Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drizari

0 bejegyzést írt és 1107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország becsületét az a párt tudja visszaszerezni a világ előtt, amelyik képes lesz megfékezni az orbáni-élősködő klikk hatalommal való visszaélését Európában és itthon. Az orbánisták hatalmon maradásuk érdekében már minden rafinált, zugjogászi trükköt bevetettek: itthon a kurucos magyarkodás…..
Drizari 2022.11.15 14:57:54
TÓTA W. ÁRPÁD AGYHALOTTAK NAPJA 2022.11.11. Ahhoz, hogy a magyar kormánymédiának még bármi hitelt adjon valaki, és ne szakítson vele, szükséges, hogy korlátolt legyen. Aki nem hülye, az átlát rajtuk. Tévesen hisszük, hogy Magyarország megosztottsága harminc éve állandó. Jelentős és mélyreható…..
Ha nem, akkor öngyilkos módon magával rántja Magyarországot a mélybe... Orbán és körei már nem a pénzért csinálják azt, amit tesznek (már megszedték magukat a nemzet kárára), hanem a gyerekes és egyben szánalmas hatalomvágyból!..
A FB robotjai a bejelentgetések között nem tudják érzékelni az ányalati különbségeket, ez a mesterséges intelligencia határa jelenleg, ami ilyen módon egyelõre a szólás szabadságát is korlátozza.  Emiatt a "hate speech" bejelentésre ugranak a kis botok - még akkor is, ha a hajléktalanokról készült…..
Drizari 2022.10.29 15:43:06
Nem azért, mert kevés a benzin...
Drizari 2022.08.13 09:05:59
@gigabursch:
Pénteki esetem. Az épület és a kút közé állt, mert baloldali a tankja ennek a John Deere-nek. Mögötte hárman várnak, előtte még egy kút, épp beszáll vezetője, már fizetett. A két oszlopnál jobbtankra töltenek és ott is sorban állnak. Azonnal előre vágtattam, és baloldali tankommal az első kúthoz tolatva beálltam. A traktor gazdája nem jött ki még az épületből, mikor indultam fizetni.
Nem VV Fanni ügye az első, ami ezt cáfolja. Novozánszki Fanni ügyét szinte mindenki ismeri, aki az elmúlt több mint négy évben jóformán bármelyik újságot, online híroldalt olvasta, vagy televíziót nézett. A kiterjedt nyomozást – amelyben még az FBI segítségét is kérték – hosszú, több helyszínt…..
Tőlem szokatlan módon Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét idézem, aki úgy fogalmazott egy élő televíziós műsorban: ő élt 1990 előtt, diktatúrában, biztos volt abban, ha Magyarországon szabadság és demokrácia lesz, akkor megszűnik az, hogy a jog a politika szolgálóleánya. És ami…..
Drizari 2022.05.28 12:59:12
@látjátok feleim szümtükkel:

Az Alaptörvény nem kőbevésett, módosítják. A kérdés csak az, kikre nézve kedvezőn, és kikre lesújtón?
1/ Cefalu Cefalu, kb 14 ezer lakossal, Palermótól egy órányira van a tenger mellett. Fontos turista hely, van homokos beach is, de mi az idény előtt voltunk itt. A kevés turista főként olasz volt, osztály kirándulások, stb. A városka mint sok hely Szicíliában gazdag múltra tekinthet vissza. Jártak…..
Drizari 2022.05.22 12:10:51
Nyilván sokan emlékeznek a Zaklatás című mozifilmre, amelyben a Michael Douglas által megformált karakternek kellett bizonyítania, hogy nem ő a zaklató, hanem őt zaklatta – szexuálisan – a leendő főnöknője (Demi Moore). Hisz azt már oly sokszor igazolták:a szexuális zaklatás elsősorban nem a…..
Drizari 2022.05.16 18:55:00
Augusztusban elhatároztuk elég volt az otthon ülésből, hazalátogatunk Budapestre ha törik, ha szakad. Nagyot változott a világ a Covid eredményeként, nem ugrálhatsz ide oda, szerte a világban. Kell papír, nem régebbi mint 72 órás, minden határnál. Bizonyítvány, hogy a fertőzés nem lappang benned.…..
Drizari 2021.11.17 15:14:05
Feltűnően sok kémfilmet forgattak az utóbbi években Budapesten a nagy amerikai stúdiók. Nem tudni, hogy olyan ismert filmek esetében, mint az Én, a kém, Kémjátszma, Suszter, szabó, baka, kém, vagy a Vörös veréb miért a magyar főváros ihlette meg leginkább az amerikai producereket, de az biztos, hogy…..
Drizari 2021.07.20 21:58:57
Egy korábbi cikkemben annak jártunk utána, hogy mennyiből lehet megélni Magyarországon. Ezúttal a személygépjármű fenntartási költségeit vesszük górcső alá, rögtön két gyakorlati példával levezetve. Lássuk, mit mutatnak a számok! Megvetted a hőn áhított autót. Vételár kifizetve, adásvételi…..
Drizari 2021.07.03 17:56:41
60 év, 60 pillanat Tartalom 2020.07.16 07:05:00
1946- 2006Hatvanévnyi magánélet a történelem sodrában 1946 1947…..
Drizari 2021.06.03 11:47:34
Az izraeli légierő lebombázott egy kórházat. Több mint 200 ártatlan ember halt meg, köztük 61 gyermek. Ezeket a háborús bűnösöket miért nem ítélik el? Miért tűnt el ez a hír a  magyar sajtóból néhány óra alatt? A jelenlegi konfliktus gyökere, hogy a zsidó telepesek ki akarták lakoltatni…..
A színház egy olyan művészeti ág, amely végigkísérte az emberiség történetét. Úgy, mint az emberek életében, a színházban is komoly változások következtek be a digitalizációnak köszönhetően. Azonban Magyarországon az online terjesztett színházi előadásoknak még nem jött el a forradalma. Mit…..
Állandóan azt halljuk, hogy a készpénzhasználat drága.   Tegyünk fel néhány kérdést ennek az eldöntésére.   Vajon pár nyomdagép néhány órás használata és a papír a drágább, vagy a temérdek kártya, kártya terminál ára, majd szinte non-stop üzemeltetése? A terminálok kiszolgáló rendszere sincs…..
Drizari 2021.04.11 22:26:14
"Jogalkotás, minden vállalatnál, és a közszférában a készpénzes bérkifizetés biztosításának kötelezővé tétele."

Volt ilyen, macerás is volt, de nagyon.
Bérkihozatalhoz (bankból) a név szerinti bérkifizetési listákból címletjegyzés készítése. Ha van mondjuk 500 dolgozó, biztosan kell 500 db tízezer forintos bankjegy, de biztosan nem kell 500 db tízforintos pénzérme.
Bankkihozatali utalvány kiállítása, a banknál bejelentett aláíró kézjegyével, mellékelve a címletjegyzéket, ez eljuttatva a bankba, hogy a címletjegyzés alapján összeállíthassák a kiadandó pénzmennyiséget.
Általában másnap, egy kijelölt dolgozó egy lőfegyveres biztonsági őr kíséretében autóban elhozzák a lezárt kazettában lévő igényelt pénzt, amit kijelölt dolgozók átvesznek, és megkezdik szétszortírozásukat a kapott név szerinti bérkifizetési jegyzék alapján külön-külön névre szóló bértasakokba. Ha valaki valahová rosszul tett be a tasakba pénzt (ez a végén derül ki, amikor vagy nem marad elég pénz az egy tasakhoz, vagy sok maradt), akkor kezdik egyenként kiszedni a tasakokból a pénzt és újra számolják.
Ha minden oké, szólnak a részlegek pénzkifizetőinek, hogy vihetik a részlegük dolgozóinak a pénzes tasakokat. A kifizetők elviszik a helyükre, ahol sorba állnak a dolgozók, és egymás után átveszik a tasakot a pénzzel, kiveszik belőle pénzt és aláírják rajta az átvételt, a tasakot meg visszaadják a kifizetőnek, akik meg a pénzszortírozóknak adják vissza.
Ez a havidíjasok készpénz munkabér kifizetésének menete.

A fizikai teljesítménybéreseké ettől eltér, ők két hét után előleget kapnak, majd a hó végét követő héten végelszámolást. De a bérkihozatal, a címletezés, a borítékolás és a kifizetés azonos.

Soha többet készpénz munkabér kifizetést!!!
Több országban is aktívan terjed egy új adathalász támadási típus, amely a napokban elérte hazánkat is. A legújabb csalási kísérlet során egy csomag várható kézbesítéséről szóló SMS segítségével próbálnak visszaéléseket indítani. Az üzenetben található link egy olyan applikáció letöltéséhez vezet,…..
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
A Munkára, harcra kész mozgalom, avagy röviden MHK egy elvileg önkéntesen szerveződő tömegsport tevékenység volt a szocialista Magyarországon. Az ötvenes években százezrek sportoltak napi vagy heti rendszerességgel, kinevelte a világ legjobb távfutóját, egy csokit is itt hagyott örökül, ám…..
Drizari 2021.03.15 17:44:38
@MIG-31:
A sztahanov-mozgalom politikai háttere a háborús jóvátételi termelés és a hazai piac áruhiánya volt.
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
A BKV-ellenőrök  - most azt hiszem máshogy hívják őket, de a köznyelvben maradt ez az elnevezés - munkája szükséges, és el is ismerem fontosságukat, de mostanában mégsem kedvelem őket. Nem, nem büntettek meg, ez a poszt nem emiatt született. Igaz nem is tudnak. Általában autóval közlekedem, de…..
Az I. világháború után a Gyermekvédő Liga az árva, elszegényedett és éhező gyerekek tömegét utaztatta ki Nyugat-Európába, ahol néhány hónap alatt testileg-lelkileg erőre kaptak, és úgy tértek vissza Magyarországra. A célországok között szerepelt Hollandia, Belgium, Svédország, Anglia és Svájc.…..