Regisztráció Blogot indítok
Adatok
owlie

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tietek a világ legszebb hajója! – ezt üzente vissza a nyílt tengeren egy repülőhordozó kapitánya, miután az úton lévő Amerigo Vespucci kapitányától hajójának beazonosítását kérte. Ha valaki ránéz erre a hajóra, az tudja, hogy az amerikai hajó kapitánya nem mondhatta ezt…..
Verdi az egyik legismertebb – ha nem a legismertebb – olasz zeneszerző, az opera hármas óriáskonstellációjának egyik csillaga Mozart és Wagner mellett, életműve a tizenkilencedik századi romantikus zene egyik csúcsa. Ezek azok a tények, amelyekkel bárki tisztában lehet, aki akár…..
Nemrég referált mbemba ferrarai kalandjairól. Beszámolójában szó esett a város megkerülhetetlen történelmi családjáról, a d’Estékről is. Ennek kapcsán eszembe jutott egy e hónapban halála négyszázadik évfordulóját betöltő, különös és különleges személy. Az illető…..
A legkevesebb, hogy kalandor volt: ezen felül gátlástalan hazug és csaló, ügyes kezű hamisító, magát orvosnak, alkimistának, sőt, egyenesen mágusnak kiadó kapitális svindler. Ugyanakkor nyilvánvalóan tehetséges színész és az emberi lélek legmagasabb szintű ismerője, hisz a…..
Valószínűleg a legtöbbünk fejében az alternatív, mint művészeti fogalom evidenciaként kötődik a jelenkorhoz. Pedig alternatív - vagyis a főcsapástól eltérő - utak mindig és mindenhol voltak. Például a késő reneszánsz Firenzében is, ahol néhány lázadó szellemű…..
Úgy is kezdhetnénk a dolgot, hogy kettős jubileum, Arcangelo Corelli (1653. február 17. – 1713. január 08.) születésének és halálának az évfordulója adta az alkalmat ehhez az íráshoz. Csakhogy ez nem lenne teljesen igaz. Mert bár az alapötletet tényleg ez szolgáltatta, a…..