Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nita065

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világszerte forradalmasíthatja az oktatást Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa zseniális gondolata. A nemzeti idegennyelv-oktatás fejlesztésének stratégiája az általános iskolától a diplomáig – Fehér könyv 2012–2018 (pdf) című anyagban, amely 2012 decemberében jelent meg a…..
Nita065 2013.01.23 01:44:53
Saját példámból kiindulva, nem tudom eldönteni mi lenne a jobb. Csak egy nyelv vagy több tudása.

Én 9-10 éves korom óta tanulok angolt (legalábbis tanítják) , de nekem mindig is kín szenvedés volt . Hiába a sok angol nyelvű játék. Egyikkel sem játszottam mert utáltam hogy nem értem mit karattyolnak benne. Csak olyanokka játszottam amihez a tesóm le tudott szedni magyarosítást.

Az életem első angol tanára még annak idején anyámnak tanította az oroszt, utána bátyámnak az angolt és végül nekem. A tesómnak csak egy évig mert át lett kérve a haladó csoportba felső tagozatban. 2 évig 4-5. osztályban és semmi nem ragadt meg belőle pedig akkor még tanultam rendesen.(a tanár meg utált és ezt nyíltan fel is vállalta)6. osztályban átkért anyu a másik tanárhoz, de ott sem ment de legalább a tanár nem utált.8. osztály végén megúsztam az év végi angol vizsgát mert házhoz nem jöttek ki levizsgáztatni. 2-est kaptam év végén. Szakközépbe jó tanárt kaptam de mivel soha nem volt sikerélményem a nyelv tanulása során itt sem ment jobban....

Egy szó mint száz átrugdostak az érettségin meglett 2-essel és örültem mint majom a farkának hogy soha többé nem kell vele foglalkoznom , hogy nem fognak többet kínozni az angollal.
De tévedtem most okj-s képzésre járok és ha nem lenne egy osztálytársam aki jól tud angolul akkor félévkor buktam volna angolból. A mai napig utálom az angolt , és ki tudnak vala kergetni a világból.
Emellett egyszer megmonta nekem egy nyelvtanár kerek perec hogy semmi nyelvérzékem nincs az idegennyelvek irányába.

Nekem az angol nyelv tanulása olyan mintha egy kínzókamrába kínoznának.