Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertbeny Károly

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jön a második LMBT Történeti Hónap! Szervezz programot! Pályázz most! 2014 februárjában a Háttér Társaság és Labrisz Leszbikus Egyesület ismét megrendezi az LMBT Történeti Hónapot. Ha szeretnél a magyar és a nemzetközi LMBT történelem, kultúra, művészet témakörébe…..
A Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Történeti Hónap nemzetközi szinten több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Az Egyesült Államokban 1994-ben rendezte meg az első LGBT History Month nevű rendezvénysorozatot egy Rodney Wilson nevű középiskolai tanár. Az ötletet…..
Február 10-én, vasárnap a Szimpozion Klub Krisztina téri helyszínén rendezték meg a Háttér Társaság a Melegekért egyik, az LMBT Történeti Hónap részét képező beszélgetését, Homoszexualitás a történelemben címmel. Az intenzív havazás ellenére résztvevő hallgatóság…..
A megnyitó után, február 1-én, 19 órától levetítjük Takács Mária Eltitkolt évek című, 90 perces dokumentumfilmjét. Benne 11 magyar nő (45 és 70 év között) beszél arról, milyenek voltak "eltitkolt éveik": hogyan fedezték fel identitásukat, hogyan próbálták magukat…..
A Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű (LMBT) Történeti Hónap Európa-szerte azért jön létre évről évre februárban, hogy segítse az LMBT emberek életének, kultúrájának megismerését és a történelem (újra)felfedezését. 2013 februárjában Magyarország művészeti,…..