Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clemens

0 bejegyzést írt és 372 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A népszerű turisztikai célpontok helyett egyre többen választanak elhagyatott vidékeket nyaralásuk célállomásául. A trend nem új, a vírushelyzet miatt mégis ismét előtérbe került. Milyen hatással lehet ez a tömegturizmusra és hogyan érinti az újonnan felfedezett úticélok állandó lakosait? Forrás:…..
A német kormány júniusban közzétette a hosszútávú hidrogén stratégiáját, amely központjában a hidrogén termelés és ipari felhasználás jelentős növelése áll, az ország szén-dioxid kibocsátás csökkentését célzó törekvések részeként, írta az Associated Press. Jelenleg az országban felhasznált hidrogén…..
Tavaly nyári kalandjaimat elevenítem fel néhány poszt erejéig. Akit érdekelnek a szaftos részletek, azok számára elérhető az eredeti felületen a felkészülésünkről és utazásunk napjáról szóló bejegyzések, ám most következzék a lényeg, maga, egy igazi magashegyi túra, méghozzá két beauceronnal. A…..
Sokszor tettétek már fel nekem ezt a kérdést, ezért röviden összefoglalom bejegyzésemben, hogy mik a lehetőségek, ha szabadidős/utazási célból vásárolunk fényképezőgépet. Árban emelkedő sorrendben haladunk. KOMPAKT GÉPEK (kb. 50 ezer Ft-ig) Rég volt és elmúlt az az időszak, amikor mindenki…..
Minden évben több mint 4 millió lányt metélnek körül, zömével 15 éven aluliakat. Az eljárásnak többféle típusa létezik: enyhébb változatánál a klitorisz fölötti bőrt csípik le, a legbrutálisabb csonkításkor pedig az egész nemi szervet eltávolítják, majd összevarrják. Egyiknek sincs semmilyen pozitív…..
Magyarország 2030-ra hazai energiatermeléséből teljesen kivezeti a szén alapú villamosenergia-termelést, amit itthon jelenleg kizárólag a Mátrai Erőmű biztosít. Nagy kérdés lesz azonban, hogy a szén kivezetését az import áramunk esetében is alkalmazni fogjuk-e, és csökkentjük-e például az Ukrajnában…..
clemens 2020.07.06 16:30:59
@midnightcoder2:
és falvak lerombolásával újabb barnaszén mezőket nyitnak meg.
Álszent banda...
Ez a poszt a harmadik része annak a sorozatnak, amiben a feltétel nélküli alapjövedelem (FNA) ellen felhozott érvekre próbálok válaszolni. Az első rész a FNA és a kommunizmus közötti három alapvető különbséget mutatja be, a második pedig arra a félreértésre hívja fel a figyelmet, hogy csak az lenne…..
clemens 2020.07.03 05:14:25
@Kikívánkozott belőlem:
"most is azt csináljuk, egy csomó embert eltartunk, aki nem termel"
Honnan szeded a termelés kifejezést? Én ezt nem használtam, azt mondtam hogy:
Csak elutasítani tudom azt a nézetet, miszerint ha egy ember megszületik, azt a társadalom köteles eltartani anélkül hogy az illető bármilyen erőfeszítést tenne saját megélhetése érdekében.
A tudósok, felfedezők, sportolók hatalmas erőfeszítéseket tesznek, értéket állítanak elő, hogy tudod ezt összemosni egy egész életében a hasát vakaró, a havi állami apanázst váró semmit tevővel???
clemens 2020.07.03 11:25:26
@Kikívánkozott belőlem:
Te valami fogalmazás gátlót vettél be!
Azt írod:
'Nem azt mondtam, hogy ők nem állítottak elő értéket, hanem, hogy a társadalom eltartotta őket,"
Basszus, ha állítottak elő értéket akkor nem a társadalom tartotta el őket, legfeljebb a társadalom fizikai javakkal látta el őket teljesítményük honorálása képpen. De nem ingyenélők voltak mint a te alapjövedelmet kapó proletárjaid.
Az osztrák kormány jóváhagyott egy tervet Adolf Hitler szülőházának teljes átalakítására. Rendőrkapitányság működik majd benne, és eltűnik belőle a fasizmusra való minden utalás, hogy az épület ne válhasson neonácik zarándokhelyévé. A ház Braunau-am-Inn város központjában áll, az osztrák-német…..
Ahol a tarcali Ady Endre utca véget ér, még kanyarog egy picit a műút, hogy egy balra ívelés után könnyű, egyenes kaptatóba kezdjen. Az aszfalt két oldalán gondosan és gondatlanul művelt szőlőültetvények, na meg burjánzó, emberi kezet talán sosem látott parcellák váltogatják egymást. Jobbra az egyik…..
Nehéz eldönteni, hogy a Holló Színház egyik előadását vagy egy kommunista diktatúra propagandáját látjuk, amikor a svéd „operatív törzs” első embere, Anders Tegnell főepidemiológus beszél. Minden nap elmondja, hogy a svéd koronastratégia működik. Ha jobb napja van, hozzáteszi, hogy sajnálja, hogy…..
Ha pont öt perced van összedobálni egy sütit és akad még 25 perced arra, hogy megsüljön, akkor számodra ez az ideális sütemény. Ha diétázol, akkor is. :) Mutatom ennek a meggyes pitének a klasszikus változata mellett a teljes kiőrlésű, cukormentes verzióját is, így az egész családnak örömet…..
clemens 2020.06.20 04:58:16
Ez volt a legkevésbé sikeres és legfeledhetőbb magyar tévésorozat Kádár János fénykorában. De egyetlen Kádár-korabeli tévésorozat sem tud olyan felejthető lenni, hogy elfelejtsék rendszeresen ismételgetni a kincstári nosztalgia tévében. Ez volt az az eset, amikor nem sikerült a propagandagombhoz…..
https://index.hu/belfold/2020/06/13/vizsgalat_vasalodeszkas_tornatanar/   A történet főszereplője Vezsenyi László, gimnáziumi tanár, aki a makói József Attila Gimnáziumban tanít, többek között testnevelést. Vezsenyi László tanárdinasztia tagja - amely létforma sajnos kihalófélben van - ugyanis a…..
Éry Balázs Cigánybűnözés 2020.06.08 14:08:30
Fura dolog az előítélet; ha valahol cigányozni kezdenek, nekem rögtön az érsebészet jut az eszembe.  Ahogy a szám elé kaptam a kezem, mindenem csuromvér lett. A többiek sóbálvánnyá merevedve figyelték a horrorfilm-jelenetet. Imént még az asztalnál ültem az adyligeti határőrlaktanya…..