Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Wasp_

0 bejegyzést írt és 432 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes gondolatkísérlet ennek az ellenkezője, amikor egy tudományos cikk jelenne meg arról, hogy megtalálták a szabad akaratot, és egy olyan képletbe foglalják, ami az emberi döntések előrejelzéséről szól. Eléggé képtelenség, hogy egy ilyen cikk megjelenjen, a tudomány valójában abból az…..
_Wasp_ 2020.12.16 18:56:35
@steery: "Van egy aprócska probléma az egész témakörrel: hogy mindenki gondosan elfelejtette definiálni a szabad akarat fogalmát, mielőtt nekilátna véleményt alkotni róla" Valószínűleg valami nethiba lehet, ezt kb minden második hozzászóló észlelte, azok a hozzászólások valahogy eltűnhettek nálad
_Wasp_ 2020.12.16 22:08:19
@Tamáspatrik: Ez a posztolóhoz hasonló, felületes ismeretekből fakadó feltételezés. "Tudomány szerint azonban nincs például lélek sem..." Tudsz mutatni egy tudományos bizonyítást erre nézvést? Kétlem. Egyébként is milyen tudomány? Matematika? Az nem foglalkozik lélekkel. Pszichológia? Az nem foglalkozik a lélek nemlétének kérdésével. Teológia? Aszerint van lélek.

Nehogy félremagyarázd, én nem állítom, hogy van testen kívüli lélek (ami örökkévaló vagy tudomisén), azt sem állítom, hogy nincs. Azt állítom, hogy neked fogalmad sincs arról, hogyan lehetne bebizonyítani bármelyik feltételezést. Persze másoknak sincs, mondjuk nehéz is a feladat, kicsit mintha azt kéne bebizonyítani, hogy a holdat nem a láthatatlan és testetlen manók tartják fenn az égen, hogy le ne essen.
_Wasp_ 2020.12.17 19:27:05
@Tamáspatrik: okés, nekem megfelel hogyha belátod, hogy a tudomány tipikusan nem tekint semmit valósnak vagy valótlannak, csak valamilyen mértékben bizonyítottnak vagy cáfoltnak (valószínűnek vagy valószínűtlennek), maga a modern tudomány működése ilyen
Eddig két típusú emberrel találkoztam: azokkal, akik imádták a tőzsdét és mindig fektettek bele valamennyi pénzt, és azokkal, akik ördögtől való dolognak tartották ezt. Ezek a személyek egy tulajdonságukban, motivációjukban biztosan eltérnek: hogy mennyire tartanak a kudarctól, vagyis milyen…..
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
_Wasp_ 2020.12.01 21:53:17
@G. Nagy László: Igen? Tényleg idióta aki elviseli a verbális bántalmazást férfiként? nagyon nehéz belátni, hogy váláskor nem csak a feleségedtől és a vagyonod egy részétől, de nagyon jó eséllyel férfiként a gyerekeidtől is elválhatsz? és otthagynád őket egy olyan nőként akitől a bántalmazást te sem akarod már elviselni, de a gyerekek maradjanak, hadd szokják? Vagy inkább maradsz, nyelsz és tűrsz? Vagy csak nem érted ezt a problémát sem?

Fizikai bántalmazás: mit csinálsz ha hozzád vagdosnak dolgokat, megkarmolnak, pofon ütnek? Winettouként tűröd mert az olyan férfias? Vagy lepofozod a luvnyát mert azt tanultad apádtól? Vagy feljelented, amikor a rendőrségen a magadfajta gyökerek majd jól nevetgélnek rajtad? Vagy otthagyod a kölykeidet egy pszichopata bántalmazónál? Tényleg olyan nehéz ebbe a helyzetbe belegondolni?

Ehh. Felbaszott elsőre is a rettenetesen egyoldalú megközelítés, amikor azt hiszed, azért mert nagyobb vagy mint akivel dugsz, nem tud úgy téged bántani, hogy fájjon... Arról ugye ne is beszéljünk, hogy a házasságon belüli emberölésekben meglehetősen kiegyenlített az arány a férfiak és nők között. Meg arról se essék szó, hogy a családon belüli erőszak tipikus áldozata a gyerek, és az elkövető többnyire az anya. Plusz a családon belüli emberölések tipikus áldozata a csecsemő, akit az anyja megzsinegel, vagy csak zacskót húz a fejére, vagy addig ráz, amig egy roncs nem lesz belőle... Ezekbe bazmeg nem tudod persze belelátni azt, hogy mindenkit megillet az egyenlő emberi méltóság, és az, hogy védje őt a társadalom. Persze te még abban a hitben vagy, hogy erős vagy és megvéded magad, de elárulom, nagyokat tudsz csalódni az életben, egyrészt nem biztos hogy abban leszel erősebb amiben meg akarod magad védeni, másrészt amikor magad alá piszkító vén hülye leszel, akkor sokra mész majd a nagy egóddal.
_Wasp_ 2020.12.01 22:23:03
@G. Nagy László: annak örülök, hogy megfelelő párt választottál, de annak nem, hogy nem ment át a mögöttes tartalom: baromi szegényes érv lenne ugyanis részedről, hogy akinek ez nem sikerül, tűrje el a bántalmazást, mert "megérdemli, hiszen ő a hibás".

Egyébként bizonyára újszerű információ neked, hogy előfordulhat, hogy ugyanaz a nő aki éveken át kedves volt és csodálatos feleség és anya, ha megkergül pl egy másik férfi miatt, hirtelen minden tulajdonságodban csak a rosszat fogja látni, és nem habozik majd a legbántóbb módon a tudomásodra hozni, illetve a hátad sem fogja megtartani magának a véleményet (például a gyermekeid felé). Az is előfordulhat, hogy nem csak szóban, de más módon is bántalmaz amiatt, mert egyszerűen megutál, mint a hatnapos szart. Nem mondom hogy törvényszerű, de előfordulhat. Ha azt hiszed, veled nem fordulhat elő, akkor véleményem szerint ez egyértelműen azért van, mert nincs meg a megfelelő élettapasztalatod, sem saját, sem közvetlen környezeted kárán nem volt lehetőséged még tanulnod (egyébként ez könnyen tesz majd téged áldozattá. Bár nem kívánom neked, de érdekelne, egy ilyen helyzetben mennyire éreznéd magad okosnak, ha visszaolvasnád posztbeni és kommentbeni agymenéseid.)
Rokaffy Farkas Szájer, te böszme! 2020.12.01 15:54:38
  Egy ugyanazon a napon érkezett a két hír. A Varsóba látogató talpig református Orbán Viktor katolikus misén való részvétellel indította napját Lengyelországban, miközben Belgiumban drogos sex orgián kaptak rajta egy magyar Európa parlamenti képviselőt, aki az eseményt követően…..
_Wasp_ 2020.12.01 18:48:17
@karoly_3: az anyád picsáját spammeled tele a komment mezőt... ritka sutyerák szokás, mégha a mondandód lényegével egyetértenék is, így előadva ritka taszító, kb mint étteremben féloldalasan felemelkedve, farpofát széthúzva fingani. Gusztustalan na.
Nyerhető ez egyáltalán? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
_Wasp_ 2020.11.25 21:38:44
@Graves: Há' az is végzetes lépés!
A koronajárvány kapcsán naponta hallunk a lélegeztetőgépekről: hány készülékkel rendelkeznek a kórházak, hány érkezik, hányan vannak jelenleg gépi lélegeztetésen, milyen új gépet fejlesztenek, stb. Az egyik legnagyobb félelem a COVID-dal kapcsolatban talán az, hogy az ember gépre kerül - főként,…..
_Wasp_ 2020.11.21 16:42:43
@papierusz: ezt nem hallottam sehol, rengetegen túlélik a gépre kerülést covidos tödőgyulladás esetén (mondjuk összeszed többség némi maradandó problémát), szóval azért az rémhírkeltés, hogy mindenki meghal. Csak kb. a gépre kerülők fele jár így.
_Wasp_ 2020.11.21 18:17:28
@papierusz: sarkítva kettőnk közül az egyikünk vagy írni nem tud, vagy olvasni.
A koronavírus járvány alaposan háttérbe szorította a britek uniós kilépésének kérdését, márpedig a megállapodás (britek szabta) határideje éppen a heti uniós csúccsal járt le. Aligha lep meg bárki is, hogy nem sikerült semmiben megegyezni. Nem csak az a kérdés, hogy mi lesz, hanem az is, hogy hogyan…..
_Wasp_ 2020.10.18 11:40:39
@Bambano: Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az EU részéről ragyogó lehetőség, hogy a britek hibáit kihasználva komplett iparágakat szerezzenek meg (például a bankszektort, de az autóipari beruházások EU-ba átvonzása sem kis várható értékű), és ehhez lényegében semmi mást nem kell tenniük, mint fenntartani a no-dealt, de elég akár csak elhúzni a tárgyalásokat is. A pénz oda fog menni, ahol biztonságban érzi magát, illetve ahol profitot tud termelni. (Nem is kell, hogy a no-deal örökké fennálljon, ha a beruházások már költöztek és termelnek, nem fognak visszamenni angliába csak mert talán nem okoz gondot.) Ez így ugyan a két fél között egy null végösszegű játék, de az EU számára az egy főre eső átlag GDP-t megnyomhatja, a briteknél visszavetheti. Eddig egyszerű gazdasági matek és könnyű döntések, a britek viszont ezeket a döntéseket a politikai népszerűség alapján kénytelenek eldönteni, kb úgy tárgyalnak, mintha nyitott lapokkal kellene pókerezniük, behozhatatlan hátrányban vannak.
Mivel a közelmúltban több vita is volt a tudomány természetéről és módszertanáról, úgy gondolom, hogy a King Crocoduck nevű youtuber alábbi videójának magyar fordítása időszerű (a többi videóját is erősen ajánlom)...
Egy ország, amely állandóan a katasztrófa szélén lebeg, ahol a vallási korlátok és a tiltott élvezetek mellett még egy expat-buborékban élve is elképesztő élmények érik az odaköltöző magyart, derül ki Erika posztjából...
_Wasp_ 2020.09.17 19:49:28
@arncht: mi baj van Győrrel? voltam (éltem) délkelet-ázsiában picit, Budapesten, Belgiumban, de valahogy pont Győrben a legkomfortosabb számomra, pont jó a mérete, már nagyváros, de még nem "olyan" nagy.
A növények elültetése mellett a befőzés rítusa számomra a legmagasabb lényegű vallás. Transzformálni a túlérett gyümölcsöt úgy, hogy lényege, a színe, az íze besűrűsödjön egyetlen esszenciális masszává - ez visz minket legközelebb a görög, a héber, a perzsa vagy az egyiptomi istenekhez. A létezés…..
_Wasp_ 2020.09.01 09:59:52
Ha nem értjük a problémát, hogy születnének jó válaszok?..
_Wasp_ 2020.08.28 01:20:07
@nemecsekerno_007: ezt valószínűleg nem nekem szántad, nem értem mihez kapcsolódik, az eredeti kérdésemhez, hogy miért támogatjátok (te és a magadfajták) a becstelenséget, vagy ahhoz, hogy a pénzrontás adóztatási forma
_Wasp_ 2020.08.28 09:58:25
@konrada: (nem tudom, a kölcsön és kamat hogyan kapcsolódik, nyilván ha nem haladja meg a kamat az inflációt, nem nagyon lesznek betétesek (bár negatív kamatok esetén is voltak nemrég!) szóval ez most hogy jön ide? az inflációról pedig olyanformán beszéltetek, mintha valami külső, befolyásolhatatlan folyamat eredménye lenne, aminek pusztán passzív elszenvedői vagyunk, az állam vezetői pedig "megküzdenek vele", ez elég furcsa
_Wasp_ 2020.08.28 09:59:34
@nemecsekerno_007: figy, szerintem beragadt a billentyűzeted (vagy valami más gond van? Tudunk segíteni?)
Vagy neked gyorsan meglett a megoldás? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Szerencsés nemzet vagyunk mi. Kerekítési hibával azt mondhatjuk, hogy a tízmillió szakértő országa vagyunk. Nálunk mindenki ért a focihoz, a gazdasághoz, a nemzetközi és helyi politikához. Egyszóval mindenhez. Nincs ez másként a koronavírussal sem és úgy általában a többi betegséggel sem. A legtöbb…..
Az előző poszt kapcsán, amit ITT találsz, szeretném megköszönni az intelligens, értelmes hozzászólásokat azoknak, akiktől ilyen érkezett! Ezeket olvasva látom, hogy talán még nincs veszve minden. Viszont amiről most írni szeretnék, az a maradékról szól. Első körben – bár számítottam rá –…..
_Wasp_ 2020.06.04 20:01:41
Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem akar gyereket, egyetértek azzal a poszt szerzőjével, hogy ebbe senkinek nem lehet beleszólása, bár én úgy vélem, valójában nincs is, senkit nem kényszerítenek ma arra, hogy gyereket szüljön. (bár én "pro life" vagyok erősen, és szerintem az abortusz nem születésszabályozási eszköz, hanem egy rendkívüli esetre fenntartott vészkijárat, de ez nem is ide tartozik teljesen)

Ugyanakkor az a felvetés, hogy a társadalom szemében a gyermektelenek kevesebbet érnek sajnos alappal bír, szerintem is értékesebb az a nő, akinek gyermekei vannak, ha például süllyedne egy hajó, akkor nyilván azoknak lenne elsőbbségük, akik nem tudnak magukról gondoskodni, vagy olyanoknak, akik azokról gondoskodnak, akik magukról nem tudnak gondoskodni, azaz a gyermekeke után anyáknak és az apáknak. A többiek élete kevesebbet ér.

Legtöbbünknek a saját döntése, hogy vállal-e gyermeket avagy sem (kivétel akiknek valamilyen okból nem lehet vagy nem akarnak, illetve azok akik rá vannak kényszerítve, hogy akaratuk ellenére szülővé váljanak, de ez a csoport jóval kisebb számosságú)

A közgondolkodás ugyanakkor értéket lát a gyermekekben, ahogy az önállóan meghozott döntések jogában is.

Összefoglalva a kényelemszeretetből-gyerekek utálatából egyedülálló, gyermektelen, "macskás nők" semmivel sem érnek kevesebbet, mint a középkorúan család nélküli, pornó és videójáték függő férfiak. Mondjuk többet se érnek, de kevesebbet sem.
_Wasp_ 2020.06.05 14:35:11
Valahogy én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy egy sima átlagembernél aki macskáról gondoskodik, egy macskával ér többet, aki egy gyermekről, az meg egy gyermekkel. Ha csak a matekot nézzük és azt, hogy egy gyermek többet ér mint egy idős ember, akkor a gyermeket szülő és arról gondoskodó nők illetve a gyermeküket nevelő férfiak, legalább kétszer annyit érnek, mint a kizárólag macskájukról gondoskodó nők, vagy a kocsmatöltelék-játékgépező férfiak, de inkább ennél is többet. Ezt csak pusztán a logika mondatja velem, és persze az érzésem is ez.

Nem mondom azt, hogy egy macska semmit nem ér, szeretem az állatokat, macskát mondjuk pont nem tartanék, mert allergiás vagyok a szőrére, de amúgy békében vagyok minden négylábúval, illetve azt sem állítom, hogy a kocsmázás nem építhet társas kapcsolatokat, vagy a videójátékozás nem fejleszthet bizonyos képességeket, illetve a pornófüggés ne lehetne remek szórakozás. Ezekre nincs igazán rálátásom, tehát könnyen lehet, hogy van bennük olyan érték amit nem veszek észre.

De azért ha egy macska vagy egy gyerek élete között kéne választanom, vagy akár ezer macska és egy gyerek.... Hát nem hiszem, hogy sok épeszű ember választaná a macskákat. Ez nyilván arra utal, hogy a macskák nagyságrendekkel kevesebbet érnek az emberek számára, tehát a macskákról gondoskodó emberek tevékenysége végtelenül jelentéktelenebb a gyermekekről gondoskodókénál, és így az életük ezen vetülete kevesebbet ér, átlagosan a személyük is nyilván értéktelenebb.

(Mielőtt félre lenne magyarázva: természetesen lehet emberileg nagyon értékes egy macskás néni, és lehet értéktelen egy szülő, csak az előbbi akkora hátránnyal indul, hogy ritkábban lesz így, mint fordítva)

És természetesen nem kell leragadni a macskáknál, akinek nincs macskája az sem lesz értékesebb semmivel annál akinek van.

Valahogy úgy alakult ki szerintem, hogy mindenki olyan értékes amennyit tesz.

Aki szülő, az tudja, hogy a másik szülő mit tesz a gyermekeiért.

Ez kb olyan, mint ahogy te azokra nézel, akik nem dolgoznak, csak a kocsmában lopják a napot egész nap miközben te tisztességesen helyt állsz a munkahelyeden. Amikor a kocsmatöltelék azzal jön, hogy ő is értékes ember, természetesen elfogadod, hiszen van emberi méltósága. Mélyen magadban viszont azért érzed, hogy teljesen nem egyenlő veled, más okból lehet értékes, de a lustasága miatt hiányzik belőle valami, ami benned megvan.

Hogy felelnél a kocsmatölteléknek arra a kérdésre, hogy ugyan nem dolgozik, merthogy nem akar, de miért érne nálad kevesebbet? Miért nem becsülöd annyira mint a társadalom többi, dolgozó tagját?

Ha te nem így vagy ezzel és ugyanannyira becsülöd, valóban szeretnél egy ilyen emberrel együtt élni, lakni, akár csak egy társasházban is? Én bizony nem hiszem.
Sötét nem látta meg a csattanót, így tenni sem tudott ellene. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
_Wasp_ 2020.05.24 12:11:48
@Helyszíni zsemle: sakkban ritkán van hibás feladvány ha az a kérdés, hogy mi a legjobb lépés :D
_Wasp_ 2020.05.24 20:53:52
@General Ludd: szerintem tök jó a blog, én ritkán szólok ugyan hozzá, mert általában mire felnézek, más már írja azt a lépést amit én meglátok, illetve sok esetben csak "sejtem" hogy mi a jó lépés, végigszámoltnak nem nevezném a dolgot, de így is szórakoztató számomra.
Figyelem: nagyon súlyos téma következik, de szólunk: minden, amit leírunk, tényeken alapszik. Az antsz.hu honlapon május 6-án és 7-én utólag módosították az eredetileg március 11. és 26. között feltöltött heti járványügyi jelentéseket az influenzaszerű megbetegedésekkel kapcsolatban. Ugyanekkor -…..
_Wasp_ 2020.05.11 19:30:39
@ős-száj: mind a kettő feltételezés a részedről, mégpedig hogy a hallgatás oka ez, a módosítás oka pedig az
_Wasp_ 2020.05.12 20:56:59
@ős-száj: az ITT MONDOM NI! jellegű bizonyítások csak arra nézvést információk, hogy mit gondol a nyilatkozó a témáról. tekintve, hogy nem voltál ott, nem te voltál, teljesen nyilvánvaló, hogy fogalmad sem lehet, hogy ki mit csinált pontosan, és még kevésbé, hogy miért csinálta. Így véleményedet információnak nevezni kb annyira tesz hitelessé, mint amennyire az mondjuk egy origós cikk.
_Wasp_ 2020.05.13 10:30:21
@ős-száj: amíg nem mondod meg ki vagy, illetve nem igazolod, semmivel nem vagy hitelesebb, mint bármely más kommentelő. Ha például leírod, hogy te vagy az NNK akármilyen dolgozója - és ezt elhiszem neked, mert végülis miért ne? - akkor még mindig csak arról tudsz nyilatkozni, te a munkádban mit miért csinálsz. Arról ugye továbbra sem lehet fogalmad, hogy Orbán Viktor mit miért csinál, arra nézvést csak tippelgethetsz, persze kivéve ha ő is te vagy
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
_Wasp_ 2020.04.20 18:11:51
Moderálással kapcsolatban:

rabelais nickjén például ezt hozta össze math:

blog.hu/user/766659

pedig már annyira izgultam, hogy a téma egy nagy szakértőjének maradok le az építő érveiről...
_Wasp_ 2020.04.21 11:47:24
@math0: tudod mit kell tenned, ha érveket akarsz ütköztetni, nem csak provokálni és anyázni akarsz.
_Wasp_ 2020.04.21 11:47:58
@Toplak Zoli: ment pü.
A Financial Times írja, hogy a Softbank 110 millió dollárt fektet be egy start-up vállalatba, amely az energiatárolás egy konvencionális módját szeretné ipari szintre emelni, szó szerint. A gravitációs (helyzeti) energiával való energiatárolás nem új keletű megoldás, de az Energy Vault vállalat ezt…..
_Wasp_ 2020.03.03 15:39:44
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: a 280m amit számoltál minimum a duplája mert nem minden kocka kerül egyforma magasságba, hanem azokból épül a torony, tehát a torony magasságának a felével kell számolni (minusz a veszteségek)

Hát nemtom, rendkívül macerás módszernek tűnik, böszme nagy betontömbök mozognak, én pl nagyon nem szeretném, ha az év háromszázhatvanöt napjában, napi 24 órában egy száz (többszáz?) méter magas felhőkarcoló épülne akárhol a közelemben.
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
_Wasp_ 2020.03.01 22:12:04
@Ráhel a saját lábunkon áll: egyetértünk, nem csak egy sima influenza, több mint egy nagyságrenddel nagyobb a mortalitás (közel kettővel!!!) és még a fertőzőképessége is nagyobb (én olyan 1.5x-ös fertőzőképességről olvastam), továbbá gusztustalanul sokáig tud lappangani, vagy teljesen tünetmentesen fertőzni, gyakorlatilag kordában tartás szempontjából teljes rémálom. Ezért van ok aggódni, de sajnos úgy gondolom, teljesen lekéstünk a kordában tartásról, nem lehet visszagyömöszölni a szellemet a palackba, szóval az majdhogynem elkerülhetetlen mai civilizációs körülmények között, hogy jó eséllyel el ne kapjuk. Persze, lehet itt poénkodni azon, hogy minek aggódni, a pestisjárványok idején is tartottak sokan nagy bulikat, sőt mi több, túl is élték azokat, itt is az emberek nagy része túl fogja élni és a világ megy tovább. Na nem mindenkinek, de a többségnek.
_Wasp_ 2020.03.01 22:30:23
@Attilajukkaja: ""Azt akarom, hogy amikor elkapjuk legyen gyógyszer, legyen ellátás a kórházban"
És addig nem mész utcára, dolgozni, nem engeded a gyerekeidet iskolába?
Megteheted? Mert én nem. De ha megtehetném, akkor se tenném!"

én szerencsés helyzetben vagyok, megtehetem. sőt, ha szükségesnek vélem meg is teszem. De ehhez először akarom látni a magyarországi egészségügy felkészültségét, a járvány reagálását a melegebb időre, az új antivirális szerek hatékonyságát stb. Amíg Magyarországon csak párezer fertőzött ember van (szerintem most nincs több, mint néhány tucat), nincs nagy para. Akkor sincs ha két nagyságrendet emelkedik a számuk, párezer ember egy 10milliós országban semmi, párezerből nagyon max meghal 100-as nagyságrend. Ez tényleg "semmiség". De ha ugrunk még két nagyságrendet, akkor van ok az aggodalomra, minden nagyobb településen lesznek beteg emberek, és ekkor szüleimnek javaslom, hogy maradjanak otthon, ne menjenek közösségbe, sőt én és feleségem is óvatosnak kell lennünk 40 és 50 között félúton, szóval könnyen lehet hogy hosszú otthoni pihenés lesz belőle. De ennek csak nagyon kis esélyét látom.

Viszont ha mégis megtörténik, akkor a járványok sajátosságai miatt robbanásszerűen fog megtörténni, és bizony az emberek nagytöbbsége majd akkor pánikol, akkor kapkod, hogy mi a francot csináljon, amikor vegyvédelmi ruhás orvosok és katonák mászkálnak az utcán.
_Wasp_ 2020.03.02 14:11:12
"az emberek nagytöbbsége majd akkor pánikol, akkor kapkod, hogy mi a francot csináljon, amikor vegyvédelmi ruhás orvosok és katonák mászkálnak az utcán."
Akkor sem a 20 kiló liszt vagy cukor fog megmenteni.

Amikor elkezdtem az egyetemet 28 voltam, kollégáimtól megkaptam, hogy mire mész azzal hogy elvégzed? mire befejezel és leszakvizsgázol közel negyven leszel. Én akkor azt válaszoltam, hogy szerinted mennyi leszek akkor, ha nem fejezem be? Pont ugyanannyi.

Egy kellemetlen helyzetben a különbség közted meg köztem az, hogy én (és családom ideértve természetesen) nem szorulok rá egykét hónapig arra, hogy bárki segítsen rajtam, mindenben önellátó tudok lenni. Te a poszt alapján feltehetően nem vagy ilyen szerencsés helyzetben. Természetesen olyan katasztrófahelyzet, ami egy hónapnyi, vagy hosszabb elzártságot követelne meg, valószínűtlen. Kettőnk közt a különbség az, hogy te a valószínűtlen eseményt sokkal kellemetlenebbnek fogod megélni (ha egyáltalán ez a jó szó rá), én pedig feleslegesen költöttem el olyan pénzt amire nincs feltétlen szükségem, olyan dolgokra amikre nincs feltétlenül szükségem (viszont idővel el fogom őket mindenképpen használni)

Szóval az, hogy mi segít és mi nem, te a billentyűzet elől nem tudod eldönteni, viszont azt hiszem abban értelmes emberek között nem lehet vita, hogy ártani nekem semmiképpen nem fog ha nálad jobban megpróbálok felkészülni.

(valószínűtlen események: azért ugye valamiféle biztosításod van? pedig az nem óv meg a balesetektől....)
A Hír TV-ben készült a napokban interjú a címben említett tudós emberrel. Abban a tévében, ahol a riportalanynak nem kell összeroskadnia a műsorvezető kérdéseinek súlya alatt. Jelen esetben Velkovics Vilmos is – kérdések helyett - készséggel adott további ötleteket az amúgy arra rá nem szoruló magát…..
Mióta elindult ez a blog kaptam hideget is meleget is bőven. A legtöbben azt firtatják, hogy lehete-e egyszerre két embert szeretni, úgy igazán, vagy csupán elhidegültem a férjemtől, és ez az egész a váláshoz vezet, majd megint monogámok leszünk valaki mással. Nincs kristálygömböm, nem látom a…..
_Wasp_ 2020.02.14 19:25:07
érdekes ez

én több mint tíz éve vagyok a feleségemmel (ráadásul ennek az időnek nagy részét én otthon dolgozva töltöttem, ő pedig szintén otthon a gyerekek születése miatt, szóval voltunk annyit egy légtérben, mint más házasok huszonsok év alatt, bár nehéz így összehasonlítani a dolgokat. Sosem volt szó komolyan arról hogy váljunk el (vita hevében elhangzott, "ha nem tetszik el lehet menni" kb 10 év alatt háromszor, egyikünk sem gondolta komolyan, szerintem te nem is erre gondoltál). Valahogy én nem érzem azokat a nehézségeket a hosszú távú kapcsolatban amiket te leírsz.

Nem érzem mit tudna adni nekem egy másik nő. Miért akarnék mással randizni/szexelni? Kb csak rosszabbra cserélhetném a feleségem. (mielőtt félreértésre adna okot: nyugodtan nyaralgathatnék egzotikus helyeken vele pénzügyi oldalról, és a korosztályom csak szeretne olyan sportokat űzni, olyan hobbikkal foglalkozni mint szerencsére megtehetem, szóval nem arról van szó hogy híján vagyok az önbizalomnak a női nem kapcsán) Csakhát a másik nő olyan hátrányban lenne, ami behozhatatlan. Az itt talán kevésbé lényeges, hogy feleségem baromi jó fej, szívesebben töltöm vele az időt mint bárki mással, de sokkal fontosabb ennél is, hogy három közös gyermekünk anyja, és ezzel nem versenyezhet a hamvasabb bőr, a szarkalábak nélküli szem, a feszesebb popsi. Más pozitívumra pedig biztosan nem lehetne számítani. Próbáltam beleképzelni magam a helyzetbe amit a blog felvázol, és azt kell mondjam összességében szerintem sokkal lazább vagyok mint az emberek többsége (tehát például ha feleségem bejelentené, hogy szeretője van, feltehetőleg picit sem akadnék ki, sőt próbálnék neki segíteni is, hogy legyen rá ideje, bízva abban, hogy ez az egész csak időleges) Viszont ha állandósulna, üzemszerűvé és mindennapossá válna, ha folyamatosan azt kellene éreznem, hogy "már kevés vagyok neki", és boldogtalan kettőnk kapcsolatában, akkor elengedném. Jó, az "elengedés" itt csak eufemizmus, igazából arról van szó, hogy megkérném, ne jöjjön haza többet, építsen magának boldog új életet valaki más oldalán. Én egyébként hasonló megfontolásból, a férjed helyében kifejezetten küldenélek téged, hogy az alkalmi randik és kufircolások helyett több napot, (akár hetet) tölts együtt az új szerzeménnyel, és ha ez tényleg jó neked, ha valóban erre vágysz, akkor kaphasd meg, ne csak a nyálad csorgathasd a lehetőségért, ha pedig mégsem jelent igazi boldogságot a több együtt töltött idő, a lehetőséget valóban megkapva, akkor ez a felismerés végső soron előre viheti a kapcsolatotokat.

Persze mindenki úgy egyforma, hogy közben másmilyennek hiszi magát, pedig hát nem vagyunk egyedi hópelyhecskék
  Tüntetés Budapesten 2019. szeptember 14...
_Wasp_ 2020.02.10 21:21:51
Sajnos a családon belüli erőszak tipikus áldozata a gyermek. Az elkövető az anya. Ennek ellenére nem gondolnám hatékonynak, ha büntetnénk a nőket egységes társadalmi csoportként más nők által elkövetett beteg bűncselekményekért. Az igaz, hogy kevésbé számít az ő bűncselekményük "családírtásnak", mivel tipikusan leplezni próbálják a cselekényüket, maguk ellen nem fordulnak erőszakkal, azt másnak tartják fenn, azonban ez az én szememben a legkevésbé sem mentő körülmény, hiszen amikor valaki önkezével véget vet a saját életének, ott elég nyilvánvalóan van valami lelki betegség, amikor azonban csak másnak árt, (például egy védtelen csecsemőnek, vagy kiskorú gyermeknek) az szimplán gonoszság. Münchausen szindróma megvan? Ennek pl nem is hallottam férfi elkövetőjéről, női elkövetőről sajnos annál gyakrabban, és itt az elkövetés módja néha olyan iszonyatos, olyan kegyetlen, hogy ahhoz foghatót rémregényekben sem olvashatunk. Ennek ellenére sem gondolnám, hogy meg kell bélyegezni a nőket, nagy részük remek feleség és csodálatos anya, de sajnos van egy kisebbségi csoport, aki előnyök szerzése végett, vagy pusztán gonoszságból árt másoknak. Én azt gondolom, aki gyermeket bánt, az nem érdemel könyörületet. Legyen férfi vagy nő, öreg vagy fiatal, sújtson le rá a törvény a lehető legnagyobb szigorral, ebben az esetben még a határozott halálbüntetés ellenes véleményemből is engednék. A csecsemőgyilkosságot, a gyermekgyilkosságot, gyermekbántalmazást automatikusan a legsúlyosabb büntetéssel kellene sújtani. Engem nem érdekelnek, "miért tette". Elhagyta a felesége? Kilátástalan az élete? Depressziós? Egyedül van a kisbabával? Nem számít! Egyvalami számít, hogy egy gondjaira bízott gyermeket bántalmazott/megölt. Erre nincs bocsánat.