Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BigJoe

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
314       Július 10. Péntek Délelőtt berendeltek kihallgatásra. Szadó őrnagy, Szilasi törzsőrmester és Koltay zászlós ült a szobában. Szigorú arccal nézték, míg bejöttem és tisztelegtem. Kezdett melegem lenni. – Na Dvorszky határőr, mi is van a pedáns…..
BigJoe 2013.07.10 15:00:44
367       Május 18. Hétfő Szóval a 2. századhoz kerültem, a ferihegyi reptéri őrszolgálatosokhoz.. Leadtam az őrszolgálatot reggel, rögtön hivatott a Cupi. Hivatalosan is megerősítette, áthelyeztek. Viszont rossz hírt is közölt, hogy a Szadó őrnagy a 2.…..
BigJoe 2013.05.19 07:15:33
@Dvorszky határőr:
cc 100 bódé - 1 év alatt.
366       Május 19. Kedd Mentem ma Szilasihoz. Ő a szakaszparancsnokom mostantól. Valahogy mégis, hadd legyek kutyás. Én akartam ide kerülni, jó gyerek vagyok, végre tehetnék valamit a hazáért. Nyomtam nagyon, de végül örülök, hogy nem vette komolyan. Szilasi egy…..
A múlt heti hóhelyzettel kapcsolatban három dolog jutott eszembe, ami úgy gondolom még az oldal témájába is vág. A megtörtént események egészét nem szeretném minősíteni vagy véleményt mondani róla, több okból sem, illetve ezt sokan mások már megtették.   Tehát a…..
BigJoe 2013.03.21 11:09:49
@churchill:
Azt gondoltam - minden alap nélkül- hogy ez a időjárástól független öltözködési szab. már megszünt.
Mivel fontosabb a katona komfortérzete/egészsége mint a szabályzat.
Megerősített abban, hogy csak a cimke változott a hv-nél.
BigJoe 2013.03.22 09:57:58
@feriboi:
Én '94-ben csak nyári bocskaival kerültem érintkezésbe, mert még nem létezett(?) a téli bocskai.
Ránézésre a téli bocskai/usanka közzül - ha valóban hideg van- az utóbbit részesítem előnyben.

Emlékszemrá, hogy 94/95 telén komolyabb hidegben egy szélcsatornában húztam a fegyverszíjjat, mint (H)őr.
Jött a löket - előírás szerint- valami okos tisztszerűség volt, bocskaiban, "fótos" mikádóban.

Nekem az usanka a nyaklam alatt összefogva, a tiszt felcsapatta az usanka füleit, mondván: Mit képzel, hol van?
Ez itt nem szibéria...
Ahogy elfordult, már rendeztem is az usankát, hogy el ne fagyon a fülem.
A tisztnek meg vöröslött a füle a hidegtől.
Okosság.
Azt hiszem a felvez megsétálttat a löketet, had élvezze a jó levegőt.
BigJoe 2013.03.22 09:59:35
@gyula0910:
A faterom meg bocskait hordta volna télen is, mert bele főtt az usankába. Embere válogatja + az időjárás.
Azt a közhelyt mindenki ismeri, hogy a háborúk jelentős lökést adnak a haditechnikának (is) és minél tovább tart egy háború, és minél több a résztvevő ország, annál több új fegyver és haditechnikai eszköz jelenik meg a frontokon. Gondoljunk csak az első világháborúban a…..
441       Március 5.  Csütörtök Cupi tényleg tök hülye, ma már elfelejtette, hogy vasárnap majdnem borult miattam az egész rendszer, mert megint kiengedett szabadnapra. Nem is kértem, csak úgy szóltak. Megint mindenki azt hiszi, mégis csókos vagyok.…..
BigJoe 2013.03.08 10:16:01
@(h)öreg:
Nekünk gombot nem kellett cipelni, és az apró sem volt feltétel.
A wc papír hosszának mghatrározása a mai napig rejtély számomra, mitől 70/60/50cm? mért nem 1 méter, vagy 13 lap?
UPDATE: a lentebb megtekintésre javasolt műsor felvétele: http://atv.hu/videotar/20130304_profit_2013_03_03 Ajánlom. Pár nappal ezelőtt itt is felhívtam a figyelmet egy újságcikkre, ami a magyar honvédség harcképességképtelenségére hívta fel /ismét/ a figyelmet, és bizony…..
442       Március 4.  Szerda   Ma van állománygyűlés. Ez egy értékelő beszéd a parancsnokság részéről, gyakorlatilag ugyanaz, mint a kötelék, csak ritkábban tartjuk, minden szakasz részt vesz és más a neve. De ugyanolyan unalmas. A…..
BigJoe 2013.03.04 10:15:34
A laktanyából történő kijutás az nálunk is érdekes volt.
Volt olyan, hogy az arc szőrzetbe kötöttek bele.Pedig:
Mielőtt elindultunk a kapu írányába akkor borotválkoztunk. Az ellenőrzés egy papírlappal történt, az arcra merőlegesen tartva, ha a papír éle serceg, akkor nem volt a katona megborotválkozva.
Szinte mindig sercegett, csaptunk egy pár kört mire rájöttem, hogy ha bőven használtuk az arcbalzsamot akkor nem tud hangokat produkálni a papír.

A másik kitolás az már 3.őrben volt, miután összerugtuk a pórt a hatáSvadászokkal a kapun nehezen jutottunk ki. A barakktól alakzatban kellet volna közlekedni (mint minden hol, nade mi a 3.őr szd voltunk, nekünk az nem nagyon ment) a kapus amint észlelte az alakzat hiányát elzavart minket.
Újra elindultunk, és amikor úgy gondoltuk, hogy most már látni fog minket rendeztük sorainkat, de már későn, visszakozz. Volt olyan, hogy messze lesétált a kedves Kapus az ezredkonyha írányába és onnan lestt minket.
Aztán megembereltül magunkat, a barakk lépcsőitől alakzatban, lépéstartással mentünk. Persze ekkor másba kötött bele, mindig taléáltak valamit.
Néhányan feldobták a labdát, hogy dobizzunk a megírt könyvvel.
De előtte egy uccsó probálkozás....ekkor a kapu ügy. HT előmászott és egy intéssel elküldött minket kifelé. Gondolom már Ő is unta a képünket - ez a 4.-5. nekifutás volt.

A saját HT-ink is szórakloztak főleg Spisák torzőrm. hivatalosan csak az AEGU vihetett le minket a kapuhoz, Spisák a könyveket is visszatartotta, majd elvitte az Ügyész pár órára. Addig meg ketyegett a könyvünk.
A 10.00 kimarcsi (nagyon ritkán kaptunk ilyet, ált 16.00-22.00- ig írták a könyvet) majd a du.-val ment ki.
447         Február 27. Péntek Nem nagyon értem, de két szabadnapot kaptam egybe. Tegnap mikor készülődtem, a körlettársak meg is jegyezték, hogy ilyenről még sose hallottak, vagy a rendes évi szabit adják ki, vagy csak a sima 24 órás szabadnapra…..
450         Február 24. Kedd Elméletileg hétfőnként van politikai tájékoztató, de valamiért mára került át. Korlát Gyula százados, a politikai tiszt tartotta. Hogy ez micsoda egy unalmas dolog! Nem is értettem miért kellett nekem beülnöm, de arról volt…..
465       Február 9. Hétfő   Négy harminckor a Kónya próbált ébreszteni, hogy délelőttös szolgálatra rendeljen. Nem keltem fel, közöltem, hogy hajnal kettőig szopatott a Horváth és esetleg jelentse a zászlósnak, hogy megint megtagadtam a…..
477       Január 28. Szerda Holnap lövészet. Ma a kopasz szakácsok a hűtőkamrákat takarították, majd lefagyott a kezük a pléhfalakon, s mikádót nem vehettek fel. Mindnek lila volt a szája tíz perc után. Már kaptam részükről néhány gyűlölködő…..
479       Január 26. Hétfő Két hónapom letelt már! A kopasz szakácsokat rászakították a sütőlapokra, trepnikre, sütőtálakra és sütőrácsokra. A körmükkel kaparászták a rájuk égett zsíros vacakot, csak néhányuknak volt akkora szerencséje, hogy…..
BigJoe 2013.01.26 23:02:33
487       Január 18. Vasárnap   Mára minden öreg szakáccsal összevesztem, legalább úgy utálnak engem, ahogy én őket. Állandó a torzsalkodás. Szakács a szakmám, pontosan tudom, mit, hogyan kell csinálni és a kőművesből, szobafestőkből hátszél…..