Regisztráció Blogot indítok
Adatok
energiagorilla

67 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arany János Fülemiléje óta tudjuk, hogy morálisan teljesen tiszta képletek megítélése pontosan annyiféle, ahány szereplő van az ügyben. Az emberek zöme még csak véletlenül sem képes belegondolni más szempontjaiba, más érdekeibe, esetleg a közösség felől közelítve egy…..
energiagorilla 2014.08.13 10:09:43
@tükörfúró: Kiváló hozzászólás, megfelelő a nyálhab mértéke, csak éppen összevissza hemzseg a hülyeségtől. Paks áramát először is az MVM veszi meg, és mocsok drágán adja tovább az áramszolgáltatóknak, így gazdagítva az államot. Az áramszolgáltatók meg a kiváló rezsicsökkentési projekt következtében veszteséggel adják tovább az egyetemes szolgáltatás keretében vételező lakosságnak. Nyilván nem kell sajnálni az áramszolgáltatókat, de azért a tények fontosak.
A földvezeték valóban jó dolog, de ha megkérdezed az embereket nincs az első 100 problémájuk között, és egy fillért nem áldoznának erre. Persze az áramszolgáltatóknak kéne csinálni zsebből, gondolom.
Amit arról írsz, hogy a légkábel mennyit kibír, az azért vicces, hiszen idén már kb ötször nézegethettük végig a különböző hírportálokon a szél által kidöntött fák által leszakított vezetékekről a felvételeket. De gondolom az mind photoshop.
A privatizációval kapcsolatban sok mindennel egyetértünk, de azért a szorgalmas és lelkiismeretes magyar munkások hozzáállása nem tudja pótolni azt a párszázmilliárd beruházást, ami kellett.
Egyébként meg éppen annyi a különbség aközött ha más gallyaz vagy a tulaj, mint aközött, ha én kövezem le az udvaromat vagy a munkások egy közteret.
energiagorilla 2014.08.13 10:10:49
@inebhedj - szerintem: Vagy ha bizonyos részletekben konkrétan hülyeségeket ír hihetően, de bennfentesnek tűnve...
energiagorilla 2014.08.13 10:38:58
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hány cikk születne arról, hogy "feldúlták a tulipánokat a barbár földkábel kiépítők!". A pince és alapozás nélkül a földre épített egymillió magyar vidéki családiházba hogy kéne behúzni a földkábelt? A tuják között tekergetve?
8%-os garantált nyereség, az a 20-25 százalékos infláció idején óriási pénz volt, gondolom...
Hetek óta morog a hazai internet a közbringa projekt csúszása (meg persze a tervezett díjazása) miatt. A korábban április-májusra ígért indulás jelenleg július közepére van kitűzve. A hírek szerint szoftverfejlesztési és rendszerillesztési problémák vannak. A cikkekből…..
HitelSikerek Lopj sört! 2014.06.17 10:12:07
Ma ismét vendégszerzőnk, Nagy Imre miniszterelnök-jelölt-aspiráns gondolatait olvashatjátok! Fogadjátok szeretettel! (A témát itt beszéljük tovább: https://www.facebook.com/groups/devizashitelremegoldasvan/ )Három év, több százmilliós perköltség és legalább 4000 eltékozolt,…..
energiagorilla 2014.06.18 11:38:20
A smart city kezdeményezések egyik fontos eleme, hogy a város lakói ne csak a kormányzattól várják az élhetőbb környezet megvalósítását, hanem maguk is részt vegyenek benne. Még egy hétig lehet beküldeni projekt ötleteket a Smart City Lab Budapest: A város működése című…..
Immár magyar a gáztároló, a gázkereskedelem, a gázvezeték, persze a gáz még orosz. Vajon beszélhetünk-e így biztonságról? Több helyütt is megjelent, hogy nincsenek nagy tartalékok a magyar földalatti gáztárolókban, amikre általában meg is jön a hivatalos válasz, hogy…..
(Spoilermentes!) Az elmúlt években Tom Cruise számos olyan alkotásban szerepelt, amit a közönség sohasem tudott egyöntetű örömmel vagy haraggal fogadni. Ez a hullám nagyjából a Valkűrnél kezdődött és az Oblivionig biztosan tart. Én azok táborát erősítem, akik bevallottan…..
Továbbra is marad a szintipop vonalon Ákos. Ez onnan derül ki, hogy megjelent az Újrakezdhetnénk című új dal, amit ráadásul azzal a Hauber Zsolttal közösen szerzett Ákos, akivel a Bonanza Banzait alapították. Hauber nem csak, mint zeneszerző bukkan amúgy föl Ákos mellett, de a…..
Az egészségügy utolsó évtizedei arról szóltak, hogy az intézmények az elégtelen finanszírozás miatt lepusztulnak és eladósodnak, majd az adósságokat az állam adókból konszolidálja, miközben a fiatal orvosok inkább külföldre mennek. Sajnos nem lesz addig lényeges változás,…..
Két hete egy farkas rátámadt az egyik látogatóra a belgrádi állatkertben, egy kétéves kislányra. Bár élve megúszta a támadást, a gyerek a hátán komoly sérüléseket szenvedett. Akkor az állatkert igazgatója azt nyilatkozta, hogy a gondozó egy elzárt területen játszott a…..
energiagorilla 2014.05.12 14:22:28
@bikmakk: Miközben az a pármillió év is alig látszik meg a kutyák legtöbbjén...
Még aki nem is dohányzik sem ért feltétlenül egyet a dohányzás már-már vallásos, olykor szinte embertelen üldözésével. Szigorúan embertelen, kapitalista okfejtés következik. A poszt szándékosan rideg, az emberélettel, az egészséggel, mint önálló értékkel nem kalkuláló…..
energiagorilla 2014.05.08 23:32:56
@szku: Hát én átrágtam magam a megidézett szakirodalmon (www.lzg.gc.nrw.de/_media/pdf/service/veranstaltungen/111019_quantitatives_modellieren/HIA_of_proposed_smoke-free_legislation_in_hungary.pdf) , de nem szól pénzről, csak egészségről. Ez a blog meg pont arra utal, hogy ha nem az egészséget nézzük, hanem a költségvetés szaldóját, akkor bizony jót tesz a cigi a közösségnek.
50 méteren 3 óriásplakát – mi ez, ha nem a megtestesült szerénység és a javakkal való takarékos sáfárkodás? Dundul az MVM, az állami energetikai kisgömböc, van már benne mindenféle portéka! Dolgos hónapok állnak a társaság mögött, eljő az ideje az eredmények szelíd…..
energiagorilla 2014.05.07 16:33:27
@Az Áram Ára: Egyszerűbb lenne akkor már egy QR-kód. :)
EnergiaGorilla A világ nem elég 2014.05.05 17:42:16
Mostanra már a magyar háziasszonyok is fújják – csak kis lemaradásban a magyar politikusok után – hogy az USA-ban palagáz-forradalom zajlik. Mit tesz ezen gigantikusnak ígérkező versenyelőny birtokában a világ vezető nagyhatalma? Téved, aki arra tippelt, hogy ül a babérjain.…..
energiagorilla 2014.05.06 14:41:15
@♔bаtyu♔: "A palagáz pedig nem zöld energia." Állított bárki mást? :)
energiagorilla 2014.05.06 14:42:48
@Mérnork: "Nekünk egy kicsit nehéz lenne a kontinentális talapzatra tengeri szélerőmű parkot telepíteni, ahogy azt az angolok teszik." ez az állítás pont ugyanannyira igaz, és pont ugyanannyira irreleváns, mint az az állítás, hogy "a palagáz nem zöld energia." :)
A tévé mellett a háztartások másik központi eleme a hűtőszekrény. Egy statisztika szerint az átlag amerikai családban naponta ötvenszer nyitják és csukják a hűtő ajtaját. Nem véletlen, hogy már a kilencvenes években felmerült, hogy az internetre kapcsolt fridzsiderben milyen…..
Nem valószínű, hogy különösebben fel fogja kapni a hazai média, pedig érdekes fejlemény!   Oroszország ismét tiltakozik az EU harmadik energiapaci liberalizációs csomagja ellen. Több mint 3 éve vitáznak ezen, vélhetőleg az ukrán konfliktus kapcsán vált hűvösebbé a felek…..
Kihirdette a kormány, és most már a csapból is ez folyik, hogy Némethné a választási hajcihő elmúltával folytatja a nonprofit közműszektor törvényi hátterének előkészítését és a vállalati rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését. Elárulom: a vállalatok…..
EnergiaGorilla 28 nappal később 2014.04.03 16:31:36
Az elmúlt négy év fejleményei alapján mindenki biztosra veszi, hogy az energiaszektor államosítása eldöntött tény. Van azért itt néhány jel, ami megfontolásra érdemes. Olvasva a közéleti, esélylatolgatós, jövendölős cikkeket, rendre visszatérő elem, hogy a jól bevált…..
A múlt héten a paksi hitel részletei, illetve az amnéziás börtönévek után már bátran valló Zuschlag mellett eltörpült egy hír, miszerint egy áramaukción három kereskedőcég felhajtotta az árakat. Nadekinekállhatezérdekében? A Világgazdaság hozta elsőként a hírt, hogy az…..
Apa, kezdődik! Az MVM tárgyalásokba kezdett az E.ON lakossági villany és gázértékesítési, valamint földgázelosztó hálózatának átvételéről. Most jó lenni MVM-esnek, bizonyára repesnek az örömtől, hogy megint lett egy cégük, jövőhéten a budavári siklót csapják…..
EnergiaGorilla Van egy pont 2014.02.26 17:28:15
A szolgáltatók fekete szerdájaként beharangozott erőlködés végül a Nemzeti Együttműködés Rendszerének csúnya szorulását eredményezte. Túlzás lenne bármiféle győzelemnek, vagy sorsfordító mérföldkőnek nevezni. Mindenesetre ez egy jel arra nézve, hogy nagyon éles kanyar…..
energiagorilla 2014.02.27 09:51:36
@♔bаtyu♔: Ez a komment így kb. olyan, mintha én írtam volna. :)
Évszázadok múltán a történészek meg fogják állapítani, hogy volt itt egy nép, amelyik annyira rettegte a valóságot, hogy saját törvényekkel próbálta felülírni azt saját kényelmére. Jöjjenek velem, ismerjék meg az új dimenziót, a rezsi dimenzióját, ahol a szeretet fűti a…..
energiagorilla 2014.02.26 14:04:40
@Lucky Larry Silverstein: Egy kérés: ezt a tikktakkolást lehetne mellőzni? :)
„Ha már ilyen régóta rossz irányba megyünk, miért pont most változtatnánk?” – nagyjából így foglalható össze a médiát a napokban ellepő MAVIR-os elemzésre alapozott érvelés, amivel a hirtelen aláírt Paks2 beruházás létjogosultságát igyekeznek a hívek…..
energiagorilla 2014.02.12 21:10:22
@Blogger Géza: Bezzeg a komment, az tanítanivalóan professzionálisra sikeredett. :)
energiagorilla 2014.02.12 21:12:09
@Balt: Az elemzés nem veszi figyelembe, hogy állnak-e vagy sem! Itt kapacitást néznek, bevethető erőműparkot. Az pedig zsugorodik, évek óta. És Paks2 nem old meg semmit. Elárulom, Paks kapcsán egy megközelítőleg 700MW-nyi gázerőművi kapacitást is ki kell pluszban építeni, a feszítettség fenntartására. Jelen írásban mindegy, hogy a gáz drága-e vagy sem.
energiagorilla 2014.02.12 21:14:54
@sas70: Mit jelent az, hogy nem éri meg? Azt jelenti, hogy a reális és egyensúlyi pontnál alacsonyabbra van szorítva az árszínvonal, és kiszámíthatatlan a környezet. Ha a kenyér árát mesterségesen 20 forintra visszük, de ilyen áron egy pék se süt, akkor büszkén halnak éhen a rezsicsökkentett tömegek. De a sírjukra felírhatják, hogy "oly korban éltem én, mikor 20 volt a kenyér!"
Nem ért az atomhoz, de kéne egy hitelesnek tűnő álláspont és néhány okos mondás? Az Energia Gorilla, ahol tud, segít! Farsang alkalmából a legjobb jelmezekből válogattam, válasszon ön is, és menjen azzal a paksi népszavazásra! Mindenkinek kell legyen valami véleménye a paksi…..
energiagorilla 2014.02.04 11:01:06
@Doomhammer: Ha követted korábban a blogomat, láthattad, hogy alapvetően szakmai indíttatású, ráadásul Pakssal is foglalkoztam már. Paksról egyébként bőséges jó minőségű írás jelent meg az elmúlt hónapokban már sok más szakmai blogon is. Ezzel az írásommal éppen arra igyekeztem rávilágítani, hogy boldog-boldogtalan megnyilvánul Paks ügyében, de 99%-ban valamilyen mantrát ismételget.
energiagorilla 2014.02.04 12:15:52
@nu pagagyí: Ha elolvasom még két másik írást ebből a blogból, akkor hamar rájössz, hogy tévedsz. Ugyanannyira aggódom, mint mindenki, aki kicsit is ért az energetikához...
energiagorilla 2014.02.04 12:19:42
@♔batyu♔: Csak szólok, hogy érik egy moderálás...
Nagy nyilvánosság elé kiállni és a valóságtól eltérőt mondani nem szép dolog. Két esetben szabad büntetlenül: vagy akkor ha az ember színész és a darab amiben szerepel fikció, vagy ha beteg, és ezt elnézik neki az emberek. Vagy még van az az eset, hogy ha milliárdos lopászatot…..
Olyan ellentmondások terhelik a magyar kormány kommunikációját energia (úgy is mint: rezsi!) ügyekben, hogy hozzájuk képest az egészséges gyermeknek életet adó olasz apáca érvelése sziklaszilárd. Indult onnan az egész rezsiharc, hogy a miniszterelnök és körei…..
energiagorilla 2014.01.21 12:13:18
@EnergiaFocus: Oké, lehet, hogy igazságtalan voltam, de azért gyanúsan jólinformáltak vagytok bizonyos ügyekben. :) Abban viszont elég nagy a konszenzus a szakmában, még atompárti oldalon is, hogy pár évet még várhatott volna azért ez a Paks2 döntés. Az pont elég lett volna arra, hogy elegánsabban legyen levezetve, még akkor is, ha az oroszoknak áll a zászló.