Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clemens

0 bejegyzést írt és 271 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dave Hakkens holland dizájnertől származik az ötlet. Ő találta fel azt a gépet, amellyel mindenki kényelmesen, saját garázsában reciklálhatja a háztartási műanyag-hulladékot. A kezdeményezés, amelynek neve Precious Plastic, ma már kiterjedt az egész világra és mindenkinek ingyenesen kínálja a…..
clemens 2020.01.25 10:54:38
Az energia szektor megújuló energiaforrásokon alapuló megreformálása nem egyszerű feladat, hiszen technológiai, nagyságrendi és szabályozási szempontokból vagy akár politikai és társadalmi téren is rengeteg, egymással összefüggő problémakört kell ehhez egyszerre megoldani. Ezen problémák megértése…..
Nemrég jelent meg, hogy hivatalosan is pozíciót kapott Vitézy Dávid, és ezzel felmerült, hogy a közeljövőben milyen változásokra lenne igény a főváros és annak agglomerációját tekintve. Nos, röviden fogalmazva, sokra. De ezzel nem csak az agglomeráció, hanem az egész ország így van vele.…..
klímavészhelyzet, 2000 új fásszárú növény, fakataszter... Múlt héten csütörtökön egyhangúan fogadta el tizenketten (Mach Péter, Kellner Katalin, Fekete Katalin, Somodi Klára, Szőnyi Attila, Csaszny Márton, Ettvel Zoltán, Komoróczy László, Kovács Eszter, Nagy László Simonné, Nemes László, Nemesné…..
A testünk, mint fantasztikus eszköz, egész életünkben rendelkezésre áll, hogy csodálatos dolgokat valósíthassunk meg vele és általa. Ilyen lehet például az, amikor elindulunk egy sporteseményen, alkotunk valamit a saját erőforrásainkkal, építünk (kézzelfoghatót vagy kézzelfoghatatlant), de ide…..
A tisztán égő hidrogén kulcs szerepet játszik majd Európa szén-mentesítésében, tette közzé az IRENA, az International Renewable Energy Agency januári Abu Dhabi-ban tartott összejövetelén, írja a RechargeNews. A zöld hidrogén várhatóan a legolcsóbb fajta hidrogénné válik a következő öt év során a…..
Olvasom a hírekben, hogy 5 év alatt nagyjából 100 milliárd forintot költött a kormány arra, hogy propagálja hőstetteit. Ez évi 20 Milliárd. Ez havi kb 1 670 000 000 forint Ez napi kb 55 millió forint. 1 új, felszerelt kórházi ágy vételára nagyjából 300 000 forint nettó. Ez azt jelenti, hogy…..
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
A közismert tévéreklám jelmondata így hangzik: „Az ön méretére igazított üzleti megjelenés.” Egy kellemes színészhang pedig bemondja a ruhabolt címét, szemközt a képviselői irodaházzal, a pesti hídfő északi oldalán. Erről jutott eszembe egy sajtófotó, amelyet nemrégiben a Zalai Hírlapból vágtam…..
Mielőtt még tovább olvasnál, súgok: semmiképpen se így! ;-) Régebben a szülők számára a legkínosabb téma, amiről a gyerekeikkel kellett (volna) beszélgetniük, a szex volt, a mai szülők azonban ennél jóval nagyobb problémával szembesülnek: hogyan beszélgessenek a gyermekükkel a…..
clemens 2020.01.20 10:52:18
@klímapszichológus:
"egészen megdöbbentő néhol az a gyűlölet és vehemencia, amellyel egyesek megpróbálják diszkvalifikálni a témát"
Szerintem addig életképes az emberiség amíg a hülyeségre bátran és fennhangon ki meri/tudja mondani hogy ez bizony hülyeség, már pediglen rettegni hülyeség! Propagálni a rettegést meg még nagyobb hülyeség!
Tehát örülj neki, hogy itt zömében az életképes emberiséget képviselőkkel találkoztál.
Ezek a hozzászólók - veled ellentétben - nem rettegnek, és nem is nem találkoznak lépten-nyomon rettegőkkel, viszont idegesíti őket hogy egyesek folyamatosan rettegésre próbálják rávenni őket.
Minél többet sugallják nekik a rettegés szükségességét, mi több elkerülhetetlenségét, annál bosszúsabb hozzászólásokat produkálnak.
Mi értelme van még egy dobozba csomagolni a fogkrémes tubust? Ezt kérdezi Alan és ennek megszüntetéséért indított petíciót (#NOBOXTOOTHPASTE). És igaza van. A fogkrémes doboz tényleg egyszer használatos csomagolás, ami nélkül tudnánk élni.  Ha minden ember évente három tubus fogkrémet használ el,…..
Hobbiasztalos Fa olvadékos asztal 2020.01.13 04:14:22
Pár jó ötlettel különleges látványt tudunk elérni, ilyen például az, amit Michael Alm készített. Az alap ötlet az, hogy úgy nézzen ki az asztalka mintha ráöntöttek volna valami sűrű fehér folyadékot, és az lecsurgott az oldalán. Fából elkészíteni az igazán érdekes. Nagyon pontos illesztéseket kell…..
Egy új MIT Energy Initiative jelentés szerint amíg az elektromos autók lítium-ion akkumulátorokat használnak, valószínűleg soha nem fognak olyan olcsóvá válni, mint a belső égésű motorral hajtott változataik. Sőt, a becsléseik szerint még legalább egy évtizedbe fog telni, mire a teljes élettartamra…..
Ha meg kellene tippelni 2018-2019 legnépszerűbb magyarországi helyét a közösségi médiában, valószínűleg a bokodi lebegő falu versenybe kelhetne a címért. Különleges helyként írják le, a neten milliárd fotó található róla, némelyik beszámoló pedig konkrét megközelítési tippeket is ad – egyébként…..
A kapitalizmus (szabad piacgazdaság) mellett ezer meg egy jó indok és érv van -- szemben mindenféle részint elmúlt, részint horrorisztikus alternatívájával. Nem rekapitulálok ezekből egy darabot sem, mert akinek felnőtt korára nem sikerült megérteni őket, az eztán sem fogja. Az maradjon csak Mac…..
Műanyagot és fémet egy helyre, papírt pedig a másikba. Ezek a legfontosabb szabályok. A szeletív hulladékgyűjtés tíz év alatt sokak napi rutinjává vált. Nemrég azonban a Facebookon egész indulatos kommentháború robbant ki, amikor az egyik felhasználó azt állította, hogy a szemétszelektálók becsapják…..
2019 kétségtelenül a környezetvédelem bölcsődei éve volt. Sok kezdeményezés hódított teret magának az évben, amelyek hatására csökkenhetnek például az eldobható műanyag termékek a boltok polcain, de említhetnénk azt is, hogy egyre inkább előtérbe került a karbonkibocsátás visszaszorításának…..
A bejegyzés éppen december 31.én íródik. Mindenhol izzik a hangulat, a városi utcákat ellepik a bulizók, és valószínűleg ezen a napon zajlik a legtöbb házibuli. Ha az ember nézi a tévét, akkor belebotlik egy-egy jófej újévi jókívánságba, legyen az kereskedelmi, vagy politikai hirdetés. Ez utóbbiak…..
clemens 2020.01.03 16:12:44
@élhetetlen: Nem mondom hogy nem kell semmilyen állami szerepvállalás ilyen esetekben, de megkérdezném hogy a kedves rokonok, a jövőbeli örökösök hol voltak amikor szorult helyzetben voltál?