Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Wasp_

0 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dobos Menyhértnek igaza van. A saját szempontjából. Csak persze nem ez a lényeg...
_Wasp_ 2022.01.17 19:25:58
@Nabradius: Elvett például azoktól a kisvállalkozóktól, akiket a haveri kör előnybe hozásával kiszorított a piacról. Hogy a topicnál maradjunk, elvett mindenkitől, hogy pofátlanul 30 centi magas kilátókkal síboljon ki az EU (így mi is) adófizetőinek zsebéből pénzt, amiből mondjuk kokainra, yachtozásra és kurvákra tellett, de az oktatás és az egészségügy rendbehozatalára nem, mert az nem rendbehozás, hogy törvénybe foglalják, hogy valaki nem hagyhatja abba a munkát hacsak nem engedélyezi neki a (király) kormány. De szívesen sorolom még, ha feltétlenül igényled.
_Wasp_ 2022.01.17 21:26:10
@Nabradius: Valamit te félreértettél, ha azt hiszed, hogy én panaszkodok. Szerencsére én sose szorultam rá a hatalom könyöradományára, veled szemben, akit a 13 havi fizu és a 300 forintos vizitdíj tönkretett. Egyébként milyen 13. havi fizut vettek el tőled ember? A fizetésed nem a munkáltatód adta? Gyanús, hogy téged karakterre fizetnek, ha le mersz írni olyant, hogy az egészségügy most jobb, mint valaha, nem kívánom neked, hogy kipróbáld. Ha ilyen fasza az egészségügy miért jártunk élen a Covid halálozásban? Pedig vettünk egy nagycsomó lélegeztetőgépet, amin ugye meggazdagodott egy haver és lehúzta a cégét a klotyón. Mert ez így szokott működni a piacgazdaságban ugye? Kötsz egy nagy üzletet Orbán úrral és becsukod a céget és világgá szaladsz.... Volt már neked valaha vállalkozásod? Ha igen, tudnád, hogy csak akkor viselkedsz így, ha tudod, hogy magadtól nem élnél meg.

"Rendőri - bírói elfogultság?? Mesélj már kérlek.... Konkrétumokkal, ha lehet, kíváncsivá tettél."

Rendben, egy konkrét példa, nevek nélkül. Balaton környéki utca, kisajátították a telkeket. A telkek gazdái: 5 ismert fideszes jobbról, egy ismert ellenzéki, 5 ismert fideszes balról. Kisajátítási összegek: 10 millió a fideszeseknek, az ellenzékinek egy misi, aztán megint 10 misi a többi fideszesnek (az arányok kb stimmelnek a pontos összegre és darabszámokra nem emlékszem) A bíró elutasította a pótszakértő felvételét (a szakértőt az ország túlfeléről hozatták) a szakértő indoklása annyi volt, hogy ez az ő szakvéleménye. Persze, lehet véletlen, a sors kifürkészhetetlen akarata.

Mondok jobbat: a minisztériumból hívják fel az egyik legnagyobb magyar gyár jogi irdodáját, hogy fel kéne már venni az unokaöccsét valamelyik főfasznak, zsíros fizetésért. Vagy legalábbis ajánlatos.

De maradjunk csak ennél a közismert motívumnál: mivel magyarázod, hogy Völnert nem tették előzetes letartóztatásban, mikor ő volt a vesztegetési ügy eddig legmagasabb pozíciójú vádlottja, és a vesztegetésben résztvevő másik feleket meg hűsöltetik? Már ha nem azért, mert van valami politikai érdek a háttérben....

Azt hogyan magyarázod, hogy a Pegasus lehallgatások aláíróját - Völnert - megvádolták, és minden eszközzel el van lehetetlenítve, hogy egy független bizottság felülvizsgálhassa, valóban jogszerű volt-e minden? (valóban Varga Juditnak vagy Völnernek kellett volna egyáltalán aláírnia? Völner aláírhatott Varga helyett? Kérdéses, mert ez elsősorban bírói hatáskör lett volna)

Vagy mondjuk picit régebbről, csak úgy nagy vonalakban, ha már Polt Péter a téma: atlatszo.hu/kozpenz/2021/09/16/elszabotalt-nyomozasok-20-fontos-ugy-ami-megakadt-az-ugyeszsegen/

de sorolom szívesen, ha mondjuk csak néhányat meg tudsz válaszolni.
_Wasp_ 2022.01.17 21:41:05
@Nabradius: Véleményem lehet ugye? Teljesen nyilvánvalóan vak vagy a problémákra és a rendszer szolgalelkű kiszolgálójaként nem tehetsz mást, minthogy Orbán seggét nyalod. Ezzel nincs semmi baj, a lelkiismereteddel csak magad és a jóisten felé kell elszámolnod, ugyanakkor a személyeskedést, és a magas lóról beszélést te kezdted el, ne legyél hát kényeskedő királylány, ha hasonló modorban kapod a választ. Valószínűleg megszoktad a rendőrségen, hogy a beosztottaiddal akárhogy beszélhetsz, de - meglepetés! - én nem vagyok a beosztottad.

Mit vettek el a kisvállalkozóktól? Oké, vegyünk néhány példát, ha már rákérdeztél: A nemzeti dohánybolt bizniszt azok kapták meg akik jó nyaloncok voltak. Az építőipari beruházásokat tipikusan a haveri cégek kapják meg, a sors kifürkészhetetlen akarata folytán ellenzékiek sose. Minden ratyi kis kormánynyalonc médiakurvát kitömnek most a közpénzünkkel (mint például Rákay Philipet és lelkitársait), továbbá számolatlanul megy a pénz egy olyan plakátkampányba, amit amúgy tilt a saját törvénye ennek a szánalmas gyülekezetnek. De ez téged nem zavar.

A Völner ügyre továbbra sem reflektáltál. Vagy az nem gond, hogy az igazságügyminiszter első embere megvesztegetési pénzeket fogad el, és leszól intézményeknek (egyetemeknek, végrehajtóknak) hogy azoknak hol kell áthágni (meghágni?) a jogot. Ez tényleg nem zavar téged? Tényleg nem kéne ezt picit kivizsgálni?
Most voltam. Sötét lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
„Amikor néha az exeimmel levelezek, kiderül, hogy egyiknek sincs még normális kapcsolata, tehát nem biztos, hogy esetükben én voltam a hunyó” – Amikor egy nő kiáll az igazáért, és mindig övé az utolsó szó, az néhány pasinak indok lehet a lelépésre.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Bár első hangzásra mesés vagyonnak hangzik, azonban ha nem tudunk jól sáfárkodni vele, akkor hamar végessé válhat. Az igazán gazdagok körébe való belépéshez ez jelentéktelen összeg, viszont az átlagember szintjén 100 millió forint okosan beosztva sok mindenre elegendő lehet. Bölcs esetben a „nem…..
_Wasp_ 2021.11.12 06:14:56
100 millió nagy lófasz annak, akinek nincs pénze, nincs semmije. Gondolom ezzel páran nem értenek egyet, de ha ezt a száz milliót költőeszköznek tekinted, nézzük meg mire elég? Vegyél belőle egy házat és egy autót. Nézz körül az ingatlanpiacon, nemigen kapsz ma 30-40 millió alatt lakható házat kamcsatkánál közelebb. Vegyél egy autót. Okosan, nem akarod minden pénzed szervizre költeni, hosszú távra tervezel. 5-8 millió? Átírási költségekkel, alap felújításokkal, bútorokkal nemigen fogod 50 millió alatt megúszni és el is ment a fele. Oké legyél NAGYON ügyes (vagy sóher nézőponttól függően), és úszd meg ezt 30 millióból. Nem gondoskodtál itt még a gyermekeidről és semmiről, nem vettél ebből a pénzből anyukádnak egy szál virágot se. Nem adtál kölcsön a barátaidnak és a rokonaidnak, akiknek hirtelen eszébe fog jutni a kapcsolatotok, és nagyon szívszaggató történetekkel fognak kölcsönkérni tőled, úgy, hogy megesküdnek anyjuk életére, hogy megadják a tartozást. Menj el hetente egyszer étterembe/moziba stb a barátnőddel egy jobb helyre (végülis van száz milliód - bár itt már nincs), évente egyszer kétszer nyaralni. Gazdag ember vagy, csak nem dolgozol a csavargyárban? Azért elköltöd továbbra is alapból a fizetésed ami korábban mondjuk 300 ezer volt, az évi négymillió. Pukk, pár év alatt azt veszed észre hogy maximum 10-20 milliód van. Az meg nem elég semmire, mondjuk befizetsz egy-két jobb utazásra és viszlát. Nem érted hova tünt a pénz. Ja igen, a többiek voltak gecik nem te voltál hülye. Legyél óvatos lajos: tedd be a pénzed valahova és költsd el csak a hozamot. 100 millió hozama elárulom, szintén egy nagy lófasz! Ha forintban kötöd le, negatív hozamot realizálsz a bankokban, azt felejtsd el. Valami kevésbé inflálódó deviza kell, mondjuk dollár? Egy fenét, az is inflálódik rakétasebességgel. Euró? Ez már jobb: sajnos pont emiatt az eurónak pár százalék a kamata. Ezt mondjuk kb valóban elköltheted, ha ügyes vagy, évi kétmillió plusszal gazdálkodhatsz, ami nagyjából egy vagy két jobb nyaralásra elég. Vagy arra, hogy időnként lecseréld a kocsidat. Nem egy nagy etwas. Persze kockáztathatsz, hiszen ha jó részvénybe teszed a pénzed, rövid idő alatt sokat kamatozik. Ugye? Hát nem! Ez nem kamat, ez hozam. Egy kockázati befektetés hozama! Itt azzal is békében kell lenned, hogy negatív összeget hoz, azaz a befektetett pénzedhez még hozzá is kell keresned a csavargyárban néhány(tíz) milliót, hogy pont nullát kamatozzon. Vagy nézz ki valamit, fektesd be hosszú távra és felejtsd el: vegyél ingatlant (add ki) vegyél bitcoint (ne add el ha bezuhan épp)... De ami még jobb: teremtsd meg vele a függetlenséged. Ha taxis vagy vegyél egy gépkocsit, ne béreld, ha asztalos vagy gépeket, másszóval biztosítsd annak a lehetőségét, hogy ne másnak, hanem saját magadnak dolgozhass. Hja kérem, hogy ez nem olyan vonzó jövőkép, mint az, hogy nem dolgozol, hanem a pénz dolgozik helyetted? Hát sajnos arra százmillió nem elég. Messze nem.
Miért van az, hogy ha valakivel valami rossz történik, akkor sokan képesek empátiával és együttérzően közeledni a másikhoz, míg másokban szinte rögtön rosszalló gondolatok indulnak el? Mekkora probléma ma az empátiahiány és mennyire általános mindez? Ezt a témát vizsgálva előbb-utóbb az…..
_Wasp_ 2021.06.23 11:22:18
@Nancsibacsi: azt hiszem jobban összefoglaltad az általam lényegesnek vélt szempontokat, mint azt a posztoló tette, bár nem kizárólagosan az ő hibája ez, hanem részben annak a jelenségnek, hogy az "áldozat hibáztatását" összemossuk az "elkövető mentegetésével" illetve az "józan óvatosság szabályaival", tehát az erkölcsöt a joggal és a logikával, amíg ezt egy fogalomban akarjuk kezelni, túl sok lesz a dimenzió, és mindig akad egy hülye, aki véletlenül vagy szándékosan félreértelmezi az aktuális témát.
Nem hittem volna, hogy átmegy ez a törvény. Most eléggé lefagyva, dermedten próbálom leírni, amit érzek. Sajnálom a gyerekem szabadságát. Azt a szabadságot, amit az ad, hogy az lehet, aki. Temetem a közös jövőnket a saját hazánkban. De nem csak a saját jövőnket temetem. Vérzik a szívem azokért a…..
_Wasp_ 2021.06.16 20:50:39
@kárárámaispj:
Két dolog, az első, hogy tényszerűen tévedsz, mivel nagyon sokkal több gyermek vár örökbefogadásra, és kell szerető szülők nélkül felnőnie, mint ahányan hajlandóak gyermeket örökbefogadni. A második pedig, hogy büdös nagy paraszt vagy.
_Wasp_ 2021.06.16 21:32:30
@kárárámaispj: azért kell éveket várni, mert az egész örökbefogadási rendszer rendkívül bürokratikus és körülményes, nem csak meleg pároknak, hugom szeretne örökbefogadni rendezett családba, de oda is nagyon nehezen megy, viszont például azoknak a gyerekeknek, akik nem csecsemőkorúak, esetleg betegek, esetleg nem fehér bőrűek (!) közel nulla az esélye arra, hogy örökbefogadják őket. Te pedig azért vagy paraszt, mert túl sokat foglalkozol azzal, hogy "hogyan basszák egymás valagát". Valami látens homokos lehetsz, hogy ennyire rá vagy kattanva erre a témára, engem speciel egyáltalán nem érdekel, felnőtt emberek mit csinálnak egymás örömére négy fal között.
A szingli anyákkal foglalkoztunk már, úgy igazságos, hogy megnézzük a másik oldalt is: miért érdemes olyan férfiakkal ismerkedni, akik elváltak vagy özvegyek és részben vagy teljesen önállóan maguk nevelik a gyerekeiket. A szingli apák jó része egyébként maximum két hetenként látja a gyerekeit, de…..
_Wasp_ 2021.03.12 13:40:20
@232323: Ja ez biztos össze fog jönni a kedvedért. Egy kicsit is normális ember a világ legjobb nője-pasija kedvéért sem szakadna el a gyerekétől, persze vannak olyan torz lelkűek akik igen, de azokhoz sok szerencsét...
Érdekes gondolatkísérlet ennek az ellenkezője, amikor egy tudományos cikk jelenne meg arról, hogy megtalálták a szabad akaratot, és egy olyan képletbe foglalják, ami az emberi döntések előrejelzéséről szól. Eléggé képtelenség, hogy egy ilyen cikk megjelenjen, a tudomány valójában abból az…..
_Wasp_ 2020.12.16 18:56:35
@steery: "Van egy aprócska probléma az egész témakörrel: hogy mindenki gondosan elfelejtette definiálni a szabad akarat fogalmát, mielőtt nekilátna véleményt alkotni róla" Valószínűleg valami nethiba lehet, ezt kb minden második hozzászóló észlelte, azok a hozzászólások valahogy eltűnhettek nálad
_Wasp_ 2020.12.16 22:08:19
@Tamáspatrik: Ez a posztolóhoz hasonló, felületes ismeretekből fakadó feltételezés. "Tudomány szerint azonban nincs például lélek sem..." Tudsz mutatni egy tudományos bizonyítást erre nézvést? Kétlem. Egyébként is milyen tudomány? Matematika? Az nem foglalkozik lélekkel. Pszichológia? Az nem foglalkozik a lélek nemlétének kérdésével. Teológia? Aszerint van lélek.

Nehogy félremagyarázd, én nem állítom, hogy van testen kívüli lélek (ami örökkévaló vagy tudomisén), azt sem állítom, hogy nincs. Azt állítom, hogy neked fogalmad sincs arról, hogyan lehetne bebizonyítani bármelyik feltételezést. Persze másoknak sincs, mondjuk nehéz is a feladat, kicsit mintha azt kéne bebizonyítani, hogy a holdat nem a láthatatlan és testetlen manók tartják fenn az égen, hogy le ne essen.
_Wasp_ 2020.12.17 19:27:05
@Tamáspatrik: okés, nekem megfelel hogyha belátod, hogy a tudomány tipikusan nem tekint semmit valósnak vagy valótlannak, csak valamilyen mértékben bizonyítottnak vagy cáfoltnak (valószínűnek vagy valószínűtlennek), maga a modern tudomány működése ilyen
Eddig két típusú emberrel találkoztam: azokkal, akik imádták a tőzsdét és mindig fektettek bele valamennyi pénzt, és azokkal, akik ördögtől való dolognak tartották ezt. Ezek a személyek egy tulajdonságukban, motivációjukban biztosan eltérnek: hogy mennyire tartanak a kudarctól, vagyis milyen…..
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
_Wasp_ 2020.12.01 21:53:17
@G. Nagy László: Igen? Tényleg idióta aki elviseli a verbális bántalmazást férfiként? nagyon nehéz belátni, hogy váláskor nem csak a feleségedtől és a vagyonod egy részétől, de nagyon jó eséllyel férfiként a gyerekeidtől is elválhatsz? és otthagynád őket egy olyan nőként akitől a bántalmazást te sem akarod már elviselni, de a gyerekek maradjanak, hadd szokják? Vagy inkább maradsz, nyelsz és tűrsz? Vagy csak nem érted ezt a problémát sem?

Fizikai bántalmazás: mit csinálsz ha hozzád vagdosnak dolgokat, megkarmolnak, pofon ütnek? Winettouként tűröd mert az olyan férfias? Vagy lepofozod a luvnyát mert azt tanultad apádtól? Vagy feljelented, amikor a rendőrségen a magadfajta gyökerek majd jól nevetgélnek rajtad? Vagy otthagyod a kölykeidet egy pszichopata bántalmazónál? Tényleg olyan nehéz ebbe a helyzetbe belegondolni?

Ehh. Felbaszott elsőre is a rettenetesen egyoldalú megközelítés, amikor azt hiszed, azért mert nagyobb vagy mint akivel dugsz, nem tud úgy téged bántani, hogy fájjon... Arról ugye ne is beszéljünk, hogy a házasságon belüli emberölésekben meglehetősen kiegyenlített az arány a férfiak és nők között. Meg arról se essék szó, hogy a családon belüli erőszak tipikus áldozata a gyerek, és az elkövető többnyire az anya. Plusz a családon belüli emberölések tipikus áldozata a csecsemő, akit az anyja megzsinegel, vagy csak zacskót húz a fejére, vagy addig ráz, amig egy roncs nem lesz belőle... Ezekbe bazmeg nem tudod persze belelátni azt, hogy mindenkit megillet az egyenlő emberi méltóság, és az, hogy védje őt a társadalom. Persze te még abban a hitben vagy, hogy erős vagy és megvéded magad, de elárulom, nagyokat tudsz csalódni az életben, egyrészt nem biztos hogy abban leszel erősebb amiben meg akarod magad védeni, másrészt amikor magad alá piszkító vén hülye leszel, akkor sokra mész majd a nagy egóddal.
_Wasp_ 2020.12.01 22:23:03
@G. Nagy László: annak örülök, hogy megfelelő párt választottál, de annak nem, hogy nem ment át a mögöttes tartalom: baromi szegényes érv lenne ugyanis részedről, hogy akinek ez nem sikerül, tűrje el a bántalmazást, mert "megérdemli, hiszen ő a hibás".

Egyébként bizonyára újszerű információ neked, hogy előfordulhat, hogy ugyanaz a nő aki éveken át kedves volt és csodálatos feleség és anya, ha megkergül pl egy másik férfi miatt, hirtelen minden tulajdonságodban csak a rosszat fogja látni, és nem habozik majd a legbántóbb módon a tudomásodra hozni, illetve a hátad sem fogja megtartani magának a véleményet (például a gyermekeid felé). Az is előfordulhat, hogy nem csak szóban, de más módon is bántalmaz amiatt, mert egyszerűen megutál, mint a hatnapos szart. Nem mondom hogy törvényszerű, de előfordulhat. Ha azt hiszed, veled nem fordulhat elő, akkor véleményem szerint ez egyértelműen azért van, mert nincs meg a megfelelő élettapasztalatod, sem saját, sem közvetlen környezeted kárán nem volt lehetőséged még tanulnod (egyébként ez könnyen tesz majd téged áldozattá. Bár nem kívánom neked, de érdekelne, egy ilyen helyzetben mennyire éreznéd magad okosnak, ha visszaolvasnád posztbeni és kommentbeni agymenéseid.)
Rokaffy Farkas Szájer, te böszme! 2020.12.01 15:54:38
  Egy ugyanazon a napon érkezett a két hír. A Varsóba látogató talpig református Orbán Viktor katolikus misén való részvétellel indította napját Lengyelországban, miközben Belgiumban drogos sex orgián kaptak rajta egy magyar Európa parlamenti képviselőt, aki az eseményt követően…..
_Wasp_ 2020.12.01 18:48:17
@karoly_3: az anyád picsáját spammeled tele a komment mezőt... ritka sutyerák szokás, mégha a mondandód lényegével egyetértenék is, így előadva ritka taszító, kb mint étteremben féloldalasan felemelkedve, farpofát széthúzva fingani. Gusztustalan na.
Nyerhető ez egyáltalán? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
_Wasp_ 2020.11.25 21:38:44
@Graves: Há' az is végzetes lépés!
A koronajárvány kapcsán naponta hallunk a lélegeztetőgépekről: hány készülékkel rendelkeznek a kórházak, hány érkezik, hányan vannak jelenleg gépi lélegeztetésen, milyen új gépet fejlesztenek, stb. Az egyik legnagyobb félelem a COVID-dal kapcsolatban talán az, hogy az ember gépre kerül - főként,…..
_Wasp_ 2020.11.21 16:42:43
@papierusz: ezt nem hallottam sehol, rengetegen túlélik a gépre kerülést covidos tödőgyulladás esetén (mondjuk összeszed többség némi maradandó problémát), szóval azért az rémhírkeltés, hogy mindenki meghal. Csak kb. a gépre kerülők fele jár így.
_Wasp_ 2020.11.21 18:17:28
@papierusz: sarkítva kettőnk közül az egyikünk vagy írni nem tud, vagy olvasni.
A koronavírus járvány alaposan háttérbe szorította a britek uniós kilépésének kérdését, márpedig a megállapodás (britek szabta) határideje éppen a heti uniós csúccsal járt le. Aligha lep meg bárki is, hogy nem sikerült semmiben megegyezni. Nem csak az a kérdés, hogy mi lesz, hanem az is, hogy hogyan…..
_Wasp_ 2020.10.18 11:40:39
@Bambano: Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az EU részéről ragyogó lehetőség, hogy a britek hibáit kihasználva komplett iparágakat szerezzenek meg (például a bankszektort, de az autóipari beruházások EU-ba átvonzása sem kis várható értékű), és ehhez lényegében semmi mást nem kell tenniük, mint fenntartani a no-dealt, de elég akár csak elhúzni a tárgyalásokat is. A pénz oda fog menni, ahol biztonságban érzi magát, illetve ahol profitot tud termelni. (Nem is kell, hogy a no-deal örökké fennálljon, ha a beruházások már költöztek és termelnek, nem fognak visszamenni angliába csak mert talán nem okoz gondot.) Ez így ugyan a két fél között egy null végösszegű játék, de az EU számára az egy főre eső átlag GDP-t megnyomhatja, a briteknél visszavetheti. Eddig egyszerű gazdasági matek és könnyű döntések, a britek viszont ezeket a döntéseket a politikai népszerűség alapján kénytelenek eldönteni, kb úgy tárgyalnak, mintha nyitott lapokkal kellene pókerezniük, behozhatatlan hátrányban vannak.
Mivel a közelmúltban több vita is volt a tudomány természetéről és módszertanáról, úgy gondolom, hogy a King Crocoduck nevű youtuber alábbi videójának magyar fordítása időszerű (a többi videóját is erősen ajánlom)...
Egy ország, amely állandóan a katasztrófa szélén lebeg, ahol a vallási korlátok és a tiltott élvezetek mellett még egy expat-buborékban élve is elképesztő élmények érik az odaköltöző magyart, derül ki Erika posztjából...
_Wasp_ 2020.09.17 19:49:28
@arncht: mi baj van Győrrel? voltam (éltem) délkelet-ázsiában picit, Budapesten, Belgiumban, de valahogy pont Győrben a legkomfortosabb számomra, pont jó a mérete, már nagyváros, de még nem "olyan" nagy.
A növények elültetése mellett a befőzés rítusa számomra a legmagasabb lényegű vallás. Transzformálni a túlérett gyümölcsöt úgy, hogy lényege, a színe, az íze besűrűsödjön egyetlen esszenciális masszává - ez visz minket legközelebb a görög, a héber, a perzsa vagy az egyiptomi istenekhez. A létezés…..
_Wasp_ 2020.09.01 09:59:52
Ha nem értjük a problémát, hogy születnének jó válaszok?..
_Wasp_ 2020.08.28 01:20:07
@nemecsekerno_007: ezt valószínűleg nem nekem szántad, nem értem mihez kapcsolódik, az eredeti kérdésemhez, hogy miért támogatjátok (te és a magadfajták) a becstelenséget, vagy ahhoz, hogy a pénzrontás adóztatási forma
_Wasp_ 2020.08.28 09:58:25
@konrada: (nem tudom, a kölcsön és kamat hogyan kapcsolódik, nyilván ha nem haladja meg a kamat az inflációt, nem nagyon lesznek betétesek (bár negatív kamatok esetén is voltak nemrég!) szóval ez most hogy jön ide? az inflációról pedig olyanformán beszéltetek, mintha valami külső, befolyásolhatatlan folyamat eredménye lenne, aminek pusztán passzív elszenvedői vagyunk, az állam vezetői pedig "megküzdenek vele", ez elég furcsa
_Wasp_ 2020.08.28 09:59:34
@nemecsekerno_007: figy, szerintem beragadt a billentyűzeted (vagy valami más gond van? Tudunk segíteni?)
Vagy neked gyorsan meglett a megoldás? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Szerencsés nemzet vagyunk mi. Kerekítési hibával azt mondhatjuk, hogy a tízmillió szakértő országa vagyunk. Nálunk mindenki ért a focihoz, a gazdasághoz, a nemzetközi és helyi politikához. Egyszóval mindenhez. Nincs ez másként a koronavírussal sem és úgy általában a többi betegséggel sem. A legtöbb…..
Az előző poszt kapcsán, amit ITT találsz, szeretném megköszönni az intelligens, értelmes hozzászólásokat azoknak, akiktől ilyen érkezett! Ezeket olvasva látom, hogy talán még nincs veszve minden. Viszont amiről most írni szeretnék, az a maradékról szól. Első körben – bár számítottam rá –…..
_Wasp_ 2020.06.04 20:01:41
Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem akar gyereket, egyetértek azzal a poszt szerzőjével, hogy ebbe senkinek nem lehet beleszólása, bár én úgy vélem, valójában nincs is, senkit nem kényszerítenek ma arra, hogy gyereket szüljön. (bár én "pro life" vagyok erősen, és szerintem az abortusz nem születésszabályozási eszköz, hanem egy rendkívüli esetre fenntartott vészkijárat, de ez nem is ide tartozik teljesen)

Ugyanakkor az a felvetés, hogy a társadalom szemében a gyermektelenek kevesebbet érnek sajnos alappal bír, szerintem is értékesebb az a nő, akinek gyermekei vannak, ha például süllyedne egy hajó, akkor nyilván azoknak lenne elsőbbségük, akik nem tudnak magukról gondoskodni, vagy olyanoknak, akik azokról gondoskodnak, akik magukról nem tudnak gondoskodni, azaz a gyermekeke után anyáknak és az apáknak. A többiek élete kevesebbet ér.

Legtöbbünknek a saját döntése, hogy vállal-e gyermeket avagy sem (kivétel akiknek valamilyen okból nem lehet vagy nem akarnak, illetve azok akik rá vannak kényszerítve, hogy akaratuk ellenére szülővé váljanak, de ez a csoport jóval kisebb számosságú)

A közgondolkodás ugyanakkor értéket lát a gyermekekben, ahogy az önállóan meghozott döntések jogában is.

Összefoglalva a kényelemszeretetből-gyerekek utálatából egyedülálló, gyermektelen, "macskás nők" semmivel sem érnek kevesebbet, mint a középkorúan család nélküli, pornó és videójáték függő férfiak. Mondjuk többet se érnek, de kevesebbet sem.
_Wasp_ 2020.06.05 14:35:11
Valahogy én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy egy sima átlagembernél aki macskáról gondoskodik, egy macskával ér többet, aki egy gyermekről, az meg egy gyermekkel. Ha csak a matekot nézzük és azt, hogy egy gyermek többet ér mint egy idős ember, akkor a gyermeket szülő és arról gondoskodó nők illetve a gyermeküket nevelő férfiak, legalább kétszer annyit érnek, mint a kizárólag macskájukról gondoskodó nők, vagy a kocsmatöltelék-játékgépező férfiak, de inkább ennél is többet. Ezt csak pusztán a logika mondatja velem, és persze az érzésem is ez.

Nem mondom azt, hogy egy macska semmit nem ér, szeretem az állatokat, macskát mondjuk pont nem tartanék, mert allergiás vagyok a szőrére, de amúgy békében vagyok minden négylábúval, illetve azt sem állítom, hogy a kocsmázás nem építhet társas kapcsolatokat, vagy a videójátékozás nem fejleszthet bizonyos képességeket, illetve a pornófüggés ne lehetne remek szórakozás. Ezekre nincs igazán rálátásom, tehát könnyen lehet, hogy van bennük olyan érték amit nem veszek észre.

De azért ha egy macska vagy egy gyerek élete között kéne választanom, vagy akár ezer macska és egy gyerek.... Hát nem hiszem, hogy sok épeszű ember választaná a macskákat. Ez nyilván arra utal, hogy a macskák nagyságrendekkel kevesebbet érnek az emberek számára, tehát a macskákról gondoskodó emberek tevékenysége végtelenül jelentéktelenebb a gyermekekről gondoskodókénál, és így az életük ezen vetülete kevesebbet ér, átlagosan a személyük is nyilván értéktelenebb.

(Mielőtt félre lenne magyarázva: természetesen lehet emberileg nagyon értékes egy macskás néni, és lehet értéktelen egy szülő, csak az előbbi akkora hátránnyal indul, hogy ritkábban lesz így, mint fordítva)

És természetesen nem kell leragadni a macskáknál, akinek nincs macskája az sem lesz értékesebb semmivel annál akinek van.

Valahogy úgy alakult ki szerintem, hogy mindenki olyan értékes amennyit tesz.

Aki szülő, az tudja, hogy a másik szülő mit tesz a gyermekeiért.

Ez kb olyan, mint ahogy te azokra nézel, akik nem dolgoznak, csak a kocsmában lopják a napot egész nap miközben te tisztességesen helyt állsz a munkahelyeden. Amikor a kocsmatöltelék azzal jön, hogy ő is értékes ember, természetesen elfogadod, hiszen van emberi méltósága. Mélyen magadban viszont azért érzed, hogy teljesen nem egyenlő veled, más okból lehet értékes, de a lustasága miatt hiányzik belőle valami, ami benned megvan.

Hogy felelnél a kocsmatölteléknek arra a kérdésre, hogy ugyan nem dolgozik, merthogy nem akar, de miért érne nálad kevesebbet? Miért nem becsülöd annyira mint a társadalom többi, dolgozó tagját?

Ha te nem így vagy ezzel és ugyanannyira becsülöd, valóban szeretnél egy ilyen emberrel együtt élni, lakni, akár csak egy társasházban is? Én bizony nem hiszem.