Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aktatáskarádió

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hülye a nyelvünk, hogy megenged olyan formákat, mint kellemes csalódás, vagy sikeres öngyilkosság. Ezért inkább azt írom, jóleső meglepetés az a sportedző OKJ-képzés eddig, amire beiratkoztam. "Remélem, nem fogtok csalódni, és nagyjából azt kapjátok, amit vártatok"- ezekkel a szavakkal indította el…..
Soha nem indultam még világbajnokságon. Igazolt versenyzőként esélyem sem volt. Később, a triatlonos években viszont egészen közel voltam a dologhoz. A főiskolás triatlon OB-n az első négy (vagy öt?) helyezettet vitték ki a VB-re. 1991-ben hetedik, 1992-ben pedig nyolcadik lettem,…..
aktatáskarádió 2014.02.21 21:43:08
@Szuflavéder: kátfarkú kutyapárt? :)
egyébként hajrá, várjuk a beszámolót az eseményről!
(Aki még nem olvasta volna: Szekeres Ferenc első rész kezdetektől az olimpiáig, illetve jelen posztunkat felvezető trailer videó itt.) 1972 januárjától folytatódtak a 150-200 km közötti futott hetek. Májusban, Karl-Marx-Stadtban volt az első lehetősége, hogy megfussa a maratoni…..
aktatáskarádió 2014.02.02 18:46:14
@Zöld_Dani: ez mekkora, a csúcs, amikor kap egy almát és egy kést, és akkurátusan elkezdi hámozni, majd késsel pakolja a szájába :D
Eljött ez a nap is. Kámingáutol a blog több részben. Rrroka úr (aki koma is) érdeklődött meg az olvasószám is ugrásszerűen nőtt, szóval itt az idő - úgy döntöttem nem várok tovább... Meg elegem lett abból a nagy csúnya kullancsból is a címlapon... Tisztában vagyok azzal,…..
aktatáskarádió 2014.01.27 22:43:23
@rrroka: biztosan ultrafutó a blogger :)
Az Origo úgy tudja, hogy Krasznai Tünde pornós múltja miatt nemkívánatos személy lett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat parlamenti karácsonyi ünnepségén. Az ünnepséget hátrányos helyzetű gyerekek javára rendezik meg évek óta a Parlamentben, ahol rendszeresen felléptek…..
aktatáskarádió 2013.12.18 17:21:02
@Emmanuel Goldstein: kösz az eligazítást! :D
Médiatörténeti pillanat következik el december 24-én este 6 órakor: az Origo tévécsatornája innentől kezdve 12 órán keresztül egy kandallót fog mutatni, amiben pattog a tűz. Nem viccelünk, a hír halál komoly, olyannyira, hogy maga az Origo tévérovata számolt be róla…..
aktatáskarádió 2013.12.18 17:18:24
Megvan a második olyan sorozat, amit az első évad után nem folytat az AMC: a Rubicon mellé oda lehet állítani a Low Winter Sunt is sajnos. Azárt sajnos, mert nekem mindkettő bejött, minden hibájuk és lassúságuk ellenére. A LWS egy brit minisorozat alapján készült, és tíz részen…..
aktatáskarádió 2013.12.09 13:04:34
@Jancsa János: na igen, lehet azért csinálták meg így a végét, mert már akkor sejtették, hogy kasza lesz. kár érte, nekem tetszett.
eLzsÉ tegnap éjjel nagyon jól fogalmazta meg a problémát, ezért hozzászólását most teljes terjedelmében kiemelném ide: A köszönés érdekes dolog, én is mindig morfondírozok rajta. Amíg a Szigetre jártam, ott eszembe sem jutott köszönni, annyian jöttek szembe, hogy semmi…..
aktatáskarádió 2013.12.05 18:39:48
  Milyen történetet kerekíthetnék egy egyszerű pörkölthöz, vagy a köretéül szolgáló nokedlihoz? Lapozok felette, egy esetleges másik recept kedvéért, és kiragadván nyúlnék a címben szereplő nyúlhoz, mi által pörköltemből nyúl pörkölt…..
aktatáskarádió 2013.11.29 00:05:18
A már jó ideje tomboló Teczár-ügy kapcsán beérkező levelekből szemezgettünk ezúttal, szabadon parafrazálva, nem pedig idézgetve. A cél szisztematikus áttekintést adni a vitában lehetséges pozíciók logikai teréről, a nagyérdeműre bízva aztán az…..
  Mindig zavarban voltam és szégyelltem, hogy nem értem az egész karácsony szelleme dolgot. Aztán most megértettem, hogy miért. Szóval volt a karácsonyi nagy ünneplés, mindenki tervezett, készülődött, nyüzsgött, ajándékozott ezerrel, én meg álltam, és nem értettem. Már…..
Rekordnézettség ide vagy oda, Frank Darabont, a The Walking Dead eredeti showrunnerje és készítője, akit az AMC a második évad kezdete előtt hajított ki a sorozat stábjából, nem tartja jónak azt az irányt, ahová a zombis túlélődráma tart, bár hogy a véleményét mire alapozza,…..
aktatáskarádió 2013.11.25 17:35:47
@doggfather: hogyne tudná hogy igaza van, biztosan olvassa a commentcomot.
Rizsem maradt a rántott sajtból, a szószt meg megkívántam! Hozzávalók: Ott van a képeken, ami lemaradt, vagy nem teljesen egyértelmű az a pirospaprika, a feketebors és a darált chili, esetleg a gyengénlátók kedvéért a fokhagyma. Persze a fűszer az opcionális és szabadon…..
Ez az étel nem csak horodozza a nevét, speciálisan a Tátrában készült étel. Első lépésként tehát elmegyünk a Tártrába, kibérelünk egy apartmant, elmegyünk este sörözni és jót alszunk. Második lépésben felébredünk. Az étel elkészítéséhez szükségünk van még egy…..
Állítólag német eredetű étel, magyarul káposztás kockának becézik a térgeometria alapjaival is hadilábon álló háziasszonyok. Főbb összetevői a káposzta meg a tészta. A káposzta egy viszonylag magas C-vitamin tartalmú alapanyag, csupa rost és zamat. Hátránya, hogy engem…..
aktatáskarádió 2013.09.12 14:13:03
@ripők: sajnálatos módon egyet kell értenem Karambolos nénivel, megboldogult nagyanyám káposztareszelője itt fityeg a spájzomban, rögtön nagyapa rozsdás hús- és pityókásabb napokon ujjvágó bárdja mellett. Tehát helyesen: reszelni, nem vágni köll. S a nagy titok: ha előtte kibéleled beled egy kis cujkával, kevésbé szelelsz aztán.
aktatáskarádió 2013.09.12 15:57:25
@spájdernecc: ej de belemélyedtem ebbe a reszelésbe, naszóval az gyalu, káposztagyalu, kb 100 éves. mondjuk akkor se nem vágni, se nem reszelni, gyalulni kell autentikusan.
Veszünk hozzá kenyeret, megpirítjuk, hagyma szabdalását késsel végrehajtjuk, ujjbeakasztásos módszerrel halmájat kinyitjuk, libamájpástétomot úgyszintén, majs horizontális mozdulatokkkal tósztkenyerünket megkenjük. Borshintés fakultatív opcionális módon történjen.   //…..
Hozzávalók: 20 dkg kolozsvári vagy császárszalonna 1 fej vereshagyma 1 szál szárazkolbász 0,5 kg gépi tarhonya 0,216 kg burgonya Fűszerek Víz vagy alaplé Az elkészítés módja: Végy 20 deka húsos kolozsvári szalonnát és vágd, amilyenre akarod. Én szeletelném, aztán…..
aktatáskarádió 2013.09.11 16:21:50
Grízgaluska leves Zsíron a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségféléket pároljuk kicsit. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. Elkészítjük a galuskát. Ha a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a galuskákat. Felforraljuk a levest, kanállal…..
Bajban van a köztévé műsorvezetője: 5 végrehajtás Novodomszky Éva cégén! - írja a mai Blikk. A bulvárlap szerint Székesfehérvár, Tamási és a Budapesti Központi Kerületi Bíróság mellett a zalaszentgróti közjegyző is hivatalos úton követel pénzt Novodomszky Bt.-jétől, ami…..
aktatáskarádió 2013.09.10 16:45:11
Kronológiailag visszafelé pakoltuk be egymás alá a posztereket, mert a negyedik évados a legfrissebb és szerintem az egyik legjobb, már ami a Rick + bármi, ami sivár puszta (+ a legendás hatlövetű, ha úgy van) koncepciót illeti. Lefelé görgetve lehet szavazni, tök…..
aktatáskarádió 2013.09.10 16:44:12
Kigondoltam Én, Kadarka Jánoska, 2013.09.07 03:03:00
a magyar- és a világmédiák által a leginkább elhallgatott titkosblogger, a mindenidők legkiemelkedőbb ismeretlen szerzője, a Kigondoltam Tudományos Műhely függetlenített főmunkatársa és egyéb, itt most nem részletezendő okokból meg nem nevezhető blogok társszerzője és…..
Kigondoltam Elhízás 2013.07.20 15:17:54
A kövérek állítólag ugyanolyan emberek, mint mi, normálisak. Ugyanúgy örülnek, bánkódnak, félnek, remélnek, szeretnek... Sőt, sokak szerint kedvesebbek, megértőbbek is nálunk, egyszóval joviális figurák, egészen addig, míg el nem pusztulnak valamiféle keringési…..
aktatáskarádió 2013.07.23 01:16:21
@fat.acceptance: mert Te boldog vagy...

Az embert meg a cselekvései (is) határozzák meg. Folyton luftra mész, kár ennyi időt elpazarolni egy önmagában hibás gondolatmenetre, hidd el, normális heteroszexuális férfiak nem gerjednek a hájtömegre. Mondjuk van pár abberrált f@sz (pl akik direktbe tömik a némbert, hogy az lassan moccani se tudjon), de azok ugyebár kisebbség, lehet akkor védeni őket. Igazán nem értem mit nem lehet ezen érteni, hiába tolod bele a kilóidat az arcomba, attól nekem még sosem fogsz tetszeni. Egészségtelen, randa, visszataszító.
aktatáskarádió 2013.07.24 17:20:08
@fat.acceptance: azt tudtad hogy május 22-én volt az elhízás elleni világnap? itt az ideje jól móresre tanítani őket, hülye kirekesztő világnaposok, hogy hízna el mind! és mi az hogy az elhízás a világ vezető halálozási oka? hö? csupa balfasz majom, mi? egyél anyukám, ne éhezzél, élvezd ahogy átbuggyannak a combjaid egymáson járás közben!
aktatáskarádió 2013.08.07 00:35:10
@radairosseb: Ne is! Vigyázó szemeiteket párizsira vessétek!
A TCA-turnén a Homeland készítői és szereplői is válaszolgattak az újságírók kérdéseire, és bemutattak egy trailert is, amiből nem sok minden derül ki, de arra kiválóan alkalmas, hogy felkeltse az érdeklődésünket. Amiről szó volt, vázlatpontokban: A harmadik első két…..
aktatáskarádió 2013.08.01 16:42:39
Az AMC egy nagyszerű, képregényre hajazó animációs sorozattal mutatja be, mi kell ahhoz, hogy valakiből profi élőhalott legyen a csatorna The Walking Dead című sorozatában. A zombikat játszó statiszták először beülnek az iskolapadba, és megtanulnak pár alapszabályt: a zombi nem…..