Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Physim31419

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei X-Fakorral...á hagyjuk. Mi az, amit nem írtam le eddig erről az évadról? Mi tudna többet mondani az idei műsorról, mint az, hogy az RTL is csak hét élő adást vállalt be belőle? Az a legnagyobb baj egyébként, - ami tegnap este is fényesen bebizonyosodott - hogy az évad semmilyen. Az előzőből…..
Physim31419 2016.12.11 13:54:04
@sixx: Nem rád céloztam, de ha már így írtad, igen azt. Még az X-faktor megkezdése előtt ezt nyilatkozni ostobaság és pökhendiség. Elvégre "szakértő". Objektivitást nem kérsz? Mert én igen. Ha egy hozzáértő ilyet mond, ez azt feltételezi, hogy felméri a konkurrenciát és levonja a következtetést, objektíven.
NemGogol A Semjén ereje 2015.08.13 12:42:00
Mk1 Vickers. Ezt a nagyon ellenálló és megbízható gépfegyvert 1912-ben rendszeresítették a brit és a francia hadseregben Elmondása szerint a kettes számú miniszterelnököt kizárólag nemes…..
A Norbi-jelenség nem csak a magyar társadalom igényszintjét és átlagos értelmi színvonalát mutatja meg jobban bármely statisztikai adatnál, de egyre látványosabban teszi ki a farkát az asztalra az…..
Physim31419 2015.08.06 14:30:30
@ideasz:
Szalonna, tepertő, kolbász, tojás, lazacolaj, kókuszzsír. Főleg az utóbbi. Azt tetszem kávéba, vagy sütésre használom.
Physim31419 2015.08.07 08:17:43
@mortullus:
Nem tudom, nem számolom.
Vannak napok, mikor a szénhidrát csak zöldségekből áll. Ezeken a napokon érzem a legjobban magam.
De, mivel családban élek, és az én étkezésem kicsit drágább, mint a hagyományos, a vacsorákat a családhoz igazítom, főleg ha edzek előtte. Ilyenkor bármi jöhet, spagetti, stb. De az édességeket ilyenkor is kihagyom.
Ha valami jó történik a magyar kortárs kultúra, hagyományőrzés, műemlékvédelem, minőségi oktatás és hitélet metszéspontjaiban, akkor az Pannonhalma. A dunántúli hegyen több mint egy évtizede zajlik egy csodálatos, nagy léptékű és izgalmas kulturális újjászületés, hogy…..
Physim31419 2015.05.27 19:42:44
@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Az írásodhoz hozzáfűztem azt, ahogy én látom a valóságot a libsi és ateista barátaimon és a szent, templombajáró embereken, belefűzve a történelmet is, mely mint tudjuk, igen sokszor hazug. A libsi tízparancsolatodhoz, mely a sátánnak oly tetsző, csak kilenc pontot írtam (ebből is látszik, a sátánnak kilenc ujja van), mivel ismételgeted magad. Íme a realistább lista, magyarázatokkal, közérthetően, a Köz számára:

A liberális 10 parancsolat, közérthetően:

1. Ne higgyj olyan dolgokban, melyre semmi bizonyíték nincs. Ne higgyj dolgokat bemondásra. Használd a saját fejed.
2. Szabad kritizálni saját és mások bármilyen meggyőződését, beleértve a vallást is.
3. Nincs szükség vallási ünnepre, ha nem vagy vallásos, de attól még megtarthatod
4. Gondoskodj a szüleidről, de csak akkor tiszteld őket, ha rászolgáltak
5. Ne ölj, semmi szín alatt, csakis legeslegutolsósorban, önvédelemből. Vond vissza a halálbüntetést.
6. Nem szükséges házasodnod, lehet számos partnered, csak ezt ne sunyi módon, alattomosan csináld.
7. Ne lopj sem fizikai, sem szellemi tulajdont.
8. Próbálj tisztességesen a saját munkád alapján élni.
9. Versengj, ha akarsz. Mutasd meg, ha tudod, hogy jobb vagy a másiknál, de dolgozz meg érte. Ha irigyelsz valamit mástól, vedd tudomásul, ez természetes emberi érzés, nem bűn.

A keresztény 10 parancsolat, közérthetően:

1. Ne legyen istened az Úron kívül – vagy halj meg.
2. Istened nevét hiába ne vedd – vagy halj meg
3. A hetedik napot szenteld az isten tiszteletére – vagy halj meg
4. Apádat, anyádat tiszteld – de ha mégsem, az Úr akarata
5. Ne ölj – csak a vallás nevében és az Úr akarata szerint
6. Ne paráználkodj – de ha mégis, bánd meg, fel leszel oldozva. Az Úr szereti a bűnösöket
7. Ne lopj – kivéve ha az Úr akarja, és ki vagy te, hogy ellnetmondj?
8. Ne hazudj – kivéve ha az Úr akarja
9. Más nőjét ne kívánd – tedd a tieddé. Vesd meg a nőt, mivel alsóbbrendű lény, erőszakold meg,
verd meg, az Úr akarata szerint, ahogy a Bibliában írva vagyon.
10. Más tulajdonát ne kívánd – kivéve ha hitetlen kutyáé és persze, ha az Úr másképp akarja
Mi, magyarok ugyanis egy keresztény, vallásos nemzet vagyunk, mindig is azok voltunk, már Krisztus előtt akárhányban is, sőt, a világ teremtése előtt is. A keresztény erkölcsbe márpedig nem fér bele az, hogy férfi férfival úgy háljon, ahogy nővel szoktak - utálatosság az az Úr…..
Physim31419 2015.05.26 11:31:37
@bbjnick:
Az én elvárásaim szerint? Szerinted egy nő és egy gyerek mit vár el egy családban?
Tehát, ha szerinted a családban a férj terrorizálja a feleségét, az rendben van, mert a biblia szerint rendben van. A fizikai és lelki trauma, amit okoz a feleségének és gyerekeinek, rendben van. Viszont, két homoszexuális házassága, amellyel senkinek sem ártanak, nincs rendben, mert a biblia nem helyesli. Hát a te eszed hol van ebben történetben?
Physim31419 2015.05.27 08:48:13
@bbjnick:
"a másik megunja és megúszod a vitában való megszégyenülést:-] "

Te kitűnő érveket kaptál, de terelsz. Téged viszont nem lehet megszégyeníteni, mert nem veszed észre.
Physim31419 2015.05.27 13:09:38
@tomtyi:
"Ezzel tehát azt mondod, hogy az emberi homoszexualitás is elsősorban dominancia alapú, ahogy az állatoknál? "

Nem mondtam ilyet és nem tudom.
Egyrészt genetikai. Egyrészt választás kérdése, mivel politikusok, rocksztárok stb sokszor már nem tudják jó dolgukban, mit csináljanak, ezért ezt is kipróbálják, bár ettől csak biszex lesz valaki. Tehát, kell hozzá a genetika.
Az állatoknál van homoszexualitás, de nem a domináns hím a homoszexuális szerintem, ők kapják meg az összes/legtöbb nőstényt. Viszont lehet olyan előnye, hogy a domináns, heteroszexuális hím megöl minden rivális heteroszexuális hímet a saját csordájából, a homoszexuálisokat meg életben hagyja, mivel tőlük nem kell féltenie a nőstényeit. Ezt egy biológustól hallottam.
De mindennek semmi köze semmilyen bűnhöz.
  A cím persze inkább csak egyfajta figyelemfelhívó kérdés, nem ez lesz a fő téma, amelyről írni fogok. A kérdésre szerintem miden hívő azt mondaná, hogy nem. Két indok is eszembe jut ehhez. A hívők nyilván azt mondják, hogy a mennyországban semmi nem fáj, mivel az emberek…..
Physim31419 2015.05.10 22:27:00
@Bainoc: "ja és ha olyan vallásos lett volna,amit a posztíró feltételez,akkor nehezen hihető,hogy kitartott volna hite mellett lánya szenvedéseit látva."

A Katrina hurrikán által okozott árvíz New Orleans kb nyolvan százalékát elöntötte, több mint hétszázan haltak meg a városban, számos ház összedőlt. Jelentések szerint a túlélők jó része megerősödött hitében.
Érted a párhuzamot?
sd Andrew Mwenda ugandai újságíró, akinek szavaira az egész világ figyel, saját országában azonban igyekeznek megfosztani őt publikálási lehetőségeitől. Mwenda szerint ugyanis nem a segélyek fogják kihúzni Afrikát a bajból. Nemet mondani sok milliárd dollárra furcsának…..
Ateista Klub És te miben hiszel? 2014.03.18 13:32:28
„Akkor te miben hiszel?” Ezt a kérdést gyakran teszik fel az ateistáknak a hívők. Miben hisz az, aki elutasítja Isten, a szentek és a túlvilági élet valamint az angyalok (lásd a képen) létezését? Erre azonban nyilvánvalóan nem adható értelmes felelet, mivel a kérdés nem…..
Physim31419 2014.03.18 19:18:03
@Brendel Mátyás:

Én nem csatlakozom kettőtökhöz, mivel sokkal kevésbé vagyok művelt és már ebből következően is, vitatkozási háttérkészletem jóval szegényesebb. De mintha szóról-szóra az én véleményem mondta volna el.

És akkor már lehet is gondolkodni, hogy mennyire biztosan következik ez a nézet a "transzcendenciában" levő hit teljes hiányából, mint ahogy nálam, és ahogy látom, nálatok is van.
Romániában tegnap kormányra ment az RMDSZ. Megírom. Merthogy ez pozitív történet, és Kerényi úr szerint a pozitív történeteket meg kell írni. Mi Erdélyben gyakorlatilag 1996 óta élünk ebben a pozitív történetben, azóta kisebb megszakításokkal vagy kormányon van az RMDSZ,…..
Physim31419 2014.03.05 09:56:33
@dr kíváncsivagyok:

Azért mennek szavazni a magyarokra, mert magyarok.
Ennyi ostoba vagy?
Physim31419 2014.03.05 10:58:19
@SontPent:
"Csak akkor az kérdés, kik szavaznak 25 éve az RMDSZ-re? Talán a románok? "

Nem gondoltam, hogy ez ennyire meglepő. Gyűlöletszavazás. Két ok miatt. Nincs más aki képviseljen minket és ne ők legyenek. Nekünk muszáj elmenni szavazni.

Neked is biztos van egy csomó ismerősöd, aki nem azért megy szavazni, mert szereti azt akire szavaz, hanem hogy a másik ne legyen. Ez a gyűlöletszavazás.
Physim31419 2014.03.05 12:14:37
@tarackos:
"De legutóbb lehetett volna Szászra vagy tökös Lacira szavazni de a kutya sem szavazott rájuk... "

Hát ezt nem tudom, gondolom megszokásból szavaztak. Az is benne lehet, hogy az autonómia abszurd, úgy ahogy van. Meg az is, hogy Tőkést sem szíveli senki. Mindhárom magánvélemény.
„És mégis mozog (a föld)”, mondá a ma éppen 450 éve született Galileo Galilei, és mielőtt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték volna az inkvizítorok, bizonyságul dobbantott, hogy beleremegett a föld. Hányat is? Az a jó abban, ha valaki 450 éve született, hogy…..
Physim31419 2014.02.18 21:20:18
@sdani:

"hohó! De akkor a matematika megint csak nem istenről állít valamit, hanem a hívők elméleteiben lévő ellentmondásokról"

Ezt írtam.

"bár nem hiszem, hogy a matematika ilyet csinálna"

Nem hiszed? Miért nem nézel utána?

"bár egy jól kombinált Fourier sor csodákra képes :) "

Most azzal vágsz fel, hogy hallottál a Fourier sorról? És hallottad, hogy lehet vele valamit csinálni? És mit kombinálsz rajta?
Physim31419 2014.02.18 22:52:36
@sdani:

Nem vicceltem. Idejöttél, kinyilatkoztattál, ítélkeztél, jópofáskodtál, de a kérdésekre nem válaszolsz. Miért? Troll vagy?
Physim31419 2014.02.18 23:15:03
@sdani:

"A matematika nem természettudomány, ha nemhiszed, nézz utána."

Nem is írtam ilyet, okostóni. Csak írsz és nem olvasol?

" Egyik természettudomány se mond semmit isten létezéséről(!), ha nem hiszed, nézz utána."

Ezt írtam: Az ilyen állítások gyűjteménye ellentmondásos, tehát igaz nem lehet. Ennek a kimutatására jó a matematika.

Tehát a matematika nem isten létét cáfolja, hanem a hivők hülyeségeit. Ennyire nehéz értelmezni?

"És milyen kérdésre nem válaszoltam? hogy mit kell csinálni a F. transzformációval? Ez nem az a blog"

Te jöttél elő vele, nem én. És komolyan kiváncsi voltam rá, mit kombinálsz rajta. Nem kaptam választ. Nem az a blog. Na jó.
Elképesztő dolog történt a napokban, de mintha ennek súlyát nem érzékelné a média vagy a keresztény közösség: az ENSZ felszólította a Szentszéket, hogy többek között bírálja fölül tanítását a fogamzásgátlás és a terhességmegszakítás témakörében. A legnagyobb…..
Physim31419 2014.02.15 14:46:27
@Ad Dio:

"Az ateizmus épp olyan hit mint a teizmus. És a követői is épp olyan mechanizmusok mentén gondolkodnak mint a teisták: vannak fanatikusaik, hithirdetőik, hitletéteményük, buzgó térítőik (persze csak a "racionalitást" terjesztik :-) ). Minden. "

Ezt már többször elmagyarázták neked ezen a poszton és nem fogom még egyszer megtenni. Az interneten is utána lehet keresni, az egyik legostobább tévedés az ateizmussal kapcsolatban. De neked szükséged van erre a hitre, hogy továbbra is fölényben érezd magad. Ezt már bebizonyítottad, nem fogom még egyszer elkezdeni, falra hányt borsó.
Physim31419 2014.02.15 15:48:58
@Ad Dio:

Nézd, nekem jó volt levelezni, mivel újabb alját tapasztaltam meg az érvelési technikáknak. Szerintem te ugyanezt gondolod rólam, de ez a két nézet sem egyenlő, egyikünket a tények sokkal jobban alátámasztanak. Hagyjuk most már, hogy melyikünket. Nekem a világ ismét szélesebb lett a pár sorral feljebb leírt tapasztalattal.

Viszont mivel szeretem megismerni az "ellenséget", érdekelne, mikor voltál utoljára dühös? Az érzelmek látszólagos hiányát én visszafojtottságnak és ezért nagyon veszélyesnek tartom, de itt alaposan tévedhetek. Ezért érdekel. Már ha nem vagyok indiszkrét :)
Physim31419 2014.02.15 16:16:26
@Ad Dio:

"Dühös? Lássuk csak. Pl. reggel, amikor kiborítottam a spécin belőtt oldatomat. Volt anyázás is meg minden :-). Drága volt, takarítani kellett, büdös lett utána ilyenek :-O. "

Ez jó :) Ezek szerint ebben félreismertelek :)

"Csak segíteni szeretnélek, hogy jobban megértsd a világot."

Ez automatikusan azt jelenti, jobban ismered a világot mint én. Hagyd ezt a stílust, borzasztó idegesítő, igazságtartalma pedig...

"Nem vagyok az ellenséged."

Idézőjelben írtam.

A többire jobb ha nem reflektálok.
Az eddig feltöltött három cikkben, és a kapcsolódó vitákban nagyon sok érdekes kérdés és téma felbukkant, mielőtt azonban ezekre rátérnénk, a legjobb, ha végigviszem az alaptémát. Még két, alapvetően gyakorlati jellegű kérdést kell érintenünk: az egyik a paleolit étrendek különböző…..
Physim31419 2014.02.02 20:35:42
@Meleg Sándor:

Az érvelésed kb olyan, hogy például "három golyót kapott a fejébe, de senki nem vizsgálta a szívrohamot, tehát a golyók általi halál nem bizonyított."
Physim31419 2014.02.03 09:12:38
@Meleg Sándor:

Kedves Sándor.
Bármilyen diéta létezik vagy találnak ki, egy igazán hatásos ellenérv létezhet velük szemben: károsak az egészségre.

Te lényegében két dolgot írtál a paleo ellen:

1. Egyes összetevők károssága nem bizonyított
2. Biztos ami biztos alapon mindent kizár ami káros lehet, tehát túl szigorú.

Tehát maximum túl szigorú. Kár volt emiatt ennyit írni, hacsak nem fizetnek érte.
Physim31419 2014.02.03 11:14:46
@ZebuLon:

Engem személy szerint feldühít a következő szokásos szöveg: "Az eddigi diétát át kell alakítani, tehát kezdje teljes kiőrlésű kenyérrel..." Mintha a teljes kiőrlésű kenyér volna az élet legfontosabb kelléke :)

Angliában például már jóval nagyobb adag D vitamint ajánlanak. Az itteni dietetikusok nagy részéhez ez a hír még nem jutott el. Ha eljut, ugyanolyan bölcsen fogják ajánlani, mintha ezt mindig is így mondták volna. Lelkiismeretfurdalás nélkül.
Manapság hipsternek lenni nagyon trendi dolog, napjainkban már elég ehhez megvásárolni egy SZTK-keretes szemüveget, egy kordbársony nadrágot, egy sálat, esetleg egy surdasapkát és máris be lehet ülni keresztbe tett lábbal valamelyik romkocsmába észt osztani. A hipsterség persze…..
Bergoglio beájulna. Illetve be is ájult. A Vatikán nemrégiben egy felmérést készíttetett a szexuális erkölcsről hívők körében. A meglepetéstől hanyatt vágták magukat, mert a felmérés szerint Bajorországban - tehát a legkatolikusabb német államban - a Katolikus Családok…..
Physim31419 2014.01.29 10:40:56
"Az óvszerhasználat katolikus tilalmának az oka eleve nem tudományos, így szóba se kerül itt a tudomány. Minden hívő katolikus tudja, hogy mi az oka az óvszertilalomnak, s nem hiszi, hogy ez Isten örök tanítása. "

Az alábbi linken számos püspök és bíboros az óvszer használata ellen van.

www.catholicsforchoice.org/condoms4life/resources/anti-condom.asp

Kiemelve:
The problem of HIV/AIDS cannot be overcome with mere slogans. If the soul is lacking, if Africans do not help one another, the scourge cannot be resolved by distributing condoms; quite the contrary, it worsens the problem.”

“Pope replies to questions from journalists.” Vatican Information Service, March 17, 2009.

Kiemelve:
In a recent television interview, Cardinal George Pell of Sydney, Australia, repeated Pope Benedict’s attack on the use of condoms to prevent the spread of HIV. He stated, “The idea that you can solve a great spiritual and health crisis like AIDS with a few mechanical contraptions like condoms is ridiculous…Condoms are encouraging promiscuity. They are encouraging irresponsibility.”

Weekend Australian, "Condoms Will Not Save Africa: Pell," April 11, 2009.

Tehát ők nem hivő katolikusok, vagy mégsem tudja minden hivő katolikus vagy...
Az egyház százezrek halálát okozza a hit terjesztésével és az óvszer tiltásával és te szokás szerint hülyeségeket írsz.
Physim31419 2014.01.29 10:41:40
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

"Az óvszerhasználat katolikus tilalmának az oka eleve nem tudományos, így szóba se kerül itt a tudomány. Minden hívő katolikus tudja, hogy mi az oka az óvszertilalomnak, s nem hiszi, hogy ez Isten örök tanítása. "

Az alábbi linken számos püspök és bíboros az óvszer használata ellen van.

www.catholicsforchoice.org/condoms4life/resources/anti-condom.asp

Kiemelve:
The problem of HIV/AIDS cannot be overcome with mere slogans. If the soul is lacking, if Africans do not help one another, the scourge cannot be resolved by distributing condoms; quite the contrary, it worsens the problem.”

“Pope replies to questions from journalists.” Vatican Information Service, March 17, 2009.

Kiemelve:
In a recent television interview, Cardinal George Pell of Sydney, Australia, repeated Pope Benedict’s attack on the use of condoms to prevent the spread of HIV. He stated, “The idea that you can solve a great spiritual and health crisis like AIDS with a few mechanical contraptions like condoms is ridiculous…Condoms are encouraging promiscuity. They are encouraging irresponsibility.”

Weekend Australian, "Condoms Will Not Save Africa: Pell," April 11, 2009.

Tehát ők nem hivő katolikusok, vagy mégsem tudja minden hivő katolikus vagy...
Az egyház százezrek halálát okozza a hit terjesztésével és az óvszer tiltásával és te szokás szerint hülyeségeket írsz.
Physim31419 2014.01.29 10:46:06
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Persze, hogy téged igazol. A világon minden téged igazol.
"Meghalt a bűneitekért, és visszajött az agyatokért." Mára már nem csak az ateisták, de a hívők józanabbik fele is elfogadja az evolúciót, mint az élővilág kialakulásának igaz leírását. És talán a nagyobbik fele, bár ez közel sem biztos. Mindenesetre az európai országok…..
Az előző írásomban már jeleztem, hogy nehéz dolog a paleolit étrendet egységes rendszerként kezelni, mert valójában mindenféle elmélet tarkabarka összessége, ami még folyamatosan változásban van. Ennek megfelelően a következőkben olvasható kritikai gondolatok is csak korlátozottan általánosíthatóak.…..
Physim31419 2014.01.20 23:37:54
@d.j:
"Nem. Ez a baj, hogy továbbra sem érted és szajkózod a diétamániások mantráját. Persze nem a te hibád, mert mindenhonnan ezt hallod, hogy kezdj el diétázni, majd jól lefogysz és akkor sportolhatsz. Na most ezzel a sorrenddel az a baj, hogy már az első sem fog teljesülni, tehát onnantól kezdve folytatod az egészségtelen életmódot. Elsőnek a sportot kell elkezdeni, mert önuralomra és kitartásra nevel. Valószínűleg le is fogsz fogyni, normalizálódik a vérnyomásod, csökken a koleszterined és a szexuális potenciád is növekedni fog."

Egy kutatásban 107 túlsúlyos személyt vizsgáltak meg és követtek végig 1 éven keresztül, mindegyik betöltötte a 65 évet. A vizsgálat célja az inzulinérzékenyég változása volt. Alkottak négy csoportot. Az egyiket testsúlycsökkentő diétára fogták, a másiknak rendszeres sportot írtak elő, a harmadik csoport pedig testsúlycsökkentő diétára és sportra volt fogva. Negyedik csoport a kontrollcsoport.
Hat hónap múlva a testsúlycsökkentő diétára fogott csoport inzulinérzékenysége 40%-al nőtt. A harmadik csoport (diéta, sport) inzulinérzékenysége szintén 40%-al nőtt. A kettes csoport inzulinérzékenysége nem változott.
A vizsgálat kezdetétől számított egy év múlva az első csoport inzulinérzékenysége 70%-al nőtt, a harmadik csoporté 86%-al, a másodiké, akik csak sportoltak, változatlan maradt.

http://www.internalmedicinenews.com/index.php?id=495&tx_ttnews[tt_news]=135907&cHash=dd3b525509b3dad9b123535c7eb745b5

Le tudod vonni a megfelelő következtetéseket, vagy vonjam le helyetted, mert lusta vagy gondolkodni?
Ennyit a kinyilatkoztatásodról.
Physim31419 2014.01.21 10:46:19
@d.j:

" a sportnak mennyi előnyös hatása van a szervezetre, olyan hatásai amit egy diétával nem tudsz elérni: vérkeringés javítása, szív erősödése, tüdőkapacitás javulása, csökken az emlőrák, a vastagbélrák kialakulásának veszélye, koleszterin, csontritkulás, vérnyomás, 2-es típusú diabétesz, izomzat, izület és testtömeg és szex."

A vastagbélrákot, koleszterint, csontritkulás kapcsolatát a sporttal nem tudom. A koleszterin bonyolult dolog és nem biztos, hogy egészséges a csökkentése. Viszont az a kocogás/futás, amely időtartama meghaladja a húsz percet, csökkenti a tesztoszteron termelést, növeli az ösztrogémennyiséget, férfiaknál. Tehát nem jó a szexnek. Ha muszáj, tudok erről linket küldeni, de most elég sok idő lenne utánakeresni.

"Végül: tudsz te normálisan is kommentelni, nem kell azonnal ostobázni, meg sértegetni a másikat. Ha normális hangnemben írsz, te is úgy kapod a válaszokat. "

Igaz.
Physim31419 2014.01.22 19:25:46
@rebdelka:
Még sehol sem olvastam, hogy a paleo olcsóbb lenne és az indoklása is nagyon eredeti és igaz lehet.
Vannak gyerekeitek? Ők hogyan tértek át erre a fajta étkezésre? Elég két étkezés egy nap, vagy szükség van háromra?
Különös eszmerendszer a kereszténység. Attól olyan sajátos és furcsa, hogy minden egyes kijelentése, dogmája éles, feloldhatatlan ellentétben áll valamely más nézetével. Ezek az ellentétek a eszmerendszer alapjaiban figyelhetők meg, és olyan ordítóak, hogy értelmes embernek…..
Physim31419 2014.01.18 11:56:57
@luci weiss:
"Erről már volt szó. Persze, hogy van lelkük, nem is kicsi (mahatma). A többieket tanítani jönnek. Mivel része vagy Istennek, a megtestesüléseidet (a többiekével összhangban) te teremted meg. Azért választ valaki "ilyen" (értfogyos) létállapotot, hogy ezzel a többieknek lehetőséget teremtsen a hozzá való viszonyulásra: elutasítás, fizikai erőszak, empátia, elfogadás, gondoskodás, szeretet, stb. - érzelmek és cselekvések átélésére és megvalósítására. "

A való világ gyakorlatilag végtelen sok érdekességet és izgalmat tartalmaz azok számára akik nem depressziósak vagy betegek. Te ezeket az izgalmakat és érdekességeket - úgy tűnik - lazán átugrod és egyből a szellemvilágról írsz, és gondolom, gondolkodsz is, hiszel benne (tehát nem tudod). Feltéve, hogy nem vagy depressziós és beteg, érdekelne, hogy miért teszed ezt?
Physim31419 2014.01.21 10:31:47
@luci weiss:

Tudod, egyszerre van jelen a világ szépsége és Isten. Miért is lenne másként?

"Isten jelenlétét nem látom, magyarázd el, te hol látod.
A világ szépsége egy felszínes maszat, tizennyolc év alattiak fogalmaznak így és azok, akiket a vallás és ezotéria vakká tesz. Nem nézel híradót? Robbantások, betegségek, halál is van ám, nem csak üdvözülés, világegyetem energiája és mennybemenetel. Te ezeket nem látod?

"Ugyanannyi (részleges) információ alapján dönt mindenki, tehát a te döntésed (hited, tudásod) épp annyira megalapozott, mint az enyém, és fordítva."

Tehát, ha ugyanazon infromáció birtokába jutok, mint például Anders Behring Breivik, akkor én is megölök 77 embert? Ezzel egyenlővé teszel engem vele vagy Hitlerrel. Átgondolod te egyáltalán, miket írsz?

"Nincs ezzel semmi baj."

Ez valami mindenki egyenlő, minden eszme egyforma, nics semmi baj maszlag? Vagy csak a szokásos felsőbbrendű keresztény/ezoterikus biztatás az alacsonyabbrendű embertársaik felé, hogy zárjuk csak be szemünket és agyunkat, ne gondolkodjunk csak higyjünk?
Physim31419 2014.01.21 14:03:30
@luci weiss:
"A legkisebb fotontól (amikor a kétréskísérletben a foton tudja, hogy figyeli-e őt egy emberi tudat, eszerint lesz hullám vagy részecske) kezdve a galaxisokon túlig."

Hogyne, én is láttam pár teleszkópok fényképeit, de továbbra sem látom bennük istent. Nem azt kértem, hogy a homályos, elnagyolt saját képeid ismételd meg még egyszer, hanem magyarázd el világosan és precízen, hogy én is értsem.

Az írásod a szokásos langyos terelés. A világképed kikezdhetetlen, mert egyetlen konkrétumot sem tartalmaz és folyton mellébeszélsz. Az konkrétumoktól menekülsz, és joggal. Mit vársz az írásaidtól? Hogy elhisszük bemondásra?
Jacques Callot, The Hanging, 1620 körül. Illusztráció, nem viking szertartást ábrázol Egy svéd munkatársammal ebéd közben beszélgettünk mindenféléről, és közben egy pár szót ejtettünk arról, hogy ki mit csinál karácsonykor. Ekkor mondott egy érdekes dolgot, hogy a…..
Physim31419 2013.12.21 18:05:57
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ennyi intellektuális földbedöngölést csak egy hülye hivő tud elviselni. A magyarázat egyszerű. Sem tények, sem logika, sem elemi intellektuális tisztesség nem szorul beléjük.
A különböző hírportálokon végigsepert az a hír, amely arról szól, hogy az Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a nők mintegy 0,5 százaléka vallotta magát szűznemzéses terhesnek. A szám hírenként kicsit eltér, 40-45 nőről van szó. Ezek közül kicsit többen szültek fiút, és többen az adventi…..
Physim31419 2013.12.20 11:59:29
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Gondolom, az irracionalitást csak istenhitednek tartod fenn, ha nem így lenne, magának az érvelésnek és vitának sem lenne értelme részedről (így sincs, mert csak a hülyeségeid ismételgeted). De az okát leírtad már máshol, ha elég sokat ismételgetsz valamit, elkezdjük majd meglátni a te "igazságodat", ami természetesen az abszolút Igazság.

Viszont miért rossz az irracionalitás? Például azért, mert olyan embereket eredményez, mint te, akiket a világon semmivel sem lehet meggyőzni, és eszköz sincsen rá. Ha a hited irracionális, nyugodtan hihetsz a hitetlenek máglyaégetésének helyességében, és ugyanúgy nem tudna senki meggyőzni téged ennek embertelenségéről. Az irracionalitás azért veszélyes, mert bármi lehet, nem meggyőzhető.
Physim31419 2013.12.20 13:24:54
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Igen, ebből a velős válaszból is látszik, hogy a keresztény létnek alapköveteleménye az abszolút szelektív olvasás, a megnemértés, a logikaiszony, a realitással való abszolút párhuzam, a komfortérzet és felsőbbrendűségi érzés megőrzése bármi áron, és az öszvéri csökönyösség. A felsorolás a teljesség igénye nélkül készült.
A KDNP még a választás előtt szeretné az pontot feltenni a négyéves kormányzási ciklus rájuk eső részére, a köznevelés teljes és totális államosítására átalakítására. Ezek szerint komolyan gondolták, amit a PISA-felmérés romló adataiból levontak, vagyis "a…..
Physim31419 2013.12.16 16:13:25
@873ujr3rk:
"btw minek ez a kuszaság ? a bibliában minden benne van. "

Hogyne, mutasd meg Einstein téregyenlete és Mari néni töltöttkáposztareceptje hol van leírva. Nekem ennyi elég is.
Physim31419 2013.12.16 16:21:11
@Minorkavidor: :))
A nüt meg a müt fonetikusan :)
A Horvát Ateisták és Agnosztikusok Szövetségének a Facebook-oldalán egy könnyen kezelhető online felületet tettek közzé, aminek segítségével a Római Katolikus Egyházból kilépni gyerekjáték. "Szeretne kilépni a Római Katolikus Egyházból, de nem tudja hogyan? A legfonosabb az…..
Physim31419 2013.12.06 22:37:04
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Elmehetek és megnézhetem Obamát, ha akarom. Ugyanezt nem tehetem meg istennel. Te igen?

Isten létezésére ugyanolyan kevés tapasztalati bizonyíték van mint Zeusz vagy az unikornik létezésére. Te miért az előbbiben hiszel?

Ritka sok hülyeséget hordtál össze.
Physim31419 2013.12.07 14:11:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tehát látod Obamát a tévében, de ez nem biztos, hogy neked elég ok rá, hogy higgyj a létezésében, ugyanakkor hiszel Jézus létezésében és isten mivoltában az Újszövetség alapján. A szokásosnál is jobban elástad magad.

Milyen teológusokra gondolsz? Semlyénre, pedofilokra? Akik egész életükben egy mítoszt tanulmányoztak és hisznek is benne? Én ezért nem nézek fel rájuk, a szájtátást és kritikátlan hozzáálást neked hagyom, de már magadévá is tetted.
Physim31419 2013.12.08 09:03:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Semjén Zsolt nevét valóban írtam helyesen. És ez már nem is segített téged felfogni, miről van szó.
És igen, a keresztény vallás nevű mítosz igazságtartalmáról még senkit nem hallottam helyesen érvelni, ráadásul, ha már róla van szó, nem is hiteles, mivel egy hazug, álszent ember.

A vallásosak egyik fajta érvelése, amelyet te is magadévá teszel, hogy mindenki és minden egyenlő, éppúgy lehet hinni valamiben mint másban, és az ateizmus is egy hit. Ennek az iszonyú ostobaságnak a felfogásához csak egy kicsit kellene utánaolvasni.
Egy másik, hogy képesek az eget zöldnek hazudni, csak mentsék magukat és a vallásukat. De hát másképp nem is menne. Így sem megy.

Neked valóban egyenértékű mondjuk Luke Skywalker létezése Obama amerikai elnök létezésével, csak azért mert mindkettőt tévében láttad? Ennyire sötét vagy?
Rengeteg mindent zagyváltál össze, de erre kíváncsi vagyok.
2013. november 30-án megrázta a világ közvéleményét a hír, miszerint a neves amerikai színész, Paul Walker halálos autóbalesetet szenvedett a kaliforniai Valenciában. Barátok és rajongók sokasága gyászolja a szerencsétlenség két áldozatát. A sors gonosz fintora, hogy Walkernek…..
Physim31419 2013.12.05 13:49:32
@Szelid sunmalac:

Ezeket én is betartom, de én sajnálom Paul Walkert és nagyon megrendített a halála. Nem értem honnan ered ez a düh és keserűség nálad.
Physim31419 2013.12.05 14:16:51
@Szelid sunmalac:

A családon, barátokon és szeretteken kívül még egy csomó másért is lehet rajongani, zenéért, elvért, könyvért, műtárgyért, gondolatért stb. Te vagy a cinikus, ömlik belőled az irigység, gyűlölet és szenvedés, csak sajnálni tudlak.
Csak nem vagy hivő?
Physim31419 2013.12.05 14:27:05
@mojoking77:
Emberünket most ismertem meg. Megrendítő tapasztalat. Kösz az infót.
Nem gondolom, hogy valaha kinő ebből.