Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diagnozis

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smoking Barrels Wonder Woman (2017) 2017.06.02 06:00:00
Wonder Woman-re várt a feladat, hogy visszahozza a DC-t a béka hátsó fele alól, ahová saját maga kormányozta magát. Nem tudom sajnálni a stúdiót, ha olyan karakterekkel, mint Batman, Superman vagy Joker nem tud mit kezdeni, önmagára vessen. Nem vagyok képregényfan, Wonder Woman-ra a Batman vs…..
Válaszolt az ÁNTSZ az első bejelentéseinkre, amelyeket a kórházi fertőzések miatt indított kampányunkban továbbítottunk neki. Érdemi válasz nincs, vizsgálat nuku, de a téves jogi levezetés ezúttal sem maradhatott el...
diagnozis 2017.04.03 13:19:04
@Asbóth Márton: Ez igaz, valóban nem a TASZ feladata, hogy megoldják a kórházi fertőzések ügyét, hanem egy sor alulfizetett dolgozó feladata.
Egy jogvédő szervezetnek nem lehet az a feladata, hogy olyan elkötelezett dolgozókat aláz és szégyenít meg, akik alacsony fizetésért, gyakran csak a kötelességtudatuk miatt nem elhagyva a pályát, az országot végzik áldozatos munkájukat ebben a szélmalomharcban.
A problémára nem csak úgy lehet felhívni a figyelmet, hogy közben egy szakmai szervezetet megaláznak, kigúnyolnak.

A multirezisztens kórokozók kérdésében kérdezze meg infektológus ismerőseit, mert azoknak a kialakulásáért nem feltétlenül a kórházak felelősek, amint azt előző hozzászólásomban is jeleztem az a 3 pont igencsak fontos ebből a szempontból.

Meg lehet szüntetni a kórházi fertőzéseket, de akkor sérülnek a beteg és hozzátartozóinak jogai. (Kissé ördögi kör, a jogok korlátozása ezen a téren sokat javíthat a helyzeten).

Jelenleg Magyarországon a kórházak 90%-át be kellene zárni, csak annak a pár ezer elkötelezett dolgozónak köszönhetjük, hogy még működnek, akik naponta felveszik a műszakot, és az ilyen cikkekkel őket sérted meg. (Ez nekik nem pénzkérdés, bár egy kicsivel többnek örülnének.)

Idén adóm 1%-át inkább egy kórházi alapítványnak adom.
diagnozis 2017.04.03 13:23:54
@Asbóth Márton: Az egészségügy már 30 éve ilyen helyzetben van, hol volt a TASZ az elmúlt 30 évben?
Az elmúlt 30 évben nem voltak fontosak a betegjogok?
Kell bírálni a rendszert és rá kell mutatni a hiányosságaira, hibáira, de nem szabad megalázni az ott dolgozókat, mert ha egyszer felállnak, akkor hiába lesznek a betegnek jogai.
diagnozis 2017.04.04 08:16:32
@Asbóth Márton:
"a TASZ szerint a kórházi dolgozóknak sem feladata, hogy megoldják a kórházi fertőzések ügyét, irreális is lenne ilyet elvárni tőlük."
Ezt remélem, hogy nem komolyan írta, mert elsősorban a kórházi dolgozók végzik ezt a munkát, az ÁNTSZ ellenőrzési és szervezési feladattal rendelkezik, ami ad ugyan lehetőséget arra, hogy felfüggessze egy kórház betegfogadását, de ezzel a szervezési feladatát lehetetleníteni el.

A TASZ-nak nem az ÁNTSZ-t és nem is a kórházakat kellene elővennie ebben a kérdésben, hanem az egészségüggyel foglalkozó államtitkárt és a főnökeit.
Ezzel a kampányukkal csak az ÁNTSZ dolgozóit járatják le, akik ugyanúgy csak végrehajtók mindenféle támogatás nélkül.
Sokkal célszerűbb és támogathatóbb kampány lenne, ha az államtitkárokat és a minisztert vennék elő az ügyben egy jelentős társadalmi tájékoztatási kampány mellett, amiben a betegek és látogatóik jogait és kötelességeit is propagálnák a kórházi fertőzések elkerülésének érdekében.
Javaslom, hogy menjen el egy bevásárlóközpont nyilvános illemhelyére és számolja meg azokat, akik azt kézmosás nélkül hagyják el. A kórházi fertőzések megelőzése a kézmosásnál kezdődik.
Az alapoknál kell kezdeni a megelőzést, nem a végén, mert hát házat sem a tetőnél kezdünk építeni.
Azt mondják, hogy az okos ember tudja, hogy az információk fele butaság, de az igazán zseniális ember azt is tudja, melyik felét hiheti el annak, amit hall. Vajon hihetünk-e egy orvos által írt, gyógyszertárakhoz köthető weboldalon megjelent cikknek? Jól tesszük-e, ha egyszerű és szimpatikus…..
Alimento CHIA 2016.12.05 07:06:55
A chia köré kisebb kultusz kezd nőni, ezt számtalan cikkben láthatjuk, mely ódákat zeng eme apró, de rendkívül hasznos növény csodálatos egészségügyi hatásairól. A jó vélemény nem alaptalan, de azért nem kell túlzásokba esni...
diagnozis 2016.12.05 16:32:37
@Tinman:
Az alfa-linolénsav egy 18 szénatomú karbonsav, a szervezet közvetlenül nem tudja felhasználni, át kell alakítania. Az átalakítás során a veszteség 95 %. Az elég nagy.
100g Chia magban 55g telítetlen zsírsav van (vegyük úgy, hogy mind ALA, nem így van, de vegyük úgy)
55*0,95 = 52,25 Ennyi lesz a veszteség az átalakítás során, azaz 100 g Chia magból 2,75g lesz mire felhasználja a szervezet. Igen ám, de a napi ajánlott mennyiség 3g (a gyártó által): amiből 0,0825g lesz a végén. Milyen jótékony hatást vált ki ez a mennyiség?
diagnozis 2016.12.05 16:34:03
@romanista: Amennyiben mindenképpen növényben és olcsóságban kell gondolkozni, akkor ott a lenmag! Ugyanazt tudja, mint a Chia mag.
Alimento A füvesember tanácsot ad 2016.03.18 07:13:04
Szabó Gyuri bácsi, a „bükki füvesember” jellegzetes alakja a magyar alternatív gyógyászat világának, nevével nem csak a népi gyógyászat címszó alatt találkozhatunk, gyakorlatilag a gyógynövények alkalmazásának egyfajta hazai tekintélyének tekintik sokan. Pedig nem kellene.....
diagnozis 2016.06.27 13:28:57
@fordulo_bogyo: Inkább elírás és a B17-re gondoltak.
diagnozis 2016.06.27 13:34:44
@FILTOL: sajnos az öreg hablatyolta össze ezeket.
Még a megboldogult Neo FM szombat reggeli műsorában is volt szerencsém hallani jó pár marhaságot tőle, és mint szakmabeli, meg tudom különböztetni a szakmai és szakmainak tűnő érveket,
Az egyik legnagyobb baj az, hogy a témáról folytatott vitákban sokszor az érzelmek, és nem az érvek dominálnak, így az érdemi diskurzus gyakran elsikkad, a végletekben gondolkodók a kritikus hozzászólót azonnal valamelyik "lobbi" tagjai közé lökik. A következőkben…..
diagnozis 2015.03.18 16:12:00
@kodpiszkalo: Szerintem nem baj, lehet, hogy félreértettél.
Az én véleményem szerint több hatása van egy gyógynövénynek, ha hozzáértő a felhasználó, mint a homeopátiás szereknek és egyes gyógyszereknek.
(megsúgom, hogy ismerem őket :) )
ködpiszkáló magyar nanocsoda 2014.12.12 07:50:26
Bullshit. A szó jelentése: hülyeség, süketelés, buta beszéd, blöff. Nem tudom, miért, de ez jutott eszembe, amikor a blog több olvasójának javaslata alapján elkezdtem utánanézni a Lavylites terméknek. Néhány oldal átolvasása után pedig rájöttem, nem is a termék a lényeg:…..
diagnozis 2014.12.13 15:41:11
@Pintér Etelka:
Gondoljon bele egyszer, hogy mennyi ember szedi a Varga-féle gyógygombákat és mennyi gyógyulásról lehet csak hallani. Arányát tekintve óriási a különbség (Én még nem találkoztam olyannal, akinek segített volna. pedig nagyon sok daganatos beteg van körülöttem.)
A kutatásokról, meg a Németországi munkájáról inkább ne beszéljünk.
Imádom, amikor Varga doktornak hívják és azt is, amikor újsághirdetésekben "A cikk szerzője az első magyar Németországban elismert és alkalmazott neurotropikus agyterápia kifejlesztője, Varga Gábor" ez az aláírás szerepel, azzal a kiegészítéssel, hogy " Szakmai cikkei megtalálhatóak az interneten". Szakmainak is nehezen nevezhető cikkeket bárki feltehet az internetre és a honlapok ahol ezek a cikkek megtalálhatóak, mind ugyanarra mutatnak, méghozzá Varga Gábor honlapjaira (Ezt egy GVH eljárásban is elismerték).
Érdemes egyszer időt szakítani rá, és végig olvasni az összes alap cikkét, amiket a kezdetek kezdetén írt (igaz erőteljes segítséggel) Elég gyakran átnevezgeti önkényesen a gombákat, hol a latin nevét használja, hol az angol nevét, hol pedig az általa kitalált magyar nevet.
A termékeiről:
A termékeinek egy része elég változékony összetételű, emlékezzünk csak a Vitanax PX4 esetére, amikor kivonták az általa istenített patkónyelvgombát a forgalomból. Nagyon gyorsan megjelent a Vitanax PX4S változattal, ugyanazzal az ajánlással, igen, ajánlással, amit a kitudja milyen képzettségű munkatársai végeztek telefonon. (Egy GVH határozat)
Azt hittem, a nonihullám már lecsengőben van, aztán tessék, itt az apropó, hogy újra beszéljünk róla: az egyik neves egyetem prominens oktatójáról azt írják, nonival házal. Miért baj ez? Szégyen lenne, ha valaki egy kis mellékessel egészíti ki közalkalmazotti bérét?…..
- És Ön, Uram, milyen módszert javasolna?-Természetesen konyhasóoldatot! Hiszen megírta a Kiskegyed!  Ugye milyen abszurd ez a párbeszéd? Abszurd, de nem elképzelhetetlen. Mert mit is ír a Kiskegyed: Szenzációs vadonatúj rákellenes módszer! A nátriumkloridról az iskolában…..
Aposztróf. Kinek mi jut eszébe erről a szóról? Egy írásjel - de vajon tudjuk-e, mit jelöl? Az aposztróf görög nyelvtani műszó, egy kihagyott hangot, illetőleg betűt jelölő hiányjel. Az aposztróf a pongyola beszédben elhagyott hangok jelölésére is használható: "Ne…..
Az 1970-es évektől Nyugat-Európában egyre népszerűbbé váltak a természetgyógyászati módszerek. Ez volt az ún. "zöld hullám" időszaka, azonban ebben az időben Magyarországon az alternatív módszerek a tiltott, vagy legfeljebb tűrt kategóriába tartoztak. A rendszerváltás utáni…..
diagnozis 2014.05.22 08:12:38
Alimento Új vitaminforradalom 2014.01.01 07:53:47
Elöljáróban szeretném megjegyezni, hogy nagyon nehéz volt erről a könyvről írni. Olyan volt, mint amikor az ember kinyit egy szekrényt és kiborulnak belőle a csontvázak. Amit ebben a könyvben olvastam, az a vitaminokkal és ásványi anyagokkal kapcsolatos problémák újabb…..
diagnozis 2014.01.13 15:31:41
@Meleg Sándor: Remek kis bejegyzés, élmény volt olvasni.

Sajnos a vízzel kapcsolatos ajánlásoddal nem tudok egyet érteni. Várom majd az okfejtésed ebben a témában. (szerintem napi 3 liter a szükséges)
ENT House Budapest Fülgyertya 2013.01.02 20:36:14
Nagy ellenzője vagyok a fülgyertyának. Szerintem semmit sem ér, nagyjából szemfényvesztés, viszont láttam emiatt megégett fület, tehát akár veszélyesnek is mondhatnám. Februárban a twitter híradó keretein belül arról is írtam már, hogy az USA-ban az FDA…..
diagnozis 2014.01.06 11:49:32
@HTamas: Amint észrevehette, nem tettem megjegyzést a gyógyhatására, csak arra, amit a videón láttam és amit Ön leírt a bejegyzésében.
Vákuumról szándékosan nem írtam, mert itt nem lép fel más csak egy szívóhatás, ami akár képes is lehet egy fültisztításra.
Redox jelzőmolekulák, sejtszintű egészség, több billió palackbazárt molekula, tudományos áttörés, hihetetlen gyógyulások – ilyen és ezekhez hasonló jelzőkkel találkozhatunk az interneten, ha beütjük a keresőbe az „ASEA" szót. De vajon mi van mögötte, tényleg hatásos-e,…..
Több mint egy éve már írtunk arról, hogy a parlagfű, amelynek virágpora százezrek életét keseríti meg, újabban gyógynövényként kap publicitást. A megalapozatlan állításokat tartalmazó körlevelek szerzői jellemzően önjelölt szakértők, akiknek ködös…..