Regisztráció Blogot indítok
Adatok
little one

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
little one 2013.07.15 21:14:50
@küzdős: Elmesélhetnéd, hogy az egyik körzet kongresszuson a jelenlévők létszámát hogyan adta utasításba meghamisítani a körzetfelvigyázó (hogy a ténylegesnél több legyen a jelentett létszám); mert az nem lehet, hogy nem vagyunk többen, mint legutóbb. De igen, lehetett. És azóta látjuk kiteljesedni ezt a jelenséget a magyarországi statisztikákban (is). A hanyatlás megkezdődött, a bukás biztos.
Ha ilyen hazug emberek írták volna a Bibliát, mint ezek a korcs közép vezetők... Ezeken a hitehagyottakon nyilván nem működik Jehova szelleme. És még ők neveznek Téged hitehagyottnak... Végülis Jézust is istenkáromlás vádjával adták halálra.

Légy szíves meséld el mindenki okulására az általam megemlített, de általad megélt 'népszámlálás'-t.
Szeretnék veletek megosztani egy történetet, mert azt hiszem, nagyon tanulságos. Fiatal lány koromban jóhiszeműen megkeresztelkedtem Jehova Tanújaként. Majd férjhez mentem annak rendje-módja szerint egy Tanúhoz. Sajnos számomra már az elején kiderült, hogy rossz húzás volt, de…..
little one 2013.07.14 14:42:53
Kedves Chance2!

Elfogadva, hogy a lényeget tekintve mindent a valóságnak megfelelően írtál le… Ez elég durva történet… Csodálom az erődet és kitartásodat. Néhány gondolat merült fel bennem a történeteddel kapcsolatban, amit most röviden vázolok.

A
1. "Én lettem a fekete bárány, aki biztos bepasizott (ami persze nem volt igaz)..."
Tehát volt férjednek nem volt Írás szerinti lehetősége elválni úgy, hogy újraházasodhasson. Jehova szemszögéből ti még ’egy test’ voltatok, csak ’ágytól és asztaltól elválva’ azaz egymástól fizikailag és gazdaságilag elkülönülve.
2. "...a szintén Tanú nevelőanyu..." „…az új asszony…”
Ezek szerint házasságra nem szabad férjed mégis újraházasodott. A volt férjed házasságtörő házasságot követett el, az új felesége paráznaságot, mivel más férjével... A Biblia szerint a paráznaság halálos bűn, tehát a gyülekezet vének testületének mindenképpen egy (vagy egy-egy) bírói bizottságot kellett megbízniuk mindkét eset kivizsgálására (volt férjedé és új feleségéé). Erről neked tudnod kell, mivel tanúként meg kellett hallgatniuk a férjed ügyében. A házasságtörő házasságot kötő férjedet a szervezeti szabályok szerint mindaddig bizonyos korlátozások alatt kell tartania a gyülekezetnek, amíg te élsz, vagy nem létesítesz szexuális kapcsolatot vagy nem házasodsz meg ismét valakivel.

B
Most nem idézném be azokat a leírásokat (nem célszerű megismételni leveled jelentős részét), amik volt férjed erőszakosságát ecsetelik. Ezekkel nem foglalkoztak a gyülekezet vénei? Ha a töredéke igaz, az alap lehet egy bírói bizottság megalakítására. Intézkedett a vének testülete? És még beszélhetnénk arról, hogy ezek a Btk. által börtönbüntetéssel fenyegetett néhány tényállását is megvalósítják. Volt rendőrségi vagy büntető feljelentés ezekben az ügyekben?...

C
Talán célszerű lenne megemlítened a szereplők monogramjait, település nevet, utca nevet és néhány körülbelül pontos dátumot. Esetleg az előbb javasoltnál is konkrétabban fogalmazva beszélni a körzetfelvigyázóval illetve levelet írni a Magyarországi Jehova Tanúi Egyháznak.
little one 2013.07.14 16:42:37
@reboot: Nem ismerek minden körülményt.. Ezért lehetnek logikai leágazások az ügy kezelésében. Van egy bázis, amiben -remélem- egyetértünk Veled: ebben az 'élettapasztalat'-ban van legalább kettő, vének figyelmét követelő ügy. (Már amennyiben a lényeget tekintve igazak Chance2 állításai.)

Tehát ha az illetékes vének olvassák ezt a blogot, álláspontom szerint az a fő (jogi jellegű) kérdés, hogy kivizsgálták-e ezeket az ügyeket vagy nem.
A beazonosíthatóság végett kellenének monogramok, helység név, utca név, körülbelüli időpontok. Hátha ráismernek és elkezdenének tenni valamit. (Igen, javíthatatlanul álmodozó vagyok...)

Bár már elértem velük kapcsolatban a szkepticizmusnak azt a fokát, amikor nem lepődöm meg semmin, és annak az ellenkezőjén sem...
Valahol Európában… Egész pontosan itt a szomszédban, és csak pár napja történt. Olyan mélységesen felháborított az eset, hogy nem bírtam, ki, hogy azonnal klaviatúrát ne ragadjak, és szét ne kürtöljem. Ezt a cikksorozatot már rég abbahagytam, de ez az eset olyan…..
little one 2013.07.14 16:06:25
Annak idején kiközösített esküvőjén és az azt követő vacsorán is megjelenhettek még vének is, minden következmény nélkül.

jehovatanui.blog.hu/2013/01/25/ha_egy_haz_meghasonlik_onmagaval_1_resz

Számomra egyre elfogadhatatlanabb a 'Jehova Tanúi' nevet viselő szervezet mindenkinél nagyobb igazságérzete, egója. Más témákban és logikai szinteken, de nem következetesebb egyetlen, találomra kiválasztott másik vallásnál sem.
Szombaton (2013.02.09.) 14 órakor egy interjút készített velem Gyuri bácsi a Civil Rádió Hétpecsét című műsorában. A 2 részletben feltöltött [~45 perces] interjú innen meghallgatható: http://www.civilradio.hu/archivum.php Hétpecsét [eddigi Hétpecsét interjúk…..
little one 2013.02.11 23:13:32
@bornagain:
Igazad lehet. De én most nem az Őrtoronyra irányítom a figyelmet. Nem tudnánk példák sokaságát felsorolni, miként használtak fel kiváló eszközöket nemtelen célok elérésére? Ettől az eszköz rossz? (Égessünk Bibliát, mert X, Y, Z stb. vallás ennek a nevében tett gonosz dolgokat?... Persze, hogy nem!)
little one 2013.02.11 23:54:14
@svtor:
Nem megkérdőjelezhető az itt blogolók többségének őszinte viszonyulása a bibliai igazságokhoz illetve bibliai igazságok kereséséhez.
Olvasva néhány kommentet, merült fel bennem az a kérdés, hogyan lehetne hatékonyabb a kommunikáció, az eltérő álláspontok közelítése az őszinte és jó szándékú emberek között?
Talán nekem, mint 'új'-nak téves a meglátásom, de számomra úgy tűnik, sok értékes komment a stílusa miatt nem hasznosul kellően az olvasó elméjében.
Ezért gondoltam, talán célszerű lenne találó kérdésekkel növelni a hatékonyságot. Nevezhető kellemes játéknak az, ha emberek teljes erőből testre ütik a másikra a teniszlabdát? Nem eredményez ez inkább negatív érzéseket és ebből fakadó negatív reakciókat?
Én mindig nagyra értékeltem az olyan beszélgetéseket, ahol egymás figyelmes meghallgatása után volt néhány találó kérdés a logikus érvelés részeként.
Lehet, csak én vagyok túl igényes. Vagy egyszerűen csak tévedek.
little one 2013.02.12 22:20:34
@svtor:
I agree!
Emlékeztek? "Építünk saját kongresszusi termet, hogy olcsóbb legyen, mintha mindig bérelnénk..." Bővebben a témáról ebben a cikkben és az alatta lévő kommentekben olvashatsz. ..
little one 2013.02.03 00:26:13
@reboot:
Egy hozzávetőleges számítás miatt szeretném megtudni, hogy átlagosan kb. hányan (százra kerekítve) lehetnek jelen a kongresszusi teremben egy-egy körzet szintű összejövetelen?
little one 2013.02.03 10:20:33
@reboot:
(Bocsi, hogy csak Szegedre koncentrálok...Lehet, hogy majd kiigazítotok néhány aktuális adattal, de alapvetően jó lehet egy ilyen számítási metódus és a főbb összefüggések.)

Aa) Mennyibe kerül minimális értéken számítva 700 ember utaz(tat)ása Szeged-Budapest-Szeged útvonalon? Állítsuk az igen alacsony 3.000 HUF/fő-re ezt az értéket. Egyszerű szorzással következik, hogy csak az útiköltség 2.100.000 HUF.
Ab) Szeged-Budapest-Szeged távolság szabályszerű megtételéhez szükséges időt igen szűken állítsuk 4 órára. Ez 700 fő esetén összesen 2.800 élő óra.

Ba) Mennyibe kerül egy szegedi Szegeden belüli utaz(tat)ása? Leszámítolva azokat, akik különféle jogokon ingyen utazhatnak, illetve azokat, akiknek amúgy is van bérletük, kerékpárjuk, stb., számoljunk 200 fővel, akik fejenként 1.000 HUF-ot költenek az utazásra. Ez 200.000 HUF költség.
Bb) Tételezzük fel, hogy mindenki gyalog közlekedik. Szegeden belül számítsunk oda-vissza egy igen eltúlzott 1,5 óra/fő értékkel. Ez 700 fő esetén összesen 1.050 élő óra.

Aa - Ba = 1.900.000 HUF plusz költség
Ab - Bb = 1.750 élő óra plusz ráfordítás

Ezeket a pluszokat a budapesti részvételre kötelezettekkel nyeletik be. (180 km-rel odébb, Szegeden ugyanaz a szellem tanítana, csak jóval olcsóbban. Egyszerű, mint az ék.)... És miután benyelni kényszerült, még ezen felül boldogan adakozzon a (z akár tényleges) kongresszusi költségekre is?...

Persze nehezen érti meg az anyagi nehézségeket aki lakozik a camembert sajt hegyeken túl, de még a Hohes C tavakon is túl, a napi háromszori friss, egészséges, tápláló és ízletes ételek világában...
little one 2013.02.03 11:47:12
@küzdős:
(Igen... Gyűlnek a bizonyítékok...)
Valami hasonló a bajuk, mint a jelenlegi magyar politikusoknak. Elszakadtak a valóságtól és a saját maguknak 'összetörvénykezett' zárt körű luxus világukat kivetítve léteznek. Ez alapján gondolkodnak és hoznak döntéseket a többiekre vonatkozóan is. Pedig ők sem dolgoznak többet a korosztályuk átlagánál - csak máshol.
Én előírnám, hogy a 'bétel család' tagjainak minden 3 évből egyet a Bételen kívül kötelező leélni. Járjon munkába, fizesse a maga megélhetési költségeit, járjon összejövetelekre, prédikálni, adakozzon, stb. Mint a 'többi'. A munkabéren felül bármilyen támogatást kérni vagy elfogadni tilos. Az egy év után szigorúan kielemeztetném a teljesítményét, hogy méltó-e a visszatérésre...
Szerintem ez az elrendezés igen hatékonyan tudná megnövelni az együttérzést a 'köznép'-pel...
(...És a vének előtt egy láthatatlan kéz ezt írta fel a falra valami érthetetlen, idegen nyelven: FATAL ERROR. ACCESS DENIED. THE HOLY SPIRIT TEMPORARILY UNAVAILABLE IN YOUR AREA! ) Mielőtt azt kérdeznéd, hol a 3. rész?... Igen, a 2. és 4. részek kelte (2002. október - 2004.…..
little one 2013.02.02 23:16:41
@reboot:
Volt rá precedens. Csak a 'tárgyalások' elakadtak. Azt kértem, tegyük rendbe a korábbi nézeteltéréseket, és ha valaki hibázott, ismerje el, kérjen bocsánatot és a jövőben tartózkodjék az ilyen eljárástól (őszinte megbánás). Minden alkalommal volt valami mellébeszélés. Így meg nem lehet (én nem tudom) lezárni a múltat.
little one 2013.02.02 23:47:01
@reboot:
Ez egy teoretikus kérdés, ugye?...
(Csak a példa kedvééért. Szörnyű lesz...)
X.Y. végtagjait levagdossa öt vén. Szemeit kiszurkálják. Gyermekét élve megégetik, majd az öt elkövető vén egymás után brutálisan megerőszakolja a feleségét. Majd egy üzenetet hagynak hátra a nő hátába karcolva, amiben közlik, hogy ők nem haragszanak X.Y.-ra.
Na mármost -bár elméletileg létezik- innen valami nagyon-nagyon nehéz és hosszú az út a megbocsátásig. Még Krisztus váltságáldozatában ténylegesen hívő kereszténynek is.
És az elkövetők még csak az első lépéseket sem tették meg az ügy rendezésére. Annyit ismételgetnek csak, hogy ők nem haragszanak X.Y.-ra és az jöjjön velük örvendeni a Királyság-terembe.
little one 2013.02.03 10:42:15
@kingdom:
Hát lehet valami a felvetésedben... Végül is:
"Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt." (Máté 7:16-18)

Végül is három esetből három hiba... Mindegyik hiba írásos jelzésekor bármilyen válasz hiánya... A válaszra rendelkezésre álló, hallgatásukkal eltelt tíz év...
A Bibliában leírt hasonló esetekben a szent szellem tényleg gyorsabban és hatékonyabban működött... Lehet valami a felvetésedben...
Gombok a ládában!!! Ez történt egy hajdúsági gyülekezetben: Miután felolvasták a csepeli pénzkönyörgő levelet, a gyülekezetből valakik nagy mennyiségű kabátgombokat dobtak az adományládákba, és mellékeltek egy levelet is hozzá, a következő szöveggel: Ti pesti barmok, ez…..
little one 2013.01.29 22:31:00
@küzdős: Emlékszel, amikor az egyik kerület kongresszuson kértük a kerület felvigyázót, hogy talán számoljon már el a neki átadott előleggel? (Ez abban az időszakban volt, amikor sulykolták, hogy -normális módon- mindenről ÁFÁs számlát kell bemutatni és nem elfogadható az egyszerű 'blokk'.) Hiányzott tizen-egynéhány ezer forint (ennyiről nem hozott még egy sajtpapírt sem). A válasz valami olyasmi volt, hogy a hiányzó összeget a felesége 'kongresszusi pöttyös szoknyájának' megvételére fordította. Én egyébként kedveltem az illetőt, de ez az eset 'emlékezetes' marad számomra.
Ja, meg a szegedi Királyság-terem egyedi réz ivókútjára adott cél adomány hogyan zsugorodott össze egy felvigyázó által, mint a Kilimandzsáró hava? De erről te sokkal többet tudnál mondani...
A meghallgatás témája A lelkiismereti válság című könyv elolvasása, az ún. hitehagyott oldal látogatása. A már említett szent szellem szerepe - ez a fő téma. Ha tudtok segíteni, hogy érvelésem még hatásosabb legyen megköszönöm. világitótest..
little one 2013.01.27 23:41:59
@küzdős: (Elnézést, mert annyira nem a lényeget érinti, hogy az már off kategória...) A 'gyengék, mint ló hátúszásban' hasonlaton felnevettem. Milyen jó kép ez arra, hogy valaki, ha akar is valamit, anatómiailag képtelen megtenni.
Ezekért a szófordulatokért is kedvellek Téged. Fel sem fogják, kit vesztettek el... :(
little one 2013.01.28 00:05:26
@Laci7000:
(Valami olyasmi ez, mint a lopott tulajdon visszalopása...)

Részlet egy elképzelt meghallgatásról a birói bizottság előtt.

-Testvérnő, tudod egy nagyon komoly ügyben hallgatunk meg most téged.
-Igen, tudom... De ha most itt hivatalosan, imateljes körülmények között is megismételnétek...
-Szóval tudod testvérnő, hogy egy olyan gusztustalan pornófilmben láttunk szerepelni téged, amibe ha valaki akár csak beletekint, azzal elvesztené jó hírnevét és ha kitudódna, akkor automatikusan elvesztené kiváltságait.
-És ti meggyőződtetek arról, hogy az tényleg én voltam?
-Igen testvérnő kedves, semmi kétség. Mert annyira felzaklatott minket a dolog, hogy imateljes állapotban egyénileg és testületileg is többször végignéztük a filmet...
(Az élet, mint egy hullámzó tenger. Nem tudni idővel hová sodorja az embert vagy kit, mit sodor melléje. Néha áttekintem a régi iratokat... Na, nem olvasom el mindegyiket... Csak a fő mappák és almappák neveit. Esetleg egy-egy fájl nevét. Talán felesleges, néha fájó nosztalgia...…..
little one 2013.01.27 13:53:54
@sefatias:
Szeretném megismételni, hogy én az 'alkalmazott technológia' részlegben dolgozom és csak néha megyek el a velünk egy folyosón lévő 'vallás-filozófiai' részleg ajtaja előtt... :))

Lehet, félreértettem, amit írtál. Ahogyan én értettem, arról azt gondolom, hogy:
Adott a szent szellem. Fel lett használva a jelenlegi tér-idő kontinuum kb. 13,5 milliárd évvel ezelőtti létrehozásában, a naprendszerünk és a Föld, valamint a Földön jelenleg is meglévő élet megteremtésében. Ez a döbbenetesen nagy, egész univerzumot formáló 'erő' nyilván rendkívül finoman, hatékonyan és intelligenciát közvetlenül befolyásoló módon is tud működni olyan embereken, akik Istenéi. (2Timotheus 3:16-17) Valahogyan úgy, mint egy adókészülék egy finoman ráhangolt vevőkészülékre.
A probléma akkor adódik, amikor a vevőkészülék elhangolódik, energiaforrása lemerül, részben meghibásodik vagy teljesen tönkremegy. Ugyanis ekkor megszűnik a vétel.
S a katasztrófa akkor kezdődik, amikor az egykor jól működő, de most használhatatlan 'vevőkészülék' tulajdonosától kérdezgetik, hogy mit hall? Ő pedig ahelyett, hogy őszintén elmondaná, hogy semmit sem hall, gyarló emberi okokból mégiscsak mond valamit. (Alapvetően nem feltétlenül gonosz indítékból, de ez ugye mégiscsak csalás, tehát végeredményben mégis gonosz.)
Bár évek óta nem tartom a kapcsolatot JT-val, de tudok olyan 'véni' kinevezésekről, ahol kérdések merülnek fel... Kineveznek valakit 'vén'-nek, akit 15-20 évvel ezelőtt 'kisegitő szolgá'-nak sem ajánlott volna a testület. Ilyen esetben igen valószínű, hogy nem működik a 'vevőkészülék'.
DE hangsúlyoznám: a hiba nem az 'Adókészülék'-ben vagy a az Ő technikai rendszerében
van, hanem a vevőkészülék(ek)ben.
little one 2013.01.27 13:56:57
@Volt Tanú: I agree.
little one 2013.01.27 14:07:10
@bornagain: I agree.
Feladó: Koordinátor Címzett: Küzdős Szia Küzdős Továbbra is személytelennek tartom az emailt, de hát nincs annyi időnk, hogy gyakran beszélgessünk telefonon. Így a munkahelyemen két telefon között azonban le tudok írni pár gondolatot. Sokat gondolkodtam azon, amit a…..
little one 2013.01.24 21:51:48
@reboot: (Bár nyilván a levél az alábbi linken hamisítvány, mert ha igazi lenne, akkor ebben a kérdésben neked lenne igazad...)
www.jehovahs-witness.net/watchtower/bible/226975/1/2012-June-4-BOE-Vehicle-sales
little one 2013.01.24 22:27:11
@Johnny Joker: Igazad van, nem vettem észre; újként előzőleg nem tájékozódtam körültekintően. (Magam is úgy gondolom, hogy a tanítási célokon kívüli ismétlés az erőforrások pazarlása.)