Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszichoapu

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
pszichoapu 2011.04.25 15:16:51
@mara67: Orbánt nem kell kezelni, állítólag már kezelték 2002 után , Bécsben , 3 hónapig. (Nem bírta elviselni a választási vereséget.)
Kettős Mérce Wittner és Horn 2011.03.26 15:37:00
Wittner Mária olyat mondott, amit egy ember nem mond, gyakorlatilag a halálát kívánta egy haldoklónak, a 3 éve kómában fekvő Horn Gyulának, és ezzel újra beindította, a mi kommunistánk, te fasisztád, mi fasisztánk, te kommunistád játékot. Ennek a játéknak annyi a lényege, hogy…..
Az Embertelen felsőoktatás című posztra rendkívűl sok -nagyon gyenge poénnal élve- riposzt érkezett. A beküldött levelek közül Erikét közöljük most, demonstrálandó, hogy nem lehet minden szakot otthonról elvégezni, van ahol nagyon komolyan veszik a hallgatók részvételét,…..
Belsőség Még a Swift sem... 2010.01.01 17:45:00
Apró gyerek voltam, és sikongattam a Škoda 120L hátsó ülésén. Követeltem, hogy adjuk el: rossz a hangja, rossz a szaga és rosszul is megy. Tudtam és éreztem, hogy előző autónk sokkal jobb volt; az öntudatra ébredésem egyik helyszínévé a Fiat 850 vált. A malacka. Egyre csak…..
Építős blog Még több Oyster 2010.01.02 08:23:00
2010. január 2-tól elfogadják az Oystert az összes londoni vasútvonalon is. Így az eddig a TfL (Transport for London, a londoni BKV) egyébként sem kis számú járatán kívül újabb alternatíva nyílt az Oystert használó utasok előtt a brit fővárosban. Oyster kártya (Forrás:…..
Ellenőrző Lehet véleményed! 2009.12.30 07:30:00
Az "Értelmetlen felsőoktatás" posztunkat egy ott tanuló, érintett hallgató kérésére levettük. Egyrészt a csoport nagy része nem ért egyet hallgatótársuk véleményével, másrészt tartanak attól, hogy valamilyen negatív következménye lesz rájuk nézve a posztnak, így…..
Essünk túl rajta...Folyt.köv. Ez a nő először az édesanyját, majd szinte ugyanakkor a két szeretett testvérét veszítette el.Képtelen volt ezzel a tudattal tovább épp ésszel élni, inni kezdett. A lakását nem tudta fenntartani, utcára került.A Blaha Lujza Téren találkoztunk…..
pszichoapu 2009.12.28 22:07:05
@judynero: nem ismerem annyira munksságodat....majd utananézek... de engem komolyan érdekelne mennyit lehet/lehetett keresni ezzel csak ugy nagyságrendben. egy kocsi árát? egy lakásét? egy házét?
(csak egy példa: egy srac dvd másolásbol 5 év alatt szedett össze 3 milliot amikor azt egyik vevője felnyomta, most is ül. szoval dvd másolgatásbol kb ennyit lehet összeszedni.)
ajanlom még a SOS gyermekfalut támogatásra, szponzorálj gyerekeket lehet havi csekkel /utalással, ők pedig rendszeres beszámolot küldenek a szponzorált gyerekről. a honlapjukon keress rá ott van fent az informácio.
pszichoapu 2009.12.28 22:36:37
Ellenőrző Karácsonyi jutalom 2009.12.28 17:10:00
Az alapítványi iskolákban dolgozó tanár kollégáinknak néha tényleg a tűrhetetlent is el kell tűrniük, ha meg akarják tartani állásukat. Lara az idei karácsonyi vacsorán történt jutalomosztást meséli el nekünk, sajnos szűkszavúan. Továbbra is várjuk leveleiteket! Kedves…..
pszichoapu 2009.12.28 21:49:20
@Bambano: abbol amit leirtam, 60 ora kijött. tudok számolni.
pszichoapu 2009.12.28 21:54:52
@kutasbandi: minden tiszteletem neked.
pszichoapu 2009.12.28 22:00:52
@Bambano: nem azt irtam hogy minden héten 80 óra hanem hogy 55-80 közt jön ki. van amikor 80 nnál is több. javitottal már egy hétvégén 78 db, egyenként 2 A4 es oldal hosszú olvasónaplót? a lényeg, hogy nem csak megtartjuk azt a heti 22-24 órat oszt jó napot. te meg tanulj meg olvasni, gondolom nem vagy magyartanár.
A hajléktalanokról készült többi fotót, és történetet hamarosan felrakom… addig más, mert lassan háború lesz a blogom körül és annak senki, nem örülne. Ma nagyon korán felébredtem. Fél 6-kor már a reggeli koffeinmentes kávét szürcsöltem, majd neki láttam a…..
pszichoapu 2009.12.28 20:38:04
Menyasszonyiruhás drum and bass tánc! Ott tartunk, hogy felnőtt egy generáció akiknek már teljesen normális dolognak számít az esküvőn X-elgetni.   ..
pszichoapu 2009.12.28 20:06:11
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! A pozitívot és a negatívot egyaránt köszönöm! A napokban felkerül még a többi fotó és érdekes történet is...Ha címlapért tettem volna akkor már ott lennék...magunktól csináltuk! De a naplómba jogom van leírni. Ha csak…..
Két év, megannyi harc és küzdelem után Attila végre olyan egészségi és mentális állapotba került, hogy el lehetett kezdeni munkát keresni neki. Az iskolát nem fejezte be, papírja nem volt semmiről, no, meg persze a betegsége miatt sem dúskáltunk az ajánlatok között. Végül…..
Ellenőrző Terror az iskolában 2009.12.20 08:00:00
Sajnos napi rendszerességgel olvashatunk-hallhatunk híreket az iskolai erőszakkal kapcsolatban. Levélírónk az egyik legutóbbi ilyen híren gondolkodott el, hogy vajon arányban áll-e a büntetés az elkövetett bűnnel. Üdvözletem!Akár 8 évet is kaphat az a középiskolás, aki…..
pszichoapu 2009.12.20 10:19:13
@matyi10: a ja vitóintézet még mindig jobb mint ha azt tanulja meg már tizenegynéhány-évesen hogy nincs következéményye annka ha tesz valamit csak az ejnye-bejnye.....csukják be aztan ha meint elkövet valmit mikor kijön akkor megint csukják be. Tanuljon rendet.tudom hogy vaskalaposnak hangzik de ma már szerintem nem lehet másképp hatást elérni, a szép szó, amegrovás csak arra hat aki bizonyos civilizációs szintet elért agyilag.
Média: persze hogy elég nehéz, nem is lehet figyelmen kívűl hagyni. nem ezt mondtam, hanem azt, hogy ennek ellenére a szülő dolga az,hogy elmagyarázza a gyereknek hogy amit ott lát az helyes vagy helytelen.Ezt hívják nevelésnek. Nem csak dolgozom napi 8-10-12 órát a gyerek meg benkőt meg barűátok köztöt néz aztan az a fasza meg menő, hogy fingunk baszás után a nő orra alá meg elkötjük a buszt aztan milyen vagányak vagyunk. Itt kell belépni a szülőnek és beszélni ezekről a dolgokról.
Nagyjából egy éve kezdtem el írni a Szegénység blogot. Most visszaolvasva olyan ostobán bugyutának, bárgyúnak és kicsinyesnek tűnnek a bejegyzések.De vissza tudok még emlékezni, és tudom, hogy akkoriban az volt az egyetlen esélyem, hogy ép ésszel kibírjam a helyzetet, ha a…..
pszichoapu 2009.12.20 09:22:25
Sokat foglalkoztunk már az iskolai nyelvoktatás szinvonalával, B29 az eredménytelenség lehetséges okait vizsgálja a tankönyvektől elkezdve a vizsgák színvonaláig. Várjuk a más tárgyakat tanító tanár társaink leveleit a saját szakukat éríntő problémákról! Kedves…..
pszichoapu 2009.12.12 18:26:35
1. Én írtam a bejegyzést, a helyesírással kapcsolatos kommenteknek igazuk van, nincs mentség: begépeltem aztán lusta voltam kijavítani a szöveget. Mea culpa.
2. Férfi vagyok, nem külföldön takarítok hanem itthon tanítok gimnáziumban, nem orosz átképzős,voltam kint Londonban is,nem mostanában végeztem, tudok angolul (egy filteren és egy szigorlaton is átmentem és nem 2-essel, valamint elküldtek anyámba a londoni Aquaparkban, hogy "Sod off" és megértettem)és nem vagyok nyelvtanmániás.Kommunikáció yes, de nyelvtanilag helyesen.
3. Nem támogatom se burkoltan se sehogy a Rigó utcai nyelvvizsgát. Csak egy példát hoztam fel arra hogy szerintem a fodítás/ közvetítés idegen nyelvről/-re egy jó eszköz arra, hogy komplexen mérjük mind a szókincsbeli tudást mind a nyelvtani ismereteket ill. ami a legfontosabb, hogy ezeket hogyan tudja alkalmazni a diák.
4.Az órai dvd nézéshez annyit: gyakran viszek be egy bizonyos sántító orvosról szóló amerikai sorozatot. Ha nincs magyar felirat már visítanak/hőbörögnek, hogy akkor hogy fogják ezt érteni. (bár az is igaz hogy az orvosi kifejezések nehezítik ebben az esetben az értést. Mindenesetre a kedves kommentelő nem gondolta végig, hogy minden ilyen órára micsoda iszonyatos munka lenne felkészülni ha az általa vázolt metodikát követnénk. Megvalósíthatatalan heti 24 órában amennyi nekem van.Heti 10 órában szívesen, bármikor.)
5. Az érettségivel kapcsolatos változásokról azert írtam mert érettségi elnök mondta mint tuti biztosat. Ha valaki akkor ő tudhatja.
6.Kell tudnia, hogy "Transdanubia" meg sok minden mást. Hogy a retekbe fog majd beszelni pl. arról hogy hol lakik? (elég alap téma) Más: Nem tanitasz Gerundot? Csak 2 példa:
"I stopped smoking cigarettes" "I stopped to smoke a cigarette"
a kettő teljesen mást jelent és ha nem tudja a diák az infinitivet meg a gerund-ot akkor iszonyatos hülyeséget fog mondani.
7. Mindíg kiegészítem a könyveket amikből tanítok, más könyvekből, saját kútfőből vett/készített anyagokkal. az lenne a jó ha nem kéne mert normális átfogó nyelvkönyveket dobnának piacra nem a színes -szagos, csiricsáré szarokat mint pl a Cutting Edge, amiből megtudod hogy Jill és John hogy érezte magát a moziban de mást már nem.
8. Csak azért is ideírom mégegyszer a végére, hogy "ennyi".
pszichoapu 2009.12.12 20:35:35
@kolbászoszsömle: no hard feelings.
Munkahelyi (T)error MLM tortúra 2009.12.12 06:00:00
Tudom, sokan írtak már a Zepterről. Én most nem a cégről szeretnék tudósítani, hanem arról a társaságról, ahová balszerencsémre bekerültem. Most megpróbálom leírni a Zepternél töltött közel két hónap történetét. Amikor elhatároztam, hogy oda megyek dolgozni, tele…..
Rendszergazda, pénzügyi elemző, könyvelő: a Robert Half International jövő évi álláspiaci trendeket is vizsgáló felméréséből kiderül, mely szakmák lehetnek a legkifizetődőbbek 2010-ben, Amerikában. Előrejelzés.   A kezdő fizetések a pénzügyi- és számviteli,…..
Ellenőrző Ezek a mai fiatalok.... 2009.12.08 08:00:00
Nagy örömmel adjuk közre Melkaart levelét. Tartalmas kommentjeit ismerve, most is egy nagyon érdekes gondolatmenetre számíthatunk!Elöljáróban: vitaindítónak szánom a posztot, nem gondolom, hogy Mózesként hordom magammal kőtáblán az igazságot. Arra a kérdésre próbálok választ…..
pszichoapu 2009.12.08 09:48:37
Kedves Melkaart,

34 éves elit gimiben tanito tanár vagyok előtte szakközépben tanitottam. a köv megjegyzeseim lennének:
1. Biztos, hogy nem butabbak, már csak evolucios szempontbol sem, mindig a legerősebb, legokosabb, stb. egyedek élnek túl, stb. Persze az is lehet a kiválasztodas megállt, mert a társadalom mindenkit felkarol (többé-kevésbé).Szerintem arrol van szó, hogy felületesebbek. minden készen kapnak, minden "jár" nekik ("mert megérdemlem...." és nem kell erőfeszitést tenni sok mindenért.az iskolára is fogyasztói mentalitassal tekinktenek : tegyenek eléjük készen mindent, nehogy má' magamtol keljen valamire rájönnöm.
a szókincs dologban egyetértünk: van 18(!!) éves diákom, aki nem tudja mi az a zsoké. No comment. Ma ugye készségeket kell tanitani nem lexikális tudast. De könyörgöm hogy fogja készségeit használni ha nincs mögötte tudas amit fel tud használni? a hülye M.B. ebbe nem gondolt bele.
Somogybban végeztek pár éve egy felmérést általános iskolások(!!) közt. Megkérdezték őket, ki a példaképük. Az eredmény: Kulcsár Atilla.Miért? Mert erőfeszites, erettsegi,stb. nélkül csinált sok pénzt.Hangsulyozom: általános iskolásokrol van szó.

Szerintem az angol rendszert kéne átvenni: 16 éves korig kötelező oktatás, 16 évesen középszintű érettségi aztan mehet szakmát tanulni, ha akar. a többi aki "bentmarad" az iskolában, annak még 2 év emelt szintű felkészites, 18 évesen emelt szintű éretsségi mindenkinek mert egyetemre akarnak menni.

Szerintem a közoktatás funkciokja az hogy - egyszerűen fogalmazva - felnőttként majd ne tudjanak átbaszni. Adjon meg olyan alapvető tájékozottságot, ismerteeket amivel az egyén elboldogul a legtöbb hétköznapi szituácioban. VAlmaint adjon lexikális ismerteket amivel tudja ertelmezni a mai jelenségeket is. csak egy példa: Ha megtaniulta tötrénelmeből hogy miket csináltak a nácik, koncentrácios táborok, stb.akkor nem fog bedőlni a jobboldali populista retorikának, a holokauszttagadasnak, stb.
ajobb tanárképzéssel csak egyetérteni tudok ill. meg kéne emelni a tanári pálya presztizset pl. azzal hogy megemelik jelentős mértékbena fizetésuket hogy a hülye is lássa hogy erdemes tanulni. aki meg egyetemre akar menni annak kötelezően emelt szintű erettségi (ami 2014 től amugy igy is lesz.)
pszichoapu 2009.12.08 11:43:28
@SzZsoel: egyetertünk sok mindenben, lehessen a "holokausztipart" kritizálni, alaposabban megnézni, utananézni,stb. Nincs szent tehén a történelemben. Másrészt viszont ez az egyetlen, amikor ipari mertekeben, a civilizácio minden addigi vivmányat felhasználva, állam által szervezetten taámogatva és elfogadottan, tervszerűen irottak ki milliokat.ezert más mint a többi - pl. háboru ,hóditas , stb. idejen törtent népirtas.
egyebkent csak példa volt a mondandom illusztrálására , hogy miert szükseges általános műveltsg.irhatam volna ezer más példat is.
a nevelésről: en azt látom hogy minden relativizálodik és ez oriasi nagy baj szinte már nicsenek erkölcsi imperativuszok. Hiaba mondja a szülö hogy legy becsületes, gerinces, stb. fiam ha a gyerek aztan meg azt hallja otthon hogy apuka/anyuka hogyan hunyászkodott meg hogy megtartsa az állásat. ( elég átugrani a munkahelyi terror blogra, vannak ott bőven ilyen sztorik)Meg számtalan példat lehet mondani amikor a szó és a cselekedet hát hogy is mondjam nem harmonizal. szülö dohanyzik de a gyereket leszidja amikor a tanár értesiti hogy a gyerek az udvaron cigizett szünetben. diszkrepancia, amit a kritikus tizenévesek a hatalmas igazságérzetükkel azonnal kiszurnak és sérelmeznek.
Gyakran előfordul, hogy egy iskolai konfliktus kapcsán bemegy a szülő, hogy tisztázza a tanárral, vagy az igazgatóval a helyzetet. Ezek a megbeszélések gyakran segítenek megoldani a problémát, az alábbi helyzetből viszont éppen az ellenkezőjére derül ki. Az anyuka inkább elhitte a…..
Az iskolai életbe gyakran ok nélkül beavatkozó szülők megnehezítik mindennapjainkat. Ildi egy nagyon érdekes taktikát oszt meg velünk, hogyan lehet megelőzni azt, hogy a gyerek otthon felnagyítva az órán történteket, arra késztesse a szülőt, hogy másnap személyesen, vagy…..
220 ezer forintot kaptam a 93-as, gazdasági totálkárossá vált Marutimért. Nekem nem tűnt soknak, de Csikós Zsolt azt kiabálta, hogy autónepper vagyok, mert az ütközés előtt max 60-at adott volna érte. Ehhez nem értek, de az biztos, hogy nekem sokat ért. Azt mondják, a vidéki…..