Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vabra

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határátkelésnek egy speciális formája, amikor egy házaspár egyik tagja (jellemzően a férfi) külföldön vállal munkát, a másik pedig otthon marad (a leggyakrabban gyerekekkel). A helyzet nyilvánvalóan nem egészséges, és rengeteg buktatót rejt magában. Én magam is több…..
vabra 2014.03.01 10:55:02
@macamuca [IHUN]: mi a családdal átrágtuk jó előre. Már amikor megismertem a feleségem, akkor is külföldön voltam és csak hazaugrottam. Akkor fél év múlva hazajöttem azért, hogy összeházasodjunk. Már akkor megbeszéltük, hogy megint megyek, de családos helyre, és ő jön velem, akárhová is megyek (persze pl. Afganisztánba nem, mert ott közvetlen a veszély, de biztonságosabb helyre igen). Közben 2 gyerek, majd sorra elúszó lehetőségek (egyik sem rajtam múlt). Pár hónapja kint vagyunk. Én 2 hónap alatt egy kicsit rendbeszedtem magunkat. a kocsira is kellett költeni, az otthoni lakáshoz riasztó, meg egy csomó apró dolog, amire csak elfolyik a pénz.
Aztán kijöttünk együtt. Első este megáltam egy grillkifőzdénénél gyors vacsorát venni, és a közvilágítás errefelé szegényes. A feleségem majd összepisilte magát, úgy stresszelt, hogy mi lesz, pedig a főváros egyik forgalmas helyén álltam, a büfétől 20 m-re. Képeken már mutattam Neki a lakást, amit kibéreltem a család részére, de amikor először bejárta, és látta, hogy ez egy teljesen élhető otthon is lehet (persze a személyes apró használati tárgyak hiányoztak, egy kicsit olyan rideg volt, mint egy szállodai apartman), akkor megnyugodott.
Utána megbarátkozott az egész környezettel, az emberekkel, tanulgatja a nyelvet, a gyerekek oviba járnak....
Most már azt mondja, hogy amennyire rettegett az egész váltástól, most annyira jól érzi magát és nem akar hazamenni sem. Pedig mi is jelzálogot hagytunk otthon, a kocsira is kölcsön van, a munkahelyén "bedolgozta" magát (csak éppen a magasabb beosztást mindig más, messziről jött kapja meg, mert azzal lehet odacsalogatni), de már elmúlt a stressz hatása, kisimultak az idegeink, a gyerekek sikerélményeik miatt már szeretnek oviba járni...
Szerintem egyikünk sem bánta meg.
Ma dél körül rohamtempóban elkezdték körbekordonozni a Parlament épületét. Nem tudjuk, hogy a térfelújítási munkák miatt teszik-e mindezt, vagy egyéb okokból kifolyólag. A kordon elhelyezkedése és kinézete kiköpött mása a Gyurcsány-kormány által használtnak, melyet a…..
Nagyon sok mítosz él a testőr szakmával kapcsolatban a közvéleményben. Sokunknak a The Bodyguard c. felejthetetlen film ugrik be Kevin Costnerrel és Whitney Houstonnal a főszerepben. A testőrmunka azonban nem feltétlenül csupán csillogásról, és elegáns partykról szól. Nagyon sok…..
Mandiner blog Határidő: 30 nap 2013.01.24 08:31:00
Az egykori reakciós programunk második kiadásáról szóló ötletelés során arról beszélgettünk, hogy milyen, különösebb költségvetési ráfordítást nem igénylő szabályozási megoldással javíthatna a kis- és középvállalkozások helyzetén az állam. Mivel e cégek…..
vabra 2013.01.25 09:12:54
@Robinzon Kurzor: van egy kényszer, ami abba a nyilatkozatba sűríthető, ami a belügyér minden év végi/év eleji nyilatkozatában elhangzik: "a bm szerveknek nincs lejárt tartozása". ez így is van minden alkalommal, csakhogy nem azért, amiért az átlagpolgár hiszi: vagyis nem azért, mert kifizették, hanem azért, mert a lejárt tartozásokra minden év végén új határidőt állapítanak meg a beszállítóval közösen, mondván, hogy vagy belemegy ebbe, és akkor a januárban utalt költségvetési pénzből kifizetik az előző évi tartozásokat, vagy nem megy bele, de akkor meg mindenféle eljárási hercehurca miatt még később látja a pénzét. persze, hogy belemegy, és így tényleg nincs lejárt tartozás. ez így megy minden évben...