Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clemens

0 bejegyzést írt és 447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nincs még egy olyan ikonikusan német étel, mint a savanyú (pontosabban fermentált) káposzta, a Sauerkraut. Ugyan nem német találmány, és egész (Közép-)Európában Elzásztól Magyarországon át Lengyelországig ismert és szeretett eljárás a készítéséhez használt technika, a laktofermentálás, mégis a…..
A válságok gondolatébresztők! A 2022-es magyarországi választás egyik tanulsága az volt, hogy a Fidesz hatalmi monopóliumát majdnem teljesen lehetetlen belülről lerombolni. A 2022-es Ukrajna-elleni agresszióban Oroszország kimutatta a foga fehérét, ezért azt a tanulságot lehetett levonni, hogy…..
A „cancel culture”, amely nem más, mint a „politikai korrektség” szélsőséges változata, ma már ott tart, hogy a brit egyetemeken összeállítottak a „tiltott”, vagy a legalábbis „nem javasolt” könyvek listáját, amelyen nemcsak kortárs, vagy modern szerzők szerepelnek, hanem például William Shakespeare…..
Avagy: --Mit mondott, bíró úr? Elmehetek? --Nem, elmebeteg.   Olvastuk a hírt, miszerint az EU-ban 2035-től nem lehet belsőégésű motorral rendelkező autókat forgalomba helyezni. Pontosítsuk egy kicsit, hogy ez mit is jelent! Először is ez az EU Parlament döntése volt, de talán már a tagállamok…..
Nyilván lehetne itt cifrázni a bevezetőt, de a cím nagyjából mindent elmond. Tényleg a véleményetekre vagyunk kíváncsiak...
Ha megkérdeznénk az embereket, hogy ki gyűjti szelektíven a hulladékot  viszonylag sokan jelentkeznének. Ha azonban azt is kérdeznénk, hogy emellett ki az, aki  húsmentes napokat tart, komposztál, tömegközlekedést használ, nem utazik fapadossal, minimalista elveket követ stb., csupán néhány…..
fáymiklós Popcorn spotting 2022.05.27 06:29:29
Némi lelki tusa árán mondom, amit mondandó vagyok. Egyrészt hülyeségnek tartom ezt a celeb spottingot, ki van itt, ki nincs itt, ki milyen alacsony és ki hízott meg, meg aztán a celebeknek is joguk van a magánélethez, azért, mert ugyanazon a nyilvános helyen vannak, a kulturált embernek illik úgy…..
  Talán kezd lecsengeni a választások utáni elemzés-cunami. A szavazatszámlálók élménybeszámolói, a politológusok, elemzők interjúi, cikkei, videói olyan nagy számban jöttek ki az elmúlt két hétben, hogy ember legyen a talpán, aki bírta követni. Én is megírtam a magam szavazatszámlálós…..
Az amerikai Transzkontinentális -vasútvonal megynitása után megindultak a fiatal országot átszelő vasúti járatok, melyek Chicagot és a nyugati part nagyvárosait kapcsolták össze. Egy ilyen hosszú és kalandos útra megfelelő minőségű távolsági járatokra is szükség volt, hogy elszállítsák a a módosabb…..
                        De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről. Egyre világosabb, hogy…..
Lecserélhető-e MZP 27 nappal a választás előtt? A közel 12000 indexes válaszadó véleménye a választás előtt 27 nappal enyhén szólva sem bíztató az ellenzék számára. Szokták volt mondani, hogy innen szép nyerni, de a valóság az, hogy innen szinte lehetetlen. Hogyan jutottak el azonban a…..
A briteknél elvileg az évtized végére a politika becélozta az átállást villanyra.Különösebb ellenállást nem is fejtett ki a sajtó, vagy az ipar, ki merne ilyen "nemes" cél ellen nyilvánosan felszólalni? Az autóiparuknak nagyjából mindegy, az okok sokrétűek, de összegezve kijelenthetjük, hogy a…..
clemens 2022.02.10 16:01:31
@kvp:
"A legtobb elektromos auto kepes a visszataplalasra, tehat generatoros motorfekkel all meg. A mechanikai fekek nem is kopnak ilyenkor."
Ezt tegyük már helyre! A villanyautó motorfékje gyengébb (mert kisebb tömegű) mint a robbanó motorosé, tehát minden olyan lassulásnál, megállásnál ami e gyengécske motorféknél gyorsabb reakciót igényel - és ez az esetek többsége - ott a mechanikai fék játszik.
Az imént futottam bele az Indóház Online Facebook oldalán egy megosztásba, amelyik egy keszthelyi körforgalmon érdekes megoldással átvezetett kerékpárutat mutatott be. A kommentekben jött hideg-meleg, de főleg hideg és valóban elgondolkodtatott. Vajon idehaza tényleg nem akarják a forgalom részévé…..
Bevezetés Régen, a magyar gyalogos turizmus hőskorában a turistautak jelzéseinek formáját ötletszerűen alakították ki különféle színeket, számokat és alakzatokat használva, ebben a dzsungelben 1929-ben vágtak rendet, amikor bevezette a Magyar Turista Szövetség a Dr. Strömpl Gábor által kidolgozott…..
A 2018-ban alapított, Tennessee állambeli Maxxwell Motors az ExOne közreműködésével egyedi, nyomtatható réztekercselés tervet dolgozott ki innovatív elektromos motorjaihoz, de a tekercselt rész elektromos autókban és más járművekben, ipari eszközökben szintén használható. Sikeresen bebizonyították,…..