell kezdeni. (Köznevelés, 2006. május…..
Magyarország államformája köztársaság, és nem részvénytársaság. Ezért nem adhatjuk a nagytőke kezére az országot. (Orbán Viktor miniszterelnök, Zalai Hírlap, 2002. április 19.) Magyarország államformája részvénytársaság. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök, Magyar Hírlap, 2002.…..